ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 09-03-13, 18:53   #1
matan02
חבר פעיל

ברירת מחדל שאלה קטנה לגבי ארוחת בוקר..

אם אני בדרך כלל אוכל קוטג' בארוחת בוקר (שזה 20 גרם חלבון) ונגמר לי הקוטג' .. ואני אוכל במקום זה קופסת טונה.. משנה ? משמעותי ?
matan02 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-03-13, 21:12   #2
pOOnch
חבר פעיל

הסמל האישי שלpOOnch

חדר כושר: אין

תגיע לערכים הסופיים שלך בסוף כל יום זה מה שחשוב,ארוחת בוקר ארוחת ערב אחריי ולפניי אימון אין לזה כבר משמעות...מה שחשוב זה ערכים סופיים ודיי..

"עדיף למות על הרגליים מאשר לחיות על הברכיים"
pOOnch מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-03-13, 23:47   #3
AchiliZ
חבר פעיל

חדר כושר: אולימפוס עם האלים

דווקא ארוחת בוקר היא החשובה ביותר כי הגוף לא קיבל כלום במהלך 8-10 שעות הקרובות וחשוב שתיהיה עשירה בחלבון טוב שמיתעכל מהר (לא קוטג') הייתי ממליץ על סקופ אבקת חלבון כמובן פחמימות לא יזיקו שיבולת שועל לדוגמא
ישן 10-03-13, 23:10   #4
pOOnch
חבר פעיל

הסמל האישי שלpOOnch

ציטוט:
פורסם במקור על ידי achiliz צפה בהודעה
דווקא ארוחת בוקר היא החשובה ביותר כי הגוף לא קיבל כלום במהלך 8-10 שעות הקרובות וחשוב שתיהיה עשירה בחלבון טוב שמיתעכל מהר (לא קוטג') הייתי ממליץ על סקופ אבקת חלבון כמובן פחמימות לא יזיקו שיבולת שועל לדוגמא

אוי נו באמת,בוא תסביר לי מה משנה אם הוא יכניס את החלבון הזה בארוחת צהריים ולא בארוחת בוקר...בטח הוא יתחיל לפרק שריר נכון?...מיתוס מיתוס מיתוס.

ישן 11-03-13, 17:36   #5
AchiliZ
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי poonch צפה בהודעה
אוי נו באמת,בוא תסביר לי מה משנה אם הוא יכניס את החלבון הזה בארוחת צהריים ולא בארוחת בוקר...בטח הוא יתחיל לפרק שריר נכון?...מיתוס מיתוס מיתוס.
עשיתה סלט לפרק לא לפרק.....ארוחת בוקר זה הארוחה הכי חשובה ביום במיוחד לאדם שמשקיע בתזונה לכן עדיף לאכול אוכל שמיתעכל מהר ולא קוטג'..אם אתה כול כך בטוח במה שאתה אומר וחושב שאני מבלבל תמוח נחכה לעוד תגובות.....
ישן 12-03-13, 00:13   #6
MrT
חבר פעיל

ציטוט:
עשיתה סלט לפרק לא לפרק.....ארוחת בוקר זה הארוחה הכי חשובה ביום במיוחד לאדם שמשקיע בתזונה לכן עדיף לאכול אוכל שמיתעכל מהר ולא קוטג'..אם אתה כול כך בטוח במה שאתה אומר וחושב שאני מבלבל תמוח נחכה לעוד תגובות.....
מסכים איתך אחי לגבי החשיבות של ארוחת הבוקר, אין צורך להרחיב ולחפור על דברים שכבר ציינת ושאני מסכים איתם. מעבר לכך, לא יצא לי לקרוא מאמרים שלא מדגישים את החשיבות של ארוחת הבוקר, זה גם בין הייתר מה שמלמדים בשיעורי תזונה בוינגיט. לגבי הקוטג׳ אני לא בטוח שאני מסכים איתך, בערך כ 75% מהחלבון שנמצא במוצרי גבינה הוא חלבון קזאין, הייתר הוא חלבון מיי גבינה שכן מתעכל מהר (נכון שהיחס נוטה בצורה משמעותית לקזאין אבל עדין 25% זה חלק לא מבוטל).

מדריך חדר כושר (בית ספר למאמנים-וינגיט)
MrT מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 12-03-13, 13:55   #7
AchiliZ
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי mrt צפה בהודעה
מסכים איתך אחי לגבי החשיבות של ארוחת הבוקר, אין צורך להרחיב ולחפור על דברים שכבר ציינת ושאני מסכים איתם. מעבר לכך, לא יצא לי לקרוא מאמרים שלא מדגישים את החשיבות של ארוחת הבוקר, זה גם בין הייתר מה שמלמדים בשיעורי תזונה בוינגיט. לגבי הקוטג׳ אני לא בטוח שאני מסכים איתך, בערך כ 75% מהחלבון שנמצא במוצרי גבינה הוא חלבון קזאין, הייתר הוא חלבון מיי גבינה שכן מתעכל מהר (נכון שהיחס נוטה בצורה משמעותית לקזאין אבל עדין 25% זה חלק לא מבוטל).

לא יכנס איתך לאחוזים זה לא מעניין למרות שקוטג' ידוע כמוצר שמיתעכל לא הכי מהר ועל הבוקר הזמינות של המזון חשובה....לא סתם רוב האנשים(מיתאמנים בפרט) יעדיפו ביצים או שייק חלבון בנוסף לפחמימה ולא קוטג'
ישן 12-03-13, 14:07   #8
nadavmoore
חבר פעיל

למה היא כזאת חשובה לא הבנתי? נגיד וקמתי בבוקר ולא אכלתי עד הצהריים, אבל מהצהריים אכלתי כמו שצריך עד סוף היום מה יקרה לי(ככה כל יום במשך שנה) מה ייקרה לי?
nadavmoore מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 12-03-13, 16:53   #9
pOOnch
חבר פעיל

הסמל האישי שלpOOnch

כלום,אין שום הבדל אם תכניס את החלבון של ארוחת הבוקר בצהריים...

ישן 12-03-13, 17:59   #10
MrT
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי nadavmoore צפה בהודעה
למה היא כזאת חשובה לא הבנתי? נגיד וקמתי בבוקר ולא אכלתי עד הצהריים, אבל מהצהריים אכלתי כמו שצריך עד סוף היום מה יקרה לי(ככה כל יום במשך שנה) מה ייקרה לי?
לפי השאלה שלך אתה לקחת את זה לכיוון הבילדינג, כשאני אמרתי שארוחת בוקר חשובה לא התכוונתי בהכרח לפירוק קטבולי ומה אי צריכה של חלבון לזמן ממושך יעשה או לא יעשה לשריר. שאני דיברתי על החשיבות של ארוחת הבוקר התכוונתי גם לפן הבריאותי שלה. כנס לגוגל סקולר ותקרא מאמרים (מאמרים שעוברים בערך באזור ה-8 בדיקות של כל מיני ועדות לפני שהם מתפרסמים כמאמרים שפיטים, כאלה שאפשר להשתמש בהם בסימנרים/תזות ועוד ולא איזה מאמר עלוב מ-ynet שאיזה טמבל עשה סיכום של מה שהוא מצא באינטרנט). בקיצור, אם תכנס ותקרא אתה תמצא שארוחת הבוקר עשויה לשפר משמעותית את חילוף החומרים, שבמשך הלילה מאגרי הגלוקוז מתרוקנים ולכן אנשים שלא אוכלים ארוחת בוקר הם חסרי אנרגיה ולטווח הרחוק זה יכול להשפיע על מצב הרוח, ויש עוד המון, כנס ותקרא. דבר אחרון, אל תשליך את זה עליך, זה שאתה לא מקפיד על ארוחת בוקר והכל טוב ואתה מרגיש מצוין זה לא אומר שהמצב דומה אצל אנשים אחרים, מחקרים אף פעם לא ייצגו 100% מהאוכלוסייה, תמיד יהיו יוצאי דופן.

MrT מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 12-03-13, 18:04   #11
MrT
חבר פעיל

ציטוט:
לא יכנס איתך לאחוזים זה לא מעניין למרות שקוטג' ידוע כמוצר שמיתעכל לא הכי מהר ועל הבוקר הזמינות של המזון חשובה....לא סתם רוב האנשים(מיתאמנים בפרט) יעדיפו ביצים או שייק חלבון בנוסף לפחמימה ולא קוטג'
רוב האנשים האלה שאתה מדבר עליהם הם לרוב יהיו מתאמנים עממים, שמסתכלים מה החברים שלהם בחדר כושר עושים ולכן הם מחקים אותן, מבחינתי הם לא מהווים מדד לשום דבר. אבל עזוב, אנחנו אומרים פחות או יותר את אותם דברים.

MrT מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 12-03-13, 19:16   #12
nadavmoore
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי mrt צפה בהודעה
לפי השאלה שלך אתה לקחת את זה לכיוון הבילדינג, כשאני אמרתי שארוחת בוקר חשובה לא התכוונתי בהכרח לפירוק קטבולי ומה אי צריכה של חלבון לזמן ממושך יעשה או לא יעשה לשריר. שאני דיברתי על החשיבות של ארוחת הבוקר התכוונתי גם לפן הבריאותי שלה. כנס לגוגל סקולר ותקרא מאמרים (מאמרים שעוברים בערך באזור ה-8 בדיקות של כל מיני ועדות לפני שהם מתפרסמים כמאמרים שפיטים, כאלה שאפשר להשתמש בהם בסימנרים/תזות ועוד ולא איזה מאמר עלוב מ-ynet שאיזה טמבל עשה סיכום של מה שהוא מצא באינטרנט). בקיצור, אם תכנס ותקרא אתה תמצא שארוחת הבוקר עשויה לשפר משמעותית את חילוף החומרים, שבמשך הלילה מאגרי הגלוקוז מתרוקנים ולכן אנשים שלא אוכלים ארוחת בוקר הם חסרי אנרגיה ולטווח הרחוק זה יכול להשפיע על מצב הרוח, ויש עוד המון, כנס ותקרא. דבר אחרון, אל תשליך את זה עליך, זה שאתה לא מקפיד על ארוחת בוקר והכל טוב ואתה מרגיש מצוין זה לא אומר שהמצב דומה אצל אנשים אחרים, מחקרים אף פעם לא ייצגו 100% מהאוכלוסייה, תמיד יהיו יוצאי דופן.

אני קורא מאמרים מpubmed , לי זכור שבוינגייט למדו איזו שטות עם האינסולין שקשורה לארוחת בוקר (מזל ששכחתי את השטויות שלימדו אותי שם) בכל מקרה אני לא נותן חשיבות לארוחת בוקר כמו שאני נותן חשיבות לתפריט הכללי שלי במשך כל היום...
ישן 12-03-13, 20:39   #13
gorneo1
חבר פעיל

הסמל האישי שלgorneo1

כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס

לדעתי זה פשוט לא נוח לאכול את כל החלבון שצריך [ואישית הצריכה גבוהה] בפעם או פעמיים.
אני גם מאמין מעוד כל מיני סיבות שצריך לחלק אבל נעזוב את זה בצד.

מבחינת המוח והמערכות התפקודיות האחרות הוא צריך לקבל אספקה של תזונה [סוכרים לצורך העניין] והוא יעשה את זה על חשבון כל דבר אחר בגוף כל עוד לא יהיה מזון זמין אחר.... וזה כבר רפואי מה שאני אומר...

אז אם ישנת 6 7 8 9 שעות, סביר להניח שהגוף כבר טחן את מה שיש לו וכדאי להכניס....

פחמימה זה הבייס, חלבון זה בונוס אבל אם אפשר אז למה לא...?? !

"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..."
gorneo1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-03-13, 13:00   #14
AchiliZ
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי nadavmoore צפה בהודעה
באמת שאין לי זין להסביר לך (רואים שאתה סתם מנסה ליצור ויכוח) אבל קיבלתה פה אחלה פירוט מהחבר'ה מעליי...הדבר הכי בסיסי זה אנרגיה,קום על הבוקר אל תוכאל כלום ולך ללמוד\לעבוד ותיראה בעצמך
ישן 14-03-13, 00:23   #15
nadavmoore
חבר פעיל

עשיתי את זה במשך 3 וחצי שנים, בגלל זה אני שואל.

אני לא מנסה ליצור ויכוח אני מנסה ליצור דיון מבוסס עם מאמרים שמגבים אותו
ישן 14-03-13, 09:39   #16
pOOnch
חבר פעיל

הסמל האישי שלpOOnch

מבחינה של ריכוז ואנרגיה אין שום ספק שאתם צודקים,זה היגיון לא חידשתם פה כלום...לא תאכל פחות אנרגיה פחות ריכוז פחות תפקוד יום יומי סדיר...
אבל מבחינת פיתוח גוף או מה שאנשים לא עושים פה אין לזה שום משמעות,ואם אני לא טועה אנחנו בפורום של אתר שעוסק בפיתוח גוף...ואל תגבו את עצמכם בתחילת הויכוח כל אחד ממכם התפאר בקטבוליות של הלילה וכמה חשוב לרוץ להכניס חלבון,לא לזה התכוונתם!

תגובה