ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 17-09-08, 15:29   #21
adimenia
חבר פעיל

אני לא מסכים אם אתה קם בבוקר אוכל ארוחה גדולה בערך ב 08:00 בוא נניח באיזור ה60-70 גרם פחממות
חלקם פשוטות אבל רובם מורכבות ואז ב-10:00 פרי כמו תפוח אתה מגיע לארוחת צהריים בסבבה
ארוחת צהריים היא ארוחה של חלבון ופחממות סיביות (ירקות) זה יעשה אותך שבע ל שעתיים שלוש לפחות תאמין לי

ואז ב 15:00 אתה יכול לחזור על אותה ארוחה

אתה כבר מגיע לארוחה שלפני האימון במידה ואתה מתאמן ב 18:00 יש לך ארוחה באיזור 17:00
שמכילה בערך 30 גרם פחממות פשוטות והנה הגענו לאימו אתה אוכל עוד פחממות בארוחה שלאחר האימון
(שייק) שמכיל 60-70 גרם פחממה

בקיצור אתה רואה כבר את המגמה

שם לב שבין 12:00-17:00 אתה לא צורך פחממנות מעומלנוות (דגנים לחם וכו) כי אתה לא צריך אותם אני אומר לך ממקור ריאשון רעב אתה לא תהייה וגם מחסור באנרגיה לא יהיה לך

*אין להתייחס לכמויות הפחממות שציינתי זה רק להמחשה
adimenia מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-09-08, 15:34   #22
HardCor3
מפקח ראשי

הסמל האישי שלHardCor3

כללי:: ירדן

ציטוט:
פורסם במקור על ידי adimenia צפה בהודעה
אני לא מסכים אם אתה קם בבוקר אוכל ארוחה גדולה בערך ב 08:00 בוא נניח באיזור ה60-70 גרם פחממות
חלקם פשוטות אבל רובם מורכבות ואז ב-10:00 פרי כמו תפוח אתה מגיע לארוחת צהריים בסבבה
ארוחת צהריים היא ארוחה של חלבון ופחממות סיביות (ירקות) זה יעשה אותך שבע ל שעתיים שלוש לפחות תאמין לי

ואז ב 15:00 אתה יכול לחזור על אותה ארוחה

אתה כבר מגיע לארוחה שלפני האימון במידה ואתה מתאמן ב 18:00 יש לך ארוחה באיזור 17:00
שמכילה בערך 30 גרם פחממות פשוטות והנה הגענו לאימו אתה אוכל עוד פחממות בארוחה שלאחר האימון
(שייק) שמכיל 60-70 גרם פחממה

בקיצור אתה רואה כבר את המגמה

שם לב שבין 12:00-17:00 אתה לא צורך פחממנות מעומלנוות (דגנים לחם וכו) כי אתה לא צריך אותם אני אומר לך ממקור ריאשון רעב אתה לא תהייה וגם מחסור באנרגיה לא יהיה לך

*אין להתייחס לכמויות הפחממות שציינתי זה רק להמחשה
בסדר גמור אם תכניס עוד 50 ג' בין 12:00-17:00 זה לא קריטי בכלל.
אני רואה שאתה בחור עם ידע אתה צריך לדעת שהפחמימות לא יצטברו במאגרי השומן ,אלא אם כן אתה תהיה במאזן קלורי חיובי.
HardCor3 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-09-08, 15:40   #23
adimenia
חבר פעיל

אני לא אומר לא לצרוך פחממות לאורך כל היום הם פשוט צריכות להיות מירקות ולא "מעומלנות" לגוף אין את האנזים שמפרק פחממות מירקות והם עשירות בסיבים מה שנותן לך את הרגשת השובע את הפחממות המעומלנות שלך שתגובת האינסולין שהם גורמות היא גבוהה משמעותית מכל macro nutrient אחר תשמור למתי שהגוף באמת צריך אותם דהיינו בבוקר ליפני ואחרי אימון זה שאתה צריך להנזר מפחממות לגמרי רק צריך לזכור שיש סוגים שונים של פחממות לגבי הסוגיה של פחממות ובניית שריר פחממה לא בונה שריר חלבון בונה שריר שריר זה חומצות אמינו וחומצות אמינו זה חלבון (בצורה הכי פשוטה שאפשר לתאר את זה זה כמובן הרבה יותר מורכב מזה) פחממה נאגרת בשריר כגליקוגן שמשמש את השריר לאנרגיה זמינה לאחר האימון המאגרים האלה מרוקנים
אנחנו רוצים למלא את המאגרים האלה כדי להתאושש כמה שיותר מהר וכדי שנוכל להרים את המשקלים הכבדים במכון ללא מילו המאגרים האלה הביצועים במכון יהיה בריצפה כמו כן כאשר מאגרי הגליקוגן בשריר מרוקנים כל פחממה שתכנס לשריר תאגר כגליקוגן קודם כל לפני שהיא תאגר כשומן
ישן 17-09-08, 15:44   #24
HardCor3
מפקח ראשי

הסמל האישי שלHardCor3

ציטוט:
אני לא אומר לא לצרוך פחממות לאורך כל היום הם פשוט צריכות להיות מירקות ולא "מעומלנות" לגוף אין את האנזים שמפרק פחממות מירקות והם עשירות בסיבים מה שנותן לך את הרגשת השובע את הפחממות המעומלנות שלך שתגובת האינסולין שהם גורמות היא גבוהה משמעותית מכל macro nutrient אחר תשמור למתי שהגוף באמת צריך אותם דהיינו בבוקר ליפני ואחרי אימון זה שאתה צריך להנזר מפחממות לגמרי רק צריך לזכור שיש סוגים שונים של פחממות לגבי הסוגיה של פחממות ובניית שריר פחממה לא בונה שריר חלבון בונה שריר שריר זה חומצות אמינו וחומצות אמינו זה חלבון (בצורה הכי פשוטה שאפשר לתאר את זה זה כמובן הרבה יותר מורכב מזה) פחממה נאגרת בשריר כגליקוגן שמשמש את השריר לאנרגיה זמינה לאחר האימון המאגרים האלה מרוקנים
אנחנו רוצים למלא את המאגרים האלה כדי להתאושש כמה שיותר מהר וכדי שנוכל להרים את המשקלים הכבדים במכון ללא מילו המאגרים האלה הביצועים במכון יהיה בריצפה כמו כן כאשר מאגרי הגליקוגן בשריר מרוקנים כל פחממה שתכנס לשריר תאגר כגליקוגן קודם כל לפני שהיא תאגר כשומן
יש הרבה דברים נכונים במה שאתה אומר,אבל שוב כל נושא התזונה זה נושא מאוד אינדיוידואלי,בכל מקרה המשך כך,כיף לנהל איתך דיון
ישן 17-09-08, 15:48   #25
adimenia
חבר פעיל

חח סבבה אחי דרך אגב אני מסכים אם מה שאמרת אני יוצא מנקודת הנחה שהמאזן הקלורי הוא חיובי במידה והוא שלילי זה כבר משהוא אחר למרות שגם אז מבחינה אופטמאלית זה עדיין יהיה עדיף לצרוך את הפחממות המעומלנות
בזמנים שציינתי
ישן 17-09-08, 15:50   #26
HardCor3
מפקח ראשי

הסמל האישי שלHardCor3

ציטוט:
חח סבבה אחי דרך אגב אני מסכים אם מה שאמרת אני יוצא מנקודת הנחה שהמאזן הקלורי הוא חיובי במידה והוא שלילי זה כבר משהוא אחר למרות שגם אז מבחינה אופטמאלית זה עדיין יהיה עדיף לצרוך את הפחממות המעומלנות
בזמנים שציינתי
זה כן זה ללא ספק זה יתרום לשריפת שומן בזמן חיטוב על אותו עקרון של דיאטות דלות פחמימה.
ישן 17-09-08, 15:53   #27
The Sun
Banned

adimenia - הדברים שכתבת נכונים, רק שחלקם לא ישנו שום דבר משמעותי אצל רוב המתאמנים.
אני לדוגמא לא צריך שום ארוחה לפני אימון, למעשה עד האימון אני נמצא בצום של קרוב ל8 שעות, וזה ממש לא מפריע לי.
בסופו של יום, המנטרה שנטחנת שוב ושוב חוזרת - מלבד החשיבות של פחמימות זמינות לאחר אימון אין שום חשיבות לתדירות הארוחות.
The Sun מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-09-08, 16:04   #28
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום

שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hardcor3 צפה בהודעה
זה כן זה ללא ספק זה יתרום לשריפת שומן בזמן חיטוב על אותו עקרון של דיאטות דלות פחמימה.
מה יתרום לא הבנתי.

Patience + Persistence = Progress. (Bill Starr, The Strongest Shall Survive)

Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-09-08, 16:06   #29
adimenia
חבר פעיל

לטווח הרחוק אחי אני ממש לא מסכים אם תמשיך ככה אתה לא תממש את הפוטנציאל מבקסימאלי שלך (עם זאת המטרה) עם לא זה כבר לא משנה ברור שמבחינת ההרגשה זה לא ממש משנה היו לי אימונים זבל שהכל היה מתוקתק מבחינת זמני ארוחה וכמויות מצד שני היו לי אימונים מעולים בימים שהכל התחרבן לי אבל אני שמתי לב על עצמי שלאורך זמן התוצאות היו משמעותית הרבה יותר טובות שממש הקפדתי על זמני ארוחה וכמויות

אבל כמו ש HardCore אמר תזונה זה עניין אינדבידואלי

תגובה קצרה ל HardCore אחי זה נכון מה שאתה אומר אבל אני לא דיברתי על דיאטות קיטוגניות
כמו UD 2.0 זה כבר סיפור אחר לגמרי אני מתייחס רק לתזונה מאוזנת חיטוב זה סיפור אחר אבל אני מקבל את מה שאתה אומר
ישן 17-09-08, 16:10   #30
The Sun
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי the sun צפה בהודעה
כי אחרי אימון הגוף יותר מרוקן מגליקוגן מאשר סתם באמצע היום, והסוכר ענבים שמקפיץ אינסולין מסייע למילוי מחודש של השרירים - מה שבאמצע היום לא יקרה כי השריר לא מרוקן יחסית, ואז הסוכרים בדם יאגרו כשומן ולא בתוך השריר.
אני אתקן את עצמי כי טעיתי בניסוח ומשתמע מההודעה שלי שאסור לאכול פחמימות עם א"ג גבוה במשך היום - זה לא נכון:

לאחר אימון השרירים מרוקנים מגליקוגן הרבה יותר מאשר סתם באמצע היום, ולכן הנחיצות להפרשה של אינסולין - הורמון שאחראי למילוי הגליקוגן בשרירים שוב ותחילת ההתאוששות.

במשך היום אין שום רע בהקפצה של רמות האינסולין בדם, למרות שמאגרי הגליקוגן מלאים האוכל לא יאגר כ"שומן" כי יש הוצאה קלורית של הגוף, ובסופו של פסוק מה שמשנה זה המאזן הקלורי היומי.

אז למה אנחנו רוצים לשמור על רגישות לאינסולין ולא להפריש אותו כל הזמן לדם?
לאחר האימון עדיף לקבל כמה שיותר הפרשה של אינסולין, ולכן אם הרגישות של הגוף לא תהיה גבוהה אנחנו נקבל פחות אפקט מה"מנה" שאחרי האימון כיוון שהגוף התרגל לקבל אותה גם במשך היום בתדירות גבוהה.
ישן 17-09-08, 16:13   #31
adimenia
חבר פעיל

זה נכון אני חוזר אני מתיחס למצב שבו אנחנו במצב קלורי חיובי.
במאזן קלורי חיובי מומלץ כל להשתמש ב clorie partitioning עם המטרה היא עליית מאסה נקייה וצימצום אגירת השומן
ישן 17-09-08, 16:29   #32
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום

שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי The Sun צפה בהודעה
לאחר האימון עדיף לקבל כמה שיותר הפרשה של אינסולין, ולכן אם הרגישות של הגוף לא תהיה גבוהה אנחנו נקבל פחות אפקט מה"מנה" שאחרי האימון כיוון שהגוף התרגל לקבל אותה גם במשך היום בתדירות גבוהה.
אני רעב

Patience + Persistence = Progress. (Bill Starr, The Strongest Shall Survive)

נערך לאחרונה על ידי Sugarzaza, 17-09-08 בשעה 16:39.
Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-09-08, 16:40   #33
The Sun
Banned

תיקון:
רצוי לרכז כמות גדולה של פחמימות זמינות לאחר אימון כדי שאלה יתפרקו מהר לדם ויביאו להפרשה של אינסולין ומשם לשרירים.
בכל אופן הקשר היחידי לא"ג במקרה הזה היא בפירוק הפחמימות במהירות לדם על-מנת שאלו יכנסו מהר לשרירים.
ישן 17-09-08, 16:40   #34
adimenia
חבר פעיל

גם אני!!!!!
ישן 19-09-08, 12:58   #35
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

לא היה לי כח לקרוא, תסלחו לי..

בכל אופן, זה קודם כל עניין בריאותי - המצב הקיצוני של חוסר רגישות לאינסולין, או עמידות לאינסולין, הוא סכרת סוג 2. רגישות טובה לאינסולין משמעותה שאין צורך בכמות גדולה של אינסולין כדי להכניס כמות נתונה של גלוקוז לתאים. הרגישות לאינסולין מושפעת מגורמים שונים והרגישות הטובה משמעותה שהרבה מערכות מתפקדות בצורה טובה (הרגישות מושפעת מאדיפונקטין שמופרש מתאי שומן, רמות חומצות השומן החופשיות בדם, ציטוקינים - חומרים שבמקור קושרו למערכת החסונית אבל יש להם תפקידים נוספים, מסלולי מסרים תוך תאיים כמו ampk ועוד). המשמעות בשורה התחתונה היא שיש יותר שימוש בשומן לאנרגיה ויותר אנרגיה יכולה להיות מופנה לשרירים (אם אנחנו מפשטים את העניין).

עכשיו, לשאלה המקורית - זה שאתה אוכל פחמימה עם א"ג גליקמי גבוה לא אומר שאתה לא רגיש לאינסולין, צריכים להפריד. זה שרמות האינסולין גבוהות זה ברור מאליו, כי אם נחזור להגדרה של אינדקס גליקמי הרי מדובר בפחמימה שנספגת מהר אל הדם. אז אם אכלתי 100 גרם פחמימה והיא נכנסה מהר לדם אני אצפה לעליה מהירה ברמות האינסולין. השאלה היא עד כמה רמות האינסולין עלו? אם אנחנו רגישים לאינסולין, הרמות יעלו פחות מאשר אם אנחנו לא רגישים אבל עדיין זה יעשה את העבודה (כי פחות אינסולין נותן את האפקט הרצוי). אם הפחמימה היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך אז הגלוקוז יכנס לאט יותר לדם ורמות האינסולין מן הסתם יעלו בצורה פחות חדה, אבל האינסולין יופרש למשך זמן ארוך יותר.

לסיכום - אנחנו רוצים להיות רגישים לאינסולין. הרגישות לא נמדדת במהי רמת האינסולין ברגע נתון אלא כמה אינסולין נדרש כדי להכניס את הפחמימות שאנו צורכים לתאים בסה"כ. אני מקווה שהבלבול סודר, אם לא אתה מוזמן להמשיך לשאול..

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-09-08, 12:59   #36
m0she
מנהל מחלקת התזונה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי the sun צפה בהודעה
אם הרגישות שלך לא גבוהה, המנה תהיה גדולה יותר.

MosheG@israelbody.org
ישן 19-09-08, 14:39   #37
boris19
חבר פעיל

הסמל האישי שלboris19

כללי:: עד מתי ?
שלח הודעה דרך MSN אל boris19

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she צפה בהודעה
אם הרגישות שלך לא גבוהה, המנה תהיה גדולה יותר.
משה מה אתה אומר לגבי צריכת פחמימות לפני השינה ? להמנע או שאין השפעה ?
ישן 19-09-08, 14:53   #38
m0she
מנהל מחלקת התזונה

לא רואה סיבה להמנע

MosheG@israelbody.org
ישן 19-09-08, 14:58   #39
senate
חבר פעיל

הסמל האישי שלsenate

כללי:: אני לא סנטה

אוקי הבנתי את העניין

מה לגבי אנשים שלא קשורים ל bb ושעושים דיאטה (גרעון קלורי ומקסימום משלבים אירובי בלבד)
האם גם חשוב לשמור על רגישות לאינסולין בהרזיה "רגילה "
ישן 19-09-08, 15:05   #40
m0she
מנהל מחלקת התזונה

שוב, זה עניין בריאותי, רגישות טובה לאינסולין זה משהו שמומלץ תמיד. אנחנו לפעמים עושים מניפולציות זמניות בדיאטה כדי להפחית את הרגישות זמנית מסיבות אלה ואחרות, אבל בשורה התחתונה זה מאוד חשוב.

MosheG@israelbody.org
תגובה