|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 |
חבר פעיל
|
![]() אני לא מסכים אם אתה קם בבוקר אוכל ארוחה גדולה בערך ב 08:00 בוא נניח באיזור ה60-70 גרם פחממות
חלקם פשוטות אבל רובם מורכבות ואז ב-10:00 פרי כמו תפוח אתה מגיע לארוחת צהריים בסבבה ארוחת צהריים היא ארוחה של חלבון ופחממות סיביות (ירקות) זה יעשה אותך שבע ל שעתיים שלוש לפחות תאמין לי ואז ב 15:00 אתה יכול לחזור על אותה ארוחה אתה כבר מגיע לארוחה שלפני האימון במידה ואתה מתאמן ב 18:00 יש לך ארוחה באיזור 17:00 שמכילה בערך 30 גרם פחממות פשוטות והנה הגענו לאימו אתה אוכל עוד פחממות בארוחה שלאחר האימון (שייק) שמכיל 60-70 גרם פחממה בקיצור אתה רואה כבר את המגמה שם לב שבין 12:00-17:00 אתה לא צורך פחממנות מעומלנוות (דגנים לחם וכו) כי אתה לא צריך אותם אני אומר לך ממקור ריאשון רעב אתה לא תהייה וגם מחסור באנרגיה לא יהיה לך *אין להתייחס לכמויות הפחממות שציינתי זה רק להמחשה |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
מפקח ראשי
|
![]() ציטוט:
אני רואה שאתה בחור עם ידע אתה צריך לדעת שהפחמימות לא יצטברו במאגרי השומן ,אלא אם כן אתה תהיה במאזן קלורי חיובי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
חבר פעיל
|
![]() אני לא אומר לא לצרוך פחממות לאורך כל היום הם פשוט צריכות להיות מירקות ולא "מעומלנות" לגוף אין את האנזים שמפרק פחממות מירקות והם עשירות בסיבים מה שנותן לך את הרגשת השובע את הפחממות המעומלנות שלך שתגובת האינסולין שהם גורמות היא גבוהה משמעותית מכל macro nutrient אחר תשמור למתי שהגוף באמת צריך אותם דהיינו בבוקר ליפני ואחרי אימון
![]() אנחנו רוצים למלא את המאגרים האלה כדי להתאושש כמה שיותר מהר וכדי שנוכל להרים את המשקלים הכבדים במכון ללא מילו המאגרים האלה הביצועים במכון יהיה בריצפה כמו כן כאשר מאגרי הגליקוגן בשריר מרוקנים כל פחממה שתכנס לשריר תאגר כגליקוגן קודם כל לפני שהיא תאגר כשומן |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
מפקח ראשי
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
חבר פעיל
|
![]() חח סבבה אחי דרך אגב אני מסכים אם מה שאמרת אני יוצא מנקודת הנחה שהמאזן הקלורי הוא חיובי במידה והוא שלילי זה כבר משהוא אחר למרות שגם אז מבחינה אופטמאלית זה עדיין יהיה עדיף לצרוך את הפחממות המעומלנות
בזמנים שציינתי |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
מפקח ראשי
|
![]() זה כן זה ללא ספק זה יתרום לשריפת שומן בזמן חיטוב על אותו עקרון של דיאטות דלות פחמימה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
|
![]() adimenia - הדברים שכתבת נכונים, רק שחלקם לא ישנו שום דבר משמעותי אצל רוב המתאמנים.
אני לדוגמא לא צריך שום ארוחה לפני אימון, למעשה עד האימון אני נמצא בצום של קרוב ל8 שעות, וזה ממש לא מפריע לי. בסופו של יום, המנטרה שנטחנת שוב ושוב חוזרת - מלבד החשיבות של פחמימות זמינות לאחר אימון אין שום חשיבות לתדירות הארוחות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() מה יתרום לא הבנתי.
![]() |
#29 |
חבר פעיל
|
![]() לטווח הרחוק אחי אני ממש לא מסכים אם תמשיך ככה אתה לא תממש את הפוטנציאל מבקסימאלי שלך (עם זאת המטרה) עם לא זה כבר לא משנה ברור שמבחינת ההרגשה זה לא ממש משנה היו לי אימונים זבל שהכל היה מתוקתק מבחינת זמני ארוחה וכמויות מצד שני היו לי אימונים מעולים בימים שהכל התחרבן לי אבל אני שמתי לב על עצמי שלאורך זמן התוצאות היו משמעותית הרבה יותר טובות שממש הקפדתי על זמני ארוחה וכמויות
אבל כמו ש HardCore אמר תזונה זה עניין אינדבידואלי תגובה קצרה ל HardCore אחי זה נכון מה שאתה אומר אבל אני לא דיברתי על דיאטות קיטוגניות כמו UD 2.0 זה כבר סיפור אחר לגמרי אני מתייחס רק לתזונה מאוזנת חיטוב זה סיפור אחר אבל אני מקבל את מה שאתה אומר |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
לאחר אימון השרירים מרוקנים מגליקוגן הרבה יותר מאשר סתם באמצע היום, ולכן הנחיצות להפרשה של אינסולין - הורמון שאחראי למילוי הגליקוגן בשרירים שוב ותחילת ההתאוששות. במשך היום אין שום רע בהקפצה של רמות האינסולין בדם, למרות שמאגרי הגליקוגן מלאים האוכל לא יאגר כ"שומן" כי יש הוצאה קלורית של הגוף, ובסופו של פסוק מה שמשנה זה המאזן הקלורי היומי. אז למה אנחנו רוצים לשמור על רגישות לאינסולין ולא להפריש אותו כל הזמן לדם? לאחר האימון עדיף לקבל כמה שיותר הפרשה של אינסולין, ולכן אם הרגישות של הגוף לא תהיה גבוהה אנחנו נקבל פחות אפקט מה"מנה" שאחרי האימון כיוון שהגוף התרגל לקבל אותה גם במשך היום בתדירות גבוהה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
חבר פעיל
|
![]() זה נכון אני חוזר אני מתיחס למצב שבו אנחנו במצב קלורי חיובי.
במאזן קלורי חיובי מומלץ כל להשתמש ב clorie partitioning עם המטרה היא עליית מאסה נקייה וצימצום אגירת השומן |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() אני רעב
And most importantly: Everytime you squat above parallel, Rip drowns a kitten in milk Patience + Persistence = Progress. (Bill Starr, The Strongest Shall Survive) ![]() נערך לאחרונה על ידי Sugarzaza, 17-09-08 בשעה 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Banned
|
![]() תיקון:
רצוי לרכז כמות גדולה של פחמימות זמינות לאחר אימון כדי שאלה יתפרקו מהר לדם ויביאו להפרשה של אינסולין ומשם לשרירים. בכל אופן הקשר היחידי לא"ג במקרה הזה היא בפירוק הפחמימות במהירות לדם על-מנת שאלו יכנסו מהר לשרירים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
חבר פעיל
|
![]() גם אני!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() לא היה לי כח לקרוא, תסלחו לי..
בכל אופן, זה קודם כל עניין בריאותי - המצב הקיצוני של חוסר רגישות לאינסולין, או עמידות לאינסולין, הוא סכרת סוג 2. רגישות טובה לאינסולין משמעותה שאין צורך בכמות גדולה של אינסולין כדי להכניס כמות נתונה של גלוקוז לתאים. הרגישות לאינסולין מושפעת מגורמים שונים והרגישות הטובה משמעותה שהרבה מערכות מתפקדות בצורה טובה (הרגישות מושפעת מאדיפונקטין שמופרש מתאי שומן, רמות חומצות השומן החופשיות בדם, ציטוקינים - חומרים שבמקור קושרו למערכת החסונית אבל יש להם תפקידים נוספים, מסלולי מסרים תוך תאיים כמו ampk ועוד). המשמעות בשורה התחתונה היא שיש יותר שימוש בשומן לאנרגיה ויותר אנרגיה יכולה להיות מופנה לשרירים (אם אנחנו מפשטים את העניין). עכשיו, לשאלה המקורית - זה שאתה אוכל פחמימה עם א"ג גליקמי גבוה לא אומר שאתה לא רגיש לאינסולין, צריכים להפריד. זה שרמות האינסולין גבוהות זה ברור מאליו, כי אם נחזור להגדרה של אינדקס גליקמי הרי מדובר בפחמימה שנספגת מהר אל הדם. אז אם אכלתי 100 גרם פחמימה והיא נכנסה מהר לדם אני אצפה לעליה מהירה ברמות האינסולין. השאלה היא עד כמה רמות האינסולין עלו? אם אנחנו רגישים לאינסולין, הרמות יעלו פחות מאשר אם אנחנו לא רגישים אבל עדיין זה יעשה את העבודה (כי פחות אינסולין נותן את האפקט הרצוי). אם הפחמימה היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך אז הגלוקוז יכנס לאט יותר לדם ורמות האינסולין מן הסתם יעלו בצורה פחות חדה, אבל האינסולין יופרש למשך זמן ארוך יותר. לסיכום - אנחנו רוצים להיות רגישים לאינסולין. הרגישות לא נמדדת במהי רמת האינסולין ברגע נתון אלא כמה אינסולין נדרש כדי להכניס את הפחמימות שאנו צורכים לתאים בסה"כ. אני מקווה שהבלבול סודר, אם לא אתה מוזמן להמשיך לשאול.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() אם הרגישות שלך לא גבוהה, המנה תהיה גדולה יותר.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
חבר פעיל
|
![]() משה מה אתה אומר לגבי צריכת פחמימות לפני השינה ? להמנע או שאין השפעה ?
![]() |
#38 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() לא רואה סיבה להמנע
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
חבר פעיל
|
![]() אוקי הבנתי את העניין
מה לגבי אנשים שלא קשורים ל bb ושעושים דיאטה (גרעון קלורי ומקסימום משלבים אירובי בלבד) האם גם חשוב לשמור על רגישות לאינסולין בהרזיה "רגילה "
![]() |
#40 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() שוב, זה עניין בריאותי, רגישות טובה לאינסולין זה משהו שמומלץ תמיד. אנחנו לפעמים עושים מניפולציות זמניות בדיאטה כדי להפחית את הרגישות זמנית מסיבות אלה ואחרות, אבל בשורה התחתונה זה מאוד חשוב.
|
![]() |
![]() |