ציטוט:
פורסם במקור על ידי shimonaz1
http://www.israelbody.org/index.asp?...&categoryid=81
"פעמים רבות מחלקים את החלבונים לחלבונים "מלאים" וחלבונים "חסרים". חלבון מלא הוא חלבון שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות וחלבון חסר הוא חלבון שלא מכיל אחת או יותר מחומצות האמינו החיוניות. זוהי הפשטת-יתר, כיוון שלמעט מקרים חריגים מאוד, בכל החלבונים בטבע יש את כל חומצות האמינו אך בכמויות משתנות. לכן, נכון יותר להגדיר חומצת אמינו מגבילה ולא חסרה. חומצת האמינו היא "מגבילה" כיוון שבהעדר חומצות אמינו חיוניות, הגוף לא יוכל לבנות חלבונים שכוללים אותן. למרות האמור לעיל, החלבון החסר אינו מהווה בעיה בתזונה הכוללת חלבון ממקורות מגוונים. בעיה יכולה להתעורר בעיקר כאשר התזונה מתבססת על מקור חלבון יחיד, מצב לא שכיח. למשל: בחיטה יש מעט ליזין והרבה מתיונין ובירקות יש מעט מתיונין והרבה ליזין. כך, החיטה והירקות יוכלו להשלים זה את זה."
|
תודה לכולם על התגובות..
אז בעצם אם אני מחשב את כל החלבון מכל המוצרים שאני אוכל ומגיע לכמות המומלצת זה בסדר?