|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
עוסק ב:: תלמיד :)
חדר כושר: Life & Fitness
|
![]() והאם יש הבדל במנוחה בין סט של סקוואט ובנץ' לתרגילים אחרים (כמו הרמת עקבים..).
אומרים לי כל מיני דברים ואני רוצה להיות בטוח במה שאני עושה.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() כן, ככל שהתרגיל עצמו עם משקל יותר כבד ומערב יותר שרירים יקח יותר זמן להתאושש בין הסטים, ככה שבסקוואט ודדילפט צריך יותר זמן לנוח בין הסטים מאשר בנץ' פרס או מתח.
אני ממליץ לנוח עד שאתה מרגיש מוכן לסט הבא, חבל להכשל רק כי לא נחת עוד דקה או 2..אבל גם אל תנוח יותר מדי שלא תתקרר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Chuck Norris's Apprentice
|
![]() ככל שיותר מאסת גוף מעורבת בתרגיל(בדרך כלל זה מתבטא במשקל שאפשר להרים בתרגיל בביצוע נכון) נחים יותר
![]() ![]() Starr was damned strong, primarily because he worked as hard as any human being ever has. He was not a genetic freak, but his balls were huge, and he applied himself to his training like few people have ever done Mark rippetoe on Bill Starr
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() זה תלוי למה אתה חותר?
אם המטרה היא כוח ובכל סט לתת את המקסימום שלך אתה יכול לנוח בכלל התרגילים 2 3 ואפילו 4 דקות בין סט לסט. ואז לעבוד כמובן תמיד על מקסימום. אם בבילדינג עסקייך המקסימום לסט אחד [לא סופר סט!] הוא 90 שניות וזה רק בתרגילים הבאמת גדולים, סקוואט דד ליפט בנץ' כבד או מתח עם משקל. בדרך כלל בתרגילים רגילים תנסה להרגיל את עצמך ל60 שניות. ובקטנים מאוד אפילו 40 שניות. למנוחה הזאת בין הסטים יש השפעה ישירה על הפאמפ שלך באימון ומכאן על עוד השלכות רבות שקשורות להיפרטרופיה. הרבה יותר פשוט שתחפש מאמרים לזה ותקרא ותבין את זה יותר לעומק. יש הרבה. בהצלחה.
"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אולי בין הסט הראשון לשני. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
|
![]() ציטוט:
מה אתה אומר בעצם?
"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
מתחרה golden desert cup PL RAW
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() רוצה לשרוף שומן? 30 שניות.
רוצה להגדיל מסת שריר? 40-60 שניות. רוצה להתחזק? 60-120 שניות. ככל שאתה נח יותר אתה עובד עם משקלים גבוהים יותר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Chuck Norris's Apprentice
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
![]()
![]() ![]() Starr was damned strong, primarily because he worked as hard as any human being ever has. He was not a genetic freak, but his balls were huge, and he applied himself to his training like few people have ever done Mark rippetoe on Bill Starr
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
לא מזלזל באף אחד פה, בסה"כ מתנסה ובודק מה טוב לי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() תודה רבה, דיברתי עם מישהו שמבין בתחום ואני נח כ60 שניות בין סט לסט (לפעמים קצת יותר, נגיד בהתחלה של אימון גב שזה קשה אז אני נח איזה דקה ורבע-דקה וחצי) המטרה שלי היא היפרטרופיה
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() תאמת שזה תלוי כמה חזרות תעושה ובאיזה תרילים
בוא נגיד שעם תעובד 5 חזרות בתרגילים מורכבים עדיף לנוח 3-4 דקות אבל להצליח להרים מאשר לנוח דקה ולא להצליח שוב למטרות גדילה תמיד יהיה עדיף מנוחות קצרות אבל זה בא על חשבון כוח תאמת שהשאלה ששאלת מענינת ואשמח לשמוע דעות בנושא מאנשים פה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() בהנחה שאתה לא מתאמן מקצועי - לא כזה משנה האמת..
אם אתה מרים כבד תנוח יותר,מצד שני אם אימונים קצרים ועצימים על דופק גבוה יותר מדברים אליך תנוח מעט יש יתרונות וחסרונות בכול שיטה תמצא מה שעובד עבורך |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() 60-120 שניות?!?
אני נח 3דקות עד 10דקות בסטים הכבדים |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() טוב אז חוויתי היום על בשרי את החסרונות בלנוח 60 שניות - קריסה בתרגילים..
מסקנה לחיים - לנוח הרבה = הצלחה. לנוח קצת = קריסה. מצטער על הזלזול באלה שאמרו לנוח הרבה, היה שווה לזרוק את השבועיים האלה לפח רק כדי לדעת לא לחזור על זה שוב. יום טוב |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
|
![]() תלוי בתרגיל וטווח החזרות....אני נח משהו כמו שמונה דקות לפני סינגל כבד באמת...אבל באיזור 5-8 לא יותר מחמש דקות וגם זה קצת הגזמה.
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
איך לעבוד ומתי לנוח ?? | FiShNzoN | אימונים | 4 | 09-06-10 19:44 |
מתי לנוח בתוכנית אימונים ab | eliyahu | אימונים | 4 | 04-01-09 19:43 |
מתי לנוח בתוכנית אימונים ab | מדוזה | אימונים | 6 | 06-12-08 18:17 |
מתי לנוח ב באימון Abc | haplo | אימונים | 7 | 12-02-07 14:33 |
כמה זמן לנוח בין מכשיר למכשיר? | Rm3 | אימונים | 3 | 18-11-06 21:57 |