ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 07-09-09, 12:07   #101
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום

שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי arbel2 צפה בהודעה
יש משמעות להרכב השריר ואתה בוחר להתעלם ממנו בצורה שרירותית ומטופשת ,השריר שלך מורכב ממספר סוגי סיבים שחלקם הבלתי מבוטל פשוט לא מגיב בצורה איכותית לאימונים בעלי טבע אנארובי מוחלט ובטווחי החזרות האלו פוטנציאל הגדילה של סיבים אלו שואף לאפס.

מעבר לכך שיש חשיבות אדירה לשיפור בהיפרטרופיה הסרקופלזמית גם בשיפור הכוח ואתה יודע את זה.
http://www.israelbody.com/showpost.p...57&postcount=5

יש פה דיונים נהדרים ארבל בנעוץ שמשום מה או שלא קראת או שלא למדת מהם כלום. פוטנציאל הגדילה הגדול הוא בהיפרטרופיה מיופיברלית. למפתח גוף מתקדם יש מקום לשלב טווחים גבוהים באימון, אבל התמקדות בהם לאורך שבוע ושבועיים על חשבון עבודה כבדה זה להפסיד היפרטרופיה וכוח פוטנציאליים
Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 12:08   #102
Sugarzaza

אגב, אנשים פה בכלל לא מבינים מה זה לשלב עבודה אמיתית בטווח חזרות גבוה. למשל, מי פה חושב שהוא יכול לעשות Widowmaker?
ישן 07-09-09, 12:12   #103
obzion
Banned

עוסק ב:: חייל
חדר כושר: בסיס?

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sugarzaza צפה בהודעה
אגב, אנשים פה בכלל לא מבינים מה זה לשלב עבודה אמיתית בטווח חזרות גבוה. למשל, מי פה חושב שהוא יכול לעשות Widowmaker?
אחוז קטן מאוד מהאנשים פה בפורום בכלל יודעים מה זה widowmaker..
obzion מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 13:08   #104
artikerah
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי obzion צפה בהודעה
אחוז קטן מאוד מהאנשים פה בפורום בכלל יודעים מה זה widowmaker..
אחוז קטן מהאנשים בפורום יודעים לבצע סקוואט
artikerah מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 13:59   #105
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
הבעיה היא שיש פה פוריטנים שלא מסוגלים להניח את הספר ולהתמודד עם המציאות.
רוב הזמן אני מתחת למוט...
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 14:41   #106
terminater135
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sugarzaza צפה בהודעה
אגב, אנשים פה בכלל לא מבינים מה זה לשלב עבודה אמיתית בטווח חזרות גבוה. למשל, מי פה חושב שהוא יכול לעשות widowmaker?
אתה יכול להסביר בבקשה איך קשור widowmaker לנושא?
וכן אני יודע מזה widowmaker, ולא אני לא חושב שאני יכול לעשות widowmaker.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי artikerah צפה בהודעה
על פי מה בדיוק אתה אומר את זה?
terminater135 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 15:22   #107
arbel2
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלarbel2

עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס

ציטוט:
אגב, אנשים פה בכלל לא מבינים מה זה לשלב עבודה אמיתית בטווח חזרות גבוה. למשל, מי פה חושב שהוא יכול לעשות widowmaker?
מצאת על מי להתנשא בנוגע לwidowmaker

לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן

מאמן חדר כושר מוסמך מטעם קמפוס "שיאים" אוניברסיטת ת"א
arbel2 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 15:24   #108
Fatboy

הסמל האישי שלFatboy

חדר כושר: bline
שלח הודעה דרך MSN אל Fatboy
Talking

אני זוכר אימון של ארבל עם 50 חזרות בסקוואט
the trading of true freedom for treats from our corporate oligarchs demonstrates a spirit worthy of animals and not humans. To sell short your divine inheritance only causes the dark cancers of ignorance and fear to grow collectively among us all - I.O.U
Fatboy מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 15:28   #109
arbel2

הסמל האישי שלarbel2

ציטוט:
http://www.israelbody.com/showpost.p...57&postcount=5

יש פה דיונים נהדרים ארבל בנעוץ שמשום מה או שלא קראת או שלא למדת מהם כלום. פוטנציאל הגדילה הגדול הוא בהיפרטרופיה מיופיברלית. למפתח גוף מתקדם יש מקום לשלב טווחים גבוהים באימון, אבל התמקדות בהם לאורך שבוע ושבועיים על חשבון עבודה כבדה זה להפסיד היפרטרופיה וכוח פוטנציאליים

תגיד לי אתה מפגר,אוטיסט או שסתם אתה לא יודע לקרוא ?!
אתה ראית אותי טוען שההיפרטורפיה הסרקופלזמית יותר חשובה ? ציינתי את החשיבות שלה שכן כמו שקראת ודאגת להיות קטנוני בנושא,היפרטרופיה סרקופלזמית מובילה ליותר atp בשריר משמע יותר אנרגיה זמינה ויכולת יותר טובה לתפקד בעצימות גבוהה במאמץ רציף.להיפרטרופיה הסקרופלזמית יש יתרונות גדולים,זה שזה לא תואם את הדוגמה האטומה שלך זה כבר סיפור אחר.

ישן 07-09-09, 16:34   #110
Scylla
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW

עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
שלח הודעה דרך ICQ אל Scylla שלח הודעה דרך MSN אל Scylla

אני רואה שנהיה פה טעון...

בכל אופן, לגבי עניין הגיוון אתה טועה. אחד העקרונות בbb והוא די בסיסי ולא צריך לעבור קורס בשביל להבין אותו, זה לתת לגוף שלך "הלם" מדי פעם, כי הוא התרגל למשקלים, לחזרות, לתרגילים... Prrs באה לפתור את הצורך לגוון ולהחליף תוכניות ותרגילים ועושה את זה ע"ב שבועי. אני יכול להגיד שמהנסיון שלי שעבדתי המון זמן על אותם תרגילי חזה עם אותן מס' חזרות ובאותו סדר, שהחזה הפסיק לגדול והמשקלים הפסיקו לעלות, איך שגיוונתי חזרתי שוב לעליה.

ובאמת, צאו מהראש של "מה שאני חושב הכי טוב" זה לא ויכוח למי יש יותר גדול... פשוט תלמדו לקבל שיש עוד שיטות בעולם, ואין "הכי טוב" יש "הכי נכון בשבילי". אני חושב שמה שחסר כאן זה לאו דווקא ידע אלא מעט בגרות אישית.
Scylla מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 16:36   #111
Sugarzaza

ציטוט:
יש משמעות להרכב השריר ואתה בוחר להתעלם ממנו בצורה שרירותית ומטופשת ,השריר שלך מורכב ממספר סוגי סיבים שחלקם הבלתי מבוטל פשוט לא מגיב בצורה איכותית לאימונים בעלי טבע אנארובי מוחלט ובטווחי החזרות האלו פוטנציאל הגדילה של סיבים אלו שואף לאפס.
בוא תסביר לי מה הקשר להתחזקות וגדילה, ואיך מה שאמרת ישפיע על אופן האימון שלך.
ישן 07-09-09, 16:43   #112
Sugarzaza

תגובה רלוונטית מאוד של גל. מצטער על החפירות והציטוטים אבל הוא קולע בול לדיון החוזר ונשנה הזה.

"אני רוצה להוסיף,
בבסיס, אין תכנית של בודיבילדרים ותוכנית של פאוורליפטרים, הכל התחיל מתכניות מורכבות שבוצעו על ידי אנשי 'פאוורמן' בתחילת המאה ה20 בערך (או עוד לפני, אני לא בטוח). אותם אנשים היו חזקים, גדולים וחטובים, כאשר עם הזמן הם צולמו והפכו למודל של אדם שרירי ויפה. אותם אנשים התאמנו בתרגילים הבסיסיים והמורכבים שאנו מכירים, על מינת להעלות משקלים עם הזמן. כל התחום הזה בסופו של דבר התפתח לכמה כיוונים, האחד לתחום האסתטי (פיתוח גוף) והשני לתחום התחרותי של הרמת משקולות (פאוורליפטינג).
זה די בכללי, אני פשוט מנסה להסביר שאימוני התנגדות זה אימוני התנגדות. בסופו של דבר, אדם המבצע תכנית אימונים כלשהיא, יתחזק ויגדל. כאשר מפתחי גוף ינסו להוסיף כמה שיותר מסת שריר, על ידי משחקים של תקופות חיטוב\מסה ועל ידי תכניות ספציפיות על מינת לשפר פרופורציות (אחת הטעויות הגדולות של אנשים היא שהם עושים זאת מוקדם מדי, במקום לרכוב על ה'גל' של הגדילה הטבעית עם התנועות המורכבות), ועל ידי סטרואידים אנבולים ספציפיים למסת שריר.
אנשים המחפשים כוח או שליטה בתנועות אולימפיות מסוימות, יעבדו בבסיס אותו הדבר, הם ינסו להתחזק כמה שיותר וכמובן שלהוסיף מסה מפעם לפעם, על מינת להוסיף אפשרות להתחזקות. בסופו של דבר אף אחד לא ידחק חצי טון סקוואט כאשר הוא נמצא מתחת ל100 קילו. העניין הוא, שעם הזמן,הפאוורליפטר ינסה לשמור על המשקל שלו, שלא יגביל אותו ושלא יעלה אותו קטגוריה. גם כן, הוא פחות ינסה להוסיף מסה במקומות אסתטיים, או בתרגילים שלא קשורים לתחרות. לכן, הוא לא יראה כמו הבודיבילדר המצוי, שמטרתו העיקרית היא להוסיף מסה לגופו ולשפר פרופורציות. צריך גם לקחת בחשבון את הבדלי החומרים שהם לוקחים, כאשר הדגש בהם הוא יותר התחזקות.
זה פשוט מטרה אחרת, כאשר אתה לא מנסה להראות ענק ופרופורציונלי אתה לא תהיה כזה. פאוורליפטרים גם כן פחות מקפידים על אחוזי השומן, שזה דבר שמפריע לעלייה במסת השריר (אחוזי שומן גבוה ואחוזי לפטין גבוהים יאטו את העלייה)."

"אני אגיב בינתיים רק למאמרון על ההבדלים בין סיבי השריר המופעלים.
מה שהוא מנסה בעצם לומר זה כך: העובדה הראשונה שידועה לכולנו היא שסיבי שריר מסוג II ("מהירים", או לבנים) הם בעלי ההיפרטרופיה וכוח הכי גדולים, בעוד שיבי שריר מסוג I ("איטיים", או אדומים) הם בעלי יכולת גדילה קטנה.
הגדילה המיופריבילרית העיקרית תתבצע בעבודה כבדה, כמו באימוניהם של הפאוורליפטרים המנסים לשמור על המשקל הכבד, ללא תשומת לב -משמעותית- לחזרות הגבוהות. סוג זה של אימונים יהיה דומיננטי בכיווצם של סיבי Type II, וכך יפיק הכי הרבה כוח, גדילה של אותם סיבים, ובכלל, גדילה מיופריבילרית.
אימונים המשלבים עבודה סמי-כבדה עד קלה, עם חזרות גבוהות ומנוחות קצרות, כמו אצל בודיבילדרים המחפשים את הפאמפ ואת השיפור הסרקופלזמי, לא יהנו מאותה גדילה מיופריבילרית וכוח עצום. אך אצל אותם האנשים, הגדילה גם כן תתרחש בסיבים האדומים ובשיפור מטבולי של המרכיבים הסרקופלזמיים של השריר שגם כן יוסיפו למראה הכללי.

בכלליות, אין כאן איזה שוני דומיננטי שצריך להתבצע למטרת מסת שריר גבוהה ואסטתית, או למטרת חוזק שרירי מירבי. ישנן תוכניות של פאוורליפטרים המשלבות חזרות גבוהות לטובתם, וישנן תכניות של בודיבילדרים המשלבות עבודה מאוד כבדה למטרת התחזקות וגדילה מיופריבילרית טהורה. בסופו של היום, מי שיראה יותר גדול ואסטתי זה מי שיאכל כמו שצריך, יתן דגש לשרירים חסרי פרופורציות, ישמור על השומן בגופו, ויקח את החומרים המתאימים.
בודיבילדר המתמקד יותר בכיוון ה8 חזרות ומעלה, יהיה בטווח פגיעה של 50% סיבים מסוג II ו50% סיבים מסוג I, וכך יפסיד הרבה כוח וגדילה פוטנציאלית שיכל היה להשיג בטווחים הנמוכים. לדוגמא, מי שראה את רוני קולמן בסרט שלו מבצע דדליפט בין 1-4 חזרות"
ישן 07-09-09, 16:45   #113
arbel2

הסמל האישי שלarbel2

ציטוט:
תגובה רלוונטית מאוד של גל. מצטער על החפירות והציטוטים אבל הוא קולע בול לדיון החוזר ונשנה הזה.

"אני רוצה להוסיף,
בבסיס, אין תכנית של בודיבילדרים ותוכנית של פאוורליפטרים, הכל התחיל מתכניות מורכבות שבוצעו על ידי אנשי 'פאוורמן' בתחילת המאה ה20 בערך (או עוד לפני, אני לא בטוח). אותם אנשים היו חזקים, גדולים וחטובים, כאשר עם הזמן הם צולמו והפכו למודל של אדם שרירי ויפה. אותם אנשים התאמנו בתרגילים הבסיסיים והמורכבים שאנו מכירים, על מינת להעלות משקלים עם הזמן. כל התחום הזה בסופו של דבר התפתח לכמה כיוונים, האחד לתחום האסתטי (פיתוח גוף) והשני לתחום התחרותי של הרמת משקולות (פאוורליפטינג).
זה די בכללי, אני פשוט מנסה להסביר שאימוני התנגדות זה אימוני התנגדות. בסופו של דבר, אדם המבצע תכנית אימונים כלשהיא, יתחזק ויגדל. כאשר מפתחי גוף ינסו להוסיף כמה שיותר מסת שריר, על ידי משחקים של תקופות חיטוב\מסה ועל ידי תכניות ספציפיות על מינת לשפר פרופורציות (אחת הטעויות הגדולות של אנשים היא שהם עושים זאת מוקדם מדי, במקום לרכוב על ה'גל' של הגדילה הטבעית עם התנועות המורכבות), ועל ידי סטרואידים אנבולים ספציפיים למסת שריר.
אנשים המחפשים כוח או שליטה בתנועות אולימפיות מסוימות, יעבדו בבסיס אותו הדבר, הם ינסו להתחזק כמה שיותר וכמובן שלהוסיף מסה מפעם לפעם, על מינת להוסיף אפשרות להתחזקות. בסופו של דבר אף אחד לא ידחק חצי טון סקוואט כאשר הוא נמצא מתחת ל100 קילו. העניין הוא, שעם הזמן,הפאוורליפטר ינסה לשמור על המשקל שלו, שלא יגביל אותו ושלא יעלה אותו קטגוריה. גם כן, הוא פחות ינסה להוסיף מסה במקומות אסתטיים, או בתרגילים שלא קשורים לתחרות. לכן, הוא לא יראה כמו הבודיבילדר המצוי, שמטרתו העיקרית היא להוסיף מסה לגופו ולשפר פרופורציות. צריך גם לקחת בחשבון את הבדלי החומרים שהם לוקחים, כאשר הדגש בהם הוא יותר התחזקות.
זה פשוט מטרה אחרת, כאשר אתה לא מנסה להראות ענק ופרופורציונלי אתה לא תהיה כזה. פאוורליפטרים גם כן פחות מקפידים על אחוזי השומן, שזה דבר שמפריע לעלייה במסת השריר (אחוזי שומן גבוה ואחוזי לפטין גבוהים יאטו את העלייה)."

"אני אגיב בינתיים רק למאמרון על ההבדלים בין סיבי השריר המופעלים.
מה שהוא מנסה בעצם לומר זה כך: העובדה הראשונה שידועה לכולנו היא שסיבי שריר מסוג ii ("מהירים", או לבנים) הם בעלי ההיפרטרופיה וכוח הכי גדולים, בעוד שיבי שריר מסוג i ("איטיים", או אדומים) הם בעלי יכולת גדילה קטנה.
הגדילה המיופריבילרית העיקרית תתבצע בעבודה כבדה, כמו באימוניהם של הפאוורליפטרים המנסים לשמור על המשקל הכבד, ללא תשומת לב -משמעותית- לחזרות הגבוהות. סוג זה של אימונים יהיה דומיננטי בכיווצם של סיבי type ii, וכך יפיק הכי הרבה כוח, גדילה של אותם סיבים, ובכלל, גדילה מיופריבילרית.
אימונים המשלבים עבודה סמי-כבדה עד קלה, עם חזרות גבוהות ומנוחות קצרות, כמו אצל בודיבילדרים המחפשים את הפאמפ ואת השיפור הסרקופלזמי, לא יהנו מאותה גדילה מיופריבילרית וכוח עצום. אך אצל אותם האנשים, הגדילה גם כן תתרחש בסיבים האדומים ובשיפור מטבולי של המרכיבים הסרקופלזמיים של השריר שגם כן יוסיפו למראה הכללי."

הדגשתי את הנקודה הרלוונטית

ישן 07-09-09, 16:47   #114
obzion
Banned

עוסק ב:: חייל
חדר כושר: בסיס?

ציטוט:
פורסם במקור על ידי artikerah צפה בהודעה
יפה אמרת.
obzion מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 17:02   #115
Sugarzaza

ציטוט:

בודיבילדר המתמקד יותר בכיוון ה8 חזרות ומעלה, יהיה בטווח פגיעה של 50% סיבים מסוג ii ו50% סיבים מסוג i, וכך יפסיד הרבה כוח וגדילה פוטנציאלית שיכל היה להשיג בטווחים הנמוכים. לדוגמא, מי שראה את רוני קולמן בסרט שלו מבצע דדליפט בין 1-4 חזרות"
הדגשתי גם. חשוב לשלב טווחים גבוהים, אבל לתת להם את מירב תשומת הלב מתוך חשיבה ש"זה טווחים של היפרטרופיה ופחות מזה זה רק כוח" זה שרירותי ולא יכול להיות רחוק יותר מהאמת
ישן 07-09-09, 17:24   #116
אבידן הקטן
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי terminater135 צפה בהודעה
רגע אני לא מבין אתה עולה בבנץ' או נתקע בבנץ'?
זה לא ברור לפי מה שכתבת.
בכל מקרה עדיף לך לעשות abc במצב שלך כי ss כבר לא יתאים לך.
אה ותעשה סקוואט זה התרגיל רגליים הכי טוב ובכללי זה תרגיל מאוד חשוב.
אין לך מושג מה אתה אומר
אתה בטח שחיף קטן
אבידן הקטן מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 17:32   #117
arbel2

הסמל האישי שלarbel2

ציטוט:
הדגשתי גם. חשוב לשלב טווחים גבוהים, אבל לתת להם את מירב תשומת הלב מתוך חשיבה ש"זה טווחים של היפרטרופיה ופחות מזה זה רק כוח" זה שרירותי ולא יכול להיות רחוק יותר מהאמת
נכון,אבל יש מקום גם להתקדמות פרוגרסיבית בטווחי חזרות האלו.

ישן 07-09-09, 17:39   #118
Sugarzaza

ציטוט:
בתכנון אימונים נכון. למשל סטאר מציע למתקדמים שלו שרוצים לעשות משהו קצת שונה מה5*5 לעשות את הסקוואטים, הפרסים והקלינים במהלך השבוע בצורה של יום ל-3, יום ל-5 ויום ל10. בצורה כזו אתה עובד בתדירות גבוהה, מוסיף משקל למוט אחת לשבוע ועובד על כל הטווחים הרלוונטיים.
זו הייתה סתם דוגמא לתכנית שמשלבות טווחים גבוהים אבל לא מתפשרת על העקרון הליניארי. Prrs פחות טובה מהסיבה הזו.
ישן 07-09-09, 17:40   #119
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
אם בחרת להיות bb ואתה כבר שוקל 100 ק"ג +
והסקווט ודדליפט שלך כבר ממש גבוהים אז כן. כי בחרת להיות bb ואתה בשלב המתאים להתחיל לעבוד על זה.

אם אתה סתם גולש מצוי בפורום פה אז לא.
רק ss תתאים לך.

כל הבעיה איך שאני רואה אותה שגולשים רואים אותך ורוצים לעשות את התוכניות שאתה מבצע
והם בכלל לא מבינים שזה לא הזמן והמקום בשבילם...
בשבילך זה יכול להיות נהדר (למרות שאני גם חולק על זה ונוטה לעבוד 5x5 בתור מתאמן בינוני +)
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-09-09, 17:43   #120
Sugarzaza

אגב יש קשר גם בין עבודה שמערבת יותר היפרטרופיה סרקופלזמית בהקשר של חומרים, כלומר, מפתח גוף שלוקח חומרים יוכל להרוויח יותר מהתקדמות בטווחים האלה ולקבל תוצאות שהטבעי לא יקבל. That said אין תחליף לעבודה כבדה בהקשר של גדילה מיופיברלית והתחזקות, שזה 80% מהגדילה הפוטנציאלית של בנאדם בממוצע.
תגובה