|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ![]()
the trading of true freedom for treats from our corporate oligarchs demonstrates a spirit worthy of animals and not humans. To sell short your divine inheritance only causes the dark cancers of ignorance and fear to grow collectively among us all - I.O.U |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תשמע חימום זה דבר קריטי לאימון ריפטו אומר שאם אין לך זמן לחימום אז אל תתאמן בכלל הרבה פציעות/כאבים נובעים מחימום לקוי ביל סטאר כתב על חימום ומתיחות מאמר שבו הוא מסביר על כך מה שמעניין לקרוא שספורטאים שלו התלוננו על כאבים בכתף במהלך אימון סקווט הוא אמליץ להם לבצע חימום לכל הגוף ! כיוון שהמון שרירים עובדים בתרגילים המורכבים (סקווט/דדליפט...) ובאמת הכאבים הפסיקו ההמלצה הכללית היא להכין את הגוף להרמה בכמה מישורים 1. לחמם את הגוף - הזרמת דם, בכל דרך שנראה לך, אירובי קצר, כפיפות בטן/גב. 2. העמסה הדרגתית על השריר/עצם/גידים/מערכת עיצבית - ביצוע של התרגיל עם משקל נמוך ועליה הדרגתית במשקל עד למשקל ההרמה פחות 10-15% בערך תוך כדי טכניקה מדוייקת ואיתור בעיות צפויות בהרמה (למשל גב עגול ולתקן תוך כדי החימום! ) 3. פסיכולוגית והכנת הגוף להרמה - כמו סעיף 2 - הגוף יבוא להרמה מוכן וכל השרירים/מערכת עיצבית ידעו מה תפקידן ומה הולך להיות במהלך ההרמה יש לבצע חימום כללי + חימום ספציפי כאשר הדגש לחימום ספציפי עם חימום נכון אתה תרים יותר משקל, לא תפצע והטכניקה שלך תשתפר כמובן שיש לנוח בין הסטים, ובמהלך החימום בין סט לסט כדי לא להגיע להרמה מותש מהחימום. (משלקים נמוכים של החימום להרבה חזרות וככל שמגיעים קרוב למשקל ההרמה מספיקה חזרה אחת או שתיים ל 80%-90% ממשקל ההרמה) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
חבר פעיל
|
![]() דווקא יצא לי לראות שחימום מוריד משקלי עבודה.
ושהתועלת שלו היא בטווח מאוד קצר. וגם דוגמא לכך שלא תפצע היא שאתה רץ אחרי אוטובוס, אתה לא עושה חימום, חיות בטבע לא עושות חימום, וכו. אני חושב שאתה מגזים עם כל התאוריות האלה, אפשר לעשות חימום ספציפי , אבל לבזבז ממש 20 דקות על זה ועוד חימום כללי שאין לו יתרון בכלל בשום הקשר זה מיותר מאוד. מה שאתה כן צודק זה שלא צריך להגזים בכמות החזרות בחימום.. אבל הראו לי כמה מחקרים שלא תומכים, אני לא מבין כבר את חילוקי הדעות, התרומה היחידה אמורה להיות פסיכולוגית. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
חימום כללי להזרים דם/להעלות טמפרטורה יכול להיות גם 5 ד', וגם יכול להיות כחלק מחימום ספציפי ואם אתה הולך להרים דדליפט 200 ק"ג אז אם תרים 60x5 100x5 140x3 160x3 180x1 עם מנוחות הביצועים שלך לא ירדו בנוסף לרוץ אחרי אוטובוס שה לא הרמה של 200 ק"ג ריצה אחרי אוטובוס זה דבר שרוב האנשים מסוגלים לבצע כחלק מהיותם בני אדם הרמה לעומת זאת מקבילה ללהרים ארון שהרבה אנשים לא מאומנים נפצעים/נתפס להם הגב כתוצאה מכך |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]()
the trading of true freedom for treats from our corporate oligarchs demonstrates a spirit worthy of animals and not humans. To sell short your divine inheritance only causes the dark cancers of ignorance and fear to grow collectively among us all - I.O.U |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: במשמש..גויבות..
חדר כושר: קאנטרי גלי גיל
|
![]() ציטוט:
תודה תודה תודה. Fatboy:הכאבים באימון B הם בעיקר בכתפיים כי יש עבודה עקיפה על הכתפיים בסקוואט ומתח ושאני מתכוון בסקוואט זה לא שהכתפיים עובדים אבל בגלל שהמוט על הכתף האחורית ויוצר עומס. אבל עם הכתפיים אני מסתדר. באימון A הכאבים בגב התחתון זה פשוט משהו לא מהעולם הזה אני חוזר כל הדרך הביתה עם גיבנת אני מפחד גם שיהיה לי משהו רציני מי זה,המדריך בחד"כ שלי אמר שעם לאורך זמן אני עושה דדליפט ויש כאבים אחרי פרק זמן מסוים זה יכול ליצור בעוית הסחוס/חוליות וכו'. ארבל: אמרתי שהעצמות שלי קטנות כי אני קטן בעצמי.במימדים. הגובה שלי היא 158-160 שוקל 50 קילו היקף ידיים 28-29 ס"מ עוד משהו רלוונטי?הגיל עצמות שלי באיחור בשנה עם זה עוזר לך. ססון::אני בכל מקרה עושה חימום והוא לא ממש עוזר,אני עד לכך.בסקוואט אני עושה חימום ארוך של 5 סטים בשאר 2סטים.עדיין זה לא פותר את הבעיה שלי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
אין מה לעשות כמה שהתרגילים האלה חשובים אם זה משפיע לך על איכות החיים אתה פשוט צריך להוריד אותם ולעבור תוכנית, דרך אגב היו לךאת אותם הכאבים לפני שהתחלת להתאמן? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
חבר פעיל
|
![]() מה התוכנית אימונים שלך בכלל? כפי שכתבת, אתה עושה חימום וזה לא עוזר לך, כי זאת לא בעיה של חימום סביר להניח.
תקשיב, קודם כל לך לאורתופד לדעת בוודאות שאין לך בעיות בגב. דבר שני, בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט, זה בסדר שכואב הגב תחתון במידה מסויימת, כשמדובר בכאב שרירי. מדובר הרי בתרגילים שסוחטים חזק מאוד את ה"שרשרת האחורית". לבסוף - גם אני סבלתי מכאבי גב, לעיתים חזקים מאוד, אחרי שהייתי עושה סקוואטים. זה פשוט עבר עם הזמן, ועם השיפור בטכיקה. אתה צריך להבין ממה נובע הכאב. זה נובע לך מעומס יתר? אתה עושה אימונים כבדים 4 פעמים בשבוע? אתה מרגיש שזה כאבים במנח מסויים? כאבים שקורים לך אחרי שאתה מניח את המוט בחזרה ואז אתה מרגיש את השרירים "פועמים" מכאבים? אתה ילד בן 15, חימום זה חשוב אבל אתה צעיר והעומס שאתה מרים הוא גם סביר למשקל גוף שלך. זה לא מה שעושה לך כאבי גב (החוסר חימום כביכול), תיהיה בטוח. אגב, אתה עושה ולסלבה? זה יכול לעזור למנוע כאבים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ואני בתוכנית abcdefg כרגע.מתאמן 7 פעמים בשבוע. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
חבר פעיל
|
![]() מנסים לעזור לך ברצינות, אז תהיה רציני לפחות.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
חבר פעיל
|
![]() גם אני רציני.רשמתי לך את זה בתחילת העמוד.לא קראת מספיק טוב.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: HIP DRIVE HIP DRIVE
|
![]() לא קראתי את התגובות הארוכות, אבל הכאבים שאתה מתאר באמת שמוכרים לי, ויש לי הרגשה שנובעים מטכניקה לא נכונה.
סרטים שלך עושה את התרגילים יש?
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אבל הוא לפני שבוע+וגם הטכניקה שלי השתפרה ואני יורד יותר לעט.... והבעיה שלי היא בדדליפט לא בסקוואט |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
חבר פעיל
|
![]() אתה יורד מהר מאוד ולא שובר מקביל
מבחינת הגב אתה מחזיק אותו טוב ממה שאני רואה אין בעיה בגב, כנראה זוקפים חלשים שיתחזקו עם הזמן תן דגש לחימום רד לאט בסקווט ושבור מקביל (חסר לך עוד קצת כדי לשבור) |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
חבר פעיל
|
![]() אמרתי כבר שאני יודע שזה הייתה בעיה שלי.הקטע עם העומק זה משהו שהוא בר תיקון הרי..אבל הגב שלי בסדר וגם אין גלישת ברכיים נכון רן?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
חבר פעיל
|
![]() הברכיים בסדר, תקפיד להוציא אותם לצדדים כמה שיותר
אם תרד יותר נמוך הברכיים אולי יגלשו קצת קדימה כדי למנוע את זה אתה צריך להתיישב אחורה ולשלוח את הברכיים חזק לצדדים תוריד משקל ותשבור מקביל, אין סיבה לעבוד ככה, רק אחרי שתעבוד נכון תתחיל להעלות משקל תוך כמה אימונים אתה תחזור להרים כבד, אל תדאג לגבי זה |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
חבר פעיל
|
![]() סבבה,ומה לגבי הסקוואט הקל?אמרתי לך,אני גרוע בריצות ואני חייב לשפר אותם אני עם נכשל בספורט ואני לא מצליח לזוז בשיעורי ספורט בגלל העומס של התוכנית,באימון דדליפט זה אפשרי לעשות סקוואט קל מבחינתך?ולא כזה קל..פשוט להוריד 10% מהכבד
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
חבר פעיל
|
![]() אפשרי
אם אתה גרוע בריצות זה בגלל שהסיבולת שלך לא טובה תתחיל לרוץ קצת, לעשות בערך 5 ספרינטים של 100 מטר ככה, ולהוסיף קצת ריצה קלה אחר כך אם לא תתאמן בריצה הריצה שלך לא תשתפר.. |
![]() |
![]() |