|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#22 | |
Banned
כללי:: יו הפנר מה זה מי אני
עוסק ב:: חייל בקרוב
|
![]() ציטוט:
זה יוצא בסביבות ה-50 גרם חלבון + כל החלבון מהחלב זה אפילו עובר את ה-80. ועוד לא דיברנו על ה-250 גרם חזה עוף, 5 ביצים, 2 קופסאות קוטג' ואחד קופסת טונה. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
חבר פעיל
|
![]()
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
כללי:: יו הפנר מה זה מי אני
עוסק ב:: חייל בקרוב
|
![]() 500 גרם זה בדיוק הקופסאות שקונים בסופר חח
בעיות? וואלה מביא חירבונים עצבניים ![]() שמע, אבל עם כמויות כאלו של אוכל רואים תוצאות טובות. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
חבר פעיל
|
![]() רק מלא למרות שתיאורטית צריך לספור גם את הלא מלא..
![]() |
#27 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
חבר פעיל
|
![]() מזה בדיוק חלבון לא מלא?
ומזה בדיוק חלבון מלא? אני יודע שחלבון זה חלבון נקודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() ציטוט:
סהר - חלבון מורכב מחומצות אמינו. יש 20 חומצות אמינו שמהן מורכבים החלבונים שהגוף שלנו מייצר. חלבון מלא פירושו חלבון שמכיל את כל חומצות האמינו האלו. חלבון לא מלא הוא חלבון שלא מכיל חלק מחומצות האמינו או שהוא מכיל את חלקן בכמות מאוד קטנה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
"ערך ביולוגי 100 משמעו ניצול מלא של אותו חלבון, בכך ש 100% של החלבון שהתעכל בגוף נשמר וכלום לא הלך לאיבוד. חלבון ביצה נחשב לבעל הערך הביולוגי הגבוה ביותר (יחד עם חלבון מי גבינה) ומהווה את הסטנדרט שאליו מושווים החלבונים האחרים." לחלבונים לא מלאים יש ערך ביולוגי עלוב ביותר. מה שאומר שאחוז גבוה מאוד מהם הולך לאיבוד. יש הרבה אנשים שמתנגדים לזה, אבל ממה שלמדתי מהמאמרים שקראתי, זה נכון. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() לא, יש 20. לא 22. תאמין לי משה יודע... הוא עשה קורס בביוכימיה :laugh:
![]() |
#33 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() הגדרה בכימיה אורגנית: חומצת אמינו היא כל מולקולה שיש בה קבוצה קרבוקסילית [cooh] ובעמדה אלפא אליה יש קבוצת אמין. לפי ההגדרה הזו יש כמות עצומה של חומצות אמינו.
הגדרה ביוכימית/ביולוגית: הגנום שלנו מכיל קודים ל20 חומצות אמינו בלבד. כל החלבונים בגוף מורכבים מ20 חומצות אמינו, לא פחות ולא יותר. אפשר לעשות להן מודיפיקציות באמצעות אנזימים ואפשר ליצור מהן חומצות אמינו אחרות, אבל כאשר רוצים לסנטז חלבון, משתמשים ב20 חומצות אמינו בלבד. משמע, לצורך העניין וההגדרות שלנו, יש 20 חומצות אמינו. בנוגע לBV: ראשית, יש מדדים אחרים לחלבון שנותנים ניקוד שונה לחלבונים שונים, חלקם יותר רלוונטיים והגיוניים מBV. שנית, האם חשבת פעם מדוע יש לחלבון חסר BV נמוך? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי משה, אני מוריד את הכובע :o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
חבר פעיל
|
![]() גם מלא וגם לא מלא
![]() |
#36 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
חלבון לא מלאים מנוקדים נמוך כי חומצות אמיניות מסויימות מצויות בכמות נמוכה שם או שלא מצויות בכלל. אבל האמת היא שארוחה ממוצעת ומאוזנת משלבת כמה מקורות חלבון, ע"ע בשר, קטניות, דגנים, ירקות וכו' מה שמשלים לחלבון מלא. (בסויה אין מתיונין ויש את כל השאר ובתירס אין ליזין ויש כמות גדולה של מתיונין, למשל) לכן מה שאמרת הוא פשוט לא נכון.
![]() |
![]() |
#37 |
חבר פעיל
|
![]() אני סופר גם את הלא מלא. עם מחשבים את כל החלבון הלא מלא שלי ביחד זה יוצא כמות יפה של חלבון.
|
![]() |
![]() |