ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   לא הבנתי משהו לגבי פחמימות (https://israelbody.com/showthread.php?t=46683)

senate 25-12-08 06:21

לא הבנתי משהו לגבי פחמימות

אם כל הסוכרים או פחמימות שאוכלים הופכים בסופו של דבר לגלוקוז
(קראתי את זה באיזה אשכול לפני כמה ימים ולא ראיתי שמישהו שלל את זה)

אז מה רע אם אחרי אימון אני יאכל שקית נחשי גומי בתור פחמימות פשוטות

Bono 25-12-08 07:53

קודם כל אחרי אימון צריך פחמימה בעלת א"ג גבוהה כדי שיקפיץ את האינסולין... לכן בד"כ אוכלים סוכר ענבים\ תמרים שהן בעלות א"ג גבוהה יותר מזו שציינת
דבר שני כן כל הפחמימות מתפרקות לגלוקוז, הפחמימה שאתה ציינת זה סוכרים שיתפרקו יותר מהר מפח' מורכרבות (אורז ש"ש וכו..).
הבעיה עם אכילת פחמימה כמו שאתה ציינת ביום יום היא שהיא יכולה להקפיץ את האינסולין( קרא על סכרת מבוגרים) אבל אם תאכל בנוסף חלבונים ו\ שומן הא"ג של הארוחה ירד.

Eyeseen 25-12-08 07:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bono (הודעה 727455)
קודם כל אחרי אימון צריך פחמימה בעלת א"ג גבוהה כדי שיקפיץ את האינסולין... לכן בד"כ אוכלים סוכר ענבים\ תמרים שהן בעלות א"ג גבוהה יותר מזו שציינת
דבר שני כן כל הפחמימות מתפרקות לגלוקוז, הפחמימה שאתה ציינת זה סוכרים שיתפרקו יותר מהר מפח' מורכרבות (אורז ש"ש וכו..).
הבעיה עם אכילת פחמימה כמו שאתה ציינת ביום יום היא שהיא יכולה להקפיץ את האינסולין( קרא על סכרת מבוגרים) אבל אם תאכל בנוסף חלבונים ו\ שומן הא"ג של הארוחה ירד.

מחזק, מה גם שנחשי גומי זה לא אוכל. זה גומי.:shok1:

Holy_Templar 25-12-08 07:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי eyeseen (הודעה 727457)
מחזק, מה גם שנחשי גומי זה לא אוכל. זה גומי.:shok1:

lol

זה אכיל אחי...

Eyeseen 25-12-08 07:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי holy_templar (הודעה 727458)
lol

זה אכיל אחי...

חח ברור, עדיין חרא.

Holy_Templar 25-12-08 08:01

ציטוט:

פורסם במקור על ידי eyeseen (הודעה 727460)
חח ברור, עדיין חרא.

אין ספק זה כמו להשלים קלוריות עם שוקולד וסופגניות...

:)

Max90kg 25-12-08 08:13

מישהו יכול להגיד לי מה זה א"ג?

Holy_Templar 25-12-08 08:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי max70kg (הודעה 727463)
מישהו יכול להגיד לי מה זה א"ג?

אתה מתכוון אולי ל ע"ג ?

ערך גליקמי של פחמימה ?

Max90kg 25-12-08 08:19

ציטוט:

קודם כל אחרי אימון צריך פחמימה בעלת א"ג גבוהה כדי שיקפיץ את האינסולין
זה מה שbono כתב. וכתוב שם א"ג

Eyeseen 25-12-08 08:23

אינדקס גליקימי, אותו דבר.

Holy_Templar 25-12-08 08:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Eyeseen (הודעה 727466)
אינדקס גליקימי, אותו דבר.

נכון

אינדקס או ערך

same same but different

Max90kg 25-12-08 08:25

תודה :)

agrox 25-12-08 10:43

נחשי גומי זה הכי הארדקור אחי.
:)

m0she 25-12-08 12:08

לא היה לי זמן להגיב על הפוסט ההוא, היו בו כמה טעויות.

לא כ-ל פחמימה נכנסת לגוף כגלוקוז, זאת טעות מרה. יש כמה סוכרים בגוף שלנו: גלוקוז, ריבוז, מנוז, גלוקוז, גלקטוז ועוד. הפחמימות העיקריות מהתזונה הן גלוקוז, גלקטוז ופרוקטוז. כל פחמימה שאנחנו צורכים נספגת כחד-סוכר, משמע כל מולקולת סוכר נכנסת לגוף כשהיא לא מחוברת כימית למולקולת סוכר אחרת (במזון הרבה מהסוכרים קשורים אחד לשני בשרשראות).

אם פרוקטוז נכנס לגוף, ההתנהגות שלו שונה מזו של גלוקוז. אחת התכונות שלו היא שהוא יותר ליפוגני - קל יותר לצבור שומן מצריכה של פרוקטוז מאשר צריכה של גלוקוז. דבר שני, יש לו אינדקס גליקמי יותר נמוך. בנחשי גומי יש המון סוכר לבן, שזה חצי גלוקוז חצי פרוקטוז - האינדקס הגליקמי לא יהיה גבוה. דבר שלישי, פרוקטוז לא יכול למלא גליקוגן - רק אם הוא יעבור המרה לגלוקוז. כמויות נמוכות של פרוקטוז יכולות לעודד בניית גליקוגן וזה אחלה אחרי אימון, אבל המון פרוקטוז לא מומלץ.

בקיצור, לא ה-כ-ל נכנס לגוף בתור גלוקוז.

Bono 25-12-08 12:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she (הודעה 727570)
לא היה לי זמן להגיב על הפוסט ההוא, היו בו כמה טעויות.

לא כ-ל פחמימה נכנסת לגוף כגלוקוז, זאת טעות מרה. יש כמה סוכרים בגוף שלנו: גלוקוז, ריבוז, מנוז, גלוקוז, גלקטוז ועוד. הפחמימות העיקריות מהתזונה הן גלוקוז, גלקטוז ופרוקטוז. כל פחמימה שאנחנו צורכים נספגת כחד-סוכר, משמע כל מולקולת סוכר נכנסת לגוף כשהיא לא מחוברת כימית למולקולת סוכר אחרת (במזון הרבה מהסוכרים קשורים אחד לשני בשרשראות).

אם פרוקטוז נכנס לגוף, ההתנהגות שלו שונה מזו של גלוקוז. אחת התכונות שלו היא שהוא יותר ליפוגני - קל יותר לצבור שומן מצריכה של פרוקטוז מאשר צריכה של גלוקוז. דבר שני, יש לו אינדקס גליקמי יותר נמוך. בנחשי גומי יש המון סוכר לבן, שזה חצי גלוקוז חצי פרוקטוז - האינדקס הגליקמי לא יהיה גבוה. דבר שלישי, פרוקטוז לא יכול למלא גליקוגן - רק אם הוא יעבור המרה לגלוקוז. כמויות נמוכות של פרוקטוז יכולות לעודד בניית גליקוגן וזה אחלה אחרי אימון, אבל המון פרוקטוז לא מומלץ.

בקיצור, לא ה-כ-ל נכנס לגוף בתור גלוקוז.

טוב לדעת, תודה משה!:clap:

dor_dru 25-12-08 18:08

זה אומר שמתפריט שמורכב יותר מפחממות מורכבות נעלה בפחות שומן מאשר בתפריט שמורכב יותר מפחממות פשוטות ?- כמובן שאני מתכוון שבשני המצבים זה בדיוק אותו ערך קלורי

m0she 25-12-08 18:11

איפה זה אומר את זה?

d2idan 25-12-08 18:23

כמה כפיות סוכר ענבים לוקחים אחרי אימון ?

dor_dru 25-12-08 18:36

אם פרוקטוז נכנס לגוף, ההתנהגות שלו שונה מזו של גלוקוז. אחת התכונות שלו היא שהוא יותר ליפוגני - קל יותר לצבור שומן מצריכה של פרוקטוז מאשר צריכה של גלוקוז

זה מה שהסקתי מזה
פרוקטוז- זה פירות ופחממות פשוטות. ולפי מה שאתה אומר אני מבין שיותר קל להשמיך מצריכת פחממות כאלו.

m0she 25-12-08 18:42

גם גלוקוז יכול להיות פחמימה פשוטה (למשל סוכר ענבים).

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:14.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ