ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 04-02-10, 23:13   #1
רבע עוף
חבר פעיל

ברירת מחדל תנאי קור משפעים על אימון? (לב ראה)

עשיתי ריצה היום בדרך כלל אני רץ 10 ק"מ בקצה של 4 וחצי דקות לק"מ שזה יוצא 45 דקות
בכל מקרה היום היה ממש ממש קר אז רצתי עם בגדים ארוכים בכל מקרה לא הצלחתי לסיים את הריצה בקלומטר השמיני הפסקתי.. היה לי ממש קשה! יכול להיות שזה בגלל התנאים ? (קור,בגדים ארוכים)? :d
רבע עוף מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-02-10, 09:35   #2
Natanllcoolj
חבר פעיל

הסמל האישי שלNatanllcoolj

אחי אתה לא מבין!! עשיתי אתמול תריצת 7.5 וחצי בקצב הרגיל שלי (5 דקות קילומטר) והצלחתי לסיים רק6 קילומטר
סוף הריצה הכפות ידיים והפנים שלי היו קפואות וכול הריצה בכלל הייתה מתסכלת שאתה גם רץ בניגוד לכיוון הרוח :/
Natanllcoolj מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-02-10, 12:44   #3
רבע עוף
חבר פעיל

חח צרת רבים חצי נחמה....
אז זה כן קשור לקור?? זה לא ירידה בכושר..?
ישן 05-02-10, 12:50   #4
Mr.O
חבר פעיל

עוסק ב:: בקרוב חייל
חדר כושר: קאנטרי נווה אילן

דוקא אני יותר אוהב לרוץ בקור... יתר כיף לי.
אבל תנאי מזג האויר כן משפיעים על איכות הריצה.
ישן 05-02-10, 13:15   #5
Natanllcoolj
חבר פעיל

אני יודע שעליי זה משפיע ועוד איך כי עד עכשיו המזג אוויר היה נחמד ולא היו לי בעיות בריצה
ישן 05-02-10, 13:39   #6
haim15
סמל מין

כללי:: HERO
עוסק ב:: אוכל ויושן

ברור שזה משפיע, אתמול היה לי אימון (כושר קרבי) בשיא הקור וגשם ומה לא ופשוט קפאתי והמאמן גם הוריד מהעומס של האימון, ועוד משהו האימון כולו היה בדופק מרבי כי הקור היה פשוט מקפיא. אני בתור אחד שנמצא בכושר מעולה מבחינת סיבולת לב ריאה היה לי קשה במיוחד בספרינטים שזה ממש קשה לרוץ ספרינטים בקור מקפיא כזה.
ישן 05-02-10, 15:49   #7
רבע עוף
חבר פעיל

אוקי סבבה תודה הורדתם לי אבן מהלב... יש למישהו אולי גם הסבר לזה? כאילו איך זה משפיע מבכינה ביולוגית או משהו כזה? בסופו של דבר האוויר שנכנס לראות מתחמם בדרך ואיך הטמפ' של האוויר משפיע ?!
ישן 05-02-10, 20:41   #8
SIMAO
חבר פעיל

הסמל האישי שלSIMAO

כאשר קר הגוף מנסה לחמם את עצמו כמה שהוא יכול,לכן הוא עובד כפליים מיום נעים או חמים יחסית, משמע יותר דם זורם בגוף ע"מ להתחמם=יותר עבודה ללב.
עכשיו גם כשאתה רץ אתה מפעיל את הלב,לכן יוצא שהעומס על הלב בא מכמה כיוונים,גם מהריצה שהרי עובדת על הלב וגם ממזג האוויר המקפיא שגורם ללב לעבוד שע' נוספת ע"מ לחמם את עצמו(את הגוף).

זאת התאוריה שלי,אם אני טועה ולמישהו יש תאוריה בעלת רקע רפואי אולי,מוזמן להגיב.
ישן 06-02-10, 15:20   #9
Natanllcoolj
חבר פעיל

למרות שהתחמם, היום אני יוצא עם כובע גרב וכפפות, לא לוקח יותר סיכונים עד סוף פברואר
ישן 06-02-10, 19:34   #10
Natanllcoolj
חבר פעיל

איזה אימון אלוהים ישמור!! סיימתי ת7.5 קילומטר ב40 דקות ועשיתי תאימון כוח הכול עם כובע גרב וכפפות
ממליץ לכולם בחום (לפחות למי שמתאמן בחוץ)
ישן 06-02-10, 19:43   #11
רבע עוף
חבר פעיל

אמממ תאוריה מעניינת אבל הרי ככה או ככה שאתה מתאמץ הגוף מתחמם ככה שזה לא מאמץ כפול לא? טוב לא יודע בכל מקרה תודה !
אמממ ואחי 7.5 ב40 דקות זה לא מטורף אני רץ 10 ב 45 בכל מקרה סחטן בהצלחה בהמשך^_^
ישן 06-02-10, 20:04   #12
Philip_k
חבר פעיל

הסמל האישי שלPhilip_k

כללי:: לא נשאר הרבה אוכל - אני עושה חיטוב
עוסק ב:: קוד
חדר כושר: Go active

תראה, יש הגיוון לכול דבר.
תאוריה - > נכון הגוף מתקרר בתנאי מזג האוויר קרים יותר וזה דורש יותר אנרגיה לחמם אותו. בתנאי מזג אוויר חמים הגוף צורך אנרגיה כדי להתקרר. אמטומיה -> הגוף שומר על מאזן חום ועל מנת ולשמור על מאזן חום הוא מבזבז אנרגיה בגם בחום ובגם בקור.
גם ביום חמים מאוד אתה לא תעשה ריצה ואם כן אתה תפסיק אחר זמן קצר.

הגוף הוא מכונה הכי חכמה שיש, והוא יכול להסתגל בהדרגה לכול מזג אוויר. צריך לעשות את זה בצורה מדורגת וטובה. בסופו של דבר זה לא משנה אם קר או חם בחוץ זה עניין של הסתגלות.
והאוויר הקר עושה הרגשה לא נעימה בריאות, אבל בתנאי מזג האוויר בארץ(ברוב האיזורים) לא יכול לגרום קיפאון בראיות.

עריכה: וכן חשוב לשמור על הגוף אם זה כפפות ולבוש מתאים למזג האוויר.
Philip_k מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-02-10, 20:25   #13
jonathan
מנהל מקצועי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי simao צפה בהודעה
כאשר קר הגוף מנסה לחמם את עצמו כמה שהוא יכול,לכן הוא עובד כפליים מיום נעים או חמים יחסית, משמע יותר דם זורם בגוף ע"מ להתחמם=יותר עבודה ללב.
עכשיו גם כשאתה רץ אתה מפעיל את הלב,לכן יוצא שהעומס על הלב בא מכמה כיוונים,גם מהריצה שהרי עובדת על הלב וגם ממזג האוויר המקפיא שגורם ללב לעבוד שע' נוספת ע"מ לחמם את עצמו(את הגוף).

זאת התאוריה שלי,אם אני טועה ולמישהו יש תאוריה בעלת רקע רפואי אולי,מוזמן להגיב.
התיאוריה שלך לא נכונה חלקית,כי ברגע שאתה רץ דופק הלב עולה בלי שום קשר לטמפרטורה ובתוך זמן קצר הגוף חם.זה שקר בחוץ אולי יכול להשפיע בתחילת הריצה,אבל אחרי כמה דקות(תלוי גם אצל מי ומה) העומס על הלב מושפע מהריצה,מה גם שהגוף מזיע ומרחיב את כלי הדם על מנת לקרר את עצמו ככה שדווקא יש הקלה בהתאמצות של הגוף לקרר את עצמו.
לי אישית לא קשה יותר בקור מאשר בחום.
הקושי יכול להיות פסיכולוגי.
יכול להיות,להשערתי\ שהכפות ידיים מתקררות בריצה(חשיפה לקור ומיעוט כלי דם באיזור) יגרום לתחושה שהגוף סובל מקור ובכך הגברת התגובה של מערכת העצבים הסימפטתית,ובכך הפרשה גדולה יותר של הורמונים(קורטיזול אדרנלין) ודופק גבוה יותר,מה שמגביר את הקושי לרוץ לאורך זמן עם דופק גבוה מהדופק שאתה רגיל אליו.
jonathan מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-02-10, 20:55   #14
SIMAO
חבר פעיל

הסמל האישי שלSIMAO

ציטוט:
פורסם במקור על ידי philip_k צפה בהודעה
תראה, יש הגיוון לכול דבר.
תאוריה - > נכון הגוף מתקרר בתנאי מזג האוויר קרים יותר וזה דורש יותר אנרגיה לחמם אותו. בתנאי מזג אוויר חמים הגוף צורך אנרגיה כדי להתקרר. אמטומיה -> הגוף שומר על מאזן חום ועל מנת ולשמור על מאזן חום הוא מבזבז אנרגיה בגם בחום ובגם בקור.
גם ביום חמים מאוד אתה לא תעשה ריצה ואם כן אתה תפסיק אחר זמן קצר.

הגוף הוא מכונה הכי חכמה שיש, והוא יכול להסתגל בהדרגה לכול מזג אוויר. צריך לעשות את זה בצורה מדורגת וטובה. בסופו של דבר זה לא משנה אם קר או חם בחוץ זה עניין של הסתגלות.
והאוויר הקר עושה הרגשה לא נעימה בריאות, אבל בתנאי מזג האוויר בארץ(ברוב האיזורים) לא יכול לגרום קיפאון בראיות.

עריכה: וכן חשוב לשמור על הגוף אם זה כפפות ולבוש מתאים למזג האוויר.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי jonathan צפה בהודעה
התיאוריה שלך לא נכונה חלקית,כי ברגע שאתה רץ דופק הלב עולה בלי שום קשר לטמפרטורה ובתוך זמן קצר הגוף חם.זה שקר בחוץ אולי יכול להשפיע בתחילת הריצה,אבל אחרי כמה דקות(תלוי גם אצל מי ומה) העומס על הלב מושפע מהריצה,מה גם שהגוף מזיע ומרחיב את כלי הדם על מנת לקרר את עצמו ככה שדווקא יש הקלה בהתאמצות של הגוף לקרר את עצמו.
לי אישית לא קשה יותר בקור מאשר בחום.
הקושי יכול להיות פסיכולוגי.
יכול להיות,להשערתי\ שהכפות ידיים מתקררות בריצה(חשיפה לקור ומיעוט כלי דם באיזור) יגרום לתחושה שהגוף סובל מקור ובכך הגברת התגובה של מערכת העצבים הסימפטתית,ובכך הפרשה גדולה יותר של הורמונים(קורטיזול אדרנלין) ודופק גבוה יותר,מה שמגביר את הקושי לרוץ לאורך זמן עם דופק גבוה מהדופק שאתה רגיל אליו.

החכמתי...
ישן 07-02-10, 19:31   #15
Natanllcoolj
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי רבע עוף צפה בהודעה
אמממ תאוריה מעניינת אבל הרי ככה או ככה שאתה מתאמץ הגוף מתחמם ככה שזה לא מאמץ כפול לא? טוב לא יודע בכל מקרה תודה !
אמממ ואחי 7.5 ב40 דקות זה לא מטורף אני רץ 10 ב 45 בכל מקרה סחטן בהצלחה בהמשך^_^
אחי קודם כול אני שם 1000 שקל שאתה לא מתקרב אליי ברמה של האימון כוח, זה היה החלק המטורף. את הריצה אני עושה רק כי אני בחיטוב עכשיו ולא בשביל לשפר זמנים
ישן 08-02-10, 09:30   #16
רבע עוף
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי natanllcoolj צפה בהודעה
אחי קודם כול אני שם 1000 שקל שאתה לא מתקרב אליי ברמה של האימון כוח, זה היה החלק המטורף. את הריצה אני עושה רק כי אני בחיטוב עכשיו ולא בשביל לשפר זמנים
אמממ כן סיכוי טוב שאתה צודק אני הדגש הוא על הריצות בגלל זה אני מתקדם לאט לאט בכח...
ישן 09-02-10, 00:17   #17
TAMIR.pRo
חבר פעיל

עוסק ב:: לשתות דם
חדר כושר: חדר כושר לקניבלים

ברור שזה משפיע, אני מתעייף ממש מהר כשקר.

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא