18-11-08, 21:38
|
|
מנהל הפורום
חדר כושר: חדר כושר
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dark_muse
1) אני לא מאמין לך, ראיתי תמונה שלו ואף סרטון שלו עושה דדליפט בצורה מגוכחת.
2) מסכים איתך ששחיף יכול ללמד bb ואפילו pl. אין קשר ממש לגודל או לחוזק, העיקר שיהיה ידע, נסיון, יכולת אימון ויכולת ביצוע מושלמת על מנת להראות דוגמא.
3) אתה חושב שהתוכנית האולטימטיבית היא ab, ופה בדיוק הפואנטה שלי. הוא מתלהב כל הזמן מ5*5 אף על פי שהתוכנית הזו סביר להניח לא תניב תוצאות טובות כמו תוכנית a או ab לאדם שמחפש היפרטרופיה.
אנשים שרוצים להתחזק, 5*5 יהיה להם מעולה (הכי טוב? לא בטוח. יש עוד תוכניות כוח בעולם). אנשים שרוצים להגדיל מסה, להשאר בטווח של 12-8 חזרות ולשלב תרגילים מבודדים יכול לעשות להם יותר טוב.
אתה חושב שאני אידיוט כשאני אומר את זה? אולי. אבל גם לייל מקדונלד חושב כך.
פשוט בן אדם שמתלהב מהתוכנית שהוא עובד בה, והוא בכלל בגישה של כוח כוח כוח, צריך להבין מה הוא כותב. זה לא ש the sun טועה, זה פשוט לא בהכרח נוגע לכל אחד שבא למכון כושר ובסך הכל רוצה לנפח שרירים (אין מה לעשות, 5*5 גם למתחילים היא לא תוכנית קלה) ולא להגיע למשקלים מטורפים בדדליפט וסקוואט. המשקלים יעלו ככל שהמתאמן יתקדם, השאלה היא באיזו דרך (מזכיר: העיקר פה הוא היפרטרופיה).
יותר כוח תרום למסה בסופו של דבר. אבל מנסיון שאני ראיתי, אנשים שמגיעים למשקלים גבוהים בטווחי היפרטרופיה בתוכניות ab ואפילו abc רחמנא ליצלן, הם בשלב הזה כבר יהיו די עצומים מבחינת מסת שריר. אדם שעובד היפרטרופיה ולוחץ 100 קילו בבנץ', ועושה 100+ קילו סקוואט ודדליפט, אני בספק אם הוא לא יהיה בעל מסת שריר מרשימה.
אם מישהו יוכל לשכנע אותי שב5*5 זאת תוכנית פיתוח גוף (לא פיתוח כוח) הכי טובה, אז אני לוקח את כל מה שכתבתי ומודה שטעיתי.
|
הדגשתי את החלק, שעליו עלייך ללכת לטבול את הראש באסלה ולהוריד את המים שלוש פעמים...
כדי לשטוף את כל החרא שאמרת במשפט הזה...
|
|