|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
אימון משקולות לעומת אימון במכונות
אני בקרוב מתכנן לעבור מאימון במכונות לאימון בעזרת משקולות חופשיות (עוד חודש בערך כשאהיה עם ותק של 3 חודשים במכון).
אני יודע לעבוד היטב עם משקולות מאחר והתאמנתי בעבר כ 3 שנים במכון כושר מיושן שהיו בו רק משקולות. 2 סוגיות: 1. מה היתרונות והחסרונות של משקולות לעומת מכונות (הגדלת מסת שריר, סכנת פציעות , פיתוח כח, גיוס יח' מוטריות וכו...) 2. האם במעבר ממכונות למשקולות יש להוריד משקלים? לדוג. לחיצת כתפיים במכונה לעומת לחיצה במשקולת , לחיצת חזה במכונה לעומת לחיצה בשכיבה וכו...? תודה מראש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() היתרונות של עבודה חופשית על מכונות היא בעיקר בזה שזה מפעיל יותר שרירים.
איפה תמצא מכונה שיכולה לחכות סקוואט או דדליפט?! יש גם את בעית המשקלים, ברוב המכונות המשקלים הם רק עד 100 קילו... בקשר למשקלים פשוט תבדוק...סט ראשון בלחיצת כתפיים תרים נגיד 10 כל יד או משהו ואז תבדוק לאט לאט... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() באימון משקולות חופשיים את אמור להרים פחות, כי השרירים המייצבים גם עובדים וזה יותר קשה.
באימון של מכונות אתה רק צריך לעשות את התנועה, מה שנותן לך לשים יותר משקלים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() יש לציין שמכשירים זה דבר אינדיווידואלי. משקל במכשיר אחד, לאו דווקא יהיה זהה במכשיר של יצרן אחר שעובד על אותם שרירים. במכשירים ישנם אלמנטים נוספים כגון כבלים וגלגלות שמשפיעים על המשקל.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
השרירים היחידים שלפעמים לא חזקים מספיק כשעובדים חופשי הם האמות בתרגילים כמו דדליפט. השרירים המייצבים לא מונעים ממך לעבוד עם פחות משקלים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() הכי טוב לשלבבב בינהם!!!
יותר מידי חופשי יכול לגרום לפציעות
![]() |
#7 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אמנם משקולות אפקטיביות יותר אך יותר מסוכנות ככה זה בחיים כמו בכל דבר סיכוי מול סיכון. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
כל עוד הטכניקה טובה בחופשי .. ושאני אומר טובה אני מתכוון מושלמת .. חופשי הרבה יותר בטוח ממכונות .. אל תשכח שהתנועה במכונות היא לא ובעית בגוף וכל מכונה אמורה להתאים לגבהים שונים של אנשים וגדלים שונים של אנשים לעומת חופשי שמאתים בידיוק לגוף שלך .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
נכון שבעבודה חופשית השרירים המייצבים עובדים ועוד'...אבל מכשירים יכולים לעזור לך מאוד ולכן חשוב לשלבבב ולגווןןן. פציעות ודלקות יגיעו יותר מהר רק עם עבודה חופשית כי כמו שאמרת אתה זה ששולט בתנועה ואם התנועה קצת קצת קצת שגוייה?!!?
![]() |
![]() |
#11 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
מה גם שציר התנועה הקבוע בעבודה במכונות מגביל את השרירים המייצבים ועקב כך עלול להוביל לפציעה. דלקות ופציעות נגרמות בין היתר מטכניקת עבודה לקויה ושרירים מייצבים חלשים לא מעבודה חופשית. להגיד שעבודה במכונות טובה לשם הגיוון זה קשקוש שכן האפשרויות בעבודה חופשית הם נרחבות מאוד.
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() לא מסכים איתך אבל מכבד ת'דעה שלך...
![]() |
#13 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() שיקוlm צודק. מכשירים לא פונקציונליים לחיי היום-יום.