|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() גם לג פרס ולחיצת חזה במכונה יעשו אותך חזק יותר, אבל לא באופן כזה שיתאים לחלק מענפי הספורט. התנועה שאתה מבצע מחזקת אותך באותו אופן שאתה מבצע את התנועה. כל הרעיון בסקוואט של ריפטו שהוא מחזק אותך למטרת ספורט כללי בלי ספציפיות מסוימת והוא אפילו כתב את זה בעצמו. להרמת משקולות זה פחות מתאים ו- High bar squat יעשה את העבודה טוב יותר מאחר והוא קרוב יותר מבחינה מכנית. לסקוואט של פאוורליפטרים מן הסתם עדיף לעבוד עם אותו סקוואט, שהוא בעמידה מאוד רחבה ומיקום המוט מאוד נמוך על הגב.
באשר למשפט הראשון שכתבת, ה Low Bar של ריפטו ממש לא עובד על יותר שרירים, לא יודע איפה שמעת/קראת את זה. הוא פשוט מכניס את ההאמטרינג למצב מאורך ומתוח יותר בתחתית התנועה מה שמסייע יותר ל ACL למנוע את החלקת השוק קדימה ביחס לירך. מפעיל פחות לחץ על הברך... תשמע אני לא שולל, אבל סקוואט עם ירידה של 2 ס"מ (עם אותו משקל של הסקוואט המלא) יפעיל פחות לחץ על הברך, עבודה עם 90 קילו תפעיל פחות לחץ מעבודה עם 100 קילו (לאותו טווח תנועה) ולא לעשות סקוואט בכלל יפעיל פחות לחץ מלעשות סקוואט כלשהו. אז השאלה פה איפה גבול הפציעה עומד, אני מניח שאת זה שנינו לא יודעים.
__________________
מדריך חדר כושר, מוסמך וינגייט
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
הסיבה ש low bar squat עובד על יותר שרירים היא בדיוק מה שאמרת. ההאמסרטינג נמתח יותר, והמקרבי ירך נמתחים יותר, וגם זוקפי עמוד השדרה עובדים יותר. אני לא מבין את הטענה האחרונה שלך. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
הם תרגילים שאתה מפתח בהם כוח ככה שיעזרו לך בקלין\סנאץ. אם אתה תתחזק בסקוואט כמו של ריפטו ובטווח התנועה הזה זה לא יעזור לך לצאת מקלין עמוק. אבל אם תתרגל סקוואט בטווח תנועה של הקלין זה כן יכול לעזור לך לצאת ממנו, לכן זה שאתה עובד על השריר זה לא אומר שהוא מתחזק בכול טווח תנועה. וחוץ מהחוזק עצמו של השריר צריך לזכור את הפן של המוח והתרגול של אותה תנועה הולך וחזור.
__________________
knowledge is power ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
בסקוואט מאחורה אתה יכול להעמיס יותר משקל ולתת גירוי יותר חזק.
__________________
knowledge is power ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
Strength is both general and specific: general in that it is alwayes good to be stronger, specific in that the strength needs to be acuired in a way that allows it to be applied to movement patters used in the sport for which we are conditioning. ציטוט:
ב low bar הזרוע מתקצרת כאשר המוט יורד את ה-2 ס"מ למטה, אבל היא מתארכת שוב כאשר הגו מקטין את הזוית שלו עם הרצפה. את האמת כשאני חושב על זה עכשיו קשה להגיד איפה יש יותר מומנט בלי מדידה מדויקת. בעקבות זה אני גם לא בטוח בכלל שאני אוכל לעבוד עם יותר משקל ב Low bar. אם אני אוכל לעבוד עם יותר משקל זה אולי רק בגלל שטווח התנועה בברך יהיה קטן יותר. פאוורליפטרים הם סיפור אחר לגמרי. הם שמים את המוט אפילו יותר נמוך מהטכניקה של ריפטו, העמידה שלהם רחבה מאוד מה שמקצר משמעותית את טווח התנועה והכי חשוב, הם משתמשים בחליפות לחיצה מה שמשנה לגמרי את חוקי המשחק.
__________________
מדריך חדר כושר, מוסמך וינגייט
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
בכל מקרה, אני חושב ששנינו מבינים את המשפט שציטטת בצורה שונה, ולא נצא מהוויכוח הזה. ואם שריר מפתח יותר כוח בזמן התרגיל, זה לא אומר שהוא עובד יותר חזק? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() רק אם אתה מעלה את העומס הוא עובד יותר חזק, נראה לי שזה מה שהוא התכוון
__________________
And most importantly: Everytime you squat above parallel, Rip drowns a kitten in milk Patience + Persistence = Progress. (Bill Starr, The Strongest Shall Survive) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
זה נכון שבסקוואט של ריפטו פושטי הירך ועמוד השדרה עובדים חזק יותר אבל זה לא בגלל שהשרירים מגיעים למתיחה גבוהה יותר, זה בסה"כ עקב זרוע משא ארוכה יותר (או במילים אחרות גו פחות אנכי לרצפה), אתה יכול להגיע לאותו עומס גם ב high bar squat אם תשים יותר משקל, בסופו של דבר אתה תגיע לאותו מומנט (משקל X זרוע), בהנחה שהקוואדס גם יוכלו לשאת את המשקל הזה. אם low bar squat היה יותר מועיל למרימי משקולות, אז היינו רואים אותם עובדים ככה. אני מניח שיש סיבה שכולם או לפחות רובם עובדים עם high bar וזה לא סתם במקרה. מה שניסיתי להגיד בפסקה האחרונה, שכל העניין הזה של "סקוואט כזה מפעיל פחות לחץ, סקוואט כזה מפעיל יותר לחץ" לא בהכרח מעיד על שום דבר מאחר ואנחנו לא יודעים איפה גבול הפציעה נמצא. על אותו משקל - סקוואט של 100 קילו מפעיל יותר "לחץ" על הברך מסקוואט של 90 קילו, אבל זה לא מעיד בהכרח על סיכוי ודאי לפציעה.
__________________
מדריך חדר כושר, מוסמך וינגייט
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
למה לדעתך פאוורליפטרים משתמשים ב low bar squat? |
|
![]() |
![]() |