ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 27-08-13, 22:59   #1
dushu10
חבר מתחיל

ברירת מחדל עזרה למתאמן עם צרכים בלתי רגילים

שלום כולם.

אני כדורגלן שעובד בחדר הכושר במטרה לעלות במסת שריר.
התוכנית השבועית שלי בנוייה מ5 אימוני כדורגל בערב (ראשון-חמישי), משחק בשישי, ו4 אימוני חדר כושר בבקרים (ab).

אני עובד לפי תפריט מסודר ביחסים של 40:40:20, מגוון במזונות ומשתמש באבקת חלבון סויה (בעייתי עם חלב).
אני שוקל 61 ק"ג ובגובה 1.67, 8% שומן, גיל 20
כרגע אני עומד על ~3100 קלוריות ביום, שלמיטב הבנתי זה אפילו מעבר למה שמתאמן רגיל בממדים שלי אמור לצרוך.

למרות זאת, אני מרגיש שאני לא אוכל מספיק על מנת לגדול, וזה הביא אותי לבקש מכם עצות בעניין.
האם אני אוכל מספיק קלוריות ביום בשביל ספורטאי שמתאמן 6 אימוני אירובי עצימים בשבוע פלוס 4 אימוני משקולות?

אשמח לשמוע המלצות. דן
dushu10 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 29-08-13, 20:58   #2
DaSpider
חבר פעיל

בעיקרון במשקל שלך אתה אוכל כמות די סבירה, בענף כמו כדורגל שמצריך סיבולת, מהירות וקואורדינציה לא הייתי ממליץ לך להתמקד על מסה כאילו אין מחר ולהתחזר עם האוכל. ספציפית אימוני כדורגל אני לא ממש יודע איך מורכבים, אבל אם אתה שורף שם את כמות הקלוריות שאני בערך חושב שאתה שורף ואתה חושב שזה מפריע לך לעלות במסת שריר - תוסיף כ500 קלוריות לתפריט ותראה איך זה הולך, מקסימום תשאל פה שוב.
ישן 29-08-13, 21:12   #3
gorneo1
חבר פעיל

הסמל האישי שלgorneo1

כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס

אתה לא אוכל מספיק אתה לא רק מרגיש, בחישוב מהיר אתה מוציא +- את אותה הכמות קלוריות שאתה מכניס...
המלצה שלי, קנה סוכר ענבים להוסיף לסויה [כף ביום] + תמרים לאכול תוך כדי אימון, ובלילה לפני שינה תאכל 2 3 פירות... זה אמור להכניס לך עוד מספיק קלוריות ולהישאר בפלוס...

בהצלחה.

"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..."
gorneo1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 29-08-13, 22:40   #4
i.sh.
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gorneo1 צפה בהודעה
אתה לא אוכל מספיק אתה לא רק מרגיש, בחישוב מהיר אתה מוציא +- את אותה הכמות קלוריות שאתה מכניס...
המלצה שלי, קנה סוכר ענבים להוסיף לסויה [כף ביום] + תמרים לאכול תוך כדי אימון, ובלילה לפני שינה תאכל 2 3 פירות... זה אמור להכניס לך עוד מספיק קלוריות ולהישאר בפלוס...

בהצלחה.
מה כוונתך סויה? למה זה טוב?
i.sh. מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 30-08-13, 17:48   #5
dushu10
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי daspider צפה בהודעה
בעיקרון במשקל שלך אתה אוכל כמות די סבירה, בענף כמו כדורגל שמצריך סיבולת, מהירות וקואורדינציה לא הייתי ממליץ לך להתמקד על מסה כאילו אין מחר ולהתחזר עם האוכל. ספציפית אימוני כדורגל אני לא ממש יודע איך מורכבים, אבל אם אתה שורף שם את כמות הקלוריות שאני בערך חושב שאתה שורף ואתה חושב שזה מפריע לך לעלות במסת שריר - תוסיף כ500 קלוריות לתפריט ותראה איך זה הולך, מקסימום תשאל פה שוב.
בנוגע להתחזרות עם המסה -
אני כרגע לא נמצא במצב של התחזרות, אלא במצב של עלייה איטית ומבוקרת בשילוב אימוני כוח מתפרץ וקוארדינציה (מעבר לאימונים בקבוצה).
בלי שום קשר - דווקא בגלל העובדה שכדורגל הוא משחק פיזי, מסה וכוח מקנים יתרון בסיטואציות מגוונות במשחק.
תודה על העצה, אנסה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gorneo1 צפה בהודעה

בהצלחה.
האם הוספה של סוכר ענבים, תמרים וכו' תביא לעלייה של 500 קלוריות+- כפי שהומלץ למעלה?
ישן 30-08-13, 22:22   #6
gorneo1
חבר פעיל

הסמל האישי שלgorneo1

כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס

סויה לשאלתך כי הבחור אמר שהוא לא אוכל חלב, [גם אני אלרגי לחלב]

ולכותב הפוסט הוספה של סוכר ענבים ותמרים ועוד 2 או 3 פירות תכניס 500 +- קלוריות כן.

"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..."
gorneo1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-08-13, 17:38   #7
dushu10
חבר מתחיל

אוקיי,
האם יש איזשהו מדד עליה במשקל שאוכל לדעת לפיו שאני אוכל נכון?
לדוגמא 0.5 קילו בשבוע = מאזן קלוריות תקין
וכו'
ישן 04-09-13, 11:41   #8
אמרון
מנהל ראשי

הסמל האישי שלאמרון

כללי:: ישראל אמרון
שלח הודעה דרך ICQ אל אמרון

אם תקראו טוב הבחור אומר שהוא עולה אבל לאט,
כל עוד אתה בתהליך של עלייה זה מעולה ,
אנשים שעולים 5-6 קילו בחודש עולים בשומן ככה שהכל בסדר תמשיך כמו שאתה תנסה אולי להגדיל טיפה את הארוחות.

והמלצה לא רוצה להיכנס לוויכוח מיותר אולי תשתמש בחלבון איזולט במקום סויה?

מר ישראל עד 65 ק''ג 2011

מנהל סניף ישראלבודי הרצליה סוקולוב 2

אמרון מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-09-13, 20:04   #9
dushu10
חבר מתחיל

אמרון,

אשמח לשמוע על ההבדלים.
תגובה