ציטוט:
פורסם במקור על ידי יניב צוות ישראלבודי
חימצון הקריאטין במיץ או באוכל זה משהו שחשבו פעם והתברר כטעות, למרות שחלק מהמקומות עדיין ממליצים על זה.
פעם אמרו לא לערבב את הקריאטין במיץ חמוץ כי רמת הph גורמת לקריאטין להתחמצן ולא להיספג בקיבה.
למעשה זה טעות כי רמת הph בקיבה הרבה יותר גבוהה ממה שיש בכוס מיץ תפוזים לדוגמה.
אבל אם רמת הph בקיבה הרבה יותר גבוהה אז לפי הטענה המקורית הקריאטין היה מתחמצן בקיבה ולא מגיע בכלל לשריר, אבל הוא כן מגיע.
והמסקנה הנדרשת היא שהקריאטין מסוגל לעמוד ברמת ph גבוהה.
גם עניין החלוקה וההעמסה נחשב לסוג של אסכולות די ישן, עדיין יש חלק שממליצים ועושים את זה.
אני אישית ממליץ 5 גרם כל יום, הכי פשוט אחרי האימון ביחד עם פחמימה זמינה.
אם לא מתאמנים אז 5 גרם מתישהו במשך היום, לא ממש חשוב מתי..
|
אז 5 גרם כל יום, זה הבנתי.
ויש לי גם אבקת חלבון (אופטימום) שאני רגיל לקחת אותה עם תמרים אחרי אימון, אז איך לשלב את זה עם הקריאטין?
ותודה רבהה.