ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 01-08-08, 15:41   #21
buzaglo
חבר פעיל

חדר כושר: C-shape

תעשה דדליפט עם קצת משקל ותלמד את הטכניקה ואחרי שתדע את הטכניקה טוב אז תבצע עם יותר משקל גם אני בן 16 וגם אני עושה דד ליפטים וסקווטים ואם היה מקום במכון שלי לעשות power clean הייתי עושה, והנה אני פה חי ונושם ולא "מת" ובלי "גב שבור"....
buzaglo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 15:55   #22
Mr Big
חבר פעיל

הסמל האישי שלMr Big

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shikolm צפה בהודעה
הסטיגמה אכן לא נוצרה יש מאין אלא מבלילי שטויות כמו אלה שמקשטים את ההודעה שלך
טוב לך תדפוק את החיים לילדים אחרים.
פיתוח גוף הוא ענף מסובך, שחבריו לא תמיד חושבים על בריאותם. רק מהפורום הזה ניתן לראות כמה שהאנשים מזלזלים בבריאות שלהם ושל זולתם, עם תגובות כמו "צריך להתחיל עם דדליפט מהאימון הראשון..." "אין למתבגרים בעיה לעבוד על כח וטווח חזרות נמוך" ועוד מיני שטויות שיעזרו לך לראות תוצאות, אבל גם לפתח בעיות גב חמורות, פריצת דיסק, שחיקת סחוסים, קריעת רצועות, בעיות ברכיים ואוסגוד שלאטר ועוד. אני רוצה לראות אותך הולך למחלקה לפציעות ספורט בבי"ח ואומר לנערים שניסו לחקות את רוני קולמן שדדליפט זה חובה לכל מתאמן ובכל מצב.
בהצלחה
Mr Big מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 15:57   #23
BodyKilo
חבר פעיל

הסמל האישי שלBodyKilo

כללי:: Just Another Person

ציטוט:
פורסם במקור על ידי mr big צפה בהודעה
פיתוח גוף הוא ענף מסובך, שחבריו לא תמיד חושבים על בריאותם. רק מהפורום הזה ניתן לראות כמה שהאנשים מזלזלים בבריאות שלהם ושל זולתם, עם תגובות כמו "צריך להתחיל עם דדליפט מהאימון הראשון..." "אין למתבגרים בעיה לעבוד על כח וטווח חזרות נמוך" ועוד מיני שטויות שיעזרו לך לראות תוצאות, אבל גם לפתח בעיות גב חמורות, פריצת דיסק, שחיקת סחוסים, קריעת רצועות, בעיות ברכיים ואוסגוד שלאטר ועוד. אני רוצה לראות אותך הולך למחלקה לפציעות ספורט בבי"ח ואומר לנערים שניסו לחקות את רוני קולמן שדדליפט זה חובה לכל מתאמן ובכל מצב.
בהצלחה
פיייייי איזה הקצנות אתה מביא פה בנאדם זה כולה דדליפט צא מהסרט שלך.
מי אמר מהאימון הראשון?! ברור שמתאמנים מתקדמים יכולים לשלב את זה בתוכנית אימון שלהם ולא מתאמנים שרק התחילו fbw.

ילד בן 16, יכול להחשב מתאמן מתקדם בכמה מקרים אם הוא למשל התחיל להתאמן מגיל 14 - מבין? (או אפילו 15, שנה זה מספיק זמן אם הוא מתאמן רציני)

שוב - כל עוד הוא מבצע את זה נכון(בעצם כל דבר נכון עם טכניקה נכונה) אין סיבה שהוא יפצע.. אתה יודע כמה אנשים נפצעו בלחיצת חזה? לחיצת כתפיים? סקוואט?
BodyKilo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 15:58   #24
Shahala
חבר פעיל

ציטוט:
בהצלחה

אני קצת מתקשה למצוא את הקשר בין חיקוי של רוני קולמן ועבודה על תרגיל בסיסי כמו דדליפט בצורה ועומס נכונים למתאמן מתחיל.
אני חושב שאתה קצת מבולבל.
Shahala מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 16:42   #25
shikoLM
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:
בהצלחה
מגוחך עד כמה שההודעה שלך נוטפת מבורות.

מהצד התיאורטי אם אתה רוצה אפשר להיכנס לביומכניקה של התנועה עצמה (כמובן אם יש לך נק' ספציפיות שאתה רוצה שאני התייחס אליהם) אבל יש לי תחושה שזה יהיה די מיותר כי ככל הנראה אין לך מה להציע חוץ מסיסמאות נבובות וערמה של מושגים שאין להם קשר ואתה כנראה גם לא מבין.

מהצד הפרקטי התנועה היא יחסית קלה ללמידה (בטח שבהשוואה לסקוואט) ומובצעת ע"י אלפי אם לא עשרות אלפי מתאמנים בארץ ובעיקר בעולם ללא התרחשות של פציעות מעל הממוצע (אלא אם כן לאדוני יש סטטיסטיקות המוכיחות אחרת).

shikoLM מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 16:49   #26
tomerA
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלtomerA

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Mr Big צפה בהודעה
בהצלחה
סייג לחוכמה שתיקה.
עדיף לשתוק ולראות כמו אידיוט מאשר לדבר ולהוכיח את זה.

תבחר תמשפט שאתה הכי מתחבר אליו
ישן 01-08-08, 17:00   #27
Shahala
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי tomera צפה בהודעה
סייג לחוכמה שתיקה.
עדיף לשתוק ולראות כמו אידיוט מאשר לדבר ולהוכיח את זה.

תבחר תמשפט שאתה הכי מתחבר אליו
תומר, הבן אדם כבר שוחה בתוך שלולית דם על הריצפה - אין צורך לבעוט לו בפנים.
אולי כדאי לנסות ולהסביר למר.גדול מדוע הוא קיבל כאלו תגובות.
ישן 01-08-08, 17:21   #28
tomerA
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלtomerA

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Shahala צפה בהודעה
אני די בטוח שאתה מסוגל להסביר יותר טוב ממני :o
ישן 01-08-08, 17:48   #29
coldfire
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shahala צפה בהודעה
מר גדול קצת לא מבין איך גוף האדם מסתגל, ועם זאת הוא מנסה להטיף על זה לכולם. קצת לא נעים להסביר לאנשים כאלה למה הם טועים, כי בדרך כלל הם מסרבים להקשיב וזורקים עליך משפטים ריקים מתוכן כמו "החילוף חומרים של ילד בן 16 עוד לא מפותח מספיק כדי לעשות דדליפט".
coldfire מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 17:56   #30
BodyKilo
חבר פעיל

הסמל האישי שלBodyKilo

כללי:: Just Another Person

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח תכלס המשפט הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
BodyKilo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 18:12   #31
Shahala
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי coldfire צפה בהודעה
מר גדול קצת לא מבין איך גוף האדם מסתגל, ועם זאת הוא מנסה להטיף על זה לכולם. קצת לא נעים להסביר לאנשים כאלה למה הם טועים, כי בדרך כלל הם מסרבים להקשיב וזורקים עליך משפטים ריקים מתוכן כמו "החילוף חומרים של ילד בן 16 עוד לא מפותח מספיק כדי לעשות דדליפט".
אני מסכים ב100% שהגישה שלו היא לא פחות בעייתית מהמידע שיש עליו מחלוקת כאן.
אבל בכל זאת, מדובר ב"דרך כלל" ולא בכולם.
אם יש סיכוי כלשהו, קטן ככל שיהיה, לשנות עמדה או גישה של מישהו, זה כנראה לא יהיה בעזרת התקפה אישית.
אולי אפילו אנחנו נלמד מזה משהו.
ישן 01-08-08, 18:34   #32
coldfire
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shahala צפה בהודעה
אני מסכים ב100% שהגישה שלו היא לא פחות בעייתית מהמידע שיש עליו מחלוקת כאן.
אבל בכל זאת, מדובר ב"דרך כלל" ולא בכולם.
אם יש סיכוי כלשהו, קטן ככל שיהיה, לשנות עמדה או גישה של מישהו, זה כנראה לא יהיה בעזרת התקפה אישית.
אולי אפילו אנחנו נלמד מזה משהו.
צודק. בוא ננסה:

מר גדול, זה שילד בן 16 לא סיים להתפתח ולגדול, לא מונע ממנו להרים משקלים מהרצפה. שימוש בטכניקה נכונה, מונע פציעות גב. אם אתה לא מסכים עם זה, תגיד, ואז אפשר להכנס למכניקה של התרגיל.

עכשיו, זה שהתיאום הבין עצבי שלו, לא טוב כמו של בן אדם מבוגר (נניח וזה נכון) גם לא מונע ממנו לבצע את התרגיל. זה אולי מונע ממנו להרים משקלים יותר כבדים. עם זאת, תיאום בין עצבי משתפר ומסתגל כמו שאר הדברים בגוף. אחרת אף פעם לא היינו מתחזקים.

לגבי חילוף חומרים, אין מה להגיד. אפילו אתה הסכמת שזה לא משנה כלום.

לסיכום, דדליפט עם טכניקה מושלמת מתאים לכל הגילאים. הרמת משקלים מקסימלים בגיל צעיר גם אפשרית תחת פיקוח של בן אדם שמבין בזה.
אין דרך טובה יותר לחזק את שרירי הגב כדי ולהוסיף מסת שריר למנוע פציעות בעתיד, מאשר לעשות דדליפט.

עכשיו, מר גדול, ספר לנו בבקשה כמה אנשים אתה מכיר שעשו דדליפט נכון, והגיעו לבית חולים עם פריצת דיסק ואני אספר לך כמה אנשים אני מכיר שלא הרימו שום דבר יותר כבד מהעיתון ויש להם פריצות דיסק.
coldfire מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 18:43   #33
Shahala
חבר פעיל

פפפ, ניסיון ליצירת דיון בונה.
אני לא חושב שהיא קיבלה אי פעם דבר כזה.
מזל טוב, בתלת את ישראלבודי
ישן 01-08-08, 18:46   #34
shahar-king
חבר פעיל

הסמל האישי שלshahar-king

עוסק ב:: סטודנט
חדר כושר: HOLMES PLACE GYM
שלח הודעה דרך ICQ אל shahar-king שלח הודעה דרך MSN אל shahar-king

ציטוט:
פורסם במקור על ידי the hummer צפה בהודעה
יש גם ת'תרגיל good morning

אני חושב ככה קוראים לו .. זה יותר קל לבצע מאשר דאדליפט.. מישהו ניסה ?
אני ממש לא חושב שבוקר טוב יותר קל מבחינה טכנית בעיקר במישקלים מקסימליים
למרות שזה תרגיל שאני מאוד אוהב והוא מאוד אפקטיבי
ישן 01-08-08, 19:22   #35
The Sun
Banned

שיקו יש אפשרות ליצור איתך קשר במייל?
The Sun מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 20:43   #36
shikoLM

הסמל האישי שלshikoLM

shiko878@hotmail.com

shikoLM מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 20:58   #37
alfi

הסמל האישי שלalfi

כללי:: אני? אלפי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי RappiN צפה בהודעה
עומס תמיד יש. ותזכור את המשפט הזה.
עיסוק בספורט מעלה באופן ניכר את הסיכוי להיפצע. ספורט זה דבר לא בריא!! בטווח הקצר, אבל יכול לשפר לך את היציבה, רמת החיים והבריאות הכללית לטווח הארוך.

מה כל הרעיון של העבודה על הדד ליפט?
א. עבודה בתנועות בסיסיות נפוצות מאוד ביום יום - כבר אמרו את זה פה.
ב. ברגע שאתה עובד בתרגיל מורכב, יש תכונה בגוף שנקראת "תיאום בין מפרקים". הכוונה היא לתיאום עצבי, יכולת קורדינטיבית גבוהה יותר וגיוס יחידות מוטוריות רב יותר, שהרי בדד ליפט עובדים כמה מפרקים במקביל.

לכן התרגיל הזה לא רק שהוא מומלץ אלא הוא מאוד הכרחי וכדאי!!
שוב אני חוזר למשפט הראשון - כל דבר יש לו עומס, השאלה מה האיכות, מה המינון והעצימות.

לשם השגת המטרות שלך - שזה קודם כל להיות קורדינטיבי ב-2 מפרקים בו זמנית - תתחיל את הביצוע בלי משקל בלבד. אתה תראה שברגע שתבין את הטכניקה - אתה גם תרגיש את השרירים עובדים בלי ששמת משקל.

ועוד הערה קטנה לגבי חגורות. למה אומרים בתרגילים בחדר כושר "להכניס בטן בזמן הביצוע"?
התשובה - פעולת הכנסת בטן מעלה את הלחץ התוך בטני ובכך מאפשרת עמידות ויציבות גדולה יותר של עמ"ש.
למה אנשים משתמשים בחגורת בטן? כי החגורת בטן הפנימית שלהם, שרירים הבטן הרוחביים, או מה שאנו אוהבים לכנות "בטן תחתונה" חלשים ולא חזקים מספיק כדי להחזיק את עמוד השדרה ישר.
לכן - בהתחלה עדיף באמת להשתמש בחגורה, במקביל לחזק את שרירים הבטן ובעיקר הרחב בטני ואחרי שהם חזקים אין לך צורך להשתמש בחגורה!!

מקווה שהחכמת.
איי גוועלט....

וינגייט רבתי,עד מתי?

נערך לאחרונה על ידי alfi, 01-08-08 בשעה 21:08.
alfi מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 21:56   #38
joker1
חבר פעיל

כללי:: דוד
שלח הודעה דרך MSN אל joker1

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Mr Big צפה בהודעה
אין לי צורך לבסס את שכתבתי, שכן הדבר ברור לכולם: אדם שלא סיים את גיל ההתבגרות ובמיוחד נער בן 16 לא יהיה, מבחינה התפתחותית, באותה הרמה של אדם בוגר. הדוגמאות היו הביסוס היחיד שלי לטענה זו...
חילוף החומרים אצל מתבגר עדיין אינו יציב ומשתנה בקיצוניות רבה מאצל אדם בוגר, אבל אני חושב שהדוגמא הזאת לא תהיה משמעותית בעניין הדדליפט.
בעניין התיאום הבין עצבי- אדם בוגר, ומדובר על אדם ממוצע, ירכוש יכולת מוטורית טובה יותר במשך השנים מאשר אצל נער, דבר שינבע מנסיון גדול יותר ובסיס גדול יותר (מסת שריר ומסת עצם).

בסך הכל דדליפט הינו תרגיל בעייתי גם לאדם בוגר ובד"כ ידרוש בסיס רחב יותר מהרגיל, שיתבטא בותק באימונים ובמסת השריר, תיאום בין עצבי וכו'.
אל תמליצו עליו בחום לכל נער מתבגר שמתאמן חודשיים ושהמאמן שלו אסר עליו את ביצועו. ישנה סיבה מאחורי האיסור, וגם אם מנסיונכם ניתן לבצע דדליפט "ללא כל חשש", תקחו בחשבון את הסטיגמה, שלא נוצרה סתם...
דווקא למידת תנועות מוטוריות מתבצעת הכי טוב בין הגיל 9-12, ונער מתבגר ילמד יותר טוב ומהר את התנועה מאשר אדם מבוגר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ThE HummeR צפה בהודעה
יש גם ת'תרגיל good morning

אני חושב ככה קוראים לו .. זה יותר קל לבצע מאשר דאדליפט.. מישהו ניסה ?
לא תרגיל למתחילים, לא בגלל שהוא מסוכן אלה בגלל שלמתחילים כמעט תמיד מעקמים תגב שם, לא כיף
ציטוט:
פורסם במקור על ידי shikoLM צפה בהודעה
הסטיגמה אכן לא נוצרה יש מאין אלא מבלילי שטויות כמו אלה שמקשטים את ההודעה שלך
תבורך.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי RappiN צפה בהודעה
עומס תמיד יש. ותזכור את המשפט הזה.
עיסוק בספורט מעלה באופן ניכר את הסיכוי להיפצע. ספורט זה דבר לא בריא!! בטווח הקצר, אבל יכול לשפר לך את היציבה, רמת החיים והבריאות הכללית לטווח הארוך.

מה כל הרעיון של העבודה על הדד ליפט?
א. עבודה בתנועות בסיסיות נפוצות מאוד ביום יום - כבר אמרו את זה פה.
ב. ברגע שאתה עובד בתרגיל מורכב, יש תכונה בגוף שנקראת "תיאום בין מפרקים". הכוונה היא לתיאום עצבי, יכולת קורדינטיבית גבוהה יותר וגיוס יחידות מוטוריות רב יותר, שהרי בדד ליפט עובדים כמה מפרקים במקביל.

לכן התרגיל הזה לא רק שהוא מומלץ אלא הוא מאוד הכרחי וכדאי!!
שוב אני חוזר למשפט הראשון - כל דבר יש לו עומס, השאלה מה האיכות, מה המינון והעצימות.

לשם השגת המטרות שלך - שזה קודם כל להיות קורדינטיבי ב-2 מפרקים בו זמנית - תתחיל את הביצוע בלי משקל בלבד. אתה תראה שברגע שתבין את הטכניקה - אתה גם תרגיש את השרירים עובדים בלי ששמת משקל.

ועוד הערה קטנה לגבי חגורות. למה אומרים בתרגילים בחדר כושר "להכניס בטן בזמן הביצוע"?
התשובה - פעולת הכנסת בטן מעלה את הלחץ התוך בטני ובכך מאפשרת עמידות ויציבות גדולה יותר של עמ"ש.
למה אנשים משתמשים בחגורת בטן? כי החגורת בטן הפנימית שלהם, שרירים הבטן הרוחביים, או מה שאנו אוהבים לכנות "בטן תחתונה" חלשים ולא חזקים מספיק כדי להחזיק את עמוד השדרה ישר.
לכן - בהתחלה עדיף באמת להשתמש בחגורה, במקביל לחזק את שרירים הבטן ובעיקר הרחב בטני ואחרי שהם חזקים אין לך צורך להשתמש בחגורה!!

מקווה שהחכמת.
דווקא ברבל טרייניג זה זה הספורט שבו אחוז הנפגעים בין הנמוכים ביותר! בערך 0.2 אנשים לכל שעה, לעומת פוטבול שזה בסביבות ה- 15.
באף תרגיל לא אומרים להכניס את הבטן, אומרים לעשות שריר בבטן.
joker1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 22:10   #39
alfi

הסמל האישי שלalfi

כללי:: אני? אלפי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי joker1 צפה בהודעה
דווקא למידת תנועות מוטוריות מתבצעת הכי טוב בין הגיל 9-12, ונער מתבגר ילמד יותר טוב ומהר את התנועה מאשר אדם מבוגר.

לא תרגיל למתחילים, לא בגלל שהוא מסוכן אלה בגלל שלמתחילים כמעט תמיד מעקמים תגב שם, לא כיף

תבורך.

דווקא ברבל טרייניג זה זה הספורט שבו אחוז הנפגעים בין הנמוכים ביותר! בערך 0.2 אנשים לכל שעה, לעומת פוטבול שזה בסביבות ה- 15.
באף תרגיל לא אומרים להכניס את הבטן, אומרים לעשות שריר בבטן.
הידע שלך משתפר מיום ליום...
alfi מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-08-08, 22:10   #40
The-One
Banned

תראה אחי אתה צריך זוקפי גב חזקים מה שאומר שעם יש לך גב חזק וטוב ואתה עושה תתרגיל טוב עם תכניקה נכונה אן כול סיבה שתיפצע אבל עדיין זה תרגיל מורכב ומסוכן עם לא עושים אותו נכון.
The-One מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה