|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#381 | |
מנהל הפורום
חדר כושר: חדר כושר
|
![]() ציטוט:
ומהטענה של דניאל הוא אומר בדיוק כמוני. הכל בהתאם למטרות שלך המשקל שלי לא מעיד על כלום , רק על מה עובד עליי יותר טוב.. ויותר מהר ויותר אפקטיבי. בהתאם למטרות שלי , שזה לא ss ולא תוכניות נפח נמוך . כי SS לא עובד... לא עליי לפחות
"Yes, if you squat wrong it fucks things up. If you squat correctly, those same fucked-up things will unfuck themselves." - Mark Rippetoe - נערך לאחרונה על ידי Holy_Templar, 10-09-09 בשעה 23:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW
עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
|
![]() מה שמגוחך בויכוח ריפטו נגד bb,
שריפטו זה pl, וbb זה bb. מילא המטרה לא הייתי מוגדרת, אבל שהמטרה היא bb אז זה די מגוחך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
מנהל הפורום
חדר כושר: חדר כושר
|
![]() ציטוט:
![]() אני מאמין לתוצאות בשטח . לא לטרולים שלמדו 3 וחצי מאמרים של ריפטו . כן לקחתי בחשבון את מה שאמרו חלק מהמבינים, שוגרזאזא לדוגמא וקולדפייר ואפילו הלכתי לעבוד בתוכנית לא מחולקת 4 חודשים . וואלה לא משרת את המטרות שלי ולא הביא לי תוצאות מהירות כמו שרציתי. סוף פסוק . אין וויכוח יותר ![]()
![]() |
![]() |
#384 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
חחחחח תרשה לי לגכח על הטימטום שלך כשאתה מעלה משקלי עבודה אתה באופן ישיר עולה במאסת שריר |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
אגב ריפטו זה לא PL, ריפטו מאמן אוכלוסייה כללית ולא ספורטאים. זה לא אומר שמי שרוצה להיות ספורטאי לא יתאמן אצלו, זה פשוט אומר שהשיטה שלו זה הדרך הכי טובה להפוך מתחיל לIntermediate - שם הוא כבר יתחיל להיות ספציפי וSS סיימה את תפקידה. Holy Templar, לא עשית SS או משהו שקרוב לזה. עשית עצימות נמוכה, נפח נמוך ותדירות בינונית במקרה הטוב בלי סקוואט ודדליפט. סגרנו את זה כבר הרבה פעמים והתגובות שלך לא תורמות לדיון |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
חבר פעיל
|
![]() nevermind :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#387 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
זה יפה שגדלת מ 210 קילו דדליפט אבל יכול ליהיות שהיית גודל יותר טוב עם תוכנית מפוצלת. ציטוט:
![]() |
![]() |
#388 |
|
![]() הוא לא היה גדל יותר טוב מתכנית מפוצלת, בגלל שבתכנית שהוא עשה יש סייקל של נפח גבוה/עצימות נמוכה/תדירות גבוה וסייקל של נפח בינוני/עצימות גבוהה/תדירות גבוהה - לעומת פיצולים שזה נפח גבוה, עצימות נמוכה ותדירות נמוכה בצורה שלא מווסתת לאורך תקופה. איך תגדל מזה יותר?
Ss מתאימה לכל מתחיל, לא משנה מה המטרה שלו. זה יכול להיות pl,bb,פוטבול, כדורסל. הרעיון הוא לתת לך את הבסיס של הכוח והמאסה שאחר כך תוכל לגשת לכל תחום שתרצה עם בסיס טוב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#390 |
|
![]() איך זה יכול להיות עצימות גבוהה אם יש לך נפח גבוה? ב20 סטים של בנץ' אתה לא תעבוד עם אותו משקל כמו שהיית יכול בשני סטים של עבודה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#391 |
חבר פעיל
|
![]() ההבדל בעצימות בין 8 חזרות ל 5 חזרות הוא בסה"כ 5-7%, אתה יודע...
בד"כ גם עושים את הבנץ' כתרגיל ראשון. כל התרגילים האחרים נועדו "להתשה" של השריר, ככה שזה לא משנה. הפגיעה היא אולי בהתאוששות בגלל הנפח הגבוה, זה לא אומר שבתוכנית מפוצלת מתאמנים על הילוך ראשון. למרות שאני מסכים שעדיף להתאמן 3 פעמים בשבוע. |
![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() ציטוט:
למה אתה תמיד מתייחס אבל לנקודות קיצון ? לא כל תוכנית מפוצלת היא עניין של נפח מטורף ,רוב הbb היום עובדים בתוכניות על בסיס hit (ועזוב אותך סרטונים של אימונים לפני תחרות ,שם הנפח הגבוה משרת את המטרה של דילול גליקוגן) שם לכל תרגיל יש לך אולי שני סטים של עבודה כך שזה יוצא שלשריר גדול כמו גב למשל יהיה לך מקסימום של 6 סטים של עבודה וזה לא הרבה באימון מבודד.
![]() |
![]() |
#393 |
|
![]() הבעיה עם תכניות כמו hit זה שברגע שאתה מקבע את הנפח, ומקבע את העצימות (כשל לכל אימון) אז הדבר היחידי שנותר לך לעשות זה להוריד את התדירות לאט לאט. זה פשוט הדבר היחידי שנשאר לך לשחק איתו. הפרמטרים עדיין לא מווסתים לאורך תקופה וזה רע להתקדמות.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
|
![]() אבל בתוכניות HIT מודרניות המדד לכשל הוא גם מותנה בהיתקדמות פרוגרסבית במשקל (ראה dc)
![]() |
#395 |
חבר פעיל
|
![]() ככול שהמתאמן הוא יותר מתקדם, ככה הוא יכול לעבוד בנפח יותר גבוה עם עצימות גבוהה.
![]() |
#396 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
|
![]() כן, זה הכל טוב ונחמד כשאתה עוד יכול להתקדם ליניארית מאימון לאימון או משבוע לשבוע. באיזשהו שלב אתה תגיע לרמה מתקדמת שאי אפשר להתקדם ליניארית ואז אתה תצטרך גישה יותר מתוחכמת לאימונים. תכניות שמבוססות על Dual factor עושות את זה יפה מאוד. בכל מקרה HIT זה התחלה לא רעה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#399 |
|
![]() התקדמות נמדדת או ביכולת לעמוד בנפח עבודה יותר גדול ו/או עומס עבודה יותר גדול (עצימות) והתכנית שלך צריכה להיות כזו שתביא אותך לשיפור במדדים האלה. בhit אתה מקבע את הנפח ואתה עובד לכשל כל סט והדבר היחידי שנשאר לך לשחק איתו זה תדירות הגירוי. לאורך זמן זה נהיה כבר מצחיק. לטווח קצר זה לא נורא, לטווח ארוך תכנית שמקובעת על הפרמטרים שלה ולא משתנה בהתאם לרמת המתאמן היא לא טובה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ככל שמתאמן יותר מתקדם כך הוא גם יכול לעמוד ביותר נפח ולהשאר עם אותה עצימות, גם בלי לקחת חומרים.
![]() |