ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 23-07-07, 17:24   #1
xZiPeR
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ran_z
זה לא יעיל להיפרטרופיה, בהנחה שאפילו אתה עושה דרופסט 2-3 סטים, נניח עשית 8 חזרות כל אחת תעשה 3 רצוף קיבלת 24 חזרות סה"כ, ו24 זה לא טווח יעיל להיפרטרופיה, גם עם עשית 2 רצוף ולא 3 עדין יוצא לך 16 חזרות וזה עדין לא הטווח האידיאלי להיפרטרופיה.
גם עם תקח מס' חזרות נמוך של 6 ותעשה כפול 3 עדין אתה יוצא מטווח שלא יעיל להיפרטרופיה (18) , ודרופסט לא עושים מתחת ל3 סטים רצוף אחרת זה לא דרופסט זה קשקוש.
אתה טוען שזה לא טוב להיפרטרופיה כי מספר החזרות הכולל יוצא גבוהה (16\24 חזרות), אבל אני לא מסכים איתך ממש כי ככל הידוע לי מה שמשנה להיפרטרופיה זה לא מספר החזרות שאתה עושה (אם תעשה 8 חזרות עם עשירית קילו לא תתרחש היפרטרופיה למרות ש8 חזרות זה מצויין להפרטרופיה וכו') אלא הרבה מאוד במשקל שבו אתה עובד.
ואם עשית את ה8 חזרות הראשונות במשקל שקרוב ל8RM שלך אז אני לא רואה סיבה למה שלא תתרחש היפרטרופיה - השריר כן נפגע מאוד וכו', אחרי זה אתה מוריד משקל ועובר לעבודה על סוג סיב אחר ועל מאגרי האנרגיה והמינרלים למניהם של השריר שמובילים לשיפור בסיבולת השריר, אבל החלק הראשון (וגם האחרים קצת) גורם היפרטרופיה מצויינת, לא ?
xZiPeR מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-07-07, 17:39   #2
ran_z
חבר פעיל

הסמל האישי שלran_z

ציטוט:
פורסם במקור על ידי xZiPeR
אתה טוען שזה לא טוב להיפרטרופיה כי מספר החזרות הכולל יוצא גבוהה (16\24 חזרות), אבל אני לא מסכים איתך ממש כי ככל הידוע לי מה שמשנה להיפרטרופיה זה לא מספר החזרות שאתה עושה (אם תעשה 8 חזרות עם עשירית קילו לא תתרחש היפרטרופיה למרות ש8 חזרות זה מצויין להפרטרופיה וכו') אלא הרבה מאוד במשקל שבו אתה עובד.
ואם עשית את ה8 חזרות הראשונות במשקל שקרוב ל8RM שלך אז אני לא רואה סיבה למה שלא תתרחש היפרטרופיה - השריר כן נפגע מאוד וכו', אחרי זה אתה מוריד משקל ועובר לעבודה על סוג סיב אחר ועל מאגרי האנרגיה והמינרלים למניהם של השריר שמובילים לשיפור בסיבולת השריר, אבל החלק הראשון (וגם האחרים קצת) גורם היפרטרופיה מצויינת, לא ?
אתה לא אמור לעשות עם עשירית משקל ולא עם משקל שקרוב לRM8, אם בחרת לעשות 8 חזרות אז אתה עושה בדיוק RM8 כי העבודה בדרופסט היא להתשה מוחלטת, כלומר כל הסטים לכשל מוחלט ורצופים ללא מנוחה בינהם, היפרטרופיה תיהיה, אבל זה עדין לא משנה את העובדה שמס' חזרות מעבר ל15 לא תעבה את סיבי השריר ביעילות. לכן עבודה על דרופסט היא עבודה שתשפר בעיקר את הרכיב הסיבולתי של השריר.
המונח 6-12 חזרות להיפרטרופיה הוא לא המלצה, זה העובדה.

כשתבין...תגדל!

לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
ran_z מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-07-07, 20:26   #3
slim shady
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלslim shady

שלח הודעה דרך MSN אל slim shady

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ran_z
אתה לא אמור לעשות עם עשירית משקל ולא עם משקל שקרוב לRM8, אם בחרת לעשות 8 חזרות אז אתה עושה בדיוק RM8 כי העבודה בדרופסט היא להתשה מוחלטת, כלומר כל הסטים לכשל מוחלט ורצופים ללא מנוחה בינהם, היפרטרופיה תיהיה, אבל זה עדין לא משנה את העובדה שמס' חזרות מעבר ל15 לא תעבה את סיבי השריר ביעילות. לכן עבודה על דרופסט היא עבודה שתשפר בעיקר את הרכיב הסיבולתי של השריר.
ד"א שמעתי איפשהו שעבודה בטווח חזרות של 15-20 מידי פעם עובדת על סיבי שריר שלא עובדים בטווחים נמוכים יותר..
slim shady מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-07-07, 23:29   #4
ran_z
חבר פעיל

הסמל האישי שלran_z

ציטוט:
פורסם במקור על ידי slim shady
ד"א שמעתי איפשהו שעבודה בטווח חזרות של 15-20 מידי פעם עובדת על סיבי שריר שלא עובדים בטווחים נמוכים יותר..
בטווח חזרות גבוהה הדגש על סיבים אדומים, אלה סיבים אוורינים בעלי הרבה מיטוכונדריות כדוריות דם אדומות.

כשתבין...תגדל!

ישן 23-07-07, 20:32   #5
xZiPeR
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ran_z
אוקיי אז עשית 8 חזרות עם ה8RM שלך, למה שזה שתוסיף עוד כמה חזרות עם משקלים נמוכים יותר יפגום בהיפרטרופיה ?
xZiPeR מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-07-07, 23:37   #6
ran_z
חבר פעיל

הסמל האישי שלran_z

ציטוט:
פורסם במקור על ידי xZiPeR
אוקיי אז עשית 8 חזרות עם ה8RM שלך, למה שזה שתוסיף עוד כמה חזרות עם משקלים נמוכים יותר יפגום בהיפרטרופיה ?
המחשבה שלך מוטעת, אתה אומר שאתה עושה 8RM ואז אתה עושה עוד כמה סטים אז למה שבסט הראשון של ה8 RM לא יחשב סט טוב להיפרטרופיה.
אתה צריך להבין שדרופסט זה סט אחד ארוך ורציף ללא מנוחה/הפסקה בינהם.
כלומר אתה לא מקבל 8 חזרות בסופו של דבר אתה מקבל הרבה יותר חזרות, לכן כפי שאמרתי השיטה הזאת משפרת בעיקר את הרכיב הסיבולתי של השריר.

אני אחדד את התרגיל בקצרה בדוגמה קלה, לפני כשבועיים עשיתי דרופסט לשריר הסוליה (בתרגיל הרמת עקבים בישיבה), אז הזמנתי בחור חביב לעמוד לידי ולעזור לי לבצע את הדרופסט, אז עשיתי 10 חזרות הגעתי לכשל, תוך כדי העבודה וללא הפסקה ביקשתי מהבנאדם שיוריד פלטה, לאחר מכן ביצעתי עוד 10 חזרות לכשל וכך עשיתי עם העוזר כ5 סטים רצופים כלומר 5X10 סה"כ ביצעתי 50 חזרות לשריר הסוליה.
מכאן אתה יכול להסיק ששיטה זו משפרת בעיקר את סיבולת השריר.

כשתבין...תגדל!

תגובה