ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

נושא נעול

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 31-07-09, 19:52   #1
Max90kg
חבר פעיל

הסמל האישי שלMax90kg

כללי:: מקס
חדר כושר: מתנ"ס עוזיאל
שלח הודעה דרך ICQ אל Max90kg

ציטוט:
פורסם במקור על ידי dark_muse צפה בהודעה
זה מצחיק התגובות שלכם לholy templar...

הוא אומר לכם שהוא עלה קילו בודד בארבעה חודשים עם תוכנית נפח נמוך, אז אתם טוענים שהוא לא עשה דדליפט וסקוואט ובגלל זה הוא נכשל איתה.
השאלה היא, אם בנפח הגבוה, בה הוא העלה 20 קילו בשמונה חודשים (לפי הטענות, עם אותו תפריט), האם שם הוא עשה דדליפט וסקוואט? אם התשובה היא כן, אז זאת הסיבה לכשלון התוכנית בנפח נמוך ואז זה מחליש את הטענה שלו.
במידה וגם בנפח גבוה הוא לא עשה דדליפט וסקוואט (ואנחנו משערים שלא, אחרת היה עושה זאת גם בנפח נמוך) אז זה מחזק את הטענה שמי שרוצה מסה בצורה הטובה ביותר, לא חייב לעשות דדליפט וסקוואט והכי טוב יהיה לעבוד בנפח גבוה?

אני לא שופט אבל זאת המסקנות מפיו. לי מה שמוזר, הולי טמפלר, זה שאכלת 4900 קלוריות ולא השמנת מזה בתוכנית בנפח נמוך, בלי שעשית סקוואט ודדליפט (אם אכן לא עשית).
סתכל, ההבדל הוא שסקוואט ודד ליפט נבדלים ממכונות ותרגילים לא מורכבים בכך שאלה תרגילים רב מפרקיים (אם אני לא טועה ככה אומרים את זה). לדוגמא, אם נבודד את הסקוואט במכונות נצטרך לעשות 5 מכונות על מנת להפיק את האפקט של הסקוואט. במידה וטמפלר עשה את הסקוואט לא נכון בנפח נמוך ועשה את התרגילים בתוכנית נפח גבוה בסדר זה יכול להיות אחד הגורמים שהשפיעו על העליה שלו במשקל בשני התוכניות.
Max90kg מנותק  
ישן 31-07-09, 19:54   #2
Melamed
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי max75kg צפה בהודעה
סתכל, ההבדל הוא שסקוואט ודד ליפט נבדלים ממכונות ותרגילים לא מורכבים בכך שאלה תרגילים רב מפרקיים (אם אני לא טועה ככה אומרים את זה). לדוגמא, אם נבודד את הסקוואט במכונות נצטרך לעשות 5 מכונות על מנת להפיק את האפקט של הסקוואט. במידה וטמפלר עשה את הסקוואט לא נכון בנפח נמוך ועשה את התרגילים בתוכנית נפח גבוה בסדר זה יכול להיות אחד הגורמים שהשפיע על העליה שלו במשקל.
תמיד חשבתי על זה וסוף סוף מצאתי את התשובה
אז נכון שאני לא עושה סקוואט במוט אבל אני עובד במכונות על כל השרירים שהסקוואט עובד עליהם או לפחות על רובם נכון שזה יוצא לי 3-4 מכונות אבל ככה אני יותר בטיחותי כי אין לי ספוטר שיכול לעזור לי בסקוואט עם מוט אם חס וחלילה יקרה משהו..
כנ"ל לגבי דדליפט
אני כרגע עובד במכונות ועובד עם דאמבלים שעובדים בדיוק על אותם השרירים שהתרגילים המורכבים עובדים עליהם
אומנם במקום שזה יהיה תרגיל אחד זה כמה אבל בכל זאת אני מפיק את אותה התוצאה שאמורה לבוא לכאן או לכאן...
Melamed מנותק  
ישן 31-07-09, 19:56   #3
bored2death
חבר פעיל

כללי:: תלמיד

ציטוט:
סתכל, ההבדל הוא שסקוואט ודד ליפט נבדלים ממכונות ותרגילים לא מורכבים בכך שאלה תרגילים רב מפרקיים (אם אני לא טועה ככה אומרים את זה). לדוגמא, אם נבודד את הסקוואט במכונות נצטרך לעשות 5 מכונות על מנת להפיק את האפקט של הסקוואט. במידה וטמפלר עשה את הסקוואט לא נכון בנפח נמוך ועשה את התרגילים בתוכנית נפח גבוה בסדר זה יכול להיות אחד הגורמים שהשפיעו על העליה שלו במשקל בשני התוכניות.
או פשוט לא עובד עליו נפח נמוך
ישן 31-07-09, 20:01   #4
Max90kg
חבר פעיל

הסמל האישי שלMax90kg

ציטוט:
פורסם במקור על ידי melamed צפה בהודעה
תמיד חשבתי על זה וסוף סוף מצאתי את התשובה
אז נכון שאני לא עושה סקוואט במוט אבל אני עובד במכונות על כל השרירים שהסקוואט עובד עליהם או לפחות על רובם נכון שזה יוצא לי 3-4 מכונות אבל ככה אני יותר בטיחותי כי אין לי ספוטר שיכול לעזור לי בסקוואט עם מוט אם חס וחלילה יקרה משהו..
כנ"ל לגבי דדליפט
אני כרגע עובד במכונות ועובד עם דאמבלים שעובדים בדיוק על אותם השרירים שהתרגילים המורכבים עובדים עליהם
אומנם במקום שזה יהיה תרגיל אחד זה כמה אבל בכל זאת אני מפיק את אותה התוצאה שאמורה לבוא לכאן או לכאן...
אתה עושה שטויות. מילא אם אתה פצוע כמו טמפלר אבל למה לבזבז זמן על 5 מכונות כשאתה יכול לעשות סקוואט חופשי? זה פשוט מפגר...

ציטוט:
פורסם במקור על ידי bored2death צפה בהודעה
או פשוט לא עובד עליו נפח נמוך
אני לא חושב שזאת הסיבה
Max90kg מנותק  
ישן 31-07-09, 20:03   #5
Melamed
חבר פעיל

ציטוט:
אתה עושה שטויות. מילא אם אתה פצוע כמו טמפלר אבל למה לבזבז זמן על 5 מכונות כשאתה יכול לעשות סקוואט חופשי? זה פשוט מפגר...

אני לא חושב שזאת הסיבה
כי פשוט אין לי ספוטר שיכול לעזור לי אם חס וחלילה בחזרה אחרונה של סקוואט יהיה לי כבד ואני יפול עם המוט מה אני יעשה?
אז יקח לי לסיים את האימון קצת יותר זמן אבל יותר בטיחותי ואותם התוצאות...
תקן אותי אם אני טועה. אני אוהב ללמוד מאחרים
Melamed מנותק  
ישן 31-07-09, 20:11   #6
Max90kg
חבר פעיל

הסמל האישי שלMax90kg

ציטוט:
כי פשוט אין לי ספוטר שיכול לעזור לי אם חס וחלילה בחזרה אחרונה של סקוואט יהיה לי כבד ואני יפול עם המוט מה אני יעשה?
אז יקח לי לסיים את האימון קצת יותר זמן אבל יותר בטיחותי ואותם התוצאות...
תקן אותי אם אני טועה. אני אוהב ללמוד מאחרים
אני אף פעם לא עובד עם ספוטר אלה אם אני מנסה לשבור שיא. אתה לא חייב לעבוד בשיטה שלי, תעבוד עם משקל שאתה יכול ותפסיק אם אתה מרגיש שלא תצליח לסיים עוד חזרה
Max90kg מנותק  
ישן 31-07-09, 20:00   #7
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

ציטוט:
חוץ מזה ייתכן שנוצר פה אפקט של בלבול, מעניין מה יקרה אם הוא ימשיך לעשות סייקלים של תוכנית אימונים מקוצרת ואחריה תוכנית אימונים בנפח גבוה.
קודם כל אתה טועה. גם במכונות מסויימות התרגילים הם מורכבים (רב מפרקיים). הטענה שסקוואט זה תרגיל יותר טוב היא בגלל הסטרס על הגוף שהוא עושה (שחרור הורמון גדילה וכו'), וזאת טענה די נכונה, אבל לא נראה לי שהיא תופסת אם אתה עובד בנפח גבוה וגורם לגוף שלך בכל מקרה לשחרר את ההורמון. באתר של לייל הוא כתב שלא ראו הפרש ניכר כל כך בשחרור ההורמון גדילה בין סקוואט ללג-פרס, לא כזה שישפיע בצורה כל כך משמעותית על מסת הגוף בכל אופן.

מעבר לכך, עם ss אכן תתקדם הכי מהר במשקלים, אבל במסה? לא יודע, תסתכלו על הסרטונים של moo ותראו אם הוא נראה לכם אדם גדול במיוחד לאחד שמרים 210 קילו מהרצפה (הרבה כבוד). אני רואה לצערי יותר מדי אנשים עם מסת גוף דומה לשלו ואף יותר, שמרימים הרבה פחות. אני לא מאמין שכל כך הרבה מזריקים בתחת או בולעים כדורים וחבל שאין מחקרים יותר משמעותיים על זה (ממש השוואות בין תוכניות נפח נמוך לנפח גבוה על מסת השריר והכוח).

אגב, אני מאמין שמה שholy עשה, ככה צריכים כולם לעשות. כלומר גם מפתחי גוף שרוצים מסה, צריכים לעשות בהתחלה ss או תוכנית a לינארית, ולנצל מקסימלית את העליה במשקלים שלהם כל עוד הם מתחילים. לאחר מכן, שעוברים לנפח גבוה, יש בסיס עם משקל גבוה מצויין.
ככה שבעקיפין, גם בלי לעשות דדליפט וסקוואט (ממליץ מאוד לעשות), עליה במשקלים מאימון לאימון בנפח נמוך, תטיב עם כל מתאמן מתחיל באשר הוא.
Dark_Muse מנותק  
ישן 31-07-09, 20:02   #8
Melamed
חבר פעיל

ציטוט:
קודם כל אתה טועה. גם במכונות מסויימות התרגילים הם מורכבים (רב מפרקיים). הטענה שסקוואט זה תרגיל יותר טוב היא בגלל הסטרס על הגוף שהוא עושה (שחרור הורמון גדילה וכו'), וזאת טענה די נכונה, אבל לא נראה לי שהיא תופסת אם אתה עובד בנפח גבוה וגורם לגוף שלך בכל מקרה לשחרר את ההורמון. באתר של לייל הוא כתב שלא ראו הפרש ניכר כל כך בשחרור ההורמון גדילה בין סקוואט ללג-פרס, לא כזה שישפיע בצורה כל כך משמעותית על מסת הגוף בכל אופן.

מעבר לכך, עם ss אכן תתקדם הכי מהר במשקלים, אבל במסה? לא יודע, תסתכלו על הסרטונים של moo ותראו אם הוא נראה לכם אדם גדול במיוחד לאחד שמרים 210 קילו מהרצפה (הרבה כבוד). אני רואה לצערי יותר מדי אנשים עם מסת גוף דומה לשלו ואף יותר, שמרימים הרבה פחות. אני לא מאמין שכל כך הרבה מזריקים בתחת או בולעים כדורים וחבל שאין מחקרים יותר משמעותיים על זה (ממש השוואות בין תוכניות נפח נמוך לנפח גבוה על מסת השריר והכוח).

אגב, אני מאמין שמה שholy עשה, ככה צריכים כולם לעשות. כלומר גם מפתחי גוף שרוצים מסה, צריכים לעשות בהתחלה ss או תוכנית a לינארית, ולנצל מקסימלית את העליה במשקלים שלהם כל עוד הם מתחילים. לאחר מכן, שעוברים לנפח גבוה, יש בסיס עם משקל גבוה מצויין.
ככה שבעקיפין, גם בלי לעשות דדליפט וסקוואט (ממליץ מאוד לעשות), עליה במשקלים מאימון לאימון תטיב עם כל מתאמן מתחיל באשר הוא.
בעצם מה שאתה אומר
שכדי לגדול לא חובה לבצע דדליפט\סקוואט?
אני יכול למשל לעבוד מכונות ודאמבלים אל אותם שרירים שעובדים בדדליפט וסקוואט ולבצע אותם בנפח גבוה כמו שאני עושה עד עכשיו ולגדול?
למשל במקום סקוואט אני מבצע כמה תרגילים במכונות שעובדים על אותם השרירים בנפח גבוה.
Melamed מנותק  
ישן 31-07-09, 20:10   #9
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

ציטוט:
בעצם מה שאתה אומר
שכדי לגדול לא חובה לבצע דדליפט\סקוואט?
אני יכול למשל לעבוד מכונות ודאמבלים אל אותם שרירים שעובדים בדדליפט וסקוואט ולבצע אותם בנפח גבוה כמו שאני עושה עד עכשיו ולגדול?
למשל במקום סקוואט אני מבצע כמה תרגילים במכונות שעובדים על אותם השרירים בנפח גבוה.
תמיד תעדיף משקל חופשי, תמיד תעדיף להרים כמה שיותר.
גם אם זה 3 חזרות, גם אם זה 10 חזרות.
Dark_Muse מנותק  
ישן 31-07-09, 20:13   #10
Melamed
חבר פעיל

ציטוט:
תמיד תעדיף משקל חופשי, תמיד תעדיף להרים כמה שיותר.
גם אם זה 3 חזרות, גם אם זה 10 חזרות.
אם היה לי ספוטר לא הייתי חושב פעמיים אבל זה בעיה כי אין לי..
אם אני יתקדם במשקלים במכונות על אותם השרירים של הסקוואט?
Melamed מנותק  
ישן 31-07-09, 20:10   #11
Max90kg
חבר פעיל

הסמל האישי שלMax90kg

ציטוט:

ככה שבעקיפין, גם בלי לעשות דדליפט וסקוואט (ממליץ מאוד לעשות), עליה במשקלים מאימון לאימון בנפח נמוך, תטיב עם כל מתאמן מתחיל באשר הוא.
קודם כל אין מחקר שמוכיח שנוצר שחרור הורמונים אנאבוליים בתרגיל הנ"ל. זה מוכיח את הסיבה שלא ראו הבדלים בין הלג פרס לסקוואט. בנוגע לזה שאמרת שבss אני אתקדם יותר במשקלים ולא במסה, זה שטויות. מה שקובע את המסה זה המאזן הקלורי החיובי. תוכנית הss היא תוכנית אימונים רגילה בדיוק כמו ab וfbw, ז"א שכמוהן היא יכולה לעבוד טוב על אחד ולא טוב על אחר אבל בכל מקרה היא מעולה לכולם לעליה במשקלי העבודה. אולי טמפלר כן עבד נכון אבל התוכנית פשוט לא התאימה לו. ואולי הוא לא עבד נכון, את זה רק הוא יודע. בנוגע למה שאמרת בפסקה האחרונה אני מסכים עם ההתחלה אבל למה לעבור לנפח גבוה "לאחר מכן". כשהss מפסיקה לעבוד עליך למה אתה חושב שנפח גבוה כן יעבוד? אני חושב שאחרי שהss לא עובד עליך תעבור ל5x5 של ביל סטאר. או שאתה יכול ללכת על תוכנית לינארית אחרת כמו fbw או ab. ונפח נמוך יכול להתאים גם למתאמן מתחיל וגם ליותר מתקדם, הכל תלוי בגנטיקה, בהתאוששות וכו ואין לזה מספרים או חוקים שכוללים את כולם ובגלל שאמרת ואמרת נכון שהss תתאים למתחילים אז ממליצים למתחילים להתחיל איתה, אבל לאחר מכן הם לא חייבים לעבור לתוכנית בנפח גבוה, הם צריכים למצוא לבד מה שטוב בשבילם
Max90kg מנותק  
ישן 31-07-09, 20:29   #12
hypertrophy
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית

הסמל האישי שלhypertrophy

עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א

ציטוט:
קודם כל אין מחקר שמוכיח שנוצר שחרור הורמונים אנאבוליים בתרגיל הנ"ל. זה מוכיח את הסיבה שלא ראו הבדלים בין הלג פרס לסקוואט. בנוגע לזה שאמרת שבss אני אתקדם יותר במשקלים ולא במסה, זה שטויות. מה שקובע את המסה זה המאזן הקלורי החיובי. תוכנית הss היא תוכנית אימונים רגילה בדיוק כמו ab וfbw, ז"א שכמוהן היא יכולה לעבוד טוב על אחד ולא טוב על אחר אבל בכל מקרה היא מעולה לכולם לעליה במשקלי העבודה. אולי טמפלר כן עבד נכון אבל התוכנית פשוט לא התאימה לו. ואולי הוא לא עבד נכון, את זה רק הוא יודע. בנוגע למה שאמרת בפסקה האחרונה אני מסכים עם ההתחלה אבל למה לעבור לנפח גבוה "לאחר מכן". כשהss מפסיקה לעבוד עליך למה אתה חושב שנפח גבוה כן יעבוד? אני חושב שאחרי שהss לא עובד עליך תעבור ל5x5 של ביל סטאר. או שאתה יכול ללכת על תוכנית לינארית אחרת כמו fbw או ab. ונפח נמוך יכול להתאים גם למתאמן מתחיל וגם ליותר מתקדם, הכל תלוי בגנטיקה, בהתאוששות וכו ואין לזה מספרים או חוקים שכוללים את כולם ובגלל שאמרת ואמרת נכון שהss תתאים למתחילים אז ממליצים למתחילים להתחיל איתה, אבל לאחר מכן הם לא חייבים לעבור לתוכנית בנפח גבוה, הם צריכים למצוא לבד מה שטוב בשבילם
לפי מה שאמרת במשפט המודגש יש לי שאלה אלייך

אם אתה טוען כך אז למה בעצם לא לעבוד בתור מתחיל אך ורק עם מכונות לעבוד רק על שרירים גדולים לעשות 3 סטים לשריר ופשוט לאכול המון אוכל?
תן לי הסבר הגיוני לזה ואז נוכל להמשיך להדיין

You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do!
לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
hypertrophy מנותק  
ישן 31-07-09, 20:31   #13
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום

שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hypertrophy צפה בהודעה

אם אתה טוען כך אז למה בעצם לא לעבוד בתור מתחיל אך ורק עםפ מכונות לעשות 3 סטים לשריר גדול ופשוט לאכול המון אוכל?
פשוט כי אתה תפעיל יותר שרירים לאורך טווח תנועה יותר גדול, וכתוצאה מכך תגדל יותר ותתחזק יותר מאשר חצי עבודה במכונות. זה לא אומר שאתה לא תגדל ולא תתחזק, פשוט לא כמו שיכולת אם היית יודע לעבוד.

Patience + Persistence = Progress. (Bill Starr, The Strongest Shall Survive)

Sugarzaza מנותק  
ישן 31-07-09, 20:41   #14
Max90kg
חבר פעיל

הסמל האישי שלMax90kg

ציטוט:

אם אתה טוען כך אז למה בעצם לא לעבוד בתור מתחיל אך ורק עם מכונות לעבוד רק על שרירים גדולים לעשות 3 סטים לשריר ופשוט לאכול המון אוכל?
החלק של התזונה הוא החלק העיקרי אבל לא היחיד
Max90kg מנותק  
ישן 31-07-09, 21:41   #15
hypertrophy
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית

הסמל האישי שלhypertrophy

עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א

ציטוט:
החלק של התזונה הוא החלק העיקרי אבל לא היחיד
אז רגע.....למה לא סט אחד לשריר קטן ושני סטים לשריר גדול?
ולאכול המון??
ככה בדוק מתאמן יעלה במשקל...[לשיטתך]

You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do!
לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
hypertrophy מנותק  
ישן 01-08-09, 00:49   #16
Max90kg
חבר פעיל

הסמל האישי שלMax90kg

ציטוט:
אז רגע.....למה לא סט אחד לשריר קטן ושני סטים לשריר גדול?
ולאכול המון??
ככה בדוק מתאמן יעלה במשקל...[לשיטתך]
אולי אתה תענה לי על זה?
Max90kg מנותק  
נושא נעול