|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 |
חבר מתחיל
|
![]() כרצונך, דרך צלחה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
חבר פעיל
|
![]() אם אתה עושה abc מן הסתם אתה עושה הרבה סטים לכל קבוצת שריר, אפילו 10 ומעלה.
אני מניח שיש לך גיוון מספק בתרגילים, ולחזה למשל אתה לא עושה עשרה סטים של בנץ' פרס אלא גם פרפר. ויותר גיוון מזה אתה לא ממש צריך. ההבדל בביצוע אותו תרגיל עם מוט או עם משקולות הוא זניח מאוד אם בכלל קיים. ככה שמספיק שהתכנית שלך מגוונת מבחינת התרגילים ואתה לא עושה עשרה סטים של אותו התרגיל (למרות שגם אפשר ככה, פשוט פחות מומלץ). אין צורך ממשי בלהחליף תרגילים כל כמה זמן. קח בחשבון עוד דבר - טכניקה של תרגיל מסויים זה דבר שנרכש אחרי מאות ואלפי חזרות. המיומנות שלך בתרגילים שתחליף כל כמה שבועות לא תהיה טובה כמו המיומנות שלך בתרגילים שאתה עושה כל הזמן. ולגבי מה שרשמת בהודעה הראשונה - השריר לא "מתרגל" לתרגילים. השריר לא יודע אם המשקל שבא כנגדו מגיע ממוט או ממשקולות, מבנץ' פרס או פרפר וכו'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
חבר פעיל
|
![]() קודם כל טכניקה יש לי ..
דבר שני שהתכוונתי שהשריר "מתרגל" הכוונה שלי שאם אני יעשה בנץ' ולאחר מכן יחליף את התרגיל לפלייס אלו שני תרגילים שעובדים אחרת . דבר שלישי תודה רבה על התגובה ..תגובה רצינית כזאת רציתי לשמוע . דבר רביעי .. אני למשל עושה 4 תרגילים חזה .. תוכנית מסויימת אני עושה חודש ואפילו חודש וחצי עד שאני מרגיש שמיציתי אותה . התוכנית הנוכחית לאחר שבועיים הרגשתי שמיציתי את התרגילי חזה שבה .. שזה כבר לא "עובד" עליי .. למרות שהעלתי משקל . אולי הגזמתי שאמרתי להחליף כל שבוע תרגילים אבל אם אני אחליף כל שבועיים תרגילים בשביל לגרות את השריר כל פעם מחדש ... זה יהיה בסדר ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
חבר פעיל
|
![]() "טכניקה יש לי" זה משפט קצת ילדותי, לא? לא אמרתי שאין לך טכניקה, אבל עובדתית, אם תחליף תרגילים בתדירות גבוהה יחסית, הטכניקה שלך תהיה פחות טובה מזו שתהיה לך אם לא תשנה הרבה.
בנץ' ופלייס אולי נראים כמו שני תרגילים שונים, אבל הם ממש לא עובדים אחרת. אם תסתכל על הפעילות בכתף (שזה האיבר שהחזה מזיז) אתה תראה שבשני התרגילים אתה עושה את אותה התנועה בדיוק - קירוב אופקי של הכתף. ההבדל היחיד הוא שבלחיצת חזה הטרייספס (יד אחורית) מסייעים כי יש גם פשיטה של המרפק, בעוד שבפלייס רק החזה עובד בצורה משמעותית. ההבדל העיקרי בין תרגילים שמיועדים לאותו שריר הוא בתרומת השרירים המסייעים, כי כפי שאתה רואה השריר העיקרי מבצע את אותה הפעולה. שרירי החזה שלך לא יודעים מה מקשה על הקירוב של הכתף (מכונה \ מוט \ פולי) ככה שהשריר עובד בדיוק באותה צורה. ומה הכוונה "מיצית" את התכנית? תוכל להיות ספציפי יותר ולציין את התרגילים שאתה עושה ולהסביר מה זה בדיוק אומר "למצות"? אגב, כמה כבר תרגילים יש בשביל שתוכל לגוון כ"כ? אם נמשיך במקרה של החזה, יש לך את הפלייס ואת לחיצת החזה שלכל אחד מהם יש מלא וריאציות (ושוב, העיקרון מאחורי שניהם הוא זהה - התנועה של הכתף). כמו שאמרתי, אין הבדל מהותי בין לחיצת חזה עם מוט, עם משקולות, או במכונה. אז כמה כבר יש לך לגוון, גם אם היה יתרון בזה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי הבנתי .. שמע אני חייב להגיד לך קודם כל תודה באמת כאלו תשובות ציפיתי לקבל , מי שלא יודע שלא ידבר ויזרוק לי סתם דברים .. כגון ה-ss ואני לא מדבר על הבחור הנחמד שאמר את זה .. זה בכלליות .
שאני אומר שמיציתי הכוונה שהתרגיל כבר לא עובד עליי כמו בהתחלה לא מרגיש את החזה עובד ומקבל את ה"פאמפ" כמו בשבוע הראשון. וכן אני מעלה משקלים אבל דיי נשבר לי מהתרגיל משעמם אותי לא מרגיש שהוא משפיע עליי כבר . ולמשל בגיוון תרגילים ..חזה.. בנץ', לחיצה בסמית , חזה בשיפוע חיובי מוט חופשי/סמית, משקולות שיפוע ישר שיפוע חיובי ,שלילי, קרוס הובר ,פרפר,לחיצה במכונה, פלייס שיפוע ישר ,שיפוע חיובי,שלילי. גיוון יכול לבוא גם בסופר סטים או דרופים. ולמרות מה שאמרת לגביי הלחיצות שהסברת לי .. אני יכול להגיד לך שאני השבוע שיניתי תרגילי חזה למשל במקום לחיצה עם משקולות עשיתי במכשיר ובמקום פלייס עם משקולות עשיתי פרפר , ולא לא הרמתי משקל בשמיים הרמתי בידיוק מותאם למספר החזרות והרגשתי שינוי ..סתומרת הרגשתי את הפאמפ וגם לאחר אימון הרגשתי את הכאבים שלמחרת שאת זה כבר חודש לא הרגשתי ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
חבר פעיל
|
![]() כמה דברים,
א. אם יש תגובות שציפית לשמוע, חבל ששאלת. אם אתה מחפש לשמוע דברים אז אתה לא שואל אתה מחפש הסכמה. וזאת למרות שאתה טועה. אני ממליץ לך בפעם הבאה לנסח הודעה ככה: "אני עושה כך וכך בבקשה תכתבו לי שאני צודק או תכתבו לי משהו שאני מאוד רוצה לשמוע כגון...." זה ייקל מאוד. ב. "פאמפ" והרגשה הן לא סיבות להחליף תרגיל, אותו דבר לגבי כאבים. חשוב מאוד שתבין את זה כדי שתוכל להתקדם. ג. המשקלים שלך רחוקים מלהיות גבוהים אז אל תקפוץ מעל הפופיק. ד. תנסה גם להקשיב לאחרים גם אם זה לא מה שציפית לשמוע, יכול להיות שבטעות יש טעם בדבריהם. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
חבר פעיל
|
![]() אם מבחינה "רוחנית" אתה משתעמם מתרגילים, אז אתה מוזמן לגוון. שינוי פיזיולוגי לא ממש יהיה כאן, אבל גם הפסיכולוגיה שבאימון היא חשובה. עבור רוב האנשים אימון זה דבר מונוטוני ומשעמם, ואם בא לך לגוון אז ת'פדל.
אני באופן אישי שונא את רוב התרגילים ככה שעד שאני מוצא שני תרגילים לשריר אני לא חושב על לחפש עוד... באמת שאין לי מושג למה השרירים שלך כואבים אחרי תרגיל מעט שונה. גם לי זה קורה הרבה פעמים. אבל זה ממש לא אומר שזה טוב יותר (לא אומר שזה רע, אבל זה גם לא מדד לאימון יעיל). No pain no gain נשמע טוב וקליט, אבל זה מאוד רחוק מהמציאות. נערך לאחרונה על ידי Godfather, 08-07-10 בשעה 01:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
חבר פעיל
|
![]() סבבה .
ובינגו .. מה עפת על עצמך ? אני שואל בשביל לקבל תשובה הגיונית ולא שטויות .. אתה לא יודע אז אל תדבר .. שאני אומר פאמפ וכאבים אני מרגיש שהשריר עובד טוב ושהתרגיל הספציפי משפיע עליי ... ותאמין לי אני מתקדם יופי לעומת אנשים אחרים פה . אני מנסה וגם מקשיב לכל מי שמדבר לעניין ויודע קצת מהחיים שלו. ושתדע לך שהמשקלים שלי גבוהים מאוד. אני לא מכיר עוד מישהו עם נתונים כמו שלי שזה אומר גובה 1.56 משקל 64 טבעי כמובן שעומד איתי במשקלים זה שבנאדם שוקל יותר ממני ומרים יותר ממני זאת לא חוכמה גדולה ..אצל כל אחד זה יחסי .. ותבינו כבר .. להרים כמה שיותר משקל זה ממש לא העניין פה, אז בנאאדם חזק יופי כל הכבוד לו .. אני לא רוצה להיות חזק אני רוצה להתנפח לעלות מסת שריר. אני מכיר מלא שחיפים שמרימים הרבה יותר ממני אבל נראים כמו הצרות שלי . |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
עפתי על עצמי? מה זה אומר? והתשובות שנתנו לך כאן לא הגיוניות? מדוע? אתה יכול בבקשה לתת לי הסברים למה שאר התשובות הן שטויות? סך הכל אני אחכים.. אני לא מבין מאיפה השחצנות הזו מגיעה והזלזול באנשים אחרים כאן. אני די חדש כאן, אני לא מכיר אנשים אחרים כאן אבל ראיתי לפחות 5 פוסטים בפורום פאוורליפטינג של אנשים "טיפה" יותר חזקים ממך(בטוח שלחלקם יש משתמשים כאן). לגבי המשקל והיחסיות, מלבד הבנצ' בכל שאר ההרמות שלך אתה רחוק שנות אור מלקרוא לעצמך חזק. העובדה שאתה נמוך(אל תעלב) משחקת לטובתך. עניין היחסיות הוא משקל גוף:משקל על המוט. אני אחזור על עצמי, אתה רחוק מלהרשים. אתה צריך להבין דבר אחד, אם תוסיף לעצמך משקל על המוט ותאכל, אתה תגדל. בכל תכנית סבירה עד טובה הנוסחה הזו תעבוד. בנוסף משקל על המוט ומשקל גוף הם אחלה אינדיקציות להתקדמות. אם אתה בכל זאת רוצה להתנפח בדרכי קסמים, אני מכיר אחלה פנצ'ריה, תקבל שם יחס חם ואולי אפילו ימצאו דרך לנפח אותך. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
חבר מתחיל
|
![]() ציטוט:
כמה חבל... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אל תתן תירוצים לזה שאתה חלש |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
חבר פעיל
|
![]() אתם רציניים?
אני אפילו לא יענה לכם על זה .. יום טוב.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם תאכל ותנוח תהיה לך התאוששות יותר מהירה,מה שאומר שאימון הבא יהיה לך קל המשקל שהרמת באימון הקודם (לא מדויק אבל בכללי זה נכון). במקום לפסול תשובות של אחרים,תקשיב. אולי חלק מזה ישמע לך בולשיט,אז תתעלם. אתה לא חייב להגיב על כל דבר שאומרים לך,אבל תיקח את העיקר מכל תגובה ומכל רעיון,כי נתנו פה כמה עצות חכמות במיוחד.
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
חבר פעיל
|
![]() אבל הוא שאל משהו אחד ואתם עונים לו משהו אחר. ברור שלהרים משקל גבוה יותר יפתח את השריר יותר, כולם יודעים את זה ותאמינו לי שגם הוא יודע.
הוא שאל אם שינוי תרגילים ייתן יתרון מסויים וזה מה שהוא ביקש לדעת, זה הכל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
חבר מתחיל
|
![]() הוא שאל אם זה אפקטיבי!
moo: "זה לא טוב כי אין מדד להתקדמות תוסיף משקל תעבוד בנפח נמוך תנוח תאכל יותר" mi za: "זה לא אפקטיבי הקשר הוא שעדיף לך להוסיף משקל למוט, על פני להחליף תרגיל כל יומיים." בינגו: "להחליף תרגילים בתדירות גבוהה זה לא רעיון טוב מכיוון שאין אינדיקציה טובה להתקדמות" |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
חבר פעיל
|
![]() חברים יקרים אתם סתם מתווכחים על שטויות ..
אני את התשובה שלי כבר קיבלתי .. ביקשתי לדעת משו אחד.. ואתם עונים לי על משו שלא שאלתי .. תודה בכל זאת . אבל תאמינו לי שאני יודע שלהוסיף משקל .. לעבוד בנפח נמוך לאכול .. לנוח כל זה זה ה- א-ב של פיתוח גוף אם את זה אנשים לא יודעים זה חמור מאוד .. אתם אומרים פה שאני שוקל 64 כי אני לא אוכל ? דיי עם השטויות .. אני אוכל כמו שאתם בחיים לא תאכלו.. הגבוהה שלי 1.56 ואני שוקל 64 אני בעלייה במסה אני לא אוכל כל דבר שזז אני אוכל לפי תפריט מסודר .. אני רוצה לעלות במסה ולהישאר על אחוז שומן נורמלי ולא להיות בטטה .. ותאמינו או לא זה הולך מצויין .. את העבודה אני יודע סמכו עליי .. ורק שתדעו אני 1.56 גם אם אני יאכל כמו לא יודע מה אני לא יגיע למשקל 100 קילו זה מובן לכם כן ? זה הכל יחסי ... מי שמעוניין יכול להסתכל באלבום שלי כאן .. 2 תמונות מסוף חיטוב על משקל 56-57 סתם שתדעו כרגע אני על משקל 64 המטרה שלי היא להגיע למשקל 70 על אחוז שומן סביר ואז אולי לחשוב על חיטוב נוסף ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
חבר פעיל
|
![]() המשקל שלך יחסית לגובה שלך הוא בסדר גמור ולפי התמונות אתה גם על אחוז שומן נמוך מאוד. בהחלט יש מסה יפה אבל אתה יכול להגיע רחוק יותר עם תוכנית טובה יותר. אם אתה לא רוצה ss אתה יכול לעשות 5*5 לינארי או משהו בסגנון, לפחות תן לזה ניסיון. לגבי הגיוון בתרגילים, אין לזה שום אפקט על גדילת השריר, אי אפשר באמת "לבלבל" את השריר. אני יודע שיש אנשים שאולי זה נשמע להם הזוי אבל שריר לא יכול להתבלבל, זה סך הכל שריר. מה שגורם לשריר לגדול זה עלייה בעומסי העבודה. כמובן שאפשר להוסיף סטים/דרופסטים אבל כמה כבר אפשר להוסיף? לכן עדיף להתרכז בהוספת משקלי העבודה שזה דבר שניתן לעשות באופן עיקבי לאורך זמן מאשר להוסיף עוד סטים ותרגילים בשביל "לקרוע" את השריר.
זאת רק דעתי האישית, לשיקול דעתך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה גם מאוד חזק שהגעת לסף הגנטי שלך שאתה צריך כבר להחליף תרגילים כל אימון תעשה מה שבא לך לפתוח פוסט לשאול בו שאלה ולא לקבל אף תשובה אז למה אתה פותח את הפוסט ? תחסוך את הבלבולי ביצים ותעשה מה שבא לך, למה אתה שואל ? כדי לקבל אישור לשטויות שאתה עושה ? אף אחד שמבין באימונים לא יתן לך אישור כזה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
חבר פעיל
|
![]() בונא מה זה הדברים האלו .. הוא שאני השתגעתי או שאנשים פה משוגעים פשוט ...
איך זה שרק Godfather מבין עניין ? יש לאנשים בעיה בהבנת הנקרא . גם Barbell Man נתן תשובה יפה .. הוא הבין מה אני שאלתי .. כנראה אני לא באמת משוגע .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
חבר פעיל
|
![]() טוב תשמעו חבל לי לפתוח עוד פוסט ..
חבר שלי היה אצלי וראה שזרקתם לי פה את ה- ss והוא נדלק על זה .. הוא מתאמן שנה... הסברתי לו איך עובדת התוכנית אבל יש לו בעיה .. הוא גבוהה והמכון אצלו נמוך ..סתומרת התיקרה שלו נמוכה אז יש לו בעיה לבצע מילטרי פרס מה עושים במקרה כזה ? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
שאלה על תרגילים בשיפועים שונים | yogiyogi | אימונים | 13 | 17-07-09 13:28 |
תרגילים שונים, זה משנה? | lkpo16 | אימונים | 3 | 06-07-09 17:02 |
שאלה| בקשר לביצוע משקלים שונים בכל סט | crock | אימונים | 12 | 06-09-08 19:42 |
שאלה- מס' חזרות בסטים שונים | מתאמן צעיר | אימונים | 1 | 10-08-07 00:16 |