|
![]() |
#1 | ||
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
האמסטרינג לא נכנס לפעולה רק בירידה לדיפ אלא במהלך כל התנועה, רק שהוא ממש לא נושא במרב העומס בטח לא בדיפ בגלל המנח של הברך. מה הבדל באורך שלו בין המצב בדיפ לעמידה, את זה כבר צריך למדוד. אבל בין מצב של ירך מקבילה לדיפ מדובר בהתקצרות גדולה יותר בברך לעומת התארכות בירך. ציטוט:
החישוב של המומנט שאלי עשה הוא נכון אבל המסקנה היא שגויה. כשהירך ניצבת להתנגדות זרוע המשא היא הגדולה ביותר, אבל זה לא רלוונטי כי כל כח ההתנגדות הולך נטו לרכיב המסובב ככה שאין עומס בכלל על הברך, לא דחיסה ולא פירוק. בירידה לדיפ אמנם המומנט הוא קטן יותר אבל הכח הפועל על הרכיב המפרק הוא גדול יותר.
![]() |
![]() |
#2 | ||
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
אני מסכים שההאמסטרינג נמתח לאורך כל התנועה בסקוואט, אבל רק במצב התחתון ביותר של הסקוואט הוא מגיע למתיחה כזאת שמשתווה בכוחה למתיחה של הקוואדס ובכך יוצרת איזון כוחות על הברך. אני לא יודע מה המקורות שלך (לא ענית לי עדיין בקשר לזה), אבל אני חושב שספר כמו Starting Strength שנכתב ע"י פרופסור לקיניזיולוגיה הוא מקור מספיק אמין להסתמך עליו. אני כמובן לא זורק פה דברים באוויר, אני מתסמך בעיקר על הספר הזה ועל קריאות מרופרפות באינטרנט שתואמות את אותה גרסה. ציטוט:
|
||
![]() |
![]() |