|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#81 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
ועם אתה מתכוון ב :):):):):) שאתה אומר תכנון שנתי לעלייה במשקלי עבודה פעם בשנה אז באמת שאני לא יודע מה לומר לך (אם אני טועה פה אז תתקן אותי אבל זה לא נראה ככה). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
|
![]() ציטוט:
זה לא תלוי בנתונים של המתאמן, אתה המצאת את זה. גנטיקה נכנסת לתוך כמה זמן המתאמן יוכל למשוך התקדמות בלי צורך לשנות פרמטרים. סתם לזרוק את המילה "גנטיקה" זה לא טיעון. אם אתה שואל אותי מה זה עצימות, ומה זה :):):):):) אתה לא קראת את הספר. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
חבר פעיל
|
![]() אז אני רואה שאתה בא לתפוס אותי על דבר אחד מתוך כל הדברים שאמרתי אה?
אני מאוד אשמח אם תוכל להתייחס גם אליהם, או שפשוט אין לך תשובה אליהם (אני הגבתי לפוסט של moo ואני יחכה לתשובה ממנו שאני מקווה שהיא תיהיה יותר מפורטת משלך). וגם אתה מוכן להסביר לי מה הקטע בלהתקדם במשקלי עבודה בצורה כזאתי מאימון לאימון? אני יודע שתקדמות במשקלי עבודה זה חשוב אבל אין לתוכנית הזאת שום יתרון אחר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
|
![]() אני חוזר על עצמי אבל בסדר.
הרעיון של התקדמות מאימון לאימון זה כי זו הדרך הכי טובה למתחיל למצות את ההתקדמות שלו בתקופה שהוא מתחיל. כי הוא יכול. כי המשקלים עוד נמוכים ורחוקים מהפוטנציאל הגנטי שלו, וככאלה הוא יכול להעלות אותם הרבה ומהר עם התכנון אימונים הנכון. העצימות התדירות והנפח מווסתים בצורה כזו שתספיק להוציא מתאמן מהומאוסטזיס (שיווי משקל ביולוגי) מספיק בשביל ליצור גדילה והתחזקות אבל לא יותר מדי בשביל לפגוע בהתאוששות ובהתקדמות. הנפח ה"נמוך" (שהוא בכלל בינוני אבל בסדר) ככה כי מתאמן מתחיל לא צריך יותר מזה בשביל להתקדם. יותר מזה יפגע בו. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
שאני אומר נתונים אני מתכוון בעיקר לגנטיקה (גם אמרתי את זה כבר), ולהגיד שגנטיקה זה כמה זמן המתאמן יכול למשוך התקדמות זו שטות מוחלטת (זה חלק מגנטיקה אבל יש עוד הרבה דברים שקשורים אליה). והבנתי מה זה :):):):):), זה פשוט נשמע כל כך מופרך שהייתי חייב לבדוק אם זה נכון. ולא שאלתי אותך מה זה עצימות מאיפה הבאת את זה בכלל? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
|
![]() ריפטו לא אמר את זה. תבדוק את עצמך.
בהקשר של תכנון אימונים, אז כן, זה המשמעות של גנטיקה. תסתכל פה בדיון, אתה שאלת מה זה עצימות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
וזה לא נפח בינוני זה נפח נמוך מאוד והקרבה של קצת עצימות בשביל הרבה נפח זה שווה את זה. בכל מקרה אני פורש עכשיו לשינה אז נצטרך כבר להמשיך את הדיון הזה מחר. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
|
![]() התכנית שאתה מציע היא גרועה מכל הבחינות, פחות או יותר. וזה לא נפח נמוך מאוד, אני לא חושב שאתה יודע מה זה נפח ואת התפקיד שלו בתכנית אימונים. 15 סטים של פרפר זה לא נפח
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW
עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
|
![]() לא יאמן לאן הגענו...
סתם מעניין אותי מו ושוגרזאזא, אתם נגד פיצול או prrs? הרי prrs ניתן לבצע גם בfbw וגם בabcde... |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
|
![]() אני נגד תכניות נחותות מתכניות אחרות יותר טובות, לא מווסתות לאורך תקופה, שהן לא יעילות לפיתוח כוח ומאסה כמו תכניות אחרות יותר טובות. פיצולים זה דרך רעה להתאמן. להוסיף משקל פעם בשלוש שבועות כשאתה יכול להוסיף פעם בשבוע זה דרך רעה להתאמן.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ב prrs ההתקדמות היא רק כל 3 שבועות, כי רק פעם ב 3 שבועות אתה מרים כבד ! בss כל אימון אתה מרים כבד אתה מתקדם פעמיים בשבוע בממוצע ובסקווט 3 פעמים בשבוע ... אז מה עדיף ? בוא נפשט לך את זה, יש לך רכב ואתה צריך להגיע מת"א לחיפה מה עדיף ? לסוע פעם ב3 שבועות רבע שעה או לסוע 3 פעמים בשבוע רבע שעה מתי תגיע קודם לחיפה ??? אני נאלץ להסביר פה כמו למפגרים ממש... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW
עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
|
![]() קודם כל בוא נדבר לעניין ואם כבר תשווה prrs ל5*5 או לתוכנית למתקדמים יחסית כי ss היא להתחלה, נתחיל מזה.
אני מבין למה אתה אומר את מה שאתה אומר, אבל, שיאים אפשר לשבור לrm שונה. ולעשות 12 חזרות עם משקל שפעם קודמת עשית 10 חזרות, זה התקדמות. וסתם שאלה, אם אתם כ"כ נגד תוכניות פיצולים מה ההסבר שלכם לאנשים שזה כן עובד עליהם מעולה? שאם הם היו עושים fbw כלשהו, אז הם היו גודלים יותר? עוד משהו שחשוב לי להדגיש שזאת הסיבה שאני מאמין בPRRS זה פקטור שלדעתי מאוד קריטי והוא גיוון. קבעון של סדר תרגילים / מס' חזרות / מס' סטים לדעתי גורם לגוף להתרגל ולהפסיק לגדול (מהנסיון שלי) כל פעם שגיוונתי - גדלתי. לפרוטוקול - אחרי שאני אגיע למטרות שלי מבחינת BB (והן לא כל כך רחוקות) אני מאמין שאני אעבור לתוכנית מבוססת כוח בשביל הכיף. נערך לאחרונה על ידי Scylla, 07-09-09 בשעה 04:59. סיבה: תוספת |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
|
![]() ציטוט:
וזה פשוט קורה פחות בתכנית הזו ולכן היא פחות טובה. מעבר לזה שבכלליות 10-12 חזרות זה טווח די חלש לפיתוח כוח ומאסה בהשוואה ל1-4 או ל4-8. יש יותר מעורבות של היפרטרופיה סרקופלזמית אמנם אבל זה סה"כ זה ייתן לך יחסית מעט בשביל מה שטווח בסיסי אמור לתת לך, כך או כך רוב הגדילה טמונה בהיפרטרופיה המיופיברלית, בערך 80%. גיוון לשם הגיוון אולי נחמד בשבילך פסיכולוגית אבל אין לו משמעות פיזיולוגית בכל מה שקשור לסדר תרגילים וכו'. מבחינת טווח חזרות, יש משמעות לבחירה מושכלת שלהם לפי התכנית הרמה והמצב - מה שקורה בפריודיזציה (ליניארית או משולבת), מה שאתה עושה זה שווה ערך לירייה באפילה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
|
![]() --------
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() Moo ושוגרזאזא,אתם שניכם לא הבנתם את p/rr/s ,הדגש גם באימוני "חזרות גבוהות" וגם באימוני ה"הלם" זה לעבוד הכי חזק וכבד שאפשר בטווח החזרות הנתון לאותו אימון! זה עיקרון מאוד בסיסי של התוכנית,ושניכם יודעים טוב מאוד שגם התחזקות בטווחי חזרות גבוהים יותר מ3-5 היא אפקטיבית ותורמת לשיפור הכוח הכללי.
![]() |
#97 | |
|
![]() ציטוט:
יש משמעות להרכב השריר ואתה בוחר להתעלם ממנו בצורה שרירותית ומטופשת ,השריר שלך מורכב ממספר סוגי סיבים שחלקם הבלתי מבוטל פשוט לא מגיב בצורה איכותית לאימונים בעלי טבע אנארובי מוחלט ובטווחי החזרות האלו פוטנציאל הגדילה של סיבים אלו שואף לאפס. מעבר לכך שיש חשיבות אדירה לשיפור בהיפרטרופיה הסרקופלזמית גם בשיפור הכוח ואתה יודע את זה.
![]() |
![]() |
#98 | |||||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
יש לגנטיקה עוד הרבה משמעויות, לא רק זה. שאלתי מה זה עצימות לפני יחסית הרבה זמן באשכול הזה אז לא הבנתי שלזה התכוונת (וכבר קיבלתי על זה תשובה). ציטוט:
ומי אמר 15 סטים של פרפר תפסיק להקצין כבר כל דבר. ציטוט:
ציטוט:
תבינו כבר אפשר לעלות במשקלי עבודה גם בין שבוע כוח לשבוע חזרות או שבוע שוק. ציטוט:
גיוון זה מאוד חשוב בשביל הגוף ולא רק מבחינה פסיכולוגית, וכל הקטע של עלייה לינארית זו לא הדרך היחידה או הכי טובה להתאמן תבין את זה כבר. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
|
![]() אני מכיר אנשים (בעיקר חלשים גנטית) שלא גדלו קילו על טווח חזרות 1-5 בסקוואט ודדליפט, והתחילו לטוס בהתקדמות כשעברו לטווח חזרות של 20 ואפילו 30.
מצד שני אפשר להסתכל על החברה בwsbb שעובדים לרוב בטווחי חזרות של 1-3 ורובם 100+ ק"ג, הם אולי שמנים אבל מאסת השריר שלהם לא נופלת ממפתח גוף ברמה ארצית. אני לא בא להתווכח על המדע מאחורי זה, אלה פשוט עובדות וזה רק אומר שבכל מה שקשור בפיתוח גוף אי אפשר לקבוע דברים חד משמעית לכולם.
the trading of true freedom for treats from our corporate oligarchs demonstrates a spirit worthy of animals and not humans. To sell short your divine inheritance only causes the dark cancers of ignorance and fear to grow collectively among us all - I.O.U |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |