|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() יש לי שאלה שמסקרנת אותי כבר הרבה זמן.
איפה אני יגדל יותר בנפח בגודל השריר. (בפחות זמן) ב 3 סטים 10-12 חזרות או ב 4 סטים 6-8 חזרות? בתרגילי ידיים איך כדאי לעבוד 3x10-12 או 4x6-8? תודה רבה לעוזרים!!=] עריכה: או שכדאי בכל התרגילים לעשות 10-12 ורק בסט השלישי והאחרון לעשות 6-8 לא יודע מה להחליט כבר תעזרו לי:$
אדוני המסטול .. אני לא שוטר D; נערך לאחרונה על ידי xTal, 18-03-13 בשעה 23:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() 6-8x3
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() למה רק 3 סטים? אם מחשבים את זה הכל יוצא סה"כ 18~24 חזרות.
לדעתי הכי טוב אם אני יעשה 5-8 חזרות 3 סטים + 1 סט חימום מה אתם אומרים?(:
אדוני המסטול .. אני לא שוטר D; נערך לאחרונה על ידי xTal, 19-03-13 בשעה 01:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() לא הבנתי משו, למה כולם אומרים שהטווח הכי טוב להיפרטרופיה הוא 5-8 חזרות
למרות שבמקומות אחרים רשום אחרת, הסיבים הורודים גורמים היפרטרופיה.. ציטוט: "6-8 חזרות : לבן: מצויין ורוד: טוב אדום: מזערי 9-12 חזרות: לבן: טוב מאוד ורוד: מצויין אדום: מזערי 13-15 חזרות: לבן: בינוני-טוב ורוד: טוב מאוד אדום: בינוני" http://www.israelbody.com/showthread.php?t=8979
![]() |
#5 |
חבר מתחיל
|
![]() לפי מה שאני יודע בקשר מה שרשמת על הסיבים לא נכון, הסיבים הלבנים הם לסיבולת, הורודים לנפח(היפרטרופיה) והסיבים האדומים משמשים לכוח.
בכל מקרה אל תשבור תראש על סיבים זה לא אמור לשנות לך, פשוט כשאתה עובר היפוטרפיה תעשה 8-10 חזרות 3 סטים, ככה אני עובד על כל קבוצות השרירים(קטנים\גדולים) ואני רואה ככה אחלה תוצאות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אתה מתעסק בקקה אחי אבל אם זה כל כך מעניין אותך 1-6 כוח, 6-12 היפרטרופיה, 12+ סבולת. אני באופן אישי עושה לרוב בין 6-8 ודואג כל הזמן לגוון (כלומר בין 6-8 זה הבסיס שגם אותו אני משנה מידי פעם ודואג להוסיף סט של כוח או סבולת - תשחק עם זה בקיצור) , אל תתקבע על טווח חזרות מסויים, שריר צריך גיוון.
מדריך חדר כושר (בית ספר למאמנים-וינגיט) נערך לאחרונה על ידי MrT, 19-03-13 בשעה 21:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() 8-12 חזרות להיפרטרופיה.
גם מ6-8 חזרות אתה תגדל, אבל לא כמו מטווח חזרות גבוה. אני בעד לעבוד בתרגילים הבסיסים כבד, כ 6-8 חזרות ואז להשלים נפח בתרגילים נוספים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
לגבי פותח הפוסט... השאלה הזאת עברה המון מחקרים וכמו בכל שאלה מורכבת בתחום שעברה המון מחקרים, יש עלייה גם המון תשובות.. אתה לא צריך את כל התשובות המפורטות, המסובכות והלא מדוייקות או מדוייקות האלו.. זה יהיה התעסקות בקקה בשבילך. המתאמן צריך סה"כ להבין (וזאת ע"פ דעתי) שיש טווח מסווים שבו הכוח או הסיבולת או גדילת השריר דומיננטיים יותר מהאחר. הטווח המקובל הוא ככה: 1-5 כוח 6-15 היפרטרופיה (גדילת שריר) 16 והלאה סיבולת.. חשוב שתבין לא ללכת כמו עיוור אחרי הטווחים האלו...זה שעבוד 5 חזרות לא אומר שלא תגדל.. הסיבה שהרוב עובדים בטווחים של 5-8 היא ש(ככה אני למדתי בקורס שלי)ישנם מחקרים אמינים שמצביעים על כל שההיפרטרופיה הטובה ביותר מתרחשת בטווח הזה של בין 6-8..(לגבי ה-5, כנראה שזה טרנדי בגלל שרוב התכניות כוח שבדר"כ גם גודלים מהן לא רע ממליצות על 5 חזרות בתרגילים..) חשוב שתבין, זה לא שחור לבן.. אני מאמין שזה עניין של ניסוי וטעייה בתוך הטווח של ההיפרטרופיה, אני מאוד תומך בטווחים הנמוכים ולא עולה מעל 8 חזרות כי זה מה "שעובד עליי" הכי טוב אחרי 6 שנים של אימונים (וגם זה לא מספיק כדי באמת ללמוד את הגוף שלך..) בקיצור, תסיק את המסקנות שלך ופשוט אל תיהיה קיצוני.. תגוון. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
שאלה לגביך אם היית מגלה שהטווח חזרות הכי טוב בשבילך הוא 8-12? הייתה עובד ככה בכל התרגילים כלל המורכבים או שבכל זאת בתרגילים המורכבים היית עובד 5-8?
אדוני המסטול .. אני לא שוטר D; נערך לאחרונה על ידי xTal, 21-03-13 בשעה 15:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() גיוון גבר זה שם המשחק, יש מאמר יפה פה באתר של ישראלבודי על תוכנית PRRS,
אלא היא power...rep range...shock תוכנית מעולה, לא יודע איך יכולתי להתקדם עד כאן בלי זה.... בהצלחה.
"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
חדר כושר: הולמס פלייס מבשרת
|
![]() מה הבעיה איתה למתאמן מתקדם
ראה ערך ארבל
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() מה שלמדתי על עצמי ונראה מהתמונה
זה שפלג גוף עליון דורש נפח כדי לגדול
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() הוא עדיין לא התחיל עם החומרים
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() הוא אולי לא חזר להמשיך, והוא מתאמן 900 שנה, זה קצת שונה..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() אתה לא יכול להשיג בצורה טבעית , מה שהשגת עם חומרים , אחרי שזה ירד
אם אני לא טועה
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() אלברט, שחרר גבר אל תשלול, עד שלא ניסית אתה לא יודע.
לי אישית זה עזר המון, אפילו לארבל המדובר זה עזר המון, ואני מכיר עוד כמה חברה שגדולים ממנו בכמה מונים שגם להם זה עזר המון.... שוב, כל אחד ומה שמשפיע עליו, רק שאתה שוכח שפה אתה עובד בכל הדרכים אז אין סיכוי שזה לא ישפיע ובנוסף אתה מגוון כל הזמן!.... תחשוב על זה קצת... בהצלחה.
"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..." |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
אימונים על טווח חזרות נמוך | avram1 | אימונים | 4 | 03-03-09 13:56 |
טווח חזרות נמוך בחיטוב | imported_NIR_B | אימונים | 6 | 30-04-08 00:26 |
טווח חזרות נמוך וגדילה | ///Efi/// | אימונים | 13 | 15-03-08 21:35 |
טווח חזרות נמוך בחיטוב | save_us_Y2J | אימונים | 31 | 24-02-08 21:13 |