|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() 1. הסמכנו
- אין צורך באירובי כי אפשר להגדיל את הגרעון ולהמנע מהקורטיזול שיופרש, או לחילופין ללכת לעשות כמה מקצים של ספרינטים שיעיפו שומן מהגוף, יטיסו את החילוף חומרים (עד ל24 שעות) וישמרו את הגוף במצב אנטי קטבולי לתקופה קצרה (שעות). (לכל ענייני הספרינטים יש רפרנסים ומחקרים תומכים, אתה מוזמן לחפש, אם לא תמצא אני אמצא לך). - גם אני למדתי את זה, אבל ברור לך שלא מדובר בפחמימות עצמן, אלא בגליקוגן. --> בגלל המחסור או לעיתים העדר מוחלט של השומן בגוף, השומן שאתה אוכל, ולצערנו גם קצת מהחלבון שאתה צורך יעברו מסלול אנרגטי בו הם יתפרקו ויהפכו לגליקוגן, שילך למוח, לכבד ולשאר האיזורים החיוניים. נערך לאחרונה על ידי אלברט ברכה, 22-05-13 בשעה 23:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
אני זוכר שקראתי שפעילות כזאת מסייעת רק בניוד השומן וכדי לשרוף אותו יש צורך באירובי.. פרוטוקולים שומן עיקש.. אני מבין שמדובר בגליקוגן, אבל השאלה היא האם בהעדר פחמימות, הגוף יודע לנתב את החלבונים והשומנים לאגירת גליקוגן ושימוש בו לתפקוד מוח לדוגמא, או שבהעדר פחמימות, החלבונים והשומנים מיועדים כמקור אנרגיה, אך ורק כשיש צורך באנרגיה מיידית, לדוגמא ריצה ? ד"א לפי מה שלמדתי, המשפט שלך הפוך.. "השומן שאתה אוכל, ולצערנו גם קצת מהחלבון שאתה צורך יעברו מסלול אנרגטי..." למדתי שדווקא החלבון יהווה כמקור אנריה ראשוני וגדול יותר ורק אז השומנים יכנסו לתמונה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ולצורך העניין - הדיאטות האלה הרבה יותר נפוצות ממה שזה נראה, ואם לא היה מתקיים מה שאני אומר, כל מי שלא היה צורל פחמימות היה עובר מוות מוחי. למדת מה ואיפה? בקורס המסריח בשיאים? שאיתי זיו מזיין תשכל שם לא לעשות סקוואט מלא? לגבי מה עובר מהר יותר במסלול, שומן או חלבון, אף פעם לא התעמקתי כי לא ככ מעניין. אתמול לצורך העניין, הייתי על 3300, שמתוכם 2100 קלוריות משומן, 1000 מחלבון והשאר פחמימה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
לגבי המוות מוחי.. אני מניח שהגוף אוגר גליקוגן בדיוק בשביל המצבים האלו, אז למשך זמן מסוים הוא יוכל להסתדר ככה... אחרי תקופה מסוימת אני לא יודע אם תחווה מוות מוחי אבל ייתכן שתגרום לבעיה כלשהי בתפקוד... למדתי בוינגייט, ד"א מלמדים שם סקוואט מלא.. לגבי הטענות שלך, זה מעניין... השאלה אם זה באמת עובד ולאיזו מטרה... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
קרוספיט נקרא אימון מטאבולי. אימון אנאירובי לצורך העניין זה ספרינטים\אינטרוולים בלבד. לגבי הגליקוגן במוח, הגוף מפיק גליקוגן מחלבון ומשומן, פחמימות לא היו אף פעם חיוניות והגוף יכול לתפקד (ולתפקד יותר טוב לאורך זמן) בלעדיהן. יש הרבה מחקרים שמקשרים בין דיאטות עשירות בפחמימה לרמות כולסטרול גבוהות, מחלות, זיהומים וכו'. בכל מקרה, הנוהג הזה של לעשות אירובי בכלל ובחיטוב בפרט כדי לאבד שומן הוא לא מדויק, אירובי שורף קלוריות, חלקן הגדול גליקוגן ופחמימות, ופחמימות סופחות איתן מים מן הסתם. אל כל הדברים האלה לא אני המצאתי, הכל מופיע באינטרנט. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
נפיחון
|
![]() ציטוט:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
במהלך חיטוב איך להתאמן? | yardenadi | אימונים | 6 | 03-02-11 07:44 |
חיטוב והגדלת השריר. | PantheR | תזונה ותוספים | 18 | 14-09-09 12:32 |
התייעצות לקראת סוף חיטוב ואולי התחלה של מסה | DanD | תזונה ותוספים | 5 | 24-06-09 01:32 |
חיטוב שלא יפגע במסת השריר?. | קראטין | תזונה ותוספים | 3 | 20-12-08 22:24 |
שאלה בקשר לשינויים בסיבולת של השריר באימון חיטוב | superbik3 | אימונים | 3 | 21-07-08 23:53 |