ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 19-07-10, 19:21   #21
ran_z
חבר פעיל

הסמל האישי שלran_z

מי שנמצא כאן בפורום מספיק זמן ושואל, קורא, חוקר ולא מפסיק להתעניין אני מבטיח לו שהוא יצא עם יותר ידע מכל קורס מדריך כושר בארץ.
אני די הזדעזעתי כשביום הראשון של הקורס נכנסה מרצה לתורת הענף עם מצגת פאוור-פוינט ובתוכה מלא תמונות של ריצ'ארד סנדרק, והיא לא הפסיקה להשוויץ בו. עוד יותר הזדעזעתי כשכל הכיתה לא הפסיקה להתלהב מהתמונות.
עוד אני לא אשכח כשקצת לפני סוף הקורס בעת מבחן בקניזיולוגיה, הבחורה שישבה לידי הצביעה לי על הטרפזים ועל הקוואדס ושאלה אותי בלחש מה אלה. היום הבחורה הזאת מדריכת כושר מוסמכת בטח.
בחלק המעשי של הקורס כשהמרצה הדגים לכל הכיתה את ביצוע הסקוואט, שאלתי אותו מה לגבי סקוואט מלא, ולמה לא מדגימים ומסבירים עליו, אז הוא ענה לי שזה לא למתאמן הרגיל. (נכון, סקוואט מלא זה סוד כמוס לפרה ולסוס ורק מעטים צריכים לדעת עליו).
קיצצ, רמת הקורסים חובבנית ואולי זו אחת הסיבות שגם כל הרמה בארץ היא באזור החובבנית.
בכל חדר כושר שהייתי מרבית המפלצות שרירים שם היו מברית המועצות לשעבר. הגנטיקה ביננו לבינם זניחה. אני מבטיח לכם שזה מכיוון שהם באים לכאן עם מודעות אחרת לעיניין פיתוח הגוף.

כשתבין...תגדל!

לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
ran_z מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-07-10, 19:50   #22
Godfather
חבר פעיל

חדר כושר: אונ' ת"א

דווקא אצלנו הסבירו את סוגי הסקוואט (גם דיפ סקוואט) וההבדלים ביניהם. לא נאמר אפילו חצי פעם שדיפ סקוואט הוא לא טוב או "למקצוענים".
אבל בגדול אני די מסכים שרמת הקורס יכלה להיות גבוהה יותר ואם לא להוסיף שעות לקורס אז להוריד קטעים פחות חשובים (עד כמה שהפיזיולוגיה למשל חשובה, היה אפשר לקצץ קצת בזה ולקבל יותר שעות של תכלס).
Godfather מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-07-10, 21:32   #23
subzero1122
Banned

אני לא מכיר דבר שנקרא deep squat, באותה דרך שאני לא מכיר דבר שנקרא deep bench press
יש סקוואט, ויש את כל מה שלא סקוואט.

בכל מקרה, אתה מוזמן להעלות סרטונים לפורום אימוני כוח ונראה במה מדובר.
subzero1122 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-07-10, 21:34   #24
Cuba
מתחרה golden desert cup PL RAW

מה זה דיפ בנץ' פרס?חח
בנץ' פרס אמור ליהיות כל חזרה נוגעת בחזה לא?
Cuba מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-07-10, 21:57   #25
subzero1122
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי cuba צפה בהודעה
מה זה דיפ בנץ' פרס?חח
בנץ' פרס אמור ליהיות כל חזרה נוגעת בחזה לא?
כן. וסקוואט אמור להיות כל חזרה מתחת למקביל.
ישן 20-07-10, 00:56   #26
Ballantine
אזהרה אחרונה-חוצפה וקללות ללא קשר

איזה סיפור עשו פה כולה שאלתי אם לפי האימון ss של ריפטו בסקוואט שלו צריך לעבור עם הברכיים או לא?
Ballantine מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-07-10, 01:06   #27
mi za
חבר מתחיל

אפילו לא צריך לקרוא את הספר בשביל להבין:
http://images3.wikia.nocookie.net/st..._Placement.jpg
mi za מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-07-10, 01:17   #28
hypertrophy
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית

הסמל האישי שלhypertrophy

עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sugarzaza צפה בהודעה
איך אתה מגדיר דיפ סקוואט ולמה לדעתך ריפטו לא תומך בו?
נו מה אתה ילד? חשבתי שעברנו את השלב הזה

You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do!
hypertrophy מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-07-10, 21:53   #29
sbenzaken
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hypertrophy צפה בהודעה
הרי ברור לוגית שספורטאים מקצוענים צריכים לעשות תרגילים שיפגעו להם בברכיים..... Wtf?!
1. וינגייט טוען שסקוואט לא מומלץ למתאמנים העממיים, ואני לא בטוח שטועים שם. אצלי במכון יש מספיק אנשים שנראים טוב בלי שיעשו סקוואט חופשי, ואפילו בלי סקוואט בסמית'

2. אל תשווה מתאמן מקצועי למתאמן רגיל בחדר כושר. למתאמן מקצועי יש (לרוב) צוות מקצועי שעובד איתו ומטפל בו בניגוד למתאמן רגיל שצריך לסמוך על רופאי משפחה ( שכבודם במקומם מונח).

3. זה הכל עניין של "עלות מול תועלת". ספורטאי מקצועי יודע שהוא חייב לבצע תרגילים שעלולים לסכן את בריאותו על מנת להגיע לשיאים והישגים, ופציעות זה משהו שהוא לוקח בחשבון. למתאמן עממי\חובב לא בטוח שכדאי לקחת את הסיכון הזה בשביל עוד 3-4 קילו במסת שריר...
sbenzaken מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-07-10, 22:05   #30
terminater135
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sbenzaken צפה בהודעה
1. וינגייט טוען שסקוואט לא מומלץ למתאמנים העממיים, ואני לא בטוח שטועים שם. אצלי במכון יש מספיק אנשים שנראים טוב בלי שיעשו סקוואט חופשי, ואפילו בלי סקוואט בסמית'

2. אל תשווה מתאמן מקצועי למתאמן רגיל בחדר כושר. למתאמן מקצועי יש (לרוב) צוות מקצועי שעובד איתו ומטפל בו בניגוד למתאמן רגיל שצריך לסמוך על רופאי משפחה ( שכבודם במקומם מונח).

3. זה הכל עניין של "עלות מול תועלת". ספורטאי מקצועי יודע שהוא חייב לבצע תרגילים שעלולים לסכן את בריאותו על מנת להגיע לשיאים והישגים, ופציעות זה משהו שהוא לוקח בחשבון. למתאמן עממי\חובב לא בטוח שכדאי לקחת את הסיכון הזה בשביל עוד 3-4 קילו במסת שריר...
סקוואט שמבוצע נכון הוא תרגיל בטוח לחלוטין ואין דבר יותר טוב ממנו כדי לגדול ולהתחזק.
ישן 21-07-10, 22:09   #31
subzero1122
Banned

ציטוט:

1. מה שוינגייט טוענים הוא כסת"ח, מאותה סיבה שהם גם לא מלמדים דדליפט.

2. לעשות סקוואט זה לשבת לחרבן ולקום, באמת תנועה מסוכנת. אני אומר שעדיף שנעשה כמו בפרק ההוא בסאותפארק, שהם חירבנו מהפה ואכלו מהתחת, זה בהחלט תחליף ראוי ו"לא מסוכן" כלל וכלל אחי!

3. על איזה סיכון אתה מדבר? אתה ראית כמה פציעות כתפיים קורות בבנץ'? אני לא חושב שאי פעם ראיתי מישהו שוויתר על בנץ' בתכנית אימונים שלו.
ספורטאי מקצועי ותחרותי עובד בעצימויות גבוהות יותר, בנפח גבוה יותר ובעצימות גבוהה יותר, תוסיף לכל אלו עוד כל מיני סיבות והנה לך למה פציעות הן דבר שכיח אצל ספורטאים כאלה. בחירת התרגילים היא זהה.

חוץ מזה, לדבריך עדיף בכלל לשבת בבית על הספה ולקרוא לפיליפינית שתחרבן בשבילי, תרים את הקניות ותלך לעבודה בשבילי.
ישן 21-07-10, 22:18   #32
Fatboy
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלFatboy

חדר כושר: bline
שלח הודעה דרך MSN אל Fatboy

ציטוט:

לך לישון

------------------------
נ.ב אני גם אני יכול להעיד שהסקוואט שמלמדים בוינגייט זה חרטא, מה שמלמדים בוינגייט זה בעצם כמה שיותר לבודד שרירים בתרגילים שלא אמורים לבודד שרירים, מלמדים להתאמן סטייל proBB, זה פתטי

אין מה להאשים את וינגייט, הם רק הליצנים שלקחו את אותם עקרונות אימון של הNSCA (הוינגייט של ארה"ב) כנראה מחוסר ידע, והNSCA לקחו את העקרונות מ joe weider (הספונסר העיקרי של ארנולד בזמנו)

זה רק מראה כמה הידע של הפרופסרים ה"מומחים" האלה שלא נגעו בחייהם במוט שווה לתחת.
the trading of true freedom for treats from our corporate oligarchs demonstrates a spirit worthy of animals and not humans. To sell short your divine inheritance only causes the dark cancers of ignorance and fear to grow collectively among us all - I.O.U
Fatboy מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-07-10, 23:07   #33
Godfather
חבר פעיל

לא יודע מה אתם רוצים, למדתי ממש לאחרונה בוינגייט ולימדו אותנו סקוואט ודדליפט (על שלל הסוגים של שני התרגילים). מעולם לא אמרו שטויות כמו "סקוואט זה רק למקצוענים", להיפך, המרצה אצלנו הדגיש שסקוואט זה תרגיל הכרחי בכל תכנית אימונים גם ביומו הראשון של המתאמן בחד"כ.
גם דיברו והמליצו יותר על תרגילים מורכבים ופחות על מבודדים.
ישן 22-07-10, 00:09   #34
Fatboy

הסמל האישי שלFatboy

ציטוט:
פורסם במקור על ידי godfather צפה בהודעה
לא יודע מה אתם רוצים, למדתי ממש לאחרונה בוינגייט ולימדו אותנו סקוואט ודדליפט (על שלל הסוגים של שני התרגילים). מעולם לא אמרו שטויות כמו "סקוואט זה רק למקצוענים", להיפך, המרצה אצלנו הדגיש שסקוואט זה תרגיל הכרחי בכל תכנית אימונים גם ביומו הראשון של המתאמן בחד"כ.
גם דיברו והמליצו יותר על תרגילים מורכבים ופחות על מבודדים.
אז אולי מצאת סניף וינגייט בחלל החיצון שאנחנו לא שמענו עליו

רובנו למדנו את השטויות שרוב המאמנים יגידו לך בחדר כושר
עוד לא הכרתי מישהו שלמד בקורס הבסיסי של וינגייט שלימדו שם דדליפט
the trading of true freedom for treats from our corporate oligarchs demonstrates a spirit worthy of animals and not humans. To sell short your divine inheritance only causes the dark cancers of ignorance and fear to grow collectively among us all - I.O.U
ישן 22-07-10, 00:12   #35
Ballantine
אזהרה אחרונה-חוצפה וקללות ללא קשר

Fatboy איפה אתה למדת ?
ואם בוינגייט או במכללת שיאים אז מאיפה התמיכה שלך לתרגילי SS ולמבנה הSS בכלל?
Ballantine מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-07-10, 00:16   #36
subzero1122
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ballantine צפה בהודעה
fatboy איפה אתה למדת ?
ואם בוינגייט או במכללת שיאים אז מאיפה התמיכה שלך לתרגילי ss ולמבנה הss בכלל?
מעצם העובדה שיש לו מוח והוא חושב באופן עצמאי.
ישן 22-07-10, 02:03   #37
Godfather
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי fatboy צפה בהודעה
אז אולי מצאת סניף וינגייט בחלל החיצון שאנחנו לא שמענו עליו

רובנו למדנו את השטויות שרוב המאמנים יגידו לך בחדר כושר
עוד לא הכרתי מישהו שלמד בקורס הבסיסי של וינגייט שלימדו שם דדליפט
אז נעים מאוד. למדתי בשלוחה של וינגייט בת"א (דיזנגוף סנטר).
ישן 22-07-10, 10:51   #38
Fatboy

הסמל האישי שלFatboy

אני למדתי בשלוחה של וינגייט בירושלים

מעבר לאנטומיה/פיזיאולוגיה בסיסית, יצאתי מהקורס עם 0 מידע שימושי לשטח, בין אם זה לאמן את עצמי ועוד פחות מזה על לאמן אחרים.

אני חושב שזה דיי ברור מרמת המאמן הממוצע היום, זה לא רק אשמת המוסד זה גם אשמת המאמנים עצמם שלא מנסים או לא רוצים לפתוח את העיניים כשהם רואים שהשיטות האלה לא עובדות.

רוב המאמנים עובדים בשיטת monkey see monkey do של מאמנים אחרים/אנשים גדולים בחדר כושר/משהו שהם זוכרים מהצבא, לא שונה בהרבה מהתאמנים שבאים אליהם בתקווה לגדול.

וינגייט זה מוסד ממשלתי, מנקודת מבט עסקית אני יכול להבין את כל מה שקורה בתעשייה הזאת, בין היתר להשאיר את העיוורים עיוורים.
מנקודת מבט אישית זה מגעיל אותי.
ישן 22-07-10, 11:44   #39
hypertrophy
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית

הסמל האישי שלhypertrophy

עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א

ציטוט:
פורסם במקור על ידי subzero1122 צפה בהודעה
מעצם העובדה שיש לו מוח והוא חושב באופן עצמאי.
היי.....משפט שאני רציתי לכתוב :/

You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do!
hypertrophy מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-07-10, 12:46   #40
Deadlift
חבר פעיל

האמת היא שחושבים על זה,כמה מהאנשים שבאים לחדר כושר באמת רוצים לתת ת'נשמה? כמה אחוזים בודדים. ואני יכול להגיד לך בתור אחד שיש לו הרבה מאוד אנשים שלא באים להשקיע בחדר כושר,שהם סתם באים לשרוף ת'זמן,לא מתאמנים ברצינות,מזייפים בטכניקה בתרגילים הכי פשוטים. יש לנו אולי 5 שפרצו שמה דיסק מטכניקה שגויה.

עכשיו אתה מצפה מהאנשים האלה שיעשו לך סקוואט שזה תרגיל שדורש טכניקה,דדליפט,פאוורקלין שכולם עם טכניקה ברמה גבוהה. לא יודע,אני לא חושב שהרבה מהם ישקיעו כדי ללמוד ת'תרגילים האלה,או שסתם יעמיסו משקלים כמו מפגרים.

זוהי דעתי למה הם לא מלמדים את זה. למרות שבהחלט עדיף שילמדו את המדריכים לשים את התרגילים הבסייסים והמורכבים,ומקסימום רואים שהמתאמן לא משקיע שלא יתנו לו וזהו.
אנו מוכרים ברשתות שלנו אזיקונים שמתלבשים על העור ומונעים מהפחמימות להגיע ישר לצמיגים אבל מירב העבודה היא של המאמן עצמו שבאמצעות מדיטציה וצ'קרות חיוביות יעביר את הפחמימות למוח ולשרירים במקום לצמיגים.
כמו כן יש להגיע להסכמה עם האוכל הנכנס שלא יחדש את מאגרי השומן בזמני מנוח בין אימונים...אם האוכל מסרב לעשות זאת אין לעשות מנוחה בין האימונים כלל.
Deadlift מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה