|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#61 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מפתחי גוף יודעים טוב מאוד מה הם עושים, אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שהם לא. בקשר לדבר האחרון שאמרת, זה נשמע דיי הגיוני אבל זה תלוי כמובן במתאמן ובנתונים שלו (כמו כל דבר אחר בספורט הזה). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW
עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
|
![]() אני בדעה של ארבל שברגע שאתה עובד fbw אתה לא יכול לעבוד נקודתית על הנקודות החלשות שלך. בכל אופן אני (מודה) ניסיתי פעם אחת תוכנית fbw, לא שהייתי מתחיל ממש, הייתה נורא קשה יחסית, ולא ראיתי מי יודע מה תוצאות. כרגע אני בabcd בprrs, שאני אמצה אותה, ואני מניח שזה יקח לא מעט זמן, אני אבחר באיזו 5*5 כלשהי ונראה את ההבדלים בהשפעה. למרות שכרגע אני לא רואה איך אני מתאושש תוך יומיים ברגליים...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Banned
כללי:: דניאל
עוסק ב:: Can Squat 2 Plates
חדר כושר: גו-אקטיב
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
למשל לעבוד עם 95 ק"ג שהrm שלך 100 זה עצימות גבוהה לעבוד עם 70 ק"ג (עצימות בינונית, שתאפשר לך לעבוד בנפח גבוה - הרבה סטים וחזרות) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מתאמן שהוא יותר מתקדם יכול לעשות עצימות גבוהה עם נפח גבוה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
חבר פעיל
|
![]() מתאמן מתקדם יכול לבצע עצימות גבוהה בנפח גבוהה יחסית
כל מתאמן נפח ועצימות יבואו אחד על חשבון השני אין פה אף מתאמן מתקדם, צר לי לכן ss היא למתחיל 3 סטים של 5 ו 5x5 לבינוני + 5 סטים של 5 וככה הנפח עולה (עוד 2 סטים) אין לך מושג מזה מתקדם... (ועוד לא נגעתי בהתאוששות, אל תשכח שאלו תוכניות של 3 סקווטים כבדים בשבוע) |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW
עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
|
![]() אני מסכים איתך שזמן זה לא פקטור לקבוע אם המתאמן הוא מתקדם או לא, וקיימים מתאמנים שמתאמנים הרבה זמן יחסית אבל באופן מקובע וללא התקדמות.
בכל אופן אשמח לשמוע מהי ההגדרה שלך למתאמן מתקדם שאתה מחליט שאני / הוא / מישהו אינם כאלה. אגב אני אישית בprrs ספציפית, בשבוע כוח אני יכול להחזיק המון המון סטים קרוב מאוד לrm, לעומת זאת בשבוע חזרות מתי שמשחקים עם הטווח חזרות ועובדים גם על 12+ חזרות, אני יורד משמעותית במשקלים ככל שהאימון ממשיך. שבוע הלם נראה לי בלתי אפשרי להחזיק קרוב לrm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() אבל יש פה כמה מתאמנים שכבר עברו את השלב של מתחילים והם יכולים לעשות תוכניות בסגנון abc ו abcd (תלוי בגנטיקה/התאוששות כמובן) שבהן הנפח הוא יחסית גדול (בעיקר בהשוואה ל ss) ועדיין הם יכולים לעבוד בעצימות גבוהה. ותגדיר מה זה בשבילך מתאמן מתקדם שאני ידע למה אתה מתכוון. ציטוט:
אני למשל הולך לחדר כושר כבר חצי שנה, אבל רק בחודש האחרון התחלתי להתאמן נכון ועם תזונה נכונה, ולכן אני מחשיב את זמן האימונים שלי לכחודש ולא לכחצי שנה. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מזה עצימות מזה מתאמן מתקדם למה תוכנית כמו ss מתאימה למתחילים עצימות מול נפח קיצר יוצא לך הרבה שטויות מהמקלדת בגלל חוסר ידע |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם תוכל להביא לי קישור למקום שכתוב בו למה ss כל כך מתאימה למאמנים מתחילים אני אשמח לקרוא אותו (כבר קראתי את starting strength אז אני מתכוון למשהו אחר אם יש). כנ"ל לגבי עצימות מול נפח, אם תוכל לתת לי קישור למאמר שמדבר על זה או הסבר קצר אני מאוד יעריך את זה. חוץ מזה אני לא רואה את הוויכוח הזה מגיע לשום מקום, ואני וחושב שכרגע אנחנו לא נוכל להגיע להסכמה (אולי אני עוד יחליט לנסות את SS מתישהו אבל לא כרגע), ואני חושב שהכי טוב זה שננסה לעזור פה למתאמנים אחרים ואולי גם אחד לשני במקום לעשות ויכוח שיכול גם להגיע לעוד 20 עמודים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
חבר פעיל
|
![]() חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אתה ענק פשוט ענק קראת את ss אני חותך את הביצים הכל כתוב שם |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() הויכוח הזה לא יתקדם לשום מקום כי אתה לא יודע מספיק בשביל להגיע למסקנות מושכלות, חצי מהמושגים והקונספטים אתה לא מכיר ומבין. איך אפשר לקרוא לזה ויכוח? בינתיים זה היה להשלים לך חורים בהשכלה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ואני בכלל לא הבן אדם היחיד פה שהולך נגד ss, האמת רוב הפורום פה נגד התוכנית הזאת כולל אנשים שמבינים עניין אז אני חושב שאתה לא יכול לומר שזה בגלל שחסרים לי מושגים (בתכלס חוץ מmoo אף אחד מכם לא נתן טענה חצי הגיונית ללמה ss זו תוכנית טובה). אתה הולך אחרי ריפטו בצורה מוחלטת ולא מוכן לשמוע שום דבר אחר, וכשמישהו בא ונותן טיעונים נגד ss אתה ישר מתעצבן ודורש לתת לו באן (כן אני מדבר על עצמי). אז חאלס, התוכנית לא נשמעת הגיונית, ועלייה במשקלי עבודה מאימון לאימון זה לא טיעון טוב ללמה לעשות אותה (אתם לא באמת הבאתם טיעון אחר חוץ מזה). וכשאמרתי שהוויכוח הזה לא יגיע לשום מקום זה היה בגלל שאתם לא מוכנים לשמוע שום דבר אחר, בניגוד אלי שביקשתי מmoo שיסביר לי בצורה הגיונית למה כדיי למתאמן מתחיל לעשות MOO) SS אני עדיין מחכה) ואם לא שמת לב, את רוב הטעונים פה נגד ss אני כתבתי וחלק מהם גם scylla כתב, אבל אני מקווה שיגיעו לפה עוד חברה רציניים ויסבירו לכם מה הטעויות שלכם. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
|
![]() הסיבה היא שנפח העבודה, עצימות העבודה ותדירות העבודה מסודרים בצורה אידאלית למתחיל להפוך ל-לא מתחיל בזמן הכי מהר תוך כדי מיצוי התקופה בצורה הכי טובה (גם טכנית, גם מבחינת מאסת שריר וגם מבחינת משקלי עבודה). אין תכנית מודרנית שמשתווה לזה. זה לא משהו חדש, זה מבוסס על עקרונות שהיו קיימים הרבה לפני ss וws ו5*5, ובטוח שלפני abcdefwf. סה"כ לקחו אותם ונתנו להם שם והסבירו אותם טוב.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
כדי לגדול ולהתחזק הכי מהר צריך לאכול טוב ולהתאמן למה ss תרגילי בסיס שכל הגוף גדל מעט תרגילים/סטים וחזרות כדי שתוכל את אותם תרגילים לבצע בעצימות גבוהה סקווט 3 פעמים בשבוע (סקווט הוא התרגיל הכי חשוב שכל הגוף עובד בו, והרגליים הם הבסיס לכל) התקדמות ליניארית מאימון לאימון זוהי תוכנית מאוד עצימה עם נפח סביר ויכולת להתאושש מאימון לאימון אם תשנה משתנה אחד ממנה אתה תפגע בהתקדמות, למשל: תעלה נפח (סטים/תרגילים) - תפגע בעצימות וביכולת להתאשש לאימון הבא תעלה עצימות - לא תוכל לעבוד בנפח מינימאלי להתקדמות, תתקע במשקלי עבודה, לא תתאושש, תפצע תבצע פיצול (תוריד סקווט לפעם/פעמיים בשבוע) - תפגע באלמנט התדירות והשריר שלך יגדל פחות מקווה שנתתי קצה של תחילת התשובה עוד פעם, תקרא את הספר ליצן קטן נחמד אני לא מתכוון לתרגם פה את הספר... עריכה : שוגרזאזא לא שמתי לב שסיכמת את זה מצויין בהודעה מעליי, אבל אני מקווה שלליצן יש כלים בסיסים של הבנת הנקרא להבין מה רשמת... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
יש הרבה תוכניות שמשתוות ואפילו עוברות את ss, זה הכל תלוי במטרות המתאמן ובנתונים שלו (שני דברים שאתם מתעלמים מהם לגמרי). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ss תקדם מתאמן הכי מהר לכוח + מאסה (הסיבות לכך רשומות בהודעות שלי ושל שוגרזאזא) אם המטרה של מתאמן היא לא כח/מאסה (נתעלם מחיטוב כרגע, כי אז זה ידרוש עוד הסברים מפרכים מצידנו) אז אותו מתאמן הוא ליצן, מקומו בקרקס, צבע אפו הוא אדום והוא משחק עם 3 כדורים צבעוניים... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
|
![]() ציטוט:
Advanced בתכנון חודשי, וelite שנתי. אוקיי, בוא נאמר את זה ככה. למתחילים שהמטרה שלהם להתחזק ולגדול כמה שיותר תוך פיתוח בסיס טכני אין תכנית כרגע שטובה יותר מזו. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תרגילי בסיס מורכבים עושים גם בתוכניות רגילות זה כלל בסיס. העצימות שיורדת בפיצולים היא הרבה יותר קטנה מהעלייה של הנפח, ולכן זה שווה את זה. לא חייבים בכלל לעשות 3 פעמים סקוואט בשבוע אני לא יודע מאיפה בכלל הבאת את זה. אני מצטער אבל התקדמות ליניארית מאימון לאימון זו לא סיבה מספיק טובה. התוכנית כמו שאמרת היא מאוד עצימה אבל הנפח שלה הוא בכלל לא סביר, הוא נמוך, מאוד. בכל תוכנית שבנוייה טוב יש מספיק מנוחה מאימון לאימון (בפיצולים זה עד האימון הדומה הבא זאת אומרת מ a ל a ולא מ a ל b). אתה צודק שב ss לרוב לא צריך לשנות דברים, אבל אני מדבר על תוכניות שונות לגמרי. דבר אחרון אני קראתי את הספר ואם אתה לא רוצה להאמין לי שאחרי שראיתי מה שכתוב שם לא חטפתי שוק ששינה לגמרי את תפיסת האימונים שלי אז זה כבר בעייה שלך. |
|
![]() |
![]() |