|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
ואגב יש את העניין של עצימות גבוה בעבודה על שריר מסוים בחלוקה ABC-abcd/e אני אהבתי את החלוקות האלה יותר מאשר את ה-AB/FBW |
|
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() בעזרת 4-5 תרגילים אתה מכסה יותר מ10 שרירים.
![]() |
#4 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() trx אני לא אומר שהן לא תוכניות טובות זה פשוט לדעתי סתם סיבוך שאין צורך להתעסק איתו כל עוד אין לך באמת משהו שאתה רוצה להוציא מזה...לא חושב שזה מה שיתאים לו. Tomer היתרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה גם הנוחות של עבודה על שריר אחד באימון וככה אתה מתעסק רק בו ועבודה רחבה ונקייה יותר בעצם עליו. חוץ מזה לא חושב שיש עוד דברים אני עצמי עובד ב-ab אחלה חלוקה לדעתי. היסבה שאני מציע לו abcde זה כי הוא אומר שהוא כבר ניסה את כל החלוקות אז מן הסתם יש צורך לגוון... Abcde זה בשביל אנשים כמוהו שמיצו את כל החלוקות ועובדים המון זמן ולא אנשים שעבדו דקה בחדר כושר ובאו לקרוא על החלוקה הזאת ולבצע אותה פתאום. Para שמע זה נכון שצריך לדעת מה הגוף שלך מרגיש זה גם חלק מהחלוקה והתרגילים אבל זו חלוקה שיש בה התנגשויות וחבל הוא לא יוכל לתת את המקסימום שלו לדעתי זה הדבר הכי גרוע... שאתה בה לאימון אתה לא בא סתם לעשות את התרגילים בכיף שלך. את בא לתת את המקסימום שלך בכל שריר ותרגיל וזה חשוב מאוד לדעתי...
![]() |
#5 | |
|
![]() ציטוט:
יש המון תוכניות שאני בטוח שהוא לא ניסה והוא במצב שהוא יכול לעלות במשקלים מידי שבוע אז אין סיבה שהוא יעבור את ה4 אימונים בשבוע. מעטים המתאמנים פה שהם ברמה של Advanced.
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אם התכנית כבר לא עובדת:
שנה את הפיצול או שנה את טווחי החזרות או שנה את זמני המנוחה
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() אתה לא בחיטוב?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
עוסק ב:: מדריך חדר כושר
חדר כושר: הולמס פלייס דיזנגוף
|
![]() נו ואתה חושב שאתה נותן את המקסימום באימון כזה על כל שריר ? זה בדיחה לפחות אם המטרה היא היפרטרופיה
במקרה של שימור בחיטוב זה משהו אחר כבר... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() ציטוט:
3 אימוני גב בשבוע של fbw מסדרים אותו טוב מאד וזה נותן לו עומס יותר גבוה מאשר כול אימון בייספס של 20 סטים יביא. גם למטרות היפרטרופיה ובמיוחד למטרות היפרטרופיה שמירה על גירוי חוזר חשובה ביותר. אם אתה מאמן שריר ונותן לו לגדול 3 ימים ואז אתה לא מאמן אותו 4 ימים, אתה בזבזת זמן פוטנציאלי של גדילה. מאימון fbw אתה יודע מת וגמור אם אתה עושה אימון נכון וזה לא אומר שעושים 20 סטים לכל שריר. אם אתה עושה סקוואט-בנצ'-חתירה\דדליפט אתה יוצא מת אחרי אימון ועם גירוי מספק לכל השרירים.
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]() לא צריך להגיע עד סוף ה abc, אבל לדעתי שריר שאתה תעבוד עליו מכל הזוויות והכיוונים אתה תהיה חייב לתת לו מנוחה של 4 ימים בשביל ההתאוששות ,שהרי הפיצוי יסף והגדילה מתרחשת במנוחה לא?
וחוץ מזה ה 4 ימים כביכול מנוחה האלה מה השריר שעבדת עליו נח לגמרי ולא יעבוד בתור מייצב או סינרגיסט? אני רוצה להתנסות מתי שהוא בתכנית כמו abcde, גם הייתי רגיל עד היום לעבוד ב abc וכנראה בגלל זה אני מעדיף תכניות כאלה.. אבל עדיין, לא סתם מחלקים ברמות היותר גבוהות את הגוף לכמה חלקים בשביל להשיג גדילה מקסימלית |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
![]() ציטוט:
כשתתחיל להזריק אז אולי תוכל להשוות בתקווה שיש לך גנטיקה כמו שלהם.
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]() יש יתרונות, כמו אינטסיביות יותר גבוהה באימון שאתה משלב 3 קבוצות שרירים ביחד ומאמץ יותר גדול בתרגילים מורכבים וכאלה.. כנראה שהכל זה אינדיוידואלי ומה שמתאים למישהו אחד, יהיה הפוך בשביל גוף של מישהו אחר
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
![]() ציטוט:
אני דווקא חושב שאינטנסיביות יותר גבוהה באימון של abcde במקום לשלב 3 שרירים אתה מתרכז בשריר אחד ועובד עליו בצורה הכי טובה שיש וככה גם יש תמיד עדיפות לתרגילים המורכבים. בנוסף לזה המשקלים שלך יהיו גבוהיים יותר מן הסתם... אבל אתה צודק מה שמתאים למישהו אחד יהיה הפוך בשביל מישהו אחר.
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() חבל עכשיו להתחיל ויכוח תדירות נגד עצימות. זה ויכוח עתיק יומין שלא יסתיים גם כשהנכדים שלנו ירשמו למכון כושר.
כל הנושא הזה מאוד אינדיוידואלי. מתאמן מנוסה כבר ידע פלוס-מינוס מה עובד עליו יותר טוב ופחות טוב, הן מבחינת סוג התוכנית ובחירת התרגילים. אליך, אלון, להמשיך לגוון, לחפש ולבדוק.
![]() |
#15 |
|
![]() תעשה ניסויים עם הגוף שלך, תוריד תדירות עבודה ותעלה עצימות, תחתוך בסטים , תנסה לגוון בטווחי חזרות וכו'.
לי עזר מאד שילוב טווחים גם של 3-5 חזרות.
המלצתי: - - - - - - - - - - - - - - - - - - עזרים מומלצים: רפידות גובה תוספת גובה למתעניינים. סיגריה אלקטרונית להפסקת עישון קלה. כאבי גב - אתר שמציע את שיטת אפוס להקלה בכאבי ברכיים. ------------------------------- גלעד שליט כבר יותר מ-1,000 יום בשבי. אל תיתן לו להשכח. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() תיקח הפסקה ואז תנסה hst או משהו שמשתמש בעקרונות של hst
(אם אתה רוצה מסה)
![]() |
#17 |
חבר פעיל
עוסק ב:: סטודנט
חדר כושר: HOLMES PLACE GYM
|
![]() אלון תדבר עם ארבל על הנושא אני בטוח שיש לו רעיונות לגיוון טובים
חוץ מזה יש ת'תוכנית שהוא עושה תדבר איתו על זה
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() תנסה לגוון בחלוקה,סדר תרגילים,סוגי עבודה וכו' .
אתה יכול לעבוד על תרגילי ייצוב - למרות הסטיגמה זה אחלה לדבר , לטעמי .
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]() תומר אני בדיעה שלך, אבל אתה לא יכול לנמק תשובה לשאלה שהיא מאוד אינדיבידואלית ( איך הגוף של מתאמן X מגיב לכל תוכנית ) ולכן אני מציע לך לרדת מהעניין.
ושוב, אני בדיעה שלך בנושא ( keep it simple ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
![]() ציטוט:
האמת קשה לי לחשוב למה שמישהו יגיב יותר טוב לABCDE מאשר FBW, אבל אם יש כאלה אם מאד מיוחדים. מה שהולך כאן בפורום זה שילדים חדשים שלא התאמנו אף פעם בחיים שלהם באים לפה ולוקחים את התוכנית שנראית להם הכי מסובכת, כי הם כיבכול רוצים תוצאות הכי מהירות. מה שקורה אצל מתחילים שהכול עובד אבל יש דברים שפשוט עובדים טוב יותר. כול גירוי לא משנה באיזה צורה טוב יותר מלרבוץ מול הטלויזה, לכן גם ABCX2 וכול מיני תוכניות מוזרות של ABCDE ועוד כול מיני הפלצות של 50 סטים לבייספס יעבדו. אבל עד נקודה מסוימת, אתה יכול לספור בקלות את מספר האנשים האלה במכון שלך שבאים כבר שנים מנסים את כול התוכניות האלה למתקדמים ששום היגיון לא עומד מאחוריהם והם קראו אותו באיזה פורום של מקצוענים. ואתה תראה שהם כבר שנים תקועים באותה נקודה, באותה נקודה בבנץ' בכפיפות מרפקים ויכול להיות שאפילו באותו משקל. לכן ככול שמתקדמים יש צורך באסטרגיה אחרת מאשר פשוט לבוא ולתת את כול מה שיש לי באימון. אם זה מעניין פה מישהו והוא רוצה ללמוד קצת יותר מאשר מה שהבחור הגדול שעושה כפיפות רגליים עם גזר על האף אמר לי, מומלץ לקרוא את practical programming. שמה מוסבר בפשטות אך בדייקנות את ההיגיון מאחורי תורת האימונים ואיך להמשיך להתקדם גם כשנתקעים.
![]() |