ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 14-01-09, 23:02   #21
the animal
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

חדר כושר: גו אקטיב ת"א

ציטוט:
פורסם במקור על ידי viking צפה בהודעה
siler helmet בן כמה אתה בכלל? אם אתה באזור גיל 15 ומטה המורה שלך צודק.
גם בלי קשר לגיל זה לא דעה שכולם יסכימו איתה אבל אין בה משהו רע.
ותפסיקו עם 5 חזרות למתחילים לא יודע מי היתחיל את כל המגיפה הזאת (אני מנחש שאני יודע) אבל זה תלוי בהמון גורמים ולרוב זה לא מתאים!
אני אשמח לשמוע הסבר למה זה לא טוב. בצירוף מחקר יהיה אפילו יותר משמח

מסכימים איתי? הוסיפו גם אתם תזכורת בחתימה שלכם
the animal מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-09, 23:13   #22
pOOnch
חבר פעיל

הסמל האישי שלpOOnch

חדר כושר: אין

ציטוט:
,כמה שטויות הפאונץ הזה מדבר...
אחי כדי שתקשיב לlitel friend
למה מאיפה הליטל פריינד הזה יודע?...

ציטוט:
מורים לביולוגיה הם האחרונים לשאול לגבי פיתוח גוף. הם גם יגידו לך שאבקת חלבון זה מסרטן, ולהרים מעל 10 קילו יעשה לך פריצת דיסק... תעשה לי טובה ותחסוך מהפורום את השטויות שלך..
אחי לא יודע מה איתך ומה הדעה שלך על מורים לביולוגיה אבל המורה שלי לביולוגיה היה הראשון שעודד אותי להכנס לחדר כושר ולפתח את השרירים,הוא גם למד על זה..אף פעם לא דברתי איתו על אבקת חלבון אבל במשפט הזה באמת קנית אותי שאתה אהבל גמור...לגביי הפריצת דיסק גבר רק שתדע שאפשר להפצע מהרמת משקולות...אם לא ידעת עד עכשייו...
ותשמע לא אהבתי תמשפט האחרון תתחיל להרגיע תטון הודעות שלך...

ציטוט:
מורה הוא מורה, צריך נימוק יותר טוב מזה?(התכוונתי במובן השלילי, כי המורים שיש לנו בארץ הם... לפחות רובם)
אתה לא שווה התייחסות...

"עדיף למות על הרגליים מאשר לחיות על הברכיים"
pOOnch מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-09, 23:23   #23
little_friend
חבר פעיל

הסמל האישי שלlittle_friend

עוסק ב:: חייל משוחרר!!!
חדר כושר: אין לו שם

ציטוט:
פורסם במקור על ידי pOOnch צפה בהודעה

אחי לא יודע מה איתך ומה הדעה שלך על מורים לביולוגיה-שהם לא מבינים דבר וחצי דבר בפיתוח גוף וספק בכושר גופני
- אבל המורה שלי לביולוגיה היה הראשון שעודד אותי להכנס לחדר כושר ולפתח את השרירים- אז מה? אולי בגלל שאתה *****?
הוא גם למד על זה..- כן כמו בערך כל מדריך חדר כושר בארץ, וכולנו יודעים כמה שהם גרועים-
אף פעם לא דברתי איתו על אבקת חלבון אבל במשפט הזה באמת קנית אותי שאתה אהבל גמור...- אז דבר איתו וסבבה אני אהבל אבל אני גם חותך את הזין אם הוא לא אומר לך משהו כמו "עזוב אותך מה אתה צריך את זה הכי טוב טבעי ומי יודע מה ההשפעות שזה, הרי זה סינטטי ולא טבעי!!"-
לגביי הפריצת דיסק גבר רק שתדע שאפשר להפצע מהרמת משקולות...אם לא ידעת עד עכשייו...- כן, ידעתי, אבל בטח לא איך שאתה מתאמן (לא כי הטכניקה שלך נכונה כי מה אכפת לי מהטכניקה שלך, אלא כי אתה לא מתאמן עם משקלים. בכלל.)
ותשמע לא אהבתי תמשפט האחרון תתחיל להרגיע תטון הודעות שלך...- או ש...?.

...
......
ישן 14-01-09, 23:29   #24
Masquerade

הסמל האישי שלMasquerade

כללי:: אורי
עוסק ב:: חייל ב8200
חדר כושר: אוניברסיטת תל אביב

ציטוט:
פורסם במקור על ידי poonch צפה בהודעה
שנייה אתה למדת לפניי שאתה אומר?...
לא למדת אז על מה אתה מתווכח איתי על בסיס היידע שלך?..
סתום,
דברתי על זה עם מורה לביולוגייה שלי(אני בטוח שבנושא הזה הוא מבין יותר ממך לא?),
והוא אמר לי את אותו דבר...איזה מפתיע אה?...
אגב אל תקרא לי יצור...
אם אתה מתכוון למורה בבצפר, אז עם כל הכבוד זה ממש לא בטוח נכון. המורה לביולוגיה אצלנו, שמכינה לבגרויות ומלמדת שנים, אומרת הרבה דברים מאוד דביליים, ולא תגיד על באדיבילדינג, על מטאבוליזם וחברים..
ישן 14-01-09, 23:38   #25
VIKING
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי the animal צפה בהודעה
אני אשמח לשמוע הסבר למה זה לא טוב. בצירוף מחקר יהיה אפילו יותר משמח
זה מצחיק שכל דבר פה דורשים מחקר. מחקר למה בידיוק אתה רוצה? למה עדיף 5 חזרות או 15? אם אתה מבין את תגובת השריר לכל אחד מסוגי האימונים אז אתה יכול לענות לעצמך עם ידע בסיס בתורת האימון.
אני מכיר את הגישה "דד ליפט מינימום חזרות 100% rm לא חשוב הגיל"
VIKING מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-09, 23:41   #26
pOOnch
חבר פעיל

הסמל האישי שלpOOnch

תגיד אתה מטומטם...לא מבינים דבר וחצי דבר(בילוגיה גבר...הכל יכול להתקשר לזה)
ראית שבהמשך המשפט גם ציינתי שהוא למד על זה ובחרת להתעלם...
אני באמת בתקופת חיטוב עכשיייו אבל לשיחה שלנו בגיל 14 אגב שנכנסתי לתיכון הייתי עדיין בן 14...זה היה קשור בשרירים ובפיתוח שלהם...
אני כבר הסברתי לך שהוא לא יגיד על אבקת חלבון שזה מזיק...אני מכיר את הסגנון שלו לא אופתע אם הוא היה לוקח את זה בעבר...
מאיפה אתה יודע איך אני מתאמן...אבל אחי תקשיב לי טוב ותקשיב טוב טוב טוב טוב אתה אחד האנשים היותר מפגרים אתה בסגנון של אלון מזרחי...זה הכל שאלה של ייחס...השאלה זה לא המשקל...השאלה זה העבודה על השריר...ברור שבמהלך הזמן מעלים את המשקל כדיי לגרות את השריר...אני יכול להגיד לך שבכל אימון שאני עושה בביית אני מרגיש שהתפוצצתי שנתתי את כל כולי אבל אני עדיין לא מרים משקלים כבדים....מה תגיד על זה...אגב אני לא אמרתי שמשקלים ייגרמו לפציעות אמרתי שבמהלך הרמת משקולות יכול להגרם נזק...

או ש....אני יסדר לך פרצוף יותר יפה...בחייאת דינק מה אתה עבאדיי של הפורום?...מדבר איתי בשפת ה"או ש?..."
אתה לא בגיל שלי על מה אני יריב איתך...אם היית בן 16...הייתי מדבר אחרת תאמין לי...

ציטוט:
אם אתה מתכוון למורה בבצפר, אז עם כל הכבוד זה ממש לא בטוח נכון. המורה לביולוגיה אצלנו, שמכינה לבגרויות ומלמדת שנים, אומרת הרבה דברים מאוד דביליים, ולא תגיד על באדיבילדינג, על מטאבוליזם וחברים..
המורה לביולוגייה בביצפר שלי למד על זה...

נערך לאחרונה על ידי pOOnch, 14-01-09 בשעה 23:44.
ישן 14-01-09, 23:52   #27
little_friend
חבר פעיל

הסמל האישי שלlittle_friend

עוסק ב:: חייל משוחרר!!!
חדר כושר: אין לו שם

ציטוט:
פורסם במקור על ידי poonch צפה בהודעה
תגיד אתה מטומטם...לא מבינים דבר וחצי דבר(בילוגיה גבר...הכל יכול להתקשר לזה)
ראית שבהמשך המשפט גם ציינתי שהוא למד על זה ובחרת להתעלם...- לא התעלמתי אתה בחרת להתעלם מההתייחסות שלי
אני באמת בתקופת חיטוב עכשיייו אבל לשיחה שלנו בגיל 14 אגב שנכנסתי לתיכון הייתי עדיין בן 14...זה היה קשור בשרירים ובפיתוח שלהם...- לא הבנתי כלום מהמשפט הזה..
אני כבר הסברתי לך שהוא לא יגיד על אבקת חלבון שזה מזיק...אני מכיר את הסגנון שלו לא אופתע אם הוא היה לוקח את זה בעבר...- אוקי..
מאיפה אתה יודע איך אני מתאמן... - כתבת בהודעות אחרות...
אבל אחי תקשיב לי טוב ותקשיב טוב טוב טוב טוב אתה אחד האנשים היותר מפגרים אתה בסגנון של אלון מזרחי...- ממש לא, היית מת למנת המשכל שלי
זה הכל שאלה של ייחס...השאלה זה לא המשקל...השאלה זה העבודה על השריר...ברור שבמהלך הזמן מעלים את המשקל כדיי לגרות את השריר...אני יכול להגיד לך שבכל אימון שאני עושה בביית אני מרגיש שהתפוצצתי שנתתי את כל כולי אבל אני עדיין לא מרים משקלים כבדים....מה תגיד על זה... שזה לא אומר לי כלום
אגב אני לא אמרתי שמשקלים ייגרמו לפציעות אמרתי שבמהלך הרמת משקולות יכול להגרם נזק... נכון אם אתה עובד כמו איזה ****..

או ש....אני יסדר לך פרצוף יותר יפה...בחייאת דינק מה אתה עבאדיי של הפורום?...מדבר איתי בשפת ה"או ש?..."- אני עבאדיי של הפורום? אתה בא ומדבר אלי בתנאים ואז קורא לי עבאדי? זה היה טוב
אתה לא בגיל שלי על מה אני יריב איתך...אם היית בן 16...הייתי מדבר אחרת תאמין לי...
נכון.. אתה צודק.. מה לעשות שאני ב5 שנים יותר מבוגר ממך..
עכשיו תקשיב לי-
בכל הדיאלוג הזה אני לא קיללתי אותך, אז תתחיל להרגע, ומהר.
ויכוח או לא, זה לא במקום לבוא לכתוב לי בפנים מטומטם, אהבל וועוד כמה דברים שכתבת..
אני חושב שאתה מדבר שטויות, אבל אתה כל כך בטוח בעצמך שיש לך את הביצים לבוא ולהתווכח
עם מישהו שמבין "קצת" יותר טוב ממך, וקצת לא בגיל שלך...
בינתיים, חבר'ה פה יודעים שאני צודק, אז אני לא הולך להגיב לך על השטות הילדותית הבאה שאתה הולך לכתוב.

לילה טוב, ואני מקווה שתקום מחר בבוקר קצת יותר בוגר ומשכיל.
ואני מתנצל אם נפגעת, זהו סגנון הדיבור שלי.
ישן 15-01-09, 00:43   #28
pOOnch
חבר פעיל

הסמל האישי שלpOOnch

*למה שהוא לא יבין בזה אם הוא למד על זה?..מה אתה צוחק עליי או משהו...

*בנוגע למשפט שלא הבנת הסברתי לך שהוא לא אמר לי את זה כי הייתי שמנמן...לא משנה בקיצור...

*כתבתי בהודעות אחרות שאני לא מרוצה מהאימונים שלי?..
האימונים שלי עד עכשייו קרעו אותי ונהנתי בהם...
נכון שאני מתאמן בתכנית ביתית שהיא קצת פחות אפקטיבית אבל אין מה לעשות...

*לא אומר לך כלום אבל זאת האמת...

*אין רק יכול להגרם נזק נקודה.

*כל הכבוד אתה בן 21...(מה רצית להגיד בזה?)...

*אתה אומר את זה כי בדקת את המנת משכל שלי?..ואתה יודע שהיא נמוכה בשלך?

*ברור שאני יידבר אליך בתנאים,מה אתה אומר לי ייצור תחסוך לנו את ההודעות שלך,מה קרה נפתחנו...

לא אמרתי שקללת אותי לא אהבתי תהודעות האלה...
זה לא במקום להגיד לי ייצור...
ברור שיש לי ביצים למה מה קרה?..
מישהו מת או משהו?,אתה עדיין בן-אדם...
יכול להיות שאתה מבין יותר ממני...איך זה קשור לגיל?...
אני רק רוצה לשאול אותך שאלה אחת פשוטה:
על סמך מה אתה חושב שאתה מבין?...תן לי להבין את זה כי אני עדיין לא הבנתי אתה למדת או לומד על זה?..אוקיי עשית אחלה של שינוי זה עדיין לא אומר שאתה צריך להבין בזה יכול להיות שבעוד כמה שנים תלך כמו נחום-תקום...לא נפגעתי הכל ברוח הוויכוח..לילה טוב.

ישן 15-01-09, 09:38   #29
alfi
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלalfi

כללי:: אני? אלפי

ממש בקצרה...

ישנם מודלים רבים בפיתוח "כוח".כל חוקר,שיטה,מתודה כזו או אחרת מעלה נימוקים די משכנעים על טווחי חזרות ובכלל על "עבודה" בחדר הכושר.
אני לא יודע מה המורה לחנ"ג מגדיר אימון אינטנסיבי\עצים אבל מבחינתי כל מה שעולה בקנה אחד עם הספרות העדכנית הוא יהיה הנכון (לפחות עד שיוגדר אחרת).
על פי אותו מודל מדובר - בסיס האימונים יתחיל בהכרה ראשונית של המתאמן את עולם הכושר (התנגדות - במקרה שלנו),הכנה כללית של כל הגוף,שיפור מיומנויות מוטוריות via תרגילים,טווחי תנועה,מנחי גוף ועוד.
המטרה הראשונית,כאמור,מתבססת על העובדה שכל עומס שיהיה מעבר ליכולות הפיזיולוגיות של המתאמן עלול להוביל לפציעות ספורט מיותרות ובסופו של דבר הפסקה של תהליך האימון.
סבולת שריר ניתן לבצע גם מ-12 חזרות ומעלה.הדגש כמובן לעניין זה הוא הrm או האחוז מהיכולת המרבית.כלומר מה שמעניין אותנו זה לא רק מספר החזרות אלא גם היכולת לבצע 12 + חזרות במשקל הולם (לא כבד מדי וגם לא קל מדי).
המעבר לשלב הבא בשרשרת העבודה תלוי כמובן ביכולות,רצונות ושאיפות המתאמן.סדר גודל של מספר שבועות.

כמובן ששום דבר אינו מוחלט וזה תלוי במספר פרמטרים בין היתר רקע ספורטיבי,מטרת האימון,משתנים אנתרופומטריים,מוכנות פסיכולוגית ועוד.
alfi מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-01-09, 09:56   #30
The Sun
Banned

ציטוט:
זה מצחיק שכל דבר פה דורשים מחקר. מחקר למה בידיוק אתה רוצה? למה עדיף 5 חזרות או 15? אם אתה מבין את תגובת השריר לכל אחד מסוגי האימונים אז אתה יכול לענות לעצמך עם ידע בסיס בתורת האימון.
לא קראתי את כל הדיון, אבל המשפט האחרון שהוספת כציטוט הוא באמת שגוי ומוטעה מהיסוד.
אף תרגיל לא צריך להיות מבוצע ל100 ואפילו 90% מrm נמוך באופן קבוע כי זאת דרך מהירה להתקע, ולמתאמנים מתקדמים זאת דרך מהירה ובטוחה לגבול שבין פציעה לבין ot.

מה שכן, עדיף לעבוד ל5 חזרות בתרגילים האיטיים (אנחנו מדברים כאן כמובן על הסקוואט, דדליפט, בנץ' פרס, קלין ופרס) כיוון שזה טווח חזרות שמספיק כדי לתת את הגירוי הנחוץ למתחילים תוך כדי שמירה על טכניקה נכונה ויכולת להתאושש מאימון לאימון.

למי שלא ניסה - לעבוד טכניקה בסקוואט ל10 חזרות זה פשוט לא כדאי, אם הצלחתם אז השתמשתם במשקל נמוך מדי כדי לעבוד איתו על טכניקה והוא לא משקף את איך שהטכניקה שלכם תראה.
עדיף לעשות 2 סטים של 5 מאשר סט של 10 שהחזרות האחרונות יהיו גבוהות או בטכניקה רעה או ירגישו כמו טון.
The Sun מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-01-09, 10:00   #31
The Sun
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי the animal צפה בהודעה
התוכנית שהכי מותאמת למתחילים בכלל עובדת בטווח חזרות של 3-5...
אתה יכול לעבוד ל3 חזרות כמו כוסית ואתה יכול לעבוד ל20 חזרות כמו בן קשוח.
תוכנית טובה למתחילים תאפשר להתקדם מאימון לאימון תוך כדי מתן גירוי והפעלת מתח מספיק גבוה על השרירים שלא יפריעו להתאוששות המתאמן.

5 חזרות במשקל נמוך ב10% מהמשקל שאיתו אתה חושב אתה יכול לבצע 5 חזרות ישרתו טוב את המטרה הזו.
The Sun מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-01-09, 11:16   #32
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

כללי:: 179\95
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride

מתאמנים מתחילים מתחילים עם 15 חזרות לא כדי לפתח סיבולת אלה להתרגל להתנגדול ולאימון אנאירובי בכללי
!Demon! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-01-09, 13:08   #33
IsMe
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי !demon! צפה בהודעה
מתאמנים מתחילים מתחילים עם 15 חזרות לא כדי לפתח סיבולת אלה להתרגל להתנגדול ולאימון אנאירובי בכללי
התגובה הכי הגיונית שקראתי באשכול הזה.
הקטע בחודש הראשון הוא לתרגל את התנועות , להרגיל את השרירים למאמץ קבוע , לפתח את סיבולת לב הריאה בישביל שהלב יתרגל גם הוא למאמץ, ולא בישביל לגדול\לפתח סיבולת.

וגם ליטל פראנד אני מסכים איתך על התגובה הראשונה שנתת כי המורים לספורט הם לא מבינים שומדבר , גם המון מדריכים לא מבינים (לא כולם).
ישן 15-01-09, 15:45   #34
the animal

ציטוט:
לא דרשתי מחקר, אני רק אמרתי שאני אשמח אם אני אקבל מחקר בנוסף...
אני לא חושב שזה מה שהצעתי, אני כתבתי את זה איפשהו?
אני אל רואה סיבה למה לא לעבוד בתוכנית של 5 חזרות בהתחלה, מעבר לזה הרבה יותר קשה לקלוט את הטכניקה של התרגילים

ישן 15-01-09, 15:46   #35
the animal

ציטוט:
פורסם במקור על ידי the sun צפה בהודעה
אתה יכול לעבוד ל3 חזרות כמו כוסית ואתה יכול לעבוד ל20 חזרות כמו בן קשוח.
תוכנית טובה למתחילים תאפשר להתקדם מאימון לאימון תוך כדי מתן גירוי והפעלת מתח מספיק גבוה על השרירים שלא יפריעו להתאוששות המתאמן.

5 חזרות במשקל נמוך ב10% מהמשקל שאיתו אתה חושב אתה יכול לבצע 5 חזרות ישרתו טוב את המטרה הזו.
אני לא מדבר על אחוזים מהrm, אלא שאפשר ואפילו מומלץ לעבוד בהתחלה בטווח חזרות נמוך כדי ללמוד את הטכניקה לפחות.

תגובה