|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() למה דמגוגיה.. הקשר בין א"ג לסכרת הוא קצת מסובך, אתה מציג את הדברים בצורה פשטנית.
שאלתם ספציפית על פרוקטוז - קבלתם תשובה - המטבוליזם שונה מזה של גלוקוז ואי לכך ובהתאם לזאת הוא פחות מתאים בתור מקור פחמימה עיקרי. זה לא אומר שא-ס-ו-ר פרוקטוז וגם הדגמתי מתי הוא יכול להיות מועיל, אבל זה לא מקור מומלץ לפחמימות בלי קשר בכלל לא"ג - ולצורך העניין, הא"ג שלו בכלל נמוך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הפוסט הזה בלבל אותי לאללה
__________________
גלעד שליט עדיין חי כבר למעלה מ-1000 ימים בשבי!!! ![]() שחררו את גלעד! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() הגורם העיקרי לסכרת "מבוגרים" (שכבר נפוצה גם אצל ילדים) הוא השמנה וחוסר פעילות גופנית, זה דבר ראשון. מאכלים בעלי א"ג גבוה יכולים להיות מקושרים להשמנה בכך שהם פחות משביעים ועשויים להוביל לצריכת קלוריות מוגברת. בנוגע לא"ג עצמו, יש ויכוח האם הוא מהווה גורם לסכרת או לא. הבעיה המרכזית עם צריכה רבה של סוכרים היא שזה בא על חשבון מאכלים אחרים עשירים בסיבים - ולסיבים יש תפקיד בהגנה מפני סכרת מבוגרים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
__________________
גלעד שליט עדיין חי כבר למעלה מ-1000 ימים בשבי!!! ![]() שחררו את גלעד! |
|
![]() |
![]() |