|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#22 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
אבל אתה כן צודק לגבי 8-12 חזרות שזה באמת השילוב הכי שוויוני בין שתי ההיפרטרופיות (אפשר אפילו להגיד 6-12 חזרות). בכלל, יש לציין שאי אפשר לעבוד רק על סוג היפרטרופיה אחת. היפרטרופיה סרקופלזמית תתרחש גם בטווחים הכי נמוכים והיפרטרופיה מיופיברילרית תתרחש בטווחים של עד 20 חזרות בערך. הנה טבלה להמחשה מתוך הספר Starting Strength של מארק ריפטואה, http://www.startingstrength.com/files/sample200.pdf
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ממתי יש פגיעה בשריר בrm1?
![]() |
#24 |
חבר פעיל
חדר כושר: תקוותנו אשקלון
|
![]() 3 סטים
8*1 12*2 15*3
![]() |
#25 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ההבדל בין טווחי החזרות של 8-12 ל4-8 הוא בעיקר של היפרטרופיה כנגד כוח ולא של סוג מסויים של היפרטרופיה. וכן, זה סותר את מה שרשמתי בהודעה הקודמת לגבי ההיפרטרופיה המיופיברילית, אני התבלבלתי, דווקא המושג powerbuilding יותר מתאים כי זה סוג של פיתוח כוח עם היפרטרופיה ביחד. חשוב גם לציין שטווח החזרות הוא לא הדבר היחידי שמשפיע (לכן גם ציינתי את העניין של "משקלים מקסימאליים), כי סטים, משקלים ומנוחות בין סטים הם גם משתנים חשובים מאד ואפשר להגיע לרמת היפרטרופיה משמעותית אפילו עם סטים של חזרה אחת, תתפלאו, Dan Moore פיתח שיטה של עבודה עם 20 סטים של חזרה אחת ו-5-10 שניות מנוחה בכל סט עם משקל של 4RM-10RM למטרת פיתוח שריר. אני באופן אישי אוהב לעבוד בטווח של 6-10. 6-12 זה טווח גדול מדי לדעתי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() 50% לעולם לא יהיה אירובי, אל תגזים.
![]() |
#27 |
חבר פעיל
|
![]() אני עושה 5*5 ואז עוד איזה שני סטים של 6-10.
בקשר לשיטה שתאקימה מדבר עליה, כנסו ללינק הזה: http://max-stimulation.hypertrophy-research.com/ יש שם ספר להורדה, אתם מוזמנים לקרוא עליה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
עריכה: Tom Platz היה עושה סקוואטים עם משקל בסביבות ה-100 ק"ג למשך 10 דקות רצופות. עבורו זה היה אירובי ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
|
![]() ציטוט:
ההבדלים בין טווחי חזרות שונים באים לידי ביטוי במס' גורמים, ולא כמו שאתה אומר, הבדל בין כח להיפרטרופיה, או הבדל בין סוגי הסיבים. ככל שטווח החזרות יהיה נמוך יותר (ובהנחה שמדובר במשקלים מקסימליים או תת מקסימליים), גיוס היחידות המוטוריות יהיה יעיל יותר, הסיבים הלבנים יקחו את רוב העבודה ומרבית ההיפרטרופיה תתרכז בחלק המיופיברילרי של השריר. זה לא או זה - או זה, זה הכל ביחד. וכמובן שישנם עוד הבדלים בין טווחי החזרות, למשל יצור חומצה לקטית, צפיפות עצם, יעילות מאגרי ATP וקריאטין פוספט ועוד דברים. זה הכל מצוין בטבלה שצירפתי בהודעה הקודמת. בקשר לשיטה של Dan Moore, אני לא בא לזלזל, אבל לי זה יותר נשמע כמו "רסט פאוז". סט אחד של 20 חזרות עם הפסקה של 5-10 שניות בן חזרה לחזרה, ב-RM4-RM10. אם תוצאת השיטה היתה היפרטרופיה בעיקר בחלק הסרקופלזמי של השריר, אני לא אתפלא למה אמרת שטווחי חזרות שונים לא מבדילים בין היפרטרופיה סקופלזמית למיופיברילרית. דבר אחרון, 50% מ-RM1 זה ממש לא עבודה אירובית, אפילו לא קרוב. וגם 25% זה לא עבודה אירובית.
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
חבר פעיל
גיל:: אמממ תחומי העניין שלי הם:בודיבילדינג, בודיבילדינג, בודיבילדינג, ועוד קצת בודיבילדינג. וגם פוואר ליפט
|
![]() אידען, לא ידעתי שזה אתה חחחחחח חשבתי רגע מי זה מי זה?! אין מצב כל כך הרבה הודעות ואני לא מכיר אותו חחחחחחחחחחחחחח עכשיו נפל לי האסימון
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
שעה אני לא מבין מי זה, גם אווטר וגם כינוי חדש ![]()
"פושעי אוסלו \ ההתנתקות לדין" "החיטוב שלך זה 80% תזונה המסה שלך זה 80% אימונים החיטוב והמסה שלך זה 100% סטרואידים" ג'אי קטלר במסה (תמונה חדשה) : http://img19.imageshack.us/img19/9108/66454295sl1.jpg "סמים הם סטרואידים לנשמה" נמרוד מני = מלך ישראל! (חי חי וקיים) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
|
|||