ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 05-09-09, 22:34   #41
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום

שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza

אוקיי. מה העיקרון מאחורי התכנית? איפה השיטת עבודה? איפה המתאמן שיתאמן בתכנית שלך יהיה 3 חודשים אחרי שהוא התחיל את התכנית? איך זה משתווה לss, שאחרי חודשים ספורים בנאדם יכול לשלש את הסקואט שלו ולהוסיף 5-10-15 קילו על עצמו וזה נעשה אינספור פעמים.
Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-09-09, 22:39   #42
Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי scylla צפה בהודעה
לגבי בידוד שרירים רק לאחר בסיס טוב - אני מסכים. בשביל פעם בשבוע לעבוד על שריר צריך לדעת איך באמת לעבוד עליו חזק.
לגבי עצימות - בשבילי לעלות משקלים פעם ב3 שבועות זה טוב. כי בתוכנית הקודמת (ab, אגב) לא הגעתי לזה. וזה לא כל 3 שבועות, אתה יכול להעלות משקלים גם בסופר סטים של השבוע הלם, לא רק בשבוע כוח למשל.
ושוגרזאזא ושאר חסידי הss - לא כולם מתאמנים מתחילים חלקם במצב בינוני ומעלה, לא לכולם זה מתאים, פשוט מאוד.
לא, אם אתה מדבר על פיצולים זה תמיד בינוני ואף פעם לא טוב בגלל שאתה מוותר על שני פרמטרים (תדירות, עצימות) לטובת פרמטר אחד (נפח) שבתכנית טובה אתה אמור לוותר רק על אחד.

אם התקדמת פעם ב-3 שבועות אתה פשוט לא יודע איך לעבוד. מתאמן בינוני יכול להוסיף משקל אחת לשבוע לכל התרגילים בממוצע לאורך סייקל של תכנית (חודשיים)

נכון, אחרי שאתה מסיים את השלב המתחיל תכנון האימונים נהפך מיומי לשבועי, וייש לך אופציות ליניאריות שבועיות כמו מדקאו או טקסס מתוד שהם בדיוק למתאמנים בשלב בינוני שלא מסוגלים להתקדם יותר מאימון לאימון. חבל שאתה לא קורא וכתוצאה מכך לא יודע ומבזבז זמן באימונים שלך.
ישן 05-09-09, 22:46   #43
DanielML
Banned

כללי:: דניאל
עוסק ב:: Can Squat 2 Plates
חדר כושר: גו-אקטיב

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sugarzaza צפה בהודעה
לא, אם אתה מדבר על פיצולים זה תמיד בינוני ואף פעם לא טוב בגלל שאתה מוותר על שני פרמטרים (תדירות, עצימות) לטובת פרמטר אחד (נפח) שבתכנית טובה אתה אמור לוותר רק על אחד.

אם התקדמת פעם ב-3 שבועות אתה פשוט לא יודע איך לעבוד. מתאמן בינוני יכול להוסיף משקל אחת לשבוע לכל התרגילים בממוצע לאורך סייקל של תכנית (חודשיים)

נכון, אחרי שאתה מסיים את השלב המתחיל תכנון האימונים נהפך מיומי לשבועי, וייש לך אופציות ליניאריות שבועיות כמו מדקאו או טקסס מתוד שהם בדיוק למתאמנים בשלב בינוני שלא מסוגלים להתקדם יותר מאימון לאימון. חבל שאתה לא קורא וכתוצאה מכך לא יודע ומבזבז זמן באימונים שלך.
אבל למה ללכת לחדר כושר בלי לקבל פאמפ בייספס ולעשות כפיפות מרפקים באחיזה הפוכה בשביל אמות של סוסים!
DanielML מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-09-09, 22:48   #44
Scylla
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW

עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
שלח הודעה דרך ICQ אל Scylla שלח הודעה דרך MSN אל Scylla

אחי, לא כתבתי שהוא / מתאמן מתחיל אחר צריך לעשות ABCDE או PRRS או איזושהי תוכנית אחרת.
אבל אם תקרא היטב הוא מתאמן למעלה משנה.

ועוד משהו מאוד מאוד חשוב שאני אומר לך ולשאר ממליצי תוכניות "הארדקור" למתחילים, אני לא מדבר על SS או FBW אלא יותר על תוכניות שכוללות הרבה תרגילים מורכבים וטווח חזרות נמוך על ההתחלה.

יש כזה דבר שנקרא "ריאליות", אני תמיד מדגיש את זה בנוגע לתוכניות תזונה והפעם זה קולע. אני אתן דוגמא, חבר שלי הלך לגיל גרנות, הביא לו תפריט שאני מאמין שהוא טוב אם לא מעולה, רק מה? לא חבר שלי, ולא גיל דאגו לעצור ולחשוב "רגע, יש מצב בכלל שהוא בפועל יבצע את ההנחיות?" ומה קרה בפועל? הוא חזר מרוצה אחרי התפריט, התחיל לבצע אותו וגילה אחרי היום השלישי שאין מצב שהוא ממשיך עם זה ופשוט חזר לתפריט שרירותי ולא קבוע.

עכשיו לעניינינו, במקרה יש לי 3 חברים שהם מתאמנים מתחילים, חלק יותר משקיעים חלק פחות משקיעים, אם הייתי נותן להם תוכנית כמו SS הם בחיים לא היו עומדים בה או מסכימים בכלל לבצע אותה לא כי היא לא טובה, אלא כי היא קיצונית מאוד, ולא כולם מרגישים בנוח לצרוח בסקוואט שהם שוקלים 60 קילו (לא שאני מצדיק את זה, אני מרעיד את החדר כושר ולא אכפת לי). זאת הדעה שלי וזאת הסיבה שאני לא מסכים עם כמה חבר'ה שעושים copy paste על הSS בכל דיון אימונים.
Scylla מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-09-09, 22:49   #45
DanielML
Banned

כללי:: דניאל
עוסק ב:: Can Squat 2 Plates
חדר כושר: גו-אקטיב

ציטוט:
אחי, לא כתבתי שהוא / מתאמן מתחיל אחר צריך לעשות abcde או prrs או איזושהי תוכנית אחרת.
אבל אם תקרא היטב הוא מתאמן למעלה משנה.

ועוד משהו מאוד מאוד חשוב שאני אומר לך ולשאר ממליצי תוכניות "הארדקור" למתחילים, אני לא מדבר על ss או fbw אלא יותר על תוכניות שכוללות הרבה תרגילים מורכבים וטווח חזרות נמוך על ההתחלה.

יש כזה דבר שנקרא "ריאליות", אני תמיד מדגיש את זה בנוגע לתוכניות תזונה והפעם זה קולע. אני אתן דוגמא, חבר שלי הלך לגיל גרנות, הביא לו תפריט שאני מאמין שהוא טוב אם לא מעולה, רק מה? לא חבר שלי, ולא גיל דאגו לעצור ולחשוב "רגע, יש מצב בכלל שהוא בפועל יבצע את ההנחיות?" ומה קרה בפועל? הוא חזר מרוצה אחרי התפריט, התחיל לבצע אותו וגילה אחרי היום השלישי שאין מצב שהוא ממשיך עם זה ופשוט חזר לתפריט שרירותי ולא קבוע.

עכשיו לעניינינו, במקרה יש לי 3 חברים שהם מתאמנים מתחילים, חלק יותר משקיעים חלק פחות משקיעים, אם הייתי נותן להם תוכנית כמו ss הם בחיים לא היו עומדים בה או מסכימים בכלל לבצע אותה לא כי היא לא טובה, אלא כי היא קיצונית מאוד, ולא כולם מרגישים בנוח לצרוח בסקוואט שהם שוקלים 60 קילו (לא שאני מצדיק את זה, אני מרעיד את החדר כושר ולא אכפת לי). זאת הדעה שלי וזאת הסיבה שאני לא מסכים עם כמה חבר'ה שעושים copy paste על הss בכל דיון אימונים.
אז שלא ילכו להתאמן סוף סיפור
DanielML מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-09-09, 22:53   #46
Sugarzaza

למה אתה מדבר על איתי על מתאמנים שבאים לשחק? אנחנו מדברים פה על שאיפה להתקדם כמה שיותר, כמה שיותר מהר. זה ספורט. אם אנשים מחפשים להיות בינוניים שלא ילכו על ss, זה הרבה יותר מדי קשה בשביל בנאדם שלא רוצה להשקיע. זה מאוד ריאלי אבל לאנשים שרוצים תוצאות ומוכנים לעבוד בשביל זה.
ישן 05-09-09, 22:55   #47
terminater135
חבר פעיל

ציטוט:
לגבי בידוד שרירים רק לאחר בסיס טוב - אני מסכים. בשביל פעם בשבוע לעבוד על שריר צריך לדעת איך באמת לעבוד עליו חזק.
לגבי עצימות - בשבילי לעלות משקלים פעם ב3 שבועות זה טוב. כי בתוכנית הקודמת (ab, אגב) לא הגעתי לזה. וזה לא כל 3 שבועות, אתה יכול להעלות משקלים גם בסופר סטים של השבוע הלם, לא רק בשבוע כוח למשל.
ושוגרזאזא ושאר חסידי הss - לא כולם מתאמנים מתחילים חלקם במצב בינוני ומעלה, לא לכולם זה מתאים, פשוט מאוד.
מחזק, זה בדיוק מה שאני אומר כל הזמן, קודם כל צריך לדעת מהו סוג המתאמן ורק אז לתת לו תכנית אימונים מסויימת.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sugarzaza צפה בהודעה
אוקיי. מה העיקרון מאחורי התכנית? איפה השיטת עבודה? איפה המתאמן שיתאמן בתכנית שלך יהיה 3 חודשים אחרי שהוא התחיל את התכנית? איך זה משתווה לss, שאחרי חודשים ספורים בנאדם יכול לשלש את הסקואט שלו ולהוסיף 5-10-15 קילו על עצמו וזה נעשה אינספור פעמים.
כבר אמרתי לך שלעלות את משקלי העבודה זו לא המטרה זו הדרך.

ציטוט:

תסביר לי בבקשה איך בפיצולים אתה מוותר על עצימות? אם כבר אתה מעלה את העצימות, ובגלל זה והעלייה בנפח הירידה בתדירות משתלמת.

מאיפו אתה אומר שמתאמן בינוני יכול להוסיף משקל משבוע לשבוע? זה באמת כבר מופרח לגמרי (תלוי בגנטיקה של המתאמן כמובן, אבל אני מדבר על הרוב הגדול של המתאמנים).

דבר אחרון, למה שמתאמן יעשה מדקאו או טקסס? מה זה הקטע הזה הוא לא יכול לבחור את הדרך שלו בעצמו?
terminater135 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-09-09, 00:04   #48
Scylla

ציטוט:
למה אתה מדבר על איתי על מתאמנים שבאים לשחק? אנחנו מדברים פה על שאיפה להתקדם כמה שיותר, כמה שיותר מהר. זה ספורט. אם אנשים מחפשים להיות בינוניים שלא ילכו על ss, זה הרבה יותר מדי קשה בשביל בנאדם שלא רוצה להשקיע. זה מאוד ריאלי אבל לאנשים שרוצים תוצאות ומוכנים לעבוד בשביל זה.
אני מעריך שאתה בן אדם בוגר שיודע שלא הכל שחור ולבן. לא כולם "באים לשחק" או "באדיבילדרים". באותה מידה אתה יכול להגיד שמי שלא לוקח קריאטין שלא יתאמן בכלל או מי שלא עושה דדליפט עדיף שלא יתאמן בכלל. למרות זאת לא חסרים מתאמנים שהגיעו לתוצאות הרצויות מבחינתם מבלי להקדיש אורח חיים לספורט. לא כולם ממהרים לעלות בכוח ובמשקל וכמה שיותר מהר. מעבר לכך, אני מתאמן רצוף סביב ה3 שנים שעם הזמן עליתי ברצינות ובעצימות ובהשקעה, בהתחלה הגעתי בלי גנטיקה מטורפת לתוצאות חביבות ששימחו אותי באותה תקופה. לא כולם באים להגיע ליד של 40+ ולשבור שיאים בדדליפט. בכל מצב בחיים צריך לדעת את עמק השווה ומה שמתאים לך, באותה מידה אני יכול לצאת עליך שאתה לא סופר קלוריות אז אל תתאמן או לא לוקח ממתקים אז אל תתאמן (אני סתם זורק אני לא באמת מכיר אותך) ואני לא יודע איך אתה היית בתחילת האימונים שלך אבל אני בחיים לא הייתי מתחיל מss (בזמנו) כי זו לא תוכנית ידידותית ולא קל לקפוץ אליה. בפועל אני מאמין שהיא יעילה אבל ריאלית שמתאמן מתחיל לחלוטין יתמיד בה כל עוד לא נשרף לו פיוז בקשר לbb כמו מתאמנים ותיקים... קשה לחשוב על אנשים שאני מכיר שהיו זורמים על התוכנית הזאת.

ואחרי כל זה שאני מאמין שאתה לא מסכים איתי, לפרוטוקול, ניהלתי אתמול ויכוח חורמה על חבר מתאמן שלהגדרתך "בא לשחק" (וגם להגדרתי) שאמר לי שהוא הולך לכדורגל אחרי האימון ומבחינתו לקחת שייק איתו זה אובססיבי והגזמה... ואני הייתי כמובן נגד ואני גם בדעה שלך. אבל צריך לדעת מהי מתינות ולתת תוכניות ותפריטים ריאלים ולא להפגיז 100% יעילות למישהו שלא היה בזה וכנראה גם לא יתמיד בזה אם הוא יתחיל בפול גז על ההתחלה.
ישן 06-09-09, 01:00   #49
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
אני מעריך שאתה בן אדם בוגר שיודע שלא הכל שחור ולבן. לא כולם "באים לשחק" או "באדיבילדרים". באותה מידה אתה יכול להגיד שמי שלא לוקח קריאטין שלא יתאמן בכלל או מי שלא עושה דדליפט עדיף שלא יתאמן בכלל. למרות זאת לא חסרים מתאמנים שהגיעו לתוצאות הרצויות מבחינתם מבלי להקדיש אורח חיים לספורט. לא כולם ממהרים לעלות בכוח ובמשקל וכמה שיותר מהר. מעבר לכך, אני מתאמן רצוף סביב ה3 שנים שעם הזמן עליתי ברצינות ובעצימות ובהשקעה, בהתחלה הגעתי בלי גנטיקה מטורפת לתוצאות חביבות ששימחו אותי באותה תקופה. לא כולם באים להגיע ליד של 40+ ולשבור שיאים בדדליפט. בכל מצב בחיים צריך לדעת את עמק השווה ומה שמתאים לך, באותה מידה אני יכול לצאת עליך שאתה לא סופר קלוריות אז אל תתאמן או לא לוקח ממתקים אז אל תתאמן (אני סתם זורק אני לא באמת מכיר אותך) ואני לא יודע איך אתה היית בתחילת האימונים שלך אבל אני בחיים לא הייתי מתחיל מss (בזמנו) כי זו לא תוכנית ידידותית ולא קל לקפוץ אליה. בפועל אני מאמין שהיא יעילה אבל ריאלית שמתאמן מתחיל לחלוטין יתמיד בה כל עוד לא נשרף לו פיוז בקשר לbb כמו מתאמנים ותיקים... קשה לחשוב על אנשים שאני מכיר שהיו זורמים על התוכנית הזאת.

ואחרי כל זה שאני מאמין שאתה לא מסכים איתי, לפרוטוקול, ניהלתי אתמול ויכוח חורמה על חבר מתאמן שלהגדרתך "בא לשחק" (וגם להגדרתי) שאמר לי שהוא הולך לכדורגל אחרי האימון ומבחינתו לקחת שייק איתו זה אובססיבי והגזמה... ואני הייתי כמובן נגד ואני גם בדעה שלך. אבל צריך לדעת מהי מתינות ולתת תוכניות ותפריטים ריאלים ולא להפגיז 100% יעילות למישהו שלא היה בזה וכנראה גם לא יתמיד בזה אם הוא יתחיל בפול גז על ההתחלה.
זה פורום פיתוח גוף
על מנת למקסם תוצאות בתחום הזה אנו רושמים את התגובות שלנו
אם בא לך לבוא לשחק, אין לי בעיה עם זה
אבל זה לא למקסם תוצאות
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-09-09, 03:13   #50
Scylla

ציטוט:
פורסם במקור על ידי moo צפה בהודעה
זה פורום פיתוח גוף
על מנת למקסם תוצאות בתחום הזה אנו רושמים את התגובות שלנו
אם בא לך לבוא לשחק, אין לי בעיה עם זה
אבל זה לא למקסם תוצאות
בגדול אתה צודק מבחינת הרעיון הכללי. אבל בפועל אין אחד שעובד ב100% יעילות, כל אחד מוותר איפשהו, באיזושהי רמה. אני מאמין שעם זה אתה תסכים איתי. ההבדל הוא כמה אתה מוכן להשקיע וכמה אתה מוכן להקריב ואני בטוח שלא כל אחד שרק מתחיל להתאמן מוכן להתמסר באופן טוטאלי, במיוחד אם זה גילאי העשרה ובמיוחד אם זה מישהו בלי נסיון וידע בתחום.

אתן עוד דוגמא, אבא שלי התחיל לעבוד עם מדריך אישי פעם בכמה זמן עושה אימון אישי, במזל הוא נפל על מדריך מעולה שמבין המון, לאבא שלי יש הרגלי תזונה מזעזעים, מעשן, מעולם לא עשה ספורט, ונטול "רבאק" לגמרי. אותו מדריך היה יכול לבנות לו תפריט ולבנות לו תוכנית שתהיה יעילה מאוד אבל הוא רצה שהיא תהיה גם ריאלית, אז מתחילים בקטן ולאט לאט משדרגים, ככה אני מאמין שהוא יעבוד איתו ובמקרים ספציפית זו הדרך היחידה להגיע לתוצאות כלשהן.
ישן 06-09-09, 03:17   #51
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
בגדול אתה צודק מבחינת הרעיון הכללי. אבל בפועל אין אחד שעובד ב100% יעילות, כל אחד מוותר איפשהו, באיזושהי רמה. אני מאמין שעם זה אתה תסכים איתי. ההבדל הוא כמה אתה מוכן להשקיע וכמה אתה מוכן להקריב ואני בטוח שלא כל אחד שרק מתחיל להתאמן מוכן להתמסר באופן טוטאלי, במיוחד אם זה גילאי העשרה ובמיוחד אם זה מישהו בלי נסיון וידע בתחום.

אתן עוד דוגמא, אבא שלי התחיל לעבוד עם מדריך אישי פעם בכמה זמן עושה אימון אישי, במזל הוא נפל על מדריך מעולה שמבין המון, לאבא שלי יש הרגלי תזונה מזעזעים, מעשן, מעולם לא עשה ספורט, ונטול "רבאק" לגמרי. אותו מדריך היה יכול לבנות לו תפריט ולבנות לו תוכנית שתהיה יעילה מאוד אבל הוא רצה שהיא תהיה גם ריאלית, אז מתחילים בקטן ולאט לאט משדרגים, ככה אני מאמין שהוא יעבוד איתו ובמקרים ספציפית זו הדרך היחידה להגיע לתוצאות כלשהן.
אתה צודק
בדוגמא שלך המאמן תפקידו קודם כל לגרום לאבא שלך להתאמן
לא משנה מה הוא יעשה באימון

אבל אני ממליץ לאנשים לא כמו אבא שלך
אלא למי שרוצה להשקיע 100% או אפילו רק 80%
אני ממליץ, אתה יכול לקבל, לקבל חלק או בכלל לא

גם אם מישהו אחד לקח קצת ממה שאני רושם, אני שמח שעזרתי
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-09-09, 03:44   #52
Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי terminater135 צפה בהודעה
מחזק, זה בדיוק מה שאני אומר כל הזמן, קודם כל צריך לדעת מהו סוג המתאמן ורק אז לתת לו תכנית אימונים מסויימת.

כבר אמרתי לך שלעלות את משקלי העבודה זו לא המטרה זו הדרך.

תסביר לי בבקשה איך בפיצולים אתה מוותר על עצימות? אם כבר אתה מעלה את העצימות, ובגלל זה והעלייה בנפח הירידה בתדירות משתלמת.

מאיפו אתה אומר שמתאמן בינוני יכול להוסיף משקל משבוע לשבוע? זה באמת כבר מופרח לגמרי (תלוי בגנטיקה של המתאמן כמובן, אבל אני מדבר על הרוב הגדול של המתאמנים).

דבר אחרון, למה שמתאמן יעשה מדקאו או טקסס? מה זה הקטע הזה הוא לא יכול לבחור את הדרך שלו בעצמו?
בפיצולים אתה מוותר על עצימות לטובת נפח אימון, אתה עושה המון סטים (יחסית) באימון אחד ועושה אותו בתדירות נמוכה. דרך טובה להתקדם לאט

משקלי עבודה זה מטרה בגלל שזה המפתח שלך להיות מה שתרצה אחר כל. מפתח גוף, ספורטאי, מרים משקולות או סתם בכושר - יושפע ישירות מההתקדמות שלך במשקלי העבודה.

זו לא טענה מופרכת, אני מציע לך לקרוא קצת על מדקא ו5*5, מסבירים שם יפה על סיווג מתאמנים לפי רמה והתאמת תכנית מתאימה לפיה.
ישן 06-09-09, 04:48   #53
Scylla

אל תכליל, כל אחד מושפע ממשהו שונה. אני אישית רוב תקופות האימון שלי הייתי ab / abc, וגדלתי יותר בabc. ואני מדבר על תקופות שונות ולאורך זמן... יש עניין של התאוששות. אני אחרי אימון רגליים ספציפית לא מסוגל לעלות מדרגות יומיים אחרי אז סקוואט בטח שלא. כל אחד הוא אינדיוידואל.
ישן 06-09-09, 04:52   #54
Scylla

ציטוט:
אתה צודק
בדוגמא שלך המאמן תפקידו קודם כל לגרום לאבא שלך להתאמן
לא משנה מה הוא יעשה באימון

אבל אני ממליץ לאנשים לא כמו אבא שלך
אלא למי שרוצה להשקיע 100% או אפילו רק 80%
אני ממליץ, אתה יכול לקבל, לקבל חלק או בכלל לא

גם אם מישהו אחד לקח קצת ממה שאני רושם, אני שמח שעזרתי
אני מזדהה עם זה למען האמת אותו חבר ש"בא לשחק"... באתי עם כל הכוונות הטובות שהוא יתאמן טוב (ולמזלו הוא בורך בגנטיקה מעולה וגם שהוא לא מתאמן שואלים אותו כמה זמן הוא מתאמן...) אבל הוא מסרב להשקיע מאמץ מינימלי מעבר ללכת לחדר כושר וגם שם חוץ מבנץ' וקצת דאמבלים הוא לא עושה שומדבר מורכב, זה הגיע למצב שאני מסרב לדבר איתו על אימונים ותזונה כי זה תמיד נגרר לויכוח מיותר.
ישן 06-09-09, 08:15   #55
arbel2
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלarbel2

עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס

ציטוט:
פורסם במקור על ידי tima999 צפה בהודעה
ארבל יש מצב אתה מביא לי לינק למאמר של התכנית הזאת? ניסיתי לחפש ולא מצאתי
http://www.israelbody.org/Index.asp?...ryID=82&Page=5

אני אודה בפה מלא שאני לא עושה את התוכנית כלשונה,אני עושה אותה שונה במקצת מהמקור אך נצמד לעקרונות הבסיס.

לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן

מאמן חדר כושר מוסמך מטעם קמפוס "שיאים" אוניברסיטת ת"א
arbel2 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-09-09, 13:46   #56
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
אל תכליל, כל אחד מושפע ממשהו שונה. אני אישית רוב תקופות האימון שלי הייתי ab / abc, וגדלתי יותר בabc. ואני מדבר על תקופות שונות ולאורך זמן... יש עניין של התאוששות. אני אחרי אימון רגליים ספציפית לא מסוגל לעלות מדרגות יומיים אחרי אז סקוואט בטח שלא. כל אחד הוא אינדיוידואל.
לא קיים "על כל אחד משפיע משהו אחר"

הפיזיולוגיה זהה
עצימות/נפח/תדירות -> ביחס אידיאלי -> הכי הרבה מאסת שריר וכוח
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-09-09, 14:57   #57
arbel2
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלarbel2

עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס

ציטוט:
לא קיים "על כל אחד משפיע משהו אחר"

הפיזיולוגיה זהה
עצימות/נפח/תדירות -> ביחס אידיאלי -> הכי הרבה מאסת שריר וכוח
הפיזיולוגיה זהה ברמת העיקרון,אבל בפועל דברים פועלים קצת אחרת אצל כל אחד.

לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן

מאמן חדר כושר מוסמך מטעם קמפוס "שיאים" אוניברסיטת ת"א
arbel2 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-09-09, 15:02   #58
Sugarzaza

ברור שיש הבדלים בין מתאמנים, יהיו מתאמנים שיוכלו למשוך ss פי 2 ממישהו אחר כי הם פריקים שמסוגלים להמשיך ולהוסיף משקל למוט בלי להפסיק. יש את עידן שכבר חצי שנה בתכנית ליניארית שבועית שאמורה להמשך חודשיים. הרעיון הוא לווסת את הפרמטרים בהתאם לרמה של המתאמן, וזה משהו שלא קורה בפיצולים בגלל חוסר מחשבה/ניסיון/הגיון בתכנון אימונים
ישן 06-09-09, 15:38   #59
terminater135
חבר פעיל

ציטוט:
בפיצולים אתה מוותר על עצימות לטובת נפח אימון, אתה עושה המון סטים (יחסית) באימון אחד ועושה אותו בתדירות נמוכה. דרך טובה להתקדם לאט

משקלי עבודה זה מטרה בגלל שזה המפתח שלך להיות מה שתרצה אחר כל. מפתח גוף, ספורטאי, מרים משקולות או סתם בכושר - יושפע ישירות מההתקדמות שלך במשקלי העבודה.

זו לא טענה מופרכת, אני מציע לך לקרוא קצת על מדקא ו5*5, מסבירים שם יפה על סיווג מתאמנים לפי רמה והתאמת תכנית מתאימה לפיה.
כל הקטע בפיצולים זה לעלות את הנפח בלי לוותר על על עצימות, ולכן רק מתאמנים מתקדמים יכולים לעשות את הפיצולים הגבוהים, שאותם מתאמן מתחיל בחיים לא ישרוד.
והירידה בתדירות משתלמת בגלל הנפח שגדל, ולפעמים גם העצימות גודלת תלוי איך המתאמן עושה את התוכנית.

משקלי עבודה משפיעים ישירות על ההתקדמות שלך זה נכון, אבל הם לא המטרה.
בוא אני אתן לך דוגמא, מישהו שהמטרה שלו היא להגדיל את שרירי החזה לא יתעניין כל כך במשקלי העבודה שלו, אבל הדרך להגדיל את שרירי החזה היא לעלות משקלי עבודה בבנץ'.

לא אמרתי ש 5x5 זה מופרך, פשוט אחרי שלטענתכם המתאמן בנה בסיס טוב עם ss, אני לא רואה סיבה שהוא ימשיך בתוכניות מהסוג הזה.
terminater135 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-09-09, 15:59   #60
Sugarzaza

אתה לא יכול להגדיל נפח ועצימות ביחד, זה תמיד בא אחד על חשבון השני. זה נכון ותקף לכל התכנית. אבל בתכניות נפח גבוה אמיתיות התדירות גם גבוהה, וככה אתה ממצה את עצמך לאורך התקופה (הבדרך כלל קצרה הזו). הבעיה עם מפתחי גוף זה שהם לא יודעים מה הם עושים, הם מורידים עצימות ותדירות ביחד ועושים את זה לאורך חודשים/שנים בלי לווסת את הפרמטרים לפי הרמה שלהם.

אגב, דרך טובה למפתח גוף מתקדם להתאמן זה 5*5 ותכנית נפח גבוה לסירוגין. לדוגמא מדקאו ואז ws (בתכנון מתאים), או 5*5 וסומולוב.
תגובה