|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
לגבי בידוד שרירים זה בדיחה, שים את הבייסיפס בצינוק תבודד אותו... אם אתה יכול לבצע מתח שבו תעבוד גם על גב וגם על יד קידמית אז למה לבודד ? (אני עושה רק מתח ליד קדמית) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() יש טיים ליין מאוד מדוייק, כשמתחיל נהיה Intermediate זה הזמן להתחיל להתעסק, לא בטירוף, במטרה הספציפית. הגדולה של SS זה שהיא התכנית שתוציא אותך הכי מהיר מהמצב של מתאמן מתחיל.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() ציטוט:
כל תוכנית בעלת עיקרון הגיוני של התחזקות פרוגרסיבית שתהיה בנויה סביב התרגילים המורכבים תוביל למעבר מהמצב של מתחיל למתאמן בינוני,הקצב זה כבר עניין נתון לויכוח שאנחנו לא נראה את הסוף שלו.
![]() |
![]() |
#4 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
SS זו תוכנית שתגרום לך לאבד פרופורציות חזה-גב לגמרי, לטובת החזה כמובן. ציטוט:
![]() ![]() ![]() אתה צריך להפסיק להגזים ולצאת מהראש של "SS זו התוכנית היחידה ששווה משהו". איך אתה קובע שמתאמן הוא INTERMEDIATE? על פי מה שריפטו אומר? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ראית גב ורגליים של מתאמני ss + pl ? הגב שלהם קטנטן, את הטרפזים ממש לא רואים... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ומנסיון, כל שריר שמקבל עבודה מבודדת גדל יותר מהר מאשר מאיך שהוא היה גודל בתור שריר מייצב בתרגיל מורכב. ציטוט:
וכאמרתי גב התכוונתי לרחב גבי לא לטרפזים, אני גם אמרתי במקום אחר שהטרפזים מקבלים גירוי טוב ב ss. ודבר אחרון, אתה עושה צחוק? אני אמרתי מתישהו שרגליים לא מקבלים גירוי ב ss? תסתכל על כל האשכול הזה ולא תמצא דבר אחד שכתבתי נגד ss שקשור בגירוי שרגליים מקבלות. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() הרחב גבי מקבל עבודה מ:
דדליפט חתירות/פאואר קלין מתח שנכנס אחרי כמה שבועות לתכנית. מרוצה? אין שום חוסר פרופורציה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() אגב גם יש מתח בתכנית, מי שאומר שלא לא מבין איך התכנית בנויה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW
עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
|
![]() לדעתי אין ספק שזו תוכנית טובה למתחילים, אבל אתם מכניסים אותה לכל אחד שחושב על תוכנית כלשהי בלי שום קשר למצב שלו, הנה ספציפית פותח השרשור מתאמן שנה (לא אומר בהכרח שהוא מתאמן ותיק כמובן) וישר זורקים לו ss כאילו הוא שוקל 50 קילו והתחיל להתאמן אתמול. מעבר לכך, למתאמנים בינוניים שהסכמנו שיש מקום לעבודות יותר מבודדות ופיצולים והתמקדות ודגשים (הכל בפרופורציה והכל יחסי, אני לא אומר אחרי 3 חודשים להתחיל abcde) ואתם שוכחים שרוב האנשים כאן, ורוב הגברים שהולכים לחדר כושר, הם bb ולא pl, עובדה חשובה שאתה נוטים להזניח, מעבר לכך עניין הפרופורציה והגנטיקה משחק תפקיד מאוד חשוב. ברגע שעובדים באופן מאוזן על כל השרירים, ולבנאדם יש נטייה מסויימת לשריר מסויים (וזה בדר"כ ככה אצל רוב המתאמנים) אז עם הזמן החוסר פרופורציה רק יגדל. אצלי למשל הרגליים גודלות מאוד מהם גם בכוח וגם בנפח, וזה השריר שהכי הזנחתי לאורך השנים בצורה משמעותית מאוד (עכשיו כבר לא) ואם הייתי משקיע אותו דבר אז מצבי היה מאוד לא פרופורציונלי, וזה לא מצב רצוי למי שמכוון bb. וכפי שאמרת שההגיון מבחינת בprrs לא קיים כי הוא bb ואתה לא, אז בדיוק בגלל זה אתה צריך ללמוד להיות אובייקטיבי.
לגבי ההגדרה שלך "כולם מתחילים", אומנם אני יחסית מסכים איתך, אבל תיקח את זה בתור נקודת הנחה כי אתה לפעמים תטעה לגבי מתאמן מסויים באופן וודאי כי יש כאן משתמשים חדשים שהם לא מתאמנים מתחילים ומשום מה יש לי הרגשה שגם אותי סיווגת בתור מתאמן מתחיל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ואיך אתה מדבר על prrs שהמשקלי עבודה שלך מגוחכים... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
עבודה מבודדת זה לא בולשיט, למה אתה מתווכח על דבר שעובד? בקשר לרגליים זה בדיוק מה שאמרתי, אני יודע שרגליים גדלות הכי טוב בסקוואט\דדליפט אז חלאס להוציא לי כל הזמן מילים מהפה. בקשר לרחב גבי נתתי תשובה לsugarzaza למעלה, ואני לא יודע למה אתה מתכוון שאתה אומר גב בכללי אבל שום חלק בגב לא עובד בבנץ'. אין מתח בתוכנית, אנשים מחליפים את הפוואר-קלין במתח בשביל להוסיף תרגיל לגב זה לא בתוכנית המקורית, אם מישהו פה לא מבין איך התוכנית עובדת זה אתה. ציטוט:
ציטוט:
למה, כי הם לא מתפללים לריפטו כל בוקר?
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בפיצול עם נפח גבוה העצימות והתדירות נפגע אין מה לעשות אלה דברים שבאים אחד על חשבון השני ואתה לא קולט את זה אי אפשר לעשות 4 תרגילים ב 90% מהRM שלך, פשוט אי אפשר אבל תרגיל אחד כן אפשר לעשות ב 90% מהRM התוכנית האידיאלית לעלות במאסת שריר הכי מהר זו SS או 5X5 בשלב מאוחר יותר כיוון שבה התדירות/עצימות/נפח הן אידיאליות עד שלא תקרא את הפרק Programming בSS אין מה לדון איתך, כיוון שאתה לא מבין שדבר בא על חשבון השני (עצימות/נפח/תדירות) למה נבחרו 5 התרגילים האלו למה דווקא 5 חזרות, למה רק 3 סטים... אתה עדיין מתעקש שניתן לעשות את הבלתי אפשרי (לעבוד כמה תרגילים בעצימות גבוהה...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אף אחד לא אמר לעשות 4 תרגילים ב rm 90%, זה למה לא מתחילים ב abcdef אלה ב fbw, ומשם עולים בהדרגה ל ABC, AB וכו'. קראתי את הפרק programming בספר ss, אבל אני פשוט לא מסכים עם מה שכתוב שם.
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() ציטוט:
ידידי אני מבין מאיפה אתה בא,אבל תבין שאתה לא תשנה את דעתו של אדם מקובע בעזרת ויכוח,הוא בעמדתו ואתה בעמדתך והחיים יפים.
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
![]() לך לקרוא לפני שאתה זורק שטויות, בקשר לשאר מה שכתבת צפה בתמונה שוב. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]() בנאדם שלא עשה סקוואטים ודדליפטים הוא עדיין מתאמן מתחיל, כי יש לו עוד פוטנציאל להתקדם בהרמות האלה מאימון לאימון. מתקדם זה אחד שלא יכול לעשות את זה כבר. לא משנה כמה זמן הוא מתאמן, הכל מסתכם בכמה מורכב צריך להיות תכנון האימונים שלו (יומי,שבועי,חודשי ושנתי בהתאמה)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]() נאלץ לחלוק עליך. אומנם התרגילים האלו מאוד חשובים. אבל לא חסרים שהשיגו את המטרות שלהם ונראים טוב מאוד גם בלעדיהם. אצלי במכון אין סקוואט חופשי בכלל, ולא ראיתי מישהו מרים מעבר ל50 קילו חופשי חוץ ממני, ולא חסרות בהמות. לגבי דדליפט, אני ועוד אחד רציני עושה, אולי עוד 1-2 שלא יצא לי לשים לב אליהם, ושוב יש עוד בהמות שלא מבצעים את זה. ואני הרבה במכון ורואה אותם מתאמנים הרבה וקשה לי להאמין שאני מפספס.
הבהרה - אני לא אומר שהתרגילים לא חשובים או לא עוזרים בהתפתחות, ואף מעבר לכך, אני הראשון שאמליץ עליהם למתאמן, אבל אבל אבל, התוצאות מראות שאפשר גם בלעדיהם להגיע להישגים מרשימים. ועכשיו בפן האישי - אני מחשיב את עצמי למתאמן ותיק (או בינוני-ותיק, הכל יחסי) ועם זאת אני עולה במשקלים בסקוואט ודדליפט אומנם לא כל אימון אבל ההתקדמות קיימת ועדיין לא נתקעתי (טפו טפו) לעומת זאת בשאר התרגילים אני בקושי זז במשקלים ספציפית בבנץ' שאני תקוע כבר חודשים למשל, ועוד שלל תרגילים שההתקדמות הרבה יותר איטית. זה שספציפית בסקוואט ודדליפט אני יחסית "רץ" זה לא אומר שאני בהכרח מתאמן מתחיל, זה אומר שאני לא מאוזן מבחינת מימוש פוטנציאל. על מנת לשפוך פרופורציה ולא לזרוק דברים באוויר, סקוואט 125kg rm4 דדליפט 134kg rm3 בהחלט לא מטורפים אבל לדעתי מכובדים בהחלט. אין לי שום כוונה או טעם או תועלת להתנשא או לשחק אותה יותר גדול ממה שאני. סקוואט מלא אגב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
Ss נועדה לחזק אותך, להעלות משקלי עבודה ולהעלות מאסת שריר אם אתה רוצה להיות דוגמן ss באמת לא בשבילך ומשקלי עבודה ממש לא מעניינים (אין סרטון=לא מאמין) עוד דבר אני בקושי מתאמן בינוני והדדליפט שלי עומד כרגע על 210 3X3 אז חבל שאתה מחשיב את עצמך למתקדם... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
![]() ציטוט:
2. אתה לא חייב להאמין, אין לי כוונה לעלות, אני גם לא זורק לך מספרים אסטרונומיים, ואין לי שום תועלת מזה שתאמין לי, אמרתי כדי שתקבל פרופורציות מבחינת הרמה שלי לטוב ולרע. 3. אני יודע וראיתי את הסרטון, קודם כל סחטיין, ולדעתי ההגדרות שלך מי ותיק מי בינוני ומי מתחיל הן לקויות ותלושות מהמציאות, אבל זה משהו שלא ניתן להגדיר חד משמעית אז אין מה להתווכח. 4. רוב האנשים שהולכים לחדר כושר עושים את זה על מנת להשיג מראה יותר טוב, זה שהם לא מכורי-כוח זה לא אומר שהם קוקסינלים (ואני מחשיב את עצמי מכור-כוח). 5. לא אכפת לי מה הדעה שלך, מגוחכים הם לא. נראה עוד כמה חודשים מה הprrs עשה לי, ואז יהיה מקום לדבר אם זה היה במקום או שמוקדם מדי. עכשיו יש לי שאלה שלדעתי התשובה עליה מכילה תשובה לרוב הדיון הזה, moo, האם אתה נראה כמו מישהו שמרים 210kg בדדליפט? (ראיתי את הסרטונים ואי אפשר להתרשם, אם אתה רוצה להעלות תמונות אני אוכל להגיד לך אם ללכת בדרך שלך נותן את המטרה שאני רוצה או לא) |
|
![]() |
![]() |