ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 19-05-07, 20:47   #1
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

אני לא מסכים שאי אפשר לבדוק את הפרמטרים האלה. למשל - אפשר לתת לאנשים לעשות יוגה ולקבוצה אחרת לעשות פעילות מתונה אחרת אבל לא ספציפית כמו יוגה, ולראות אפקטים פסיכולוגיים וכו'. קורטיזול ושעות שינה ודאי שהם מדד שניתן לבדוק והמדדים גם נחקרים. נושא הגוף-נפש אפילו מאוד פופולרי בשנים האחרונות. אני לא אומר שאסור לאכול 6 ארוחות ביום למשל, אני אומר שזה פשוט לא יעיל יותר מ3 לפי הראיות שעומדות כיום. אם זה נוח לך, לך על זה. אבל אין סיבה לנמק את זה בטעוני תועלת, אלא בנימוקי נוחות.

בגישה שלך, אתה עשוי להקפיד על 10 דברים כשמתוכם רק 1 עובד מפני שאתה מסתכל על תמונה כללית ולא מבודד משתנים. בדיקה ספציפית של משתנים עוזרת לנו דווקא לעשות חיים קלים.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-05-07, 11:57   #2
gal.T
צוות ישראלבודי

הסמל האישי שלgal.T

עוסק ב:: Making the world a better place

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
בגישה שלך, אתה עשוי להקפיד על 10 דברים כשמתוכם רק 1 עובד מפני שאתה מסתכל על תמונה כללית ולא מבודד משתנים. בדיקה ספציפית של משתנים עוזרת לנו דווקא לעשות חיים קלים.
מבחינת תזונה, יש בסה"כ שני פרמטרים שחשובים לנו בגדול על מינת לראות שינויים בהרכב הגוף אצל מתאמנים אנאירובים. שהם;
א. שליטה קלורית (גרעון\עודף)
ב. כמות חלבון מספקת

במרוצת השנים, אנשים לאט לאט מגיעים למסקנה שמעבר לפרמטרים הפשוטים הללו, אין הרבה חדש תחת השטח, כאשר לפעמים היחס הקיצוני שמקבלים כל מיני פרמטרים אחרים עושה אפילו יותר נזק מתועלת. וזו הסיבה העיקרית שאני מרבה ללכת נגד כל מיני הסכמות כלליות בתחום, שכן הן מסיטות את עינינו מהדברים שבאמת חשובים.

אנשים מפרידים אבות מזון, אוכלים כל X שעות בהקפדה מוגזמת, קמים באמצע הלילה לשתות שייק, בוחרים פחמימות ע"פ טבלה, והרשימה עוד ארוכה. וזו דוגמא לפרמטרים שלא רק שלא משנים דבר, אלא גם יכולים להקשות במיוחד ואף לפגום ישירות בשינה ובשליטה הקלורית למשל.

chivas,
אני בהחלט מסכים עם זה שאוכלוסיות שונות ועבודת שטח עם אנשים זה דבר שונה לגמרי, ואני כמובן שלא אתיימר לומר לך מה טוב\לא טוב בשבילך. כאן בפורום אנו מדברים על נושאים בצורה כללית יותר, מעלים תאוריות, דנים בנתונים מחקריים מדעיים כאלו או אחרים, כאשר בסופו של דבר ההמלצות הן שטחיות ופחות הייתי רואה אותן כפרקטיות לאדם שצריך הכוונה אינדוידואלית. וכשזה נאמר, אני חייב לציין שאני גם לא רואה שום צורך לערבב בין השניים, ואני ממש גם נגד לעשות זאת (כמו במסר שבחתימה שלי). אם אתה עובד עם בנאדם ואתה רואה לנכון להגיע איתו ל7 ארוחות, לעבוד איתו בווליום מוגזם, ולשלב לו אירובי מהיום הראשון של הדיאטה, זה בסדר גמור ואני רואה הרבה שיקולים מאחורי זה (גיל עושה את זה הרבה עם הרבה הגיון מאחורי זה). אבל חשוב שתבין שדרך האינטרנט אין מקום לגישה הזאת, מפני שלא ניתן לשמור על גישה אינדוידואלית אמיתית כאן וזה גם לא אחראי לנסות לעשות זאת. לכן אתה צריך לקבל את הדרך שבה אנו דנים כאן על נושאים, את הגישה המדעית שמפרידה את המשתנים, נותנת לנו אינדיקציה סטטיסטית על מה עובד ומה לא, ומביאה אותנו למסקנות אמינות. שזה במקום ללכת אחרי עדויות של אנשים שמנסים על עצמם ולא להגיע כך לשום מסקנה של מה גורם למה.

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-05-07, 18:56   #3
THE_JUGGERNAUT
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gal.T
מבחינת תזונה, יש בסה"כ שני פרמטרים שחשובים לנו בגדול על מינת לראות שינויים בהרכב הגוף אצל מתאמנים אנאירובים. שהם;
א. שליטה קלורית (גרעון\עודף)
ב. כמות חלבון מספקת

במרוצת השנים, אנשים לאט לאט מגיעים למסקנה שמעבר לפרמטרים הפשוטים הללו, אין הרבה חדש תחת השטח, כאשר לפעמים היחס הקיצוני שמקבלים כל מיני פרמטרים אחרים עושה אפילו יותר נזק מתועלת. וזו הסיבה העיקרית שאני מרבה ללכת נגד כל מיני הסכמות כלליות בתחום, שכן הן מסיטות את עינינו מהדברים שבאמת חשובים.
מסכים עם כל מילה שנכתבה, ניסוח מעולה גל

THE_JUGGERNAUT מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה