|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#61 |
חבר פעיל
כללי:: Deus ex machina
עוסק ב:: סטודנט
חדר כושר: אוניבסיטה
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
דרך אגב, הוא לא מתעלם מזה שהם עושים high bar סקוואט בשביל לחכות את המכניקה של פרונט סקוואט. הוא רק לא מסכים שיש בזה צורך. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
דרך אגב הסקוואט של ריפטו שונה במכניקה מהסקואוט של המשקלונים, צורת העלייה והזוויות בין המפרקים שונה וזה לא סתם שונה יש לזה חשיבות מכרעת. אתה לא יכול לקום מקלין נמוך קודם כול עם התחת אתה תאבד שיווי משקל ותעוף קדימה, אתה חייב לעלות עם מפרקים למעלה כמו בפרונט סקוואט. לכן אין טעם בכלל לתרגל את הסקואוט של ריפטו. אז אם כבר מתרגלים סקוואט כלשהוא עדיף high bar שיהיה דומה ליציאה מהקלין.
![]() |
![]() |
#64 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: מתאמן בבית
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Banned
|
![]() איך אתה חושב שיותר קל למשוך מהרצפה 180 קילו? כשיש לך דדליפט של 180 קילו או כשיש לך דדליפט של 220 קילו?
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
|
![]() ציטוט:
הם כן עושים דדליפטים כבדים אבל קוראים לזה אחרת, קוראים לזה משיכות. במקום לנעול בסוף התנועה אתה מושך כמו בקלין אבל לא הופך את עצמך, בדרך כלל בתרגיל כזה אתה יכול להוסיף 20 קילו בשקט מעל הקלין.
![]() |
![]() |
#67 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ושוב אני לא יודע מאיפה אתה שואב את הידע שלך בנוגע למרימי משקולות אבל בכל מה שקשור ב posterior chain יש למרימי משקולות תרגילים לא פחות טובים מ low bar סקוואט שגם קרובים יותר במכניקה שלהם למשיכות בקלין ובסנאטצ' (ע"ע clean/snatch pulls).
ל high bar סקוואט כמו שכתבתי בהודעה הקודמת יש התפקיד שלו.
![]() |
#68 |
Banned
|
![]() זה נכון, אבל זה עדיין לא מחזק אותך כמו דדליפט.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
אבל אנחנו נכנסים כאן לתחום של איך לאמן מרימי משקולות. לא יודע אם זה התחום שלך, אבל בטח לא שלי ולכן אני לא אתווכח על זה יותר. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
|
![]() ציטוט:
בהקשר לטענה עד כמה צריכים להיות דומים במכניקה זאת בכלל הטענה התמוהה שריפטו מעלה בנוגע לעדיפות של low bar, אם כבר מבצעים תרגיל שהמכניקה שלו דומה ובנוסף מפעיל יותר את ה posterior chain למרימי משקולות יש אלטנרטיבות עדיפות על ה low bar.
![]() |
![]() |
#71 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
הטענה של ריפטו היא לא ש low bar עדיף בגלל מכניקה דומה. הטענה זה שאין טעם שהמכניקה תהיה דומה, כי הסקוואט בא לחזק את ה posterior chain. אחרי זה הוא אומר שאם כבר מדברים על ספציפיות, אז low bar squat יותר דומה למשיכה מאשר high bar squat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
|
![]() טעות שלי בקשר לגדול ההתנגדות אבל זה בכל מקרה פחות רלוונטי כשההבדלים בין שתי התנועות בגודל ההתנגדות לא משמעותיים אבל ההבדלים בזרוע המומנט דווקא כן משמעותיים.
בסיכום קצר, מבחינת ספציפיות יש תרגילים דומים הרבה יותר למכניקת משיכה מה low bar סקוואט והן מבחינת עבודה של ה posterior chain יש תרגילים טובים יותר. כמו שכבר כתבתי לביצוע של high bar סקוואט יש סיבה טובה מאוד מכניקה וטווחי תנועה שדומים לפרונט סקוואט עם האפשרות להשתמש במשקלים גבוהים יותר.
![]() |
#73 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
שוב, העניין עם ה high bar סקוואט, וחיכוי המכניקה של פרונט סקוואט זאת רק דעה... מה שמאפשר לך להשתמש במשקלים יותר גבוהים ב high bar סקווט לעומת פרונט סקוואט, זה בדיוק מה שמאפשר לך להשתמש במשקלים יותר גבוהים ב low bar סקווט לעומת ה high bar סקווט: ה posterior chain עובד יותר. מי מהם תורם יותר לשיפור הפרונט סקוואט? לא יודע... לא חושב שיש לזה תשובה חד משמעית. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
|
![]() ציטוט:
בשביל משיכות יש תרגילים אחרים. וכמו שאמרתי מעבר לחוזק עצמו של השריר יש את העניין של תירגול חוזר של אותה תנועה שנצברת לך במוח מה שמאפשר לך לעשות אותה מאוחר יותר בצורה מהירה יותר ומדויקת יותר.
![]() |
![]() |
#75 | |
|
![]() ציטוט:
בנוסף בפרונט סקוואט ה posterior chain כמעט וחסרי משמעות שכן התנגדות כמעט ויושבת מעל מפרק הירך (מה שמלכתחילה מקטין מאוד את הפעילות של זוקפי הגו הלומבריים ופושטי הירך) ולכן ביצוע של פרונט סקוואט כבד לעולם לא נופל בגלל חולשה של ה posterior chain. ככה שכן high bar סקוואט יתרום יותר לביצוע פרונט סקוואט בהשוואה ל low bar סקוואט (אם קטנוניים אפשר לקחת גם בחשבון את ההבדלים בטווחי התנועה בין שתי הגירסאות).
![]() |
![]() |
#76 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
מנהל הפורום
חדר כושר: חדר כושר
|
![]() חחחחחחחחחחחחחחח! +1
![]() |
#79 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Banned
|
![]() מצטער על הבורות, אבל אני מפספס את אחת הנקודות המרכזיות בדיון וזה בגלל שאני לא מכיר את המונח posterior chain, מישהו מוכן לתת לי הסבר קליל על החלק הזה, איך הוא קשור לסקוואט מבחינת מכניקה ואיך הוא מתחזק?
|
![]() |
![]() |