ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 26-12-11, 15:27   #1
comp 1
חבר פעיל

שלח הודעה דרך MSN אל comp 1
ברירת מחדל עליה במסה בשילוב אימוני אירובי

היי, אני שוקל 67 ק"ג, מעוניין לעלות בחודשים הקרובים משהו כמו 5 ק"ג. העניין הוא שאני רץ 3-4 פעמים בשבוע ריצות יחסית ארוכות (6-8 ק"מ בדרך כלל) ואני לא מוכן לוותר על הריצות כי קודם כל אני נהנה מהן (יותר מאימון אנאירובי אפילו) ודבר שני יותר חשוב לי לשמור על סיבולת לב ריאה מאשר להיות מסיבי. בכל מקרה, שתי שאלות:
1. כמה קשה יהיה לי לעלות במסה אם אני ממשיך להתאמן אירובי בכזאת כמות? זה אומר שאני אצטרך ממש לטחון אוכל?
2. עצם זה שאני מתאמן הרבה אירובי יכול לעזור לכך שהעליה במסה תהיה כמה שיותר נקיה עם כמה שפחות שומן?

תודה.
ישן 26-12-11, 16:00   #2
אלירמבו
חבר פעיל

הסמל האישי שלאלירמבו

כללי:: nothing its unparsebale
עוסק ב:: טבח, מדריך כושר, ומאמן אישי
חדר כושר: ג'ירף

מה שייקבע בסופו של דבר ( מסה,מסה נקייה,חיטוב, וכו') זה המאזן הקלורי, גם אם תעשה כל יום שעתיים אירובי, ותכניס מספיק אוכל, אתה תעלה במסה, מצד שני גם אם לא תעשה אירובי בכלל ותהיה במאזן קלוריות שלילי (לא תאכל מספיק), עדיין לא תעלה במסה ואפילו תרד....
ישן 26-12-11, 16:31   #3
denous
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלdenous

עוסק ב:: מדריך חדר כושר

לזה אתה קורא בעיה ? :\
אתה מה שנקרא זבל... כי אתה חלק מהאנשים שאוהבים לרוץ כל החיים שלהם ורצים רצים רצים אמן תשברו רגל...
כמו שהבחור מעליי רשם הכל עניין של קלוריות, הריצה הזאת שאתה כל כך אוהב היא מתנה כי אתה פשוט יכול לאכול יותר... תאכל כמות קלוריות מעל ההוצאה הקלורית שלך כולל האירובי ותעלה במשקל...
לגבי השאלה השנייה עלייה נקייה תלויה גם בהכנסת הקלוריות וגם באוכל ממנו הקלוריות בא...
כלומר אומרים שעלייה נקייה זה 300-500 קלוריות מעל התחזוקה וכמובן כל מיני חישוב של כמה שומן וכמה פחמימות וכמה חלבון.. קיצר זין.
אצל אחד כמוך לחשב עלייה נקייה זה קצת בעייתי בגלל כמות האירובי שאתה עושה ויכול להיות שיהיו ימים שלא תאכל מספיק ובמאסה עדיף לאכול יותר מאשר פחות..
בקיצור ולעניין, תמשיך לרוץ כמה שאתה רוצה רק תאכל בהתאם אם תאכל כמו שצריך ולא תפריז באוכל ובשומן העלייה תיהיה נקייה כמו שתרצה אבל גם איטית בהתאם, קח את זה בחשבון.
denous מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-12-11, 17:04   #4
comp 1
חבר פעיל

תודה על התגובות... מקווה שהרגליים שלי יישארו שלמות
ישן 26-12-11, 17:59   #5
SiX PACK
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלSiX PACK

כמו שאמרו לך המאזן הקלורי הוא מה שקובע וזה תלוי בחילוף החומרים שלך, הייתי ממליץ לך על גיינר.

Facebook
SiX PACK מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-12-11, 19:28   #6
itay301
חבר פעיל

הסמל האישי שלitay301

כללי:: TIIMEEE TO BLEED MOTHERFUCKER
עוסק ב:: ריצה
חדר כושר: g-max

גם אני עושה מה שאתה עושה והתשובה היא בדיוק להפך -האימון האירובי יעזור לך אפילו לשפר את תהליך המאסה
זאת אומרת שבריצה אתה מאיץ את שריפת הקלוריות שנאגרות בשומן וככה אתה גם שורף שומן וגם בונה שריר באותו זמן
מה שייגרום לכך שלא תשרוף שריר בפעילות האירובית זה בדיוק מה שאמרו פה כבר -המאזן הקלורי חשוב לשמור עליו חיובי-אם אתה רץ ונגיד שורף 500 קלוריות אז תוסיף 500 קלוריות ל-bmr שלך ותוסיף לזה 300-500 קלוריות וזה מה שתאכל באותו יום
עוד משהו לחזק למה כן כדאי לשמור על הריצה בתקופת מאסה- זה שפעילות אירובית משפרת את ההתאוששות בהרבה בגלל שהיא גורמת לזרימה מואצת של הדם לשריר
לפני הבודיבילדינג הייתי אצן בתחרויות ריצה 5-10 קילומטר וגם לי השאלה הזאת הפריעה בהתחלה קיצור תמשיך עם זה זה מצויין בהצלחה !
itay301 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-12-11, 23:54   #7
comp 1
חבר פעיל

תודה רבה על התגובות המועילות
דרך אגב, איך אני מסתדר עם מאזן קלורי חיובי בזמן צבא?
אני אוכל דיי הרבה חלבון בזמן הארוחות(שתי מנות בשר בצהריים, כמות של קופסת גבינה בארוחת ערב, אותו דבר בארוחת בוקר), עוד משהו כמו 3-4 פירות ביום, הרבה ירקות, כשיש קופסאות גבינה או ביצים קשות אני שומר ואוכל בין הארוחות או כארוחה לפני השינה. האם הפתרון הוא לאכול יותר פחמימות? בנתיים אני אוכל כמות יחסית מאוזנת, נניח משהו כמו שתי כפות הגשה צבאיות(הייתי אומר כוס ) של פחמימה (אורז, פסטה, מה שיש) בצהריים וכמות יותר קטנה בערב וכמובן יש את הפירות בין הארוחות. האם להכפיל את הכמות? זה ממלא יותר מדי.
אני יכול להתפתות לשתות משקאות מתוקים וחטיפים סתם כדי להוסיף קלוריות אבל חבל לי להכניס דברים לא בריאים...
ישן 27-12-11, 09:23   #8
ariel!!
חבר פעיל

עוסק ב:: זיונים
חדר כושר: Holmes place

אני יודע שטוב לשלב אירובי במסה אבל שהדופק לא היה גבוה אלה לרוץ על 70-60 % דופק מרבי
ariel!! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-12-11, 10:20   #9
itay301
חבר פעיל

הסמל האישי שלitay301

כללי:: TIIMEEE TO BLEED MOTHERFUCKER
עוסק ב:: ריצה
חדר כושר: g-max

הדופק שאתה עובד עליו זה רק מדד למה שאתה רוצה לעבוד עליו כלומר- דופק 125-145 דופק לשריפת שומנית נטו
דופק145-165 זה דופק לשריפת שומנים ושיפור סיבולת ויכולת אירובית ודופק 165 ומעלה זה רק שיפור סיבולת ויכולת אירובית זה בערך המיספרים משתנה קצת מאדם לאדם אני חושב

שאלה לגבי האוכל בצבא- האוכל שם באמת מפוצץ בשמן כמו שאומרים ? או שסתם מגזימים ואפשר לשמור על תזונה טובה בצבא?
דרך אל תגע במיצים כדי לעלות במאסה זה רק סוכר וזה סתם יעשה לך מאסה מגעילה פשוט תנסה לאכול יותר או להוסיף איפושהו עוד ארוחה ביום
itay301 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-01-12, 16:09   #10
comp 1
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי itay301 צפה בהודעה
הדופק שאתה עובד עליו זה רק מדד למה שאתה רוצה לעבוד עליו כלומר- דופק 125-145 דופק לשריפת שומנית נטו
דופק145-165 זה דופק לשריפת שומנים ושיפור סיבולת ויכולת אירובית ודופק 165 ומעלה זה רק שיפור סיבולת ויכולת אירובית זה בערך המיספרים משתנה קצת מאדם לאדם אני חושב

שאלה לגבי האוכל בצבא- האוכל שם באמת מפוצץ בשמן כמו שאומרים ? או שסתם מגזימים ואפשר לשמור על תזונה טובה בצבא?
דרך אל תגע במיצים כדי לעלות במאסה זה רק סוכר וזה סתם יעשה לך מאסה מגעילה פשוט תנסה לאכול יותר או להוסיף איפושהו עוד ארוחה ביום
אני רץ רוב הזמן בחוץ כל עוד יש מזג אוויר יפה ככה שאני לא יודע מה הדופק שלי, אבל אני בטוח שגם אם אני אעבוד בטווח של 165 הגוף ישרוף שומנים, לא דואג.
לגבי האוכל בצבא-יש ויש. הייתי בכמה בסיסים וזה תלוי בטבחים. בעיקרון האוכל לא הכי בריא אבל למשל בבסיס אני נמצא בו יחסית מקפידים (התחילו להביא לחמים מחיטה מלאה, הוסיפו ארוחת לילה ככה שיש ארבע ארוחות ביום וכו'), זה ממש תלוי אבל באופן כללי האוכל בצבא כן מלא בשמן.