ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 07-09-09, 17:44   #121
arbel2
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלarbel2

עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס

ציטוט:
פורסם במקור על ידי moo צפה בהודעה
אם בחרת להיות bb ואתה כבר שוקל 100 ק"ג +
והסקווט ודדליפט שלך כבר ממש גבוהים אז כן. כי בחרת להיות bb ואתה בשלב המתאים להתחיל לעבוד על זה.

אם אתה סתם גולש מצוי בפורום פה אז לא.
רק ss תתאים לך.

כל הבעיה איך שאני רואה אותה שגולשים רואים אותך ורוצים לעשות את התוכניות שאתה מבצע
והם בכלל לא מבינים שזה לא הזמן והמקום בשבילם...
בשבילך זה יכול להיות נהדר (למרות שאני גם חולק על זה ונוטה לעבוד 5x5 בתור מתאמן בינוני +)
אבל פה נכנסת האחריות שלי כמאמן להכניס כל מתאמן לפרופורציות שלו ולתת לו תוכנית ברמת האימונים שלו.
ואתה מאוד מקובע "רק ss תתאים לך", זה לא נכון,אבל כמתאמן מתחיל כל תוכנית בעלת עקרונות בסיס נכונים תתאים לך,אתה טוען שזה ss מישהו אחר יטען אחרת ושניכם תהיו צודקים כי בסופו של דבר למתאמן מתחיל כל תוכנית בעלת עקרונות נכונים תהיה נכונה.

לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן

מאמן חדר כושר מוסמך מטעם קמפוס "שיאים" אוניברסיטת ת"א
arbel2 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 17:45   #122
arbel2

הסמל האישי שלarbel2

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sugarzaza צפה בהודעה
בתכנון אימונים נכון. למשל סטאר מציע למתקדמים שלו שרוצים לעשות משהו קצת שונה מה5*5 לעשות את הסקוואטים, הפרסים והקלינים במהלך השבוע בצורה של יום ל-3, יום ל-5 ויום ל10. בצורה כזו אתה עובד בתדירות גבוהה, מוסיף משקל למוט אחת לשבוע ועובד על כל הטווחים הרלוונטיים.
זו הייתה סתם דוגמא לתכנית שמשלבות טווחים גבוהים אבל לא מתפשרת על העקרון הליניארי. Prrs פחות טובה מהסיבה הזו.
ואתה שוב מתייחס רק למתאמנים מהסוג שלך ולא מתייחס לצרכים הספציפיים של מתאמן מתקדם במטרה לbb.
צר לי ,אבל כששופטים אותך על הבמה לאף אחד לא אכפת כמה הסקוואט וכמה הקלין שלך,רוצים שתהיה מסיבי חטוב ובעל פרופורציות ,מאסיבי זה נתון לויכוח ודיון (ואני לא אזלזל באיכויות בניית המסה של תוכניות "כוח" כי כבר ציינתי שיש להן את המקום שלהם) אבל את הפרופורציות ואת ה"מראה" של bb אתה תקבל אך ורק מאימונים פרטניים לכיוון הזה.

ישן 07-09-09, 17:53   #123
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
פורסם במקור על ידי arbel2 צפה בהודעה
אבל פה נכנסת האחריות שלי כמאמן להכניס כל מתאמן לפרופורציות שלו ולתת לו תוכנית ברמת האימונים שלו.
ואתה מאוד מקובע "רק ss תתאים לך", זה לא נכון,אבל כמתאמן מתחיל כל תוכנית בעלת עקרונות בסיס נכונים תתאים לך,אתה טוען שזה ss מישהו אחר יטען אחרת ושניכם תהיו צודקים כי בסופו של דבר למתאמן מתחיל כל תוכנית בעלת עקרונות נכונים תהיה נכונה.
אם אתה רוצה שהמתאמנים שלך יהיו BB טובים
אז אחריותך להביא אותם הכי מהר למצב של מתאמן בינוני
ומשם לעבוד איתם על BB

אם תקח ילד שחיף ותעבוד איתו על פרופורציות איבדת את הכיוון
כי קודם כל תבנה לו מאסה רצינית, אחר כך תסדר את הפרופורציות, זה יותר מהיר ויעיל

כדי להביא מתאמן למצב של מתאמן בינוני SS תעשה את זה בצורה הכי יעילה ומהירה
להרחבה ניתן לקרוא את הפרק Programming בss
שמסביר מדוע התוכנית אידיאלית (עצימות/נפח/תדירות בצורה של SS)
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 17:55   #124
arbel2

הסמל האישי שלarbel2

ציטוט:
אם אתה רוצה שהמתאמנים שלך יהיו bb טובים
אז אחריותך להביא אותם הכי מהר למצב של מתאמן בינוני
ומשם לעבוד איתם על bb

אם תקח ילד שחיף ותעבוד איתו על פרופורציות איבדת את הכיוון
כי קודם כל תבנה לו מאסה רצינית, אחר כך תסדר את הפרופורציות, זה יותר מהיר ויעיל

כדי להביא מתאמן למצב של מתאמן בינוני ss תעשה את זה בצורה הכי יעילה ומהירה
להרחבה ניתן לקרוא את הפרק programming בss
שמסביר מדוע התוכנית אידיאלית (עצימות/נפח/תדירות בצורה של ss)

לא חלקתי על העובדה שהתוכנית מאוד שימושית לתהליך מעבר בין מתאמן מתחיל למתאמן בינוני.

ישן 07-09-09, 17:56   #125
terminater135
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי scylla צפה בהודעה
אני רואה שנהיה פה טעון...

בכל אופן, לגבי עניין הגיוון אתה טועה. אחד העקרונות בbb והוא די בסיסי ולא צריך לעבור קורס בשביל להבין אותו, זה לתת לגוף שלך "הלם" מדי פעם, כי הוא התרגל למשקלים, לחזרות, לתרגילים... Prrs באה לפתור את הצורך לגוון ולהחליף תוכניות ותרגילים ועושה את זה ע"ב שבועי. אני יכול להגיד שמהנסיון שלי שעבדתי המון זמן על אותם תרגילי חזה עם אותן מס' חזרות ובאותו סדר, שהחזה הפסיק לגדול והמשקלים הפסיקו לעלות, איך שגיוונתי חזרתי שוב לעליה.

ובאמת, צאו מהראש של "מה שאני חושב הכי טוב" זה לא ויכוח למי יש יותר גדול... פשוט תלמדו לקבל שיש עוד שיטות בעולם, ואין "הכי טוב" יש "הכי נכון בשבילי". אני חושב שמה שחסר כאן זה לאו דווקא ידע אלא מעט בגרות אישית.
צודק במאה אחוז, כל מתחסדי ריפטו תבינו כבר שלכל אחד יש משהו אחר שיותר טוב בשבילו בין אם זה ss או תוכנית מפוצלת.

ציטוט:
הדגשתי גם. חשוב לשלב טווחים גבוהים, אבל לתת להם את מירב תשומת הלב מתוך חשיבה ש"זה טווחים של היפרטרופיה ופחות מזה זה רק כוח" זה שרירותי ולא יכול להיות רחוק יותר מהאמת
בטווחי חזרות יותר נמוכים אתה יכול לעבוד עם יותר משקל, דבר שמוביל לעלייה מהירה ואפקטיבית יותר בכוח.
בטווחי חזרות גבוהים יותר השריר נמצא יותר זמן תחת לחץ והוא מתכווץ יותר פעמים וזה הופך את זה יותר יעיל להיפרטרופיה.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אבידן הקטן צפה בהודעה
אין לך מושג מה אתה אומר
אתה בטח שחיף קטן
מה הקשר יא טמבל, מה אתה מביא משהו שאמרתי בתחילת האשכול.
ואני בטוח שהשחיף פה זה אתה, אני יודע שזה לא אני.

ציטוט:
אם בחרת להיות bb ואתה כבר שוקל 100 ק"ג +
והסקווט ודדליפט שלך כבר ממש גבוהים אז כן. כי בחרת להיות bb ואתה בשלב המתאים להתחיל לעבוד על זה.

אם אתה סתם גולש מצוי בפורום פה אז לא.
רק ss תתאים לך.

כל הבעיה איך שאני רואה אותה שגולשים רואים אותך ורוצים לעשות את התוכניות שאתה מבצע
והם בכלל לא מבינים שזה לא הזמן והמקום בשבילם...
בשבילך זה יכול להיות נהדר (למרות שאני גם חולק על זה ונוטה לעבוד 5x5 בתור מתאמן בינוני +)
אין שום בעיתיות בזה
שבן אדם יבחר על ההתחלה לאיזה כיוון הוא רוצה ללכת.

בקשר לדבר השני שסימנתי, תראה לי מישהו פה שמנסה לעשות את התוכניות של ארבל.
terminater135 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 17:57   #126
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
לא חלקתי על העובדה שהתוכנית מאוד שימושית לתהליך מעבר בין מתאמן מתחיל למתאמן בינוני.
סבבה, אבל לא הבנתי למה אם אתה מקבל מתאמן מתחיל שרוצה להיות bb
מדוע לא לבנות לו בסיס טוב 3 חודשים ב ss
וכשהוא כבר צריך גירוי מתוכנית מתקדמת יותר אז לבצע את המעבר

לדעתי אין צורך בבולשיט בהתחלה, צריך לעבוד על הבסיס
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 17:58   #127
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
פורסם במקור על ידי terminater135 צפה בהודעה
צודק במאה אחוז, כל מתחסדי ריפטו תבינו כבר שלכל אחד יש משהו אחר שיותר טוב בשבילו בין אם זה ss או תוכנית מפוצלת.

בטווחי חזרות יותר נמוכים אתה יכול לעבוד עם יותר משקל, דבר שמוביל לעלייה מהירה ואפקטיבית יותר בכוח.
בטווחי חזרות גבוהים יותר השריר נמצא יותר זמן תחת לחץ והוא מתכווץ יותר פעמים וזה הופך את זה יותר יעיל להיפרטרופיה.

מה הקשר יא טמבל, מה אתה מביא משהו שאמרתי בתחילת האשכול.
ואני בטוח שהשחיף פה זה אתה, אני יודע שזה לא אני.

אין שום בעיתיות בזה
שבן אדם יבחר על ההתחלה לאיזה כיוון הוא רוצה ללכת.

בקשר לדבר השני שסימנתי, תראה לי מישהו פה שמנסה לעשות את התוכניות של ארבל.
בשבילי אין היגיון בתוכנית של ארבל כיוון שאני לא bb
ובשביל 99% מהפורום אין הגיון בתוכנית שלו כי הם מתחילים

בנוסף אני טוען שבתוכנית עם התקדמות ליניארית כל שבוע (מתאמן בינוני) ניתן לצבור יותר מאסת שריר מאשר מה שארבל עושה
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 18:02   #128
arbel2

הסמל האישי שלarbel2

ציטוט:

אבל זאת ההמלצה לכל מתאמן מתחיל שרוצה לעלות מסה
כל תוכנית מתחילים ששווה משהו סובבת סביב עבודה חזקה סביב השלוש הרמות המרכזיות (בנץ' ,סקוואט,דדליפט) ולמען האמת ? גם רוב תוכניות המתקדמים

אבל כשמתאמן מייעד את עצמו לפיתוח גוף יש מקום לעבודה מבודדת שכן מההתחלה יש חשיבות לעניין הפרופורציות,כי מה שיווצר אחר כך (ואני לא מדבר איתך על החודשיים הראשונים שלו כמתאמן כי זה פרק זמן אפסי) זה מרוץ סיזיפי לשיפור חלקי גוף בפיגור ואני יודע את זה כי אני חוויתי את זה על עצמי,לקח לי שנים לשפר חלקי גוף מסויימים שהיו בפיגור עד שתפסתי פרופורציות נורמליות.זה זמן מבוזבז שיכולתי להעביר בהתקדמות יותר משמעותית

ישן 07-09-09, 18:04   #129
arbel2

הסמל האישי שלarbel2

ציטוט:

בנוסף אני טוען שבתוכנית עם התקדמות ליניארית כל שבוע (מתאמן בינוני) ניתן לצבור יותר מאסת שריר מאשר מה שארבל עושה
לגבי רוב הפורום אני מסכים איתך וכנ"ל לגביך כי יש לנו מטרות אימון שונות

לגבי המשפט האחרון אנחנו נהיה חלוקי דעות לנצח.

ישן 07-09-09, 18:09   #130
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

מבחינתי ה3 שלי זה ה3 של ביל סטאר

סקווט
בנצ'
פאוור קלין
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 18:13   #131
arbel2

הסמל האישי שלarbel2

ציטוט:
מבחינתי ה3 שלי זה ה3 של ביל סטאר

סקווט
בנצ'
פאוור קלין

שיהיה לך בכיף,לרגע לא פסלתי את השיטת אימונים שלך ויש לך הרמות לא רעות ממה שראיתי בסרטונים.

ישן 07-09-09, 19:26   #132
terminater135
חבר פעיל

ציטוט:

פה אני מסכים איתך, צריך בכל התוכניות גם למתחילים וגם למתקדמים לעבוד חזק בתרגילי הבסיס המורכבים, אבל עדיין זה לא יזיק וזה אפילו יועיל להכניס לתוכנית מתחילים 2-3 סטים של בידוד לשרירים הקטנים.

ציטוט:

זה מה שאמרתי שלרוב הפורום אין מה לחפש אצל התוכנית של ארבל כי זו תוכנית למתאמנים מתקדמים מאוד, אבל אין אף אחד בפורום שמנסה לעשות את התוכניות של ארבל אז אני לא מבין מה אתה מנסה לומר.

ובקשר לדבר האחרון שאמרת, זה ממש לא נכון ותאמין לי שמתאמן שהוא מתקדם מספיק יכול לגדול הרבה יותר טוב עם תוכניות מהסוג שארבל עושה מאשר תוכניות לינאריות עם התקדמות שבועית.
ישן 07-09-09, 20:46   #133
galSH
אזהרה - אין לפרסם חברות מתחרות

ציטוט:
זה כל הקטע של התוכנית.
ישן 07-09-09, 21:14   #134
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום

שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gal t. צפה בהודעה

זה די בכללי, אני פשוט מנסה להסביר שאימוני התנגדות זה אימוני התנגדות. בסופו של דבר, אדם המבצע תכנית אימונים כלשהיא, יתחזק ויגדל. כאשר מפתחי גוף ינסו להוסיף כמה שיותר מסת שריר, על ידי משחקים של תקופות חיטוב\מסה ועל ידי תכניות ספציפיות על מינת לשפר פרופורציות (אחת הטעויות הגדולות של אנשים היא שהם עושים זאת מוקדם מדי, במקום לרכוב על ה'גל' של הגדילה הטבעית עם התנועות המורכבות), ועל ידי סטרואידים אנבולים ספציפיים למסת שריר.
הדגשתי את הטעות שלך בהקשר הזה, ארבל. מה שיגרום חוסר פרופורציה וגדילה איטית זה ניסיון "לעבוד על פרופורציות" כבר שאתה מתחיל. אצל מתחיל חוסר פרופורציה יהיה לעבוד המון על בנץ' בלי לעבוד מספיק על פרס ומשיכות, או לעבוד הרבה על פלג גוף עליון בלי לעבוד תחתון וכל מיני דברים מאוד נפוצים. Ss עושה את האיזון הזה מעולה, כי אתה מוסיף לכל התרגילים במידה שווה את משקל למוט, בלי להזניח שום דבר, אתה רוכב על גל גדילה והתחזקות אדיר לאורך חודשים ומביא את עצמך לנקודה שבממוצע ייקח לך שנה וחצי להגיע עם כל תכנית אחרת. אחר כך אם אתה רוצה לתת דגש לאיזה שריר זה אפשרי בגבול ההגיון, תרגיל-שתיים באימון (הנפות לצדדים ל12 חזרות ל2 סטים אחרי פרס כבדים בשביל להרגיע את נפשם של bb בעלי ocd כבד וכו' ).
יהיו כאלה שיצטרכו את זה, יהיו כאלה שלא צריכים שום תרגיל עזר. אבל עדיין, צריך להבין שהתרגילים האלה הם אסתטיקה, עזרים, הם המסביב. אתה לא יכול לא לעשות בנץ' כבד, ואולי גם להחליף אותי בPec dec ל12 חזרות כי אתה רוצה לעבוד על אסתטיקה ולא על כוח. זה מגוחך, זה חוסר הבנה בסיסית של איך דברים עובדים. לא אתה כן? אבל אתה יודע כמה פעמים שמעתי על אנשים שהחליפו פרס בהנפות לצדדים? הם לא מבינים בכלל את גודל הטעות שלהם כי הם חיים בסרט של פרופורציות ופלקס מגזין. המורכבים מקבלים את "כס המלכות", התכנית סובבת תמיד סביבם ולא סביב שום תרגיל אחר. זה לא אומר שאין מקום לשום תרגיל אחר, זה פשוט שצריכים להבין מי הבוס ומי מזיז את העניינים וגורם להם לקרות ומה לא.
Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 21:39   #135
Sugarzaza

ציטוט:

לא. בטווחי חזרות יותר נמוכים אתה יכול לעבוד עם יותר משקל, דבר שמוביל לעלייה מהירה ואפקטיבית יותר בכוח ובמאסה.

טווחי חזרות גבוהים יותר יכולים לעזור, בהקשר הנכון, אצל מתאמן מתקדם ועל חומרים. בחודשים הראשונים של האימון (מישהו אמר ss?) אין בכלל צורך בשביל מתחיל להתעסק איתם. בכלל. החמישיות עושות את העבודה מעולה, כי הגוף עוד לא רגיל לכלום ותהיה גם הרבה היפרטרופיה סרקופלזמית בתהליך הזה. אחר כך זה נהיה יותר מורכב. בכל מקרה תכנית שסובבת סביב חזרות גבוהות שלא בהקשר המתאים היא תכנית גרועה למאסה ולכוח
ישן 07-09-09, 21:42   #136
arbel2

הסמל האישי שלarbel2

ציטוט:
הדגשתי את הטעות שלך בהקשר הזה, ארבל. מה שיגרום חוסר פרופורציה וגדילה איטית זה ניסיון "לעבוד על פרופורציות" כבר שאתה מתחיל. אצל מתחיל חוסר פרופורציה יהיה לעבוד המון על בנץ' בלי לעבוד מספיק על פרס ומשיכות, או לעבוד הרבה על פלג גוף עליון בלי לעבוד תחתון וכל מיני דברים מאוד נפוצים. Ss עושה את האיזון הזה מעולה, כי אתה מוסיף לכל התרגילים במידה שווה את משקל למוט, בלי להזניח שום דבר, אתה רוכב על גל גדילה והתחזקות אדיר לאורך חודשים ומביא את עצמך לנקודה שבממוצע ייקח לך שנה וחצי להגיע עם כל תכנית אחרת. אחר כך אם אתה רוצה לתת דגש לאיזה שריר זה אפשרי בגבול ההגיון, תרגיל-שתיים באימון (הנפות לצדדים ל12 חזרות ל2 סטים אחרי פרס כבדים בשביל להרגיע את נפשם של bb בעלי ocd כבד וכו' ).
יהיו כאלה שיצטרכו את זה, יהיו כאלה שלא צריכים שום תרגיל עזר. אבל עדיין, צריך להבין שהתרגילים האלה הם אסתטיקה, עזרים, הם המסביב. אתה לא יכול לא לעשות בנץ' כבד, ואולי גם להחליף אותי בpec dec ל12 חזרות כי אתה רוצה לעבוד על אסתטיקה ולא על כוח. זה מגוחך, זה חוסר הבנה בסיסית של איך דברים עובדים. לא אתה כן? אבל אתה יודע כמה פעמים שמעתי על אנשים שהחליפו פרס בהנפות לצדדים? הם לא מבינים בכלל את גודל הטעות שלהם כי הם חיים בסרט של פרופורציות ופלקס מגזין. המורכבים מקבלים את "כס המלכות", התכנית סובבת תמיד סביבם ולא סביב שום תרגיל אחר. זה לא אומר שאין מקום לשום תרגיל אחר, זה פשוט שצריכים להבין מי הבוס ומי מזיז את העניינים וגורם להם לקרות ומה לא.
אני לא חולק עליך בנוגע לחשיבות של תרגילים מורכבים באימון
אתם פשוט לא מבין אותי לגבי מתי מתחילים לשלב תרגילים מבודדים למתאמן,מכיוון שגם פה אין timeline מוחלט והכל נקבע לפי ההתקדמות של המתאמן.

ישן 07-09-09, 21:43   #137
Sugarzaza

יש טיים ליין מאוד מדוייק, כשמתחיל נהיה Intermediate זה הזמן להתחיל להתעסק, לא בטירוף, במטרה הספציפית. הגדולה של SS זה שהיא התכנית שתוציא אותך הכי מהיר מהמצב של מתאמן מתחיל.
ישן 07-09-09, 21:44   #138
arbel2

הסמל האישי שלarbel2

ציטוט:
יש טיים ליין מאוד מדוייק, כשמתחיל נהיה intermediate זה הזמן להתחיל להתעסק, לא בטירוף, במטרה הספציפית. הגדולה של ss זה שהיא התכנית שתוציא אותך הכי מהיר מהמצב של מתאמן מתחיל.
די כבר ,ייאשת אותי
כל תוכנית בעלת עיקרון הגיוני של התחזקות פרוגרסיבית שתהיה בנויה סביב התרגילים המורכבים תוביל למעבר מהמצב של מתחיל למתאמן בינוני,הקצב זה כבר עניין נתון לויכוח שאנחנו לא נראה את הסוף שלו.

ישן 07-09-09, 22:04   #139
terminater135
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sugarzaza צפה בהודעה
יהיו כאלה שיצטרכו את זה, יהיו כאלה שלא צריכים שום תרגיל עזר. אבל עדיין, צריך להבין שהתרגילים האלה הם אסתטיקה, עזרים, הם המסביב. אתה לא יכול לא לעשות בנץ' כבד, ואולי גם להחליף אותי בPec dec ל12 חזרות כי אתה רוצה לעבוד על אסתטיקה ולא על כוח. זה מגוחך, זה חוסר הבנה בסיסית של איך דברים עובדים. לא אתה כן? אבל אתה יודע כמה פעמים שמעתי על אנשים שהחליפו פרס בהנפות לצדדים? הם לא מבינים בכלל את גודל הטעות שלהם כי הם חיים בסרט של פרופורציות ופלקס מגזין. המורכבים מקבלים את "כס המלכות", התכנית סובבת תמיד סביבם ולא סביב שום תרגיל אחר. זה לא אומר שאין מקום לשום תרגיל אחר, זה פשוט שצריכים להבין מי הבוס ומי מזיז את העניינים וגורם להם לקרות ומה לא.
איפה לעזאזל יש משיכות ב SS?
SS זו תוכנית שתגרום לך לאבד פרופורציות חזה-גב לגמרי, לטובת החזה כמובן.

ציטוט:
לא. בטווחי חזרות יותר נמוכים אתה יכול לעבוד עם יותר משקל, דבר שמוביל לעלייה מהירה ואפקטיבית יותר בכוח ובמאסה.

טווחי חזרות גבוהים יותר יכולים לעזור, בהקשר הנכון, אצל מתאמן מתקדם ועל חומרים. בחודשים הראשונים של האימון (מישהו אמר ss?) אין בכלל צורך בשביל מתחיל להתעסק איתם. בכלל. החמישיות עושות את העבודה מעולה, כי הגוף עוד לא רגיל לכלום ותהיה גם הרבה היפרטרופיה סרקופלזמית בתהליך הזה. אחר כך זה נהיה יותר מורכב. בכל מקרה תכנית שסובבת סביב חזרות גבוהות שלא בהקשר המתאים היא תכנית גרועה למאסה ולכוח
מאיפה אתה מביא את זה שטווחי חזרות גבוהים זה למתאמנים מתקדמים על חומרים?????????

אתה צריך להפסיק להגזים ולצאת מהראש של "SS זו התוכנית היחידה ששווה משהו".

ציטוט:
יש טיים ליין מאוד מדוייק, כשמתחיל נהיה Intermediate זה הזמן להתחיל להתעסק, לא בטירוף, במטרה הספציפית. הגדולה של SS זה שהיא התכנית שתוציא אותך הכי מהיר מהמצב של מתאמן מתחיל.
איך אתה קובע שמתאמן הוא INTERMEDIATE? על פי מה שריפטו אומר?
ישן 07-09-09, 22:11   #140
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
פה אני מסכים איתך, צריך בכל התוכניות גם למתחילים וגם למתקדמים לעבוד חזק בתרגילי הבסיס המורכבים, אבל עדיין זה לא יזיק וזה אפילו יועיל להכניס לתוכנית מתחילים 2-3 סטים של בידוד לשרירים הקטנים.

זה מה שאמרתי שלרוב הפורום אין מה לחפש אצל התוכנית של ארבל כי זו תוכנית למתאמנים מתקדמים מאוד, אבל אין אף אחד בפורום שמנסה לעשות את התוכניות של ארבל אז אני לא מבין מה אתה מנסה לומר.

ובקשר לדבר האחרון שאמרת, זה ממש לא נכון ותאמין לי שמתאמן שהוא מתקדם מספיק יכול לגדול הרבה יותר טוב עם תוכניות מהסוג שארבל עושה מאשר תוכניות לינאריות עם התקדמות שבועית.
תבין פיצול הוא טיפשי למתחיל/בינוני כיוון שהוא מאט התקדמות

לגבי בידוד שרירים זה בדיחה, שים את הבייסיפס בצינוק תבודד אותו...
אם אתה יכול לבצע מתח שבו תעבוד גם על גב וגם על יד קידמית אז למה לבודד ? (אני עושה רק מתח ליד קדמית)
moo מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה