|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#10 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() כתבתי את זה לעבודה בכימיה ככה שהרוב מתייחס להשפעה של הקפאין ותחושת ה"סטרס" שהוא יוצר אבל גם יש התייחסות להשלכות שליליות של זה.. אם אתה רוצה אני ימצא את הדפים המקוריים.. אל תכנסו לסטרס תשתו קפה? הקפה נחשב למשקה הנפוץ ביותר בעולם. מקורו בעיר קאפה שבאתיופיה שם היו הילידים לועסים את פולי הקפה כמזון. הקפה הוא משקה מעורר, מקובל בחברה, עוזר לשמירת ערנות. יחד עם זאת אינו מתאים לכולם ומייחסים לו שורה ארוכה של נזקים. בישראל ובעולם המערבי תשעה מתוך עשרה אנשים צורכים לפחות 200 מ"ג קפאין ליום (כמות הנמצאת ב- 2 ספלי קפה). קפאין הוא חומר השייך למשפחת המתיל-קסאנטינים. נחשב לסם מעורר וממכר הוא נמצא במגוון מזונות ומשקאות. הוא מצוי באופן טבעי בפולי הקפה, בעלי התה ופולי קקאו. הקפאין מצוי ב- 60 צמחים שונים כמו גוארנה ואגוז קולה וכן מוסיפים אותו למשקאות תוססים רבים כמו קוקה קולה ותרופות לשיכוך כאבים והצטננות. הקפאין מעורר ע"י המרצת מערכת עצבים מרכזית. מי יכול לתאר לעצמו בוקר בלי כוס קפה, אבל המחיר של שתיית קפה עשוי להיות גבוה. אנשים שצורכים קפאין על בסיס קבוע עשויים לחוות עלייה בלחץ הדם המתבצעת כתוצאה מחסימת קולטני האדנוזין שבתאי מערכת העצבים, על ידי תפיסת מקומם של האדנוזין בידי מולקולות הקפאין, מולקולות הקפאין בשונה ממולקולות האדנוזין לא גורמות להאטת פעילות התא, לכן כתוצאה מהפעילות המוגברת של התא שלא נחסמת ע"י מולקולות האדנוזין משתחרר הורמון הנקרא אפינפרין- אדרנלין. האדרנלין כשמשתחרר גורם למס' תופעות פיזיולוגיות, כשביניהם: הגברת קצב פעילות הלב ועליית לחץ הדם. עליית לחץ הדם וקצב פעילות הלב גורמות לאנשים הצורכים קפאין להרגיש לחוצים יותר- מצב הנקרא סטרס (לחץ) שנוצר כדי להתמודד עם סכנה כלשהיא, מה שגורם לאותה תחושת ערנות שחשים לאחר צריכת קפאין- ולייצר יותר הורמוני סטרס מאשר בימים שבהם הם שותים משקה נטול קפאין. השפעות הקפאין נמשכות זמן רב לאחר הצריכה, לדברי החוקרים תופעה זאת קורת מפני שהגוף נפטר ממנו באיטיות: אחרי ארבע שעות, למשל, הוא נפטר ממחצית מכמות הקפאין שנצרכה. 12 שעות אחרי צריכת הקפאין, הגוף עדיין מכיל שמינית מהכמות. במחקר שפורסם בעיתון אמריקאי. החוקרים - ד"ר ג'יימס ליין ועמיתיו מאוניברסיטת דיוק בדרהאם שבצפון קרוליינה - סבורים שצריכה קבועה של קפאין עלולה להגביר את הסיכון למחלות לב ולהחמיר מחלות שמושפעות מסטרס- כגון מחלות מעיים, סוכרת מסוג 2- הפוגעת בעיקר במבוגרים מעל גיל 30, והפרעה פוסט טראומטית- הפרעה פסיכיאטרית מתחום הפרעות החרדה. לסיכום: כמות מתונה ושימוש בשכל הישר הם המפתח לצריכת מזונות ומשקאות המכילים קפאין למעשה, כמו בצריכת כל מזון אחר. אנשים הידועים "כרגישים", צריכים להימנע משתיית משקאות המכילים קפאין. נערך לאחרונה על ידי SiX PACK, 19-09-08 בשעה 00:21. |
![]() |
![]() |