|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
כללי:: אני מתאמן קבוע כבר כמה שנים
עוסק ב:: תלמיד בתיכון
חדר כושר: חסוי
|
![]() דבר ראשון, חשוב לזכור שלכל סוג של רכיב מזון יש כמות קלוריות שהגוף מקבל ממנו לגרם(די קשה לכתוב ככה)
חלבונים- 4 קלוריות לגרם שומנים - 9 קלוריות לגרם פחמימות - 4 קלוריות לגרם בואו ניקח לדוגמא את החטיף חלבון הבא שהוא בעל 200 קלוריות. ![]() כאשר מחשבים את האחוזים של החלבונים,הפחמימות ושומנים בחטיף, צריך להשתמש קצת במתמטיקה. כדי לגלות את אחוז השומן בחטיף, לוקחים את כמות הגרם של שומן שיש בוא, במקרה שלנו 9 גרם ומכפילים ב-9, מה שנותן 81. ה-81 הוא כמות הקלוריות שבחטיף שמגיעות משומן. כדי לגלות כמה אחוז מהרכב החטיף הוא שומן, יש לחלק את התוצאה שהתקבלה במספר הגרמים שבחטיף. במקרה שלנו 81/200=0.4. כלומר 40% מהחטיף הם שומן. פחמימות וחלבונים הם אותו הדבר. רק במקום להכפיל ב-9 מכפילים ב-4. בחטיף שהבאתי פה יש 15 גרם חלבון. כלומר 15 כפול 4 הם 60. מה שאומר שכ-30% מהחטיף הם חלבונים. 60/200=0.3. ההדרכה הכללית לקלוריות היא. 40 קלוריות = מעט 100 קלוריות = מתון 400 קלוריות ומעלה= הרבה. ככה שאם בחטיף או מאכל מסויים יש 88 קלוריות של שומן, אתם יכולים לדעת שזאת כמות מתונה של קלוריות של שומן. קרדיט ל-bb.com תרגום שלי לחלק ממה שיש בכתבה http://www.body building .com/fun/3-tips-food-label-know-how.htm
![]() |
#2 |
חבר פעיל
עוסק ב:: לשדוד את תנובה
|
![]() תודה על המידע אבל....
מה אכפת לי אחוז השומן או החלבון בחטיף, יש ערכים וזה מספיק |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() שמע אחי. ידע זה כח
![]() |
#4 |
חבר פעיל
עוסק ב:: לשדוד את תנובה
|
![]() למדתי לבגרות בהיסטוריה מלא מלא ולא הרגשתי חזק איך אתה מסביר את זה?!?!?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מתחרה golden desert cup PL RAW
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() cuba העלה נקודה טובה מאוד. להבא נסה להוסיף סקוואטים לאימון להיסטוריה ותראה אם זה יעזור
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מוצרי חלב | alex_gh | תזונה ותוספים | 6 | 27-07-08 19:07 |
אתר מצויין עם ערכים תזונתייםשל מזון/באיזה מזון יש וויטמינים ומינרלים וכמה | yespocket | תזונה ותוספים | 0 | 20-02-08 17:03 |
מוצרי מזון עשירים במגנזיום. | 2pac | תזונה ותוספים | 1 | 16-11-07 03:51 |
מוצרי חלב | Ori-Silver | תזונה ותוספים | 18 | 01-10-06 00:12 |