ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פציעות ספורט

פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 01-07-13, 00:05   #1
harel1981
חבר מתחיל

ברירת מחדל כאבים בחלק החיצוני של פיקת הברך

שבוע טוב!
לפני שבוע בדיוק העלתי את המשקל במשקולות לאימון רגליים (מצטער, לא בקיא בשמות),
ולאחר האימון האנארובי, רצתי 5 קילומטר בהליכון במהירות ממוצעת של 13 קמ"ש (כהרגלי פעמיים בשבוע). לקראת סיום הריצה התחלתי להרגיש כאבים בחלק החיצוני של הברך ברגל שמאל והפסקתי את הריצה. בערך יום וחצי הרגשתי את הכאב, הוא לא היה חזק, אבל הגביל אותי בתנועה.
החלטתי לתת מנוחה של שבוע, והיום שהייתי בטוח שהכל עבר, כי כבר לא הרגשתי שום כאב, אחרי 7 דקות של ריצה קלה התחלתי להגביר קצת את הקצב ומיד הכאבים חזרו, עד כדי כך שלא יכולתי להמשיך לרוץ בכלל.
כרגע אין לי כאבים והתנועה לא מוגבלת.
האם זה משהו שמצריך בדיקת רופא? או שפשוט מומלץ לתת לרגל מנוחה יותר ארוכה?
יש פעולה כל שהיא שאמורה לעזור להחלמה במקרה כזה?
תודה מראש.
harel1981 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-07-13, 15:08   #2
Holy_Templar
מנהל הפורום

הסמל האישי שלHoly_Templar

חדר כושר: חדר כושר
שלח הודעה דרך MSN אל Holy_Templar

ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel1981 צפה בהודעה
שבוע טוב!
לפני שבוע בדיוק העלתי את המשקל במשקולות לאימון רגליים (מצטער, לא בקיא בשמות),
ולאחר האימון האנארובי, רצתי 5 קילומטר בהליכון במהירות ממוצעת של 13 קמ"ש (כהרגלי פעמיים בשבוע). לקראת סיום הריצה התחלתי להרגיש כאבים בחלק החיצוני של הברך ברגל שמאל והפסקתי את הריצה. בערך יום וחצי הרגשתי את הכאב, הוא לא היה חזק, אבל הגביל אותי בתנועה.
החלטתי לתת מנוחה של שבוע, והיום שהייתי בטוח שהכל עבר, כי כבר לא הרגשתי שום כאב, אחרי 7 דקות של ריצה קלה התחלתי להגביר קצת את הקצב ומיד הכאבים חזרו, עד כדי כך שלא יכולתי להמשיך לרוץ בכלל.
כרגע אין לי כאבים והתנועה לא מוגבלת.
האם זה משהו שמצריך בדיקת רופא? או שפשוט מומלץ לתת לרגל מנוחה יותר ארוכה?
יש פעולה כל שהיא שאמורה לעזור להחלמה במקרה כזה?
תודה מראש.
תהיה חכם, אם אתה עובד עם משקלים גבוהים ומייד עושה גם אירובי ומתחילים לך כאבים זה יכול להיות כל מיני דברים.

נסה לעבוד עם משקל נמוך יותר ולעשות אותו דבר ולראות האם מתחילים לך כאבים, ייתכן שזו הרצועה של הברך ואם זה המצב זה מצב חמור שדורש טיפול, כי אם תתפתח לך דלקת שם זה יכול להשבית אותך לחודשים או אם תמתח את הרצועה הזו.

אני הייתי ממליץ לנסות שוב במשקל נמוך ולראות מה התגובה של הרגל, אם הכאב חוזר גש לאורטופד בכדי לבדוק, זה עדיף שהוא ימצא שאין לך כלום מאשר שתגיע עם רצועה קרועה או מתוחה או מודלקת למיון
ישן 01-07-13, 18:43   #3
harel1981
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי holy_templar צפה בהודעה
תהיה חכם, אם אתה עובד עם משקלים גבוהים ומייד עושה גם אירובי ומתחילים לך כאבים זה יכול להיות כל מיני דברים.

נסה לעבוד עם משקל נמוך יותר ולעשות אותו דבר ולראות האם מתחילים לך כאבים, ייתכן שזו הרצועה של הברך ואם זה המצב זה מצב חמור שדורש טיפול, כי אם תתפתח לך דלקת שם זה יכול להשבית אותך לחודשים או אם תמתח את הרצועה הזו.

אני הייתי ממליץ לנסות שוב במשקל נמוך ולראות מה התגובה של הרגל, אם הכאב חוזר גש לאורטופד בכדי לבדוק, זה עדיף שהוא ימצא שאין לך כלום מאשר שתגיע עם רצועה קרועה או מתוחה או מודלקת למיון
תודה על התשובה.
שכחתי לציין שלא עשיתי שום אימון משקולות ברגליים אחרי ה7 ימי מנוחה. עשיתי רק ריצה ורק כאשר עליתי ל12 קמ"ש לאחר 7-8 דקות ריצה , הרגשתי את הכאב חוזר.
ושוב אני חייב לציין שאין לי כאבים או הגבלות בתנועה ביומיום. עדיין אתה ממליץ להבדק אצל רופא?
ישן 01-07-13, 20:02   #4
Holy_Templar
מנהל הפורום

ציטוט:
תודה על התשובה.
שכחתי לציין שלא עשיתי שום אימון משקולות ברגליים אחרי ה7 ימי מנוחה. עשיתי רק ריצה ורק כאשר עליתי ל12 קמ"ש לאחר 7-8 דקות ריצה , הרגשתי את הכאב חוזר.
ושוב אני חייב לציין שאין לי כאבים או הגבלות בתנועה ביומיום. עדיין אתה ממליץ להבדק אצל רופא?
במידה והכאב חזר, כמובן.. ממליץ לך ללכת לאורטופד ולבדוק את זה.

עדיף שתבזבז מעט מהזמן שלך ותבדוק ויצא שאין לך כלום מאשר שתעשה לעצמך נזק שיכול להשבית אותך להרבה זמן.
ישן 01-07-13, 21:42   #5
harel1981
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי holy_templar צפה בהודעה
במידה והכאב חזר, כמובן.. ממליץ לך ללכת לאורטופד ולבדוק את זה.

עדיף שתבזבז מעט מהזמן שלך ותבדוק ויצא שאין לך כלום מאשר שתעשה לעצמך נזק שיכול להשבית אותך להרבה זמן.
אוקיי, אני אבדק. תודה רבה.

*שאלה אחרונה: קיים מדריך כלשהו לגבי שלבים בהגברת קצב הריצה על הליכון?
לרוב אני מגיע למהירות של 13-15 קמ"ש כבר אחרי 8 דקות. (לפני זה הייתי מגיע כבר אחרי 6 דקות והייתי מרגיש עומס ברגליים בשלב מסויים) האם יש מדריך שמסביר באיזו הדרגה
מומלץ להגביר את המהירות .
ישן 01-07-13, 21:44   #6
Holy_Templar
מנהל הפורום

ציטוט:
אוקיי, אני אבדק. תודה רבה.

*שאלה אחרונה: קיים מדריך כלשהו לגבי שלבים בהגברת קצב הריצה על הליכון?
לרוב אני מגיע למהירות של 13-15 קמ"ש כבר אחרי 8 דקות. (לפני זה הייתי מגיע כבר אחרי 6 דקות והייתי מרגיש עומס ברגליים בשלב מסויים) האם יש מדריך שמסביר באיזו הדרגה
מומלץ להגביר את המהירות .
הלוואי ויכולתי לסייע לך שם, אבל אני ואירובי לא חברים טובים... אני אקטומורף שנלחם על כל קילו, אחוז השומן שלי נמוך
ישן 15-07-13, 21:53   #7
jojoManlshin
חבר מתחיל

טעות סליחה
jojoManlshin מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה