|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#301 | |
חבר פעיל
|
![]() אתה יודע מה קובע מי מתאמן מתחיל ומי לא?
יתכן ואדם מתאמן בחדר כושר נניח 8 חודשים, הוא לא עשה ss בתקופה הזו ויש מצב שהוא לא יוגדר כמתאמן מתחיל. ולא, אם אם האימון שלך לא כולל דדליפט ופאוורקלין, זה לא סוף העולם. ציטוט:
אלו דברים משתנים לפי אופי האימון. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
קטע מעניין בהקשר הזה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW
עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
|
![]() לא חידש לי הרבה. טוען שהתוכנית טובה. לא אמרתי שלא. מצד שני לא כתוב שזו התוכנית היחידה שטובה.
שים לב שהוא סיכם בסוף ש5*5 זה לא התוכנית המושלמת וזהו, אלא שזה יסוד ראוי שעובד היטב שיקדם גם מתאמנים ותיקים לפחות בחלק מהשנה. זה לא אומר שכל תוכנית אחרת מבוססת נפח / פיצולים / חזרות וכו' - אינה אפקטיבית או אפקטיבית פחות. לאחר שקראתי את הפסקה האחרונה אני בכלל לא מבין איך עליתם לעץ הגבוה הזה, הביטוי "יסוד ראוי" הוא רחוק מאוד מהסגידה המאסיבית שנהייתה כאן. נערך לאחרונה על ידי Scylla, 09-09-09 בשעה 06:37. סיבה: תוספת |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
חבר פעיל
|
![]() השרירים/גידים/עצמות/מערכת עצבים/גוף בכללי שלך לא רגילים לקחת על עצמם עומס בהתחלה, וחודש של אימונים קלים לטווח חזרות גבוה יכול להכניס את הגוף שלך למצב שבו הוא יותר רגיל למאמץ, ויכול למנוע פציעות עקב מאמץ יתר בהתחלה שיכולות לקרות אם אתה ישר קופץ לטווח חזרות של 5.
ציטוט:
ואיזה תרגילים אני אבחר ב fbw אתה שואל? גם תרגילים מורכבים שחלק מהם עושים ב ss כמו בנץ'/סקוואט/פרס/חתירות וגם תרגילי בידוד לשרירים הקטנים כמו כפיפות מרפקים/פשיטה בכבלים/כפיפות בטן.
![]() |
![]() |
#305 |
אזהרה - אין לפרסם חברות מתחרות
|
![]() שמתי לב למשהו מעניין לפני דיי הרבה זמן, אבל לא ציינתי את זה פה.
שימו לב איך האימונים של רוני קולמן נראו בתחילת שנות ה2000 (הסרט the unbelievable). מישהו יכול לומר משהו רע על המסה שהייתה לו אז?
![]() |
#306 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
למשל ככה עצימות - בתוכנית שרשמתי עובדים בעצימות נמוכה אבל הנפח יותר חשוב תדירות - כל התרגילים 3 פעמים בשבוע ולא רק הסקווט נפח - .... בנתים אתה לא רושם כלום ולא מנמק כמה חזרות וסטים יהיו בתוכנית שלך מתי אתה מוסיף משקל בתוכנית שלך ? מאימון לאימון/שבועית... אילו תרגילי עזר אתה מבצע... אל תזרוק דברים לאוויר אם אתה מגיב תשב תחשוב על מה שאתה רושם ותנמק... ובכל הפוסט לא רשמת למה ss פחות טובה... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() בחרת פה דוגמא קיצונית,עזוב אותך מהעובדה שרוני קולמן על מאסות מטורפות של חומרים,הוא אחד המפתחי גוף הכי מחוננים גנטית בהיסטוריה,הוא רחוק מלהיות פקטור.
![]() |
#308 |
חבר פעיל
|
![]() מוקדש לארבל
יש הרבה דברים שאנו כן מסכימים עליהם... http://www.youtube.com/watch?v=-xExJ...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=RqI6z...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=vEI4d...eature=related |
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
אזהרה - אין לפרסם חברות מתחרות
|
![]() והfst-7 של ג'י קאטלר זאת דוגמה מצוינת לתוכנית של טבעיים...
![]() |
#310 |
|
![]() חלילה לא אמרתי את זה..אבל ציינתי באותה צורה שזה בעייתי לקחת מפתחי גוף מקצועיים כדוגמה כשמשווים למתאמנים טבעיים,מעטים החברה שיוכלו להתאמן כמו ג'יי בלי חומרים.
![]() |
#311 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם זה מה שהתכוונת אז תגיד ואני ארשום פה את הכל.
![]() |
![]() |
#312 |
|
![]() כן. אם אתה צריך הסבר שוב מה זה עצימות אתה מוזמן לשאול.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
חבר פעיל
|
![]() סבבה אחי הנה זה:
חזה: בנץ' 3x6 בנץ' חיובי עם משקולות 1x8 גב: פול-דאון 2x7 חתירה עם משקולת 2x8 כתפיים: לחיצת כתפיים עם משקולות בישיבה 3x8 יד אחורית: פשיטה בכבלים 2x8 יד קדמית: כפיפות מרפקים עם משקולות בישיבה 2x8 (לכל אלה שאומרים שאני מפמפם בייספס תראו כמה מעט סטים אני עושה) רגליים: לחיצת רגליים במכונה 3x8 (לפני שאתה אומר שאין לי סקוואטים, אני כרגע עושה לג-פרס במקום בגלל בעיית גמישות שיש לי שמונעת ממני לעשות סקוואטים בלי לסכן את עצמי, אם אתה רוצה שאני יפרט תגיד לי ואני יעשה את זה) כפיפות ברכיים במכונה 3x8 בטן: כפיפות בטן בשיפוע שלילי עם תוספת משקל 2x8 זהו זאת התוכנית, היא במתכונת fbw כפי שאתה רואה. עכשיו לשאר הדברים, עצימות: טוב אני לא יכול לחשב בדיוק את האחוז מהrm בכל סט אבל בוא נגיד שאני עובד חזק בכל סט עבודה בכל התרגילים. תדירות: אני עובד 3 ימים בשבוע, זה הולך ככה: Xfxfxxf (f זה יום אימון וx זה יום מנוחה). נפח: כפי שאתה רואה זה נפח בינוני, האימון נא בין שעה לשעה ורבע. עלייה במשקלי עבודה: אין לי תכנון של כל עלייה אבל זה יוצא בערך עלייה בתרגיל מסויים כל 3-4 אימונים. ודבר אחרון למה לדעתי זה יותר טוב מ ss, בגלל שכל שריר מקבל עבודה שווה בצורה שמתאימה לו, כל קבוצת שריר מקבלת עבודה בצורה ישירה, ואין חוסר פרופורציות בתוכנית עצמה.
![]() |
#315 | |
|
![]() ציטוט:
באימון fbw בגלל תדירות הגירוי והבחירה בתרגילים מורכבים אין ממש צורך בתרגילים מבודדים(בעיקר כשאתה עובד 3 אימונים בשבוע) היד האחורית שלך עובדת חזק בחזה,כתפיים ואפילו בגב (הראש הארוך של הטרייספס הוא אסיסטנט בפשיטות של הכתף ) הייתי מוותר על התרגילים המבודדים ומתרכז בתרגילים המורכבים,זה גם ישפר את ההתאוששות שלך. בתוכנית fbw שימוש בתרגילים מבודדים מנפח את נפח האימון ללא צורך ממשי ופוגם ביכולת ההתאוששות שלך.
![]() |
![]() |
#317 |
|
![]() אתה מפסיד הרבה מאוד גדילה והתחזקות בהתחשב בעובדה שאתה:
א. תקוע על טווח חזרות של 8. ב. לא עושה סקוואט ודדליפט מסיבות לא ברורות/משכנעות. ג. עושה לחיצת כתפיים במקום פרס, "חתירה עם משקוליות ורודות" במקום מתח או חתירה. ד. אין לך פרוטוקול שיטתי להתקדמות, כלומר, אתה יכול לבוא לאימון ולעשות את אותו משקל, להוסיף 10 קילו, להוריד 10 קילו, אין לך שיטת עבודה בהנחה ואתה נתקע וכו'. זה יגרום לתוצאות שלך להיות "מגוונות" בהתאם לכמה אתה עצלן/חושב יותר מדי/נלהב מדי עם ocd קשה. וגם אין פה איזה "דגש שיגרום לך להיות פרופורציונאלי בלה בלה בלה". אם זה כזה חשוב לך, תעשה ss ותכניס 2 סטים של בטן, אחורית קדמית וכפיפות ברכיים (?). התכנית הזו תביא אותך להרבה פחות ממה שאתה מסוגל לו וחבל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
|
![]() ציטוט:
אל תזלזל בחתירה בהטיית גב עם משקולת יד,במשקלים מסויימים זה כבר נהיה לא צחוק בכלל (ע"ע אימון הגב האחרון לפני התאונה שלי:דאמבל של 72.5 קילו ל10 חזרות)
![]() |
![]() |
#319 |
|
![]() אנחנו מדברים על מסור? איך זה יכול להחליף חתירה? אולי להיות בנוסף אבל לא במקום
|
![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
|
![]() ציטוט:
http://www.youtube.com/watch?v=JPfrBhdUHKQ
![]() |