ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

 
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 19-09-08, 00:24   #11
SiX PACK
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
 
הסמל האישי שלSiX PACK
 
תאריך הצטרפות: Dec 2006
הודעות: 8,457
גיל:: 21
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי slim shady צפה בהודעה
כתבתי את זה לעבודה בכימיה ככה שהרוב מתייחס להשפעה של הקפאין ותחושת ה"סטרס" שהוא יוצר אבל גם יש התייחסות להשלכות שליליות של זה.. אם אתה רוצה אני ימצא את הדפים המקוריים..


אל תכנסו לסטרס

תשתו קפה?

הקפה נחשב למשקה הנפוץ ביותר בעולם.
מקורו בעיר קאפה שבאתיופיה שם היו הילידים לועסים את פולי הקפה כמזון.
הקפה הוא משקה מעורר, מקובל בחברה, עוזר לשמירת ערנות.
יחד עם זאת אינו מתאים לכולם ומייחסים לו שורה ארוכה של נזקים.
בישראל ובעולם המערבי תשעה מתוך עשרה אנשים צורכים לפחות 200 מ"ג קפאין
ליום (כמות הנמצאת ב- 2 ספלי קפה).

קפאין הוא חומר השייך למשפחת המתיל-קסאנטינים.
נחשב לסם מעורר וממכר הוא נמצא במגוון מזונות ומשקאות.
הוא מצוי באופן טבעי בפולי הקפה, בעלי התה ופולי קקאו.
הקפאין מצוי ב- 60 צמחים שונים כמו גוארנה ואגוז קולה וכן מוסיפים אותו למשקאות תוססים רבים כמו קוקה קולה ותרופות לשיכוך כאבים והצטננות.
הקפאין מעורר ע"י המרצת מערכת עצבים מרכזית.

מי יכול לתאר לעצמו בוקר בלי כוס קפה, אבל המחיר של שתיית קפה עשוי להיות גבוה.
אנשים שצורכים קפאין על בסיס קבוע עשויים לחוות עלייה בלחץ הדם המתבצעת כתוצאה מחסימת קולטני האדנוזין שבתאי מערכת העצבים, על ידי תפיסת מקומם של האדנוזין בידי מולקולות הקפאין, מולקולות הקפאין בשונה ממולקולות האדנוזין לא גורמות להאטת פעילות התא, לכן כתוצאה מהפעילות המוגברת של התא שלא נחסמת ע"י מולקולות האדנוזין משתחרר הורמון הנקרא אפינפרין- אדרנלין. האדרנלין כשמשתחרר גורם למס' תופעות פיזיולוגיות, כשביניהם: הגברת קצב פעילות הלב ועליית לחץ הדם.
עליית לחץ הדם וקצב פעילות הלב גורמות לאנשים הצורכים קפאין להרגיש לחוצים יותר- מצב הנקרא סטרס (לחץ) שנוצר כדי להתמודד עם סכנה כלשהיא, מה שגורם לאותה תחושת ערנות שחשים לאחר צריכת קפאין- ולייצר יותר הורמוני סטרס מאשר בימים שבהם הם שותים משקה נטול קפאין. השפעות הקפאין נמשכות זמן רב לאחר הצריכה, לדברי החוקרים תופעה זאת קורת מפני שהגוף נפטר ממנו באיטיות: אחרי ארבע שעות, למשל, הוא נפטר ממחצית מכמות הקפאין שנצרכה. 12 שעות אחרי צריכת הקפאין, הגוף עדיין מכיל שמינית מהכמות.
במחקר שפורסם בעיתון אמריקאי. החוקרים - ד"ר ג'יימס ליין ועמיתיו מאוניברסיטת דיוק בדרהאם שבצפון קרוליינה - סבורים שצריכה קבועה של קפאין עלולה להגביר את הסיכון למחלות לב ולהחמיר מחלות שמושפעות מסטרס- כגון מחלות מעיים, סוכרת מסוג 2- הפוגעת בעיקר במבוגרים מעל גיל 30, והפרעה פוסט טראומטית- הפרעה פסיכיאטרית מתחום הפרעות החרדה.
לסיכום: כמות מתונה ושימוש בשכל הישר הם המפתח לצריכת מזונות ומשקאות המכילים קפאין למעשה, כמו בצריכת כל מזון אחר. אנשים הידועים "כרגישים", צריכים להימנע משתיית משקאות המכילים קפאין.
לא מזכירים מינונים במאמר הזה, כמה זה "צריכת קפה מרובה"..?

20 כוסות ביום..? 5 כוסות..? כוס אחת..?
__________________
People who say it cannot be done should not interrupt those
who are doing it

Facebook
SiX PACK מנותק   הגב עם ציטוט
 


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 05:04.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים