ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 31-08-08, 21:57   #61
Deus ex machina
חבר פעיל

הסמל האישי שלDeus ex machina

כללי:: Deus ex machina
עוסק ב:: סטודנט
חדר כושר: אוניבסיטה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי powerlifter צפה בהודעה
אוקיי אני אנסה, תודה, ד"א יש לך אולי אתר שמסביר איך לבצע את התרגיל הזה?
האמת אני אוהב לחפש סרטוני הסבר ביוטיוב , אני בטוח שיש משהוא שם .
Deus ex machina מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-08-08, 22:02   #62
coldfire
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shikoLM צפה בהודעה
אני אישית מבצע high bar סקוואט מתוך ספציפיות למרות שתקופה ארוכה ביצעתי גם את הגרסאה של ריפטו.

ממה שאני זוכר הטיעונים של ריפטו בעד low bar סקוואט בהקשר של מרימי משקולות הם די תמוהים. הטענה העיקרית שלו היא שהמכניקה הדומה של ה low bar תעזור לשפר את המשיכות בקלין ובסנאטצ' תוך התעלמות מוחלטת מהסיבה המרכזית שמרימי משקולות מבצעים high bar שהיא המכניקה הדומה לפרונט סקוואט עם האפשרות להשתמש במשקלים גבוהים יותר.
מה גם שבכדי לשפר את המשיכות בקלין ובנסאטצ' יש תרגילי עזר טובים בהרבה מ low bar סקוואט.
הטענה שלו ש low bar סקוואט מחזק את ה posterior chain בצורה יותר טובה מ high bar squat, ושזה חשוב למרימי משקולות לא פחות מפרונט סקוואט. כמו כן, רוב מרימי המשקולות לא עושים דדליפט ובעיקר high bar סקוואט, וזה משאיר את ה posterior chain (לא יודע איך אומרים את זה בעברית) שלהם חלש יחסית.

דרך אגב, הוא לא מתעלם מזה שהם עושים high bar סקוואט בשביל לחכות את המכניקה של פרונט סקוואט. הוא רק לא מסכים שיש בזה צורך.
coldfire מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-08-08, 22:11   #63
tomerA
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלtomerA

ציטוט:
פורסם במקור על ידי coldfire צפה בהודעה
הטענה שלו ש low bar סקוואט מחזק את ה posterior chain בצורה יותר טובה מ high bar squat, ושזה חשוב למרימי משקולות לא פחות מפרונט סקוואט. כמו כן, רוב מרימי המשקולות לא עושים דדליפט ובעיקר high bar סקוואט, וזה משאיר את ה posterior chain (לא יודע איך אומרים את זה בעברית) שלהם חלש יחסית.

דרך אגב, הוא לא מתעלם מזה שהם עושים high bar סקוואט בשביל לחכות את המכניקה של פרונט סקוואט. הוא רק לא מסכים שיש בזה צורך.
איך אתה בדיוק חושב שקמים מהרצפה בהתחלה? זה דדליפט לכל דבר.

דרך אגב הסקוואט של ריפטו שונה במכניקה מהסקואוט של המשקלונים, צורת העלייה והזוויות בין המפרקים שונה וזה לא סתם שונה יש לזה חשיבות מכרעת.
אתה לא יכול לקום מקלין נמוך קודם כול עם התחת אתה תאבד שיווי משקל ותעוף קדימה, אתה חייב לעלות עם מפרקים למעלה כמו בפרונט סקוואט. לכן אין טעם בכלל לתרגל את הסקואוט של ריפטו.
אז אם כבר מתרגלים סקוואט כלשהוא עדיף high bar שיהיה דומה ליציאה מהקלין.
ישן 31-08-08, 22:13   #64
Powerlifter
חבר פעיל

הסמל האישי שלPowerlifter

עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: מתאמן בבית

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Deus ex machina צפה בהודעה
האמת אני אוהב לחפש סרטוני הסבר ביוטיוב , אני בטוח שיש משהוא שם .
אוקיי תודה

שיאים אישיים:
דדליפט------->150 ק"ג RM1
בנץ'---------> 110 ק"ג RM1
סקוואט---------> 115 ק"ג RM1
משקל נוכחי : 72 וחצי ק"ג
Powerlifter מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-08-08, 22:16   #65
coldfire
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי tomera צפה בהודעה
איך אתה בדיוק חושב שקמים מהרצפה בהתחלה? זה דדליפט לכל דבר.
איך אתה חושב שיותר קל למשוך מהרצפה 180 קילו? כשיש לך דדליפט של 180 קילו או כשיש לך דדליפט של 220 קילו?

ציטוט:
דרך אגב הסקוואט של ריפטו שונה במכניקה מהסקואוט של המשקלונים, צורת העלייה והזוויות בין המפרקים שונה וזה לא סתם שונה יש לזה חשיבות מכרעת.
אתה לא יכול לקום מקלין נמוך קודם כול עם התחת אתה תאבד שיווי משקל ותעוף קדימה, אתה חייב לעלות עם מפרקים למעלה כמו בפרונט סקוואט. לכן אין טעם בכלל לתרגל את הסקואוט של ריפטו.
אז אם כבר מתרגלים סקוואט כלשהוא עדיף high bar שיהיה דומה ליציאה מהקלין.
אתה מפספס את הנקודה. אין לי כוח לחזור על עצמי...
ישן 31-08-08, 22:19   #66
tomerA

הסמל האישי שלtomerA

ציטוט:
איך אתה חושב שיותר קל למשוך מהרצפה 180 קילו? כשיש לך דדליפט של 180 קילו או כשיש לך דדליפט של 220 קילו?

אתה מפספס את הנקודה. אין לי כוח לחזור על עצמי...
של 220, וד"א למה אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שמשקולנים לא עושים דדליפט?
הם כן עושים דדליפטים כבדים אבל קוראים לזה אחרת, קוראים לזה משיכות.
במקום לנעול בסוף התנועה אתה מושך כמו בקלין אבל לא הופך את עצמך, בדרך כלל בתרגיל כזה אתה יכול להוסיף 20 קילו בשקט מעל הקלין.
ישן 31-08-08, 22:19   #67
shikoLM
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלshikoLM

ושוב אני לא יודע מאיפה אתה שואב את הידע שלך בנוגע למרימי משקולות אבל בכל מה שקשור ב posterior chain יש למרימי משקולות תרגילים לא פחות טובים מ low bar סקוואט שגם קרובים יותר במכניקה שלהם למשיכות בקלין ובסנאטצ' (ע"ע clean/snatch pulls).
ל high bar סקוואט כמו שכתבתי בהודעה הקודמת יש התפקיד שלו.

shikoLM מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-08-08, 22:23   #68
coldfire
Banned

ציטוט:
של 220, וד"א למה אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שמשקולנים לא עושים דדליפט?
הם כן עושים דדליפטים כבדים אבל קוראים לזה אחרת, קוראים לזה משיכות.
במקום לנעול בסוף התנועה אתה מושך כמו בקלין אבל לא הופך את עצמך, בדרך כלל בתרגיל כזה אתה יכול להוסיף 20 קילו בשקט מעל הקלין.
זה נכון, אבל זה עדיין לא מחזק אותך כמו דדליפט.
ישן 31-08-08, 22:26   #69
coldfire
Banned

ציטוט:
ושוב אני לא יודע מאיפה אתה שואב את הידע שלך בנוגע למרימי משקולות אבל בכל מה שקשור ב posterior chain יש למרימי משקולות תרגילים לא פחות טובים מ low bar סקוואט שגם קרובים יותר במכניקה שלהם למשיכות בקלין ובסנאטצ' (ע"ע clean/snatch pulls).
ל high bar סקוואט כמו שכתבתי בהודעה הקודמת יש התפקיד שלו.
למה אתה חושב ש clean/snatch pulls הם דרך יותר טובה להתחזק מסקוואטים? לא כל התרגילים צריכים להיות דומים במכניקה...

אבל אנחנו נכנסים כאן לתחום של איך לאמן מרימי משקולות. לא יודע אם זה התחום שלך, אבל בטח לא שלי ולכן אני לא אתווכח על זה יותר.
ישן 31-08-08, 22:34   #70
shikoLM

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:
למה אתה חושב ש clean/snatch pulls הם דרך יותר טובה להתחזק מסקוואטים? לא כל התרגילים צריכים להיות דומים במכניקה...

אבל אנחנו נכנסים כאן לתחום של איך לאמן מרימי משקולות. לא יודע אם זה התחום שלך, אבל בטח לא שלי ולכן אני לא אתווכח על זה יותר.
אם ההשוואה היא בין low bar סקוואט לבין clean/snatch pulls אז לאחרונים יש עליונות כאשר מדובר ב posterior chain (גם בהקשר של זרוע המומנט של ההתנגדות וגם בהקשר של גודל ההתנגדות).
בהקשר לטענה עד כמה צריכים להיות דומים במכניקה זאת בכלל הטענה התמוהה שריפטו מעלה בנוגע לעדיפות של low bar, אם כבר מבצעים תרגיל שהמכניקה שלו דומה ובנוסף מפעיל יותר את ה posterior chain למרימי משקולות יש אלטנרטיבות עדיפות על ה low bar.

ישן 31-08-08, 22:37   #71
coldfire
Banned

ציטוט:
אם ההשוואה היא בין low bar סקוואט לבין clean/snatch pulls אז לאחרונים יש עליונות כאשר מדובר ב posterior chain (גם בהקשר של זרוע המומנט של ההתנגדות וגם בהקשר של גודל ההתנגדות).
בהקשר לטענה עד כמה צריכים להיות דומים במכניקה זאת בכלל הטענה התמוהה שריפטו מעלה בנוגע לעדיפות של low bar, אם כבר מבצעים תרגיל שהמכניקה שלו דומה ובנוסף מפעיל יותר את ה posterior chain למרימי משקולות יש אלטנרטיבות עדיפות על ה low bar.
לא הבנתי למה יש להם עליונות בהקשר של גודל ההתנגדות...

הטענה של ריפטו היא לא ש low bar עדיף בגלל מכניקה דומה. הטענה זה שאין טעם שהמכניקה תהיה דומה, כי הסקוואט בא לחזק את ה posterior chain. אחרי זה הוא אומר שאם כבר מדברים על ספציפיות, אז low bar squat יותר דומה למשיכה מאשר high bar squat.
ישן 31-08-08, 22:51   #72
shikoLM

הסמל האישי שלshikoLM

טעות שלי בקשר לגדול ההתנגדות אבל זה בכל מקרה פחות רלוונטי כשההבדלים בין שתי התנועות בגודל ההתנגדות לא משמעותיים אבל ההבדלים בזרוע המומנט דווקא כן משמעותיים.

בסיכום קצר, מבחינת ספציפיות יש תרגילים דומים הרבה יותר למכניקת משיכה מה low bar סקוואט והן מבחינת עבודה של ה posterior chain יש תרגילים טובים יותר.
כמו שכבר כתבתי לביצוע של high bar סקוואט יש סיבה טובה מאוד מכניקה וטווחי תנועה שדומים לפרונט סקוואט עם האפשרות להשתמש במשקלים גבוהים יותר.

ישן 31-08-08, 23:08   #73
coldfire
Banned

ציטוט:
טעות שלי בקשר לגדול ההתנגדות אבל זה בכל מקרה פחות רלוונטי כשההבדלים בין שתי התנועות בגודל ההתנגדות לא משמעותיים אבל ההבדלים בזרוע המומנט דווקא כן משמעותיים.

בסיכום קצר, מבחינת ספציפיות יש תרגילים דומים הרבה יותר למכניקת משיכה מה low bar סקוואט והן מבחינת עבודה של ה posterior chain יש תרגילים טובים יותר.
כמו שכבר כתבתי לביצוע של high bar סקוואט יש סיבה טובה מאוד מכניקה וטווחי תנועה שדומים לפרונט סקוואט עם האפשרות להשתמש במשקלים גבוהים יותר.
גם ההבדלים בזרוע המומנט לא בהכרח משמעותיים. תלוי במבנה הגוף.

שוב, העניין עם ה high bar סקוואט, וחיכוי המכניקה של פרונט סקוואט זאת רק דעה... מה שמאפשר לך להשתמש במשקלים יותר גבוהים ב high bar סקווט לעומת פרונט סקוואט, זה בדיוק מה שמאפשר לך להשתמש במשקלים יותר גבוהים ב low bar סקווט לעומת ה high bar סקווט: ה posterior chain עובד יותר. מי מהם תורם יותר לשיפור הפרונט סקוואט? לא יודע...

לא חושב שיש לזה תשובה חד משמעית.
ישן 31-08-08, 23:30   #74
tomerA

הסמל האישי שלtomerA

ציטוט:
לא הבנתי למה יש להם עליונות בהקשר של גודל ההתנגדות...

הטענה של ריפטו היא לא ש low bar עדיף בגלל מכניקה דומה. הטענה זה שאין טעם שהמכניקה תהיה דומה, כי הסקוואט בא לחזק את ה posterior chain. אחרי זה הוא אומר שאם כבר מדברים על ספציפיות, אז low bar squat יותר דומה למשיכה מאשר high bar squat.
הhgih bar סקוואט בא לעזור לך לחזק את הרגליים ביציאה מהקלינים לא ממשיכות.
בשביל משיכות יש תרגילים אחרים.
וכמו שאמרתי מעבר לחוזק עצמו של השריר יש את העניין של תירגול חוזר של אותה תנועה שנצברת לך במוח מה שמאפשר לך לעשות אותה מאוחר יותר בצורה מהירה יותר ומדויקת יותר.
ישן 31-08-08, 23:39   #75
shikoLM

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:
גם ההבדלים בזרוע המומנט לא בהכרח משמעותיים. תלוי במבנה הגוף.

שוב, העניין עם ה high bar סקוואט, וחיכוי המכניקה של פרונט סקוואט זאת רק דעה... מה שמאפשר לך להשתמש במשקלים יותר גבוהים ב high bar סקווט לעומת פרונט סקוואט, זה בדיוק מה שמאפשר לך להשתמש במשקלים יותר גבוהים ב low bar סקווט לעומת ה high bar סקווט: ה posterior chain עובד יותר. מי מהם תורם יותר לשיפור הפרונט סקוואט? לא יודע...

לא חושב שיש לזה תשובה חד משמעית.
ההבדלים בין משקלי העבודה ב low bar סקווט ל high bar סקוואט ובין high bar סקוואט לפרונט סקוואט ממש לא נובעים רק מהפעילות של ה posterior chain אלא בראש ובראשונה מההבדלים בין טווחי התנועה והמומנט שפועל על זוקפי הגו הטרוקליים (בהתאמה בין ההשוואות).

בנוסף בפרונט סקוואט ה posterior chain כמעט וחסרי משמעות שכן התנגדות כמעט ויושבת מעל מפרק הירך (מה שמלכתחילה מקטין מאוד את הפעילות של זוקפי הגו הלומבריים ופושטי הירך) ולכן ביצוע של פרונט סקוואט כבד לעולם לא נופל בגלל חולשה של ה posterior chain. ככה שכן high bar סקוואט יתרום יותר לביצוע פרונט סקוואט בהשוואה ל low bar סקוואט (אם קטנוניים אפשר לקחת גם בחשבון את ההבדלים בטווחי התנועה בין שתי הגירסאות).

ישן 01-09-08, 07:34   #76
coldfire
Banned

ציטוט:
ההבדלים בין משקלי העבודה ב low bar סקווט ל high bar סקוואט ובין high bar סקוואט לפרונט סקוואט ממש לא נובעים רק מהפעילות של ה posterior chain אלא בראש ובראשונה מההבדלים בין טווחי התנועה והמומנט שפועל על זוקפי הגו הטרוקליים (בהתאמה בין ההשוואות).

בנוסף בפרונט סקוואט ה posterior chain כמעט וחסרי משמעות שכן התנגדות כמעט ויושבת מעל מפרק הירך (מה שמלכתחילה מקטין מאוד את הפעילות של זוקפי הגו הלומבריים ופושטי הירך) ולכן ביצוע של פרונט סקוואט כבד לעולם לא נופל בגלל חולשה של ה posterior chain. ככה שכן high bar סקוואט יתרום יותר לביצוע פרונט סקוואט בהשוואה ל low bar סקוואט (אם קטנוניים אפשר לקחת גם בחשבון את ההבדלים בטווחי התנועה בין שתי הגירסאות).
מסכים. אבל לפי ההיגיון הזה, למה צריך סקוואט רגיל כדי לתרום לפרונט סקוואט שלעולם לא נופל בגלל חולשה של posterior chain? לא מספיק לאמן את הפרונט סקוואט בלבד למטרה הזאת?
ישן 01-09-08, 08:21   #77
joker1
חבר פעיל

כללי:: דוד
שלח הודעה דרך MSN אל joker1

ציטוט:
מסכים. אבל לפי ההיגיון הזה, למה צריך סקוואט רגיל כדי לתרום לפרונט סקוואט שלעולם לא נופל בגלל חולשה של posterior chain? לא מספיק לאמן את הפרונט סקוואט בלבד למטרה הזאת?
אני חושב שברמה שלהם הם חייבים תרגילי עזר, הם כבר לא מתחילים.
joker1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-09-08, 08:52   #78
Holy_Templar
מנהל הפורום

הסמל האישי שלHoly_Templar

חדר כושר: חדר כושר
שלח הודעה דרך MSN אל Holy_Templar

ציטוט:
פורסם במקור על ידי dark_muse צפה בהודעה
אני חושב שאנחנו מדברים על סקוואט שונה, בגלל זה.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי reshos123 צפה בהודעה
נכון
אתה מדבר על סקוואט בטכניקה גרועה
חחחחחחחחחחחחחחח!

+1
ישן 01-09-08, 09:37   #79
coldfire
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי joker1 צפה בהודעה
אני חושב שברמה שלהם הם חייבים תרגילי עזר, הם כבר לא מתחילים.
התרגיל עזר הכי טוב לפרונט סקוואט זה פרונט סקוואט. בכל מקרה, הפרונט סקוואט תמיד יותר גבוה מהקלין. אז איזו תנועה לדעתך צריכה תרגילי עזר יותר?

אני הייתי מהמר על התנועה היותר חלשה = הקלין.
ישן 01-09-08, 10:00   #80
The Sun
Banned

מצטער על הבורות, אבל אני מפספס את אחת הנקודות המרכזיות בדיון וזה בגלל שאני לא מכיר את המונח posterior chain, מישהו מוכן לתת לי הסבר קליל על החלק הזה, איך הוא קשור לסקוואט מבחינת מכניקה ואיך הוא מתחזק?
The Sun מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה