|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]() אני כבר מבולבל קראתי בכל מיני מקומות שזה בסדר לאכול כמה ביצים שרוצים וההורים שלי אומרים שאסור וגם הרופאים שלהם אומרים אותו הדבר אני כבר לא יודע מה לעשות. גם יש מלא כתבות שכתוב שזה לא טוב כל כך קיצר לא יודע.
מה אתם אומרים? אני ישמח למאמר מסודר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() זה לא מזיק,אל תדאג.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() הבעיה שמדברים עליה זה עם החלמונים פשוט תאכל רק תחלבון
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]() אז סתם כולם אומרים? יש מצב לאיזה מאמר אולי
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ביצים זה טוב כל עוד אתה מגביל את עצמך ל2 צהובים ביום |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() עכשיו אני מבולבל אז צריך להגביל או לא?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() תקשיב אחי,
הרבה אנשים אומרים ש"אסור לאכול הרבה ביצים ביום" יש המון מאמרים ומחקרים בנושא. לא בריא לאכול יותר משני חלמונים (החלק הצהוב) מכיוון שהחלמון בביצה מכיל כמות רבה של כולסטרול וזה לא בריא לגוף.....לעומת זאת, החלמון(החלק הלבן) הוא בריא לאחר האימון והוא החלבון הכי טוב לאחר חלבון מי הגבינה ואותו אתה יכול לאכול בכמות של יותר משני ביצים,יש כאלו שאוכלים 10 חלבונים ו2 חלמונים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]() תודה אחי אבל שמעתי גם מלא אנשים אומרים שיש מחקרים שזה בסדר אפשר שמישהו יסדר את הנושא ויביא מאמרים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() הכוונה לא לאכל את הצהוב של הביצה הלבן זה מצויןןןןןןןןןןןן
אולי בגלל זה הם אומרים לך לא לאכל הרבה כי הצהוב יש בזה כולסטרול |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() יש כמה אנשים שרשמו בדיון הזה פה שצריך להשמיד.
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
![]() |
#12 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() סתם בולשיט,תאכל כמה שבא לך.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() חברים, בואו נסכם:
יש בעייתיות גדולה מאוד בקרב הספרות המדעית בכל הנוגע להמלצות לצריכת ביצים ביום. הנה 2 דוגמאות גדולות: 1. מסקירה גדולה שנעשתה בשנת 2008, עולה שאין קשר בין צריכת ביצים לבין עליה בהיארעות מחלות לב וכלי דם. זה המחקר למתעניינים: http://www.ajcn.org/cgi/reprint/87/4/964 2. מסקירה גדולה אחרת שנעשתה בשנת 2008, עולה שקיים קשר בין צריכת ביצים מוגברת ביום, לבין העליה בסיכון לפתח סכרת מסוג 2. זה המחקר למתעניינים: http://care.diabetesjournals.org/con....full.pdf+html לכן, בהיעדר הנחיות מפורשות של ארגוני הבריאות העולמיים, אנחנו נמנעים מלהמליץ לכל אחד לצרוך כמה ביצים שהוא רוצה (הכוונה לחלמון כמובן), בעיקר בגלל שיש אנשים בעלי נטייה גנטית להיפרכולסטרולמיה ולסכרת מסוג 2 (בד"כ הם אינם יודעים את זה) שאינם מגיבים היטב לצריכת ביצים מוגברת, והסיכון למחלות לב וכלי דם מוגבר אצלהם. כמובן שיש עוד גורמים שמשפיעים על הסיכון למחלות לב וכלי דם בנוסף לאכילת ביצים, כמו פעילות גופנית ותזונה נכונה וכמובן גנטיקה. כרגע, ההנחיות של משרדי הבריאות הן לצרוך עד ביצה שלמה אחת ליום (לאדם בריא) ולהגביל את צריכת הביצים לאלו שבסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, סוכרת סוג 2 והיפרכולסטרולמיה. בברכה גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון. בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי ניתן לפנות אלי ישירות במייל galzp@israelbody.org או בפייסבוק https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl נערך לאחרונה על ידי גל ציון-פור, 20-07-10 בשעה 08:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#16 |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() קודם כל, אשמח אם תחדש לי מדוע:
1. מזון שמורכב מחלבון ושומן אינו יכול להעלות את רמת הגלוקוז בדם? 2. האם הקשר בין צריכת ביצים לבין סיכון לפתח סוכרת סוג 2, עובר דרך העלאת רמת הגלוקוז בדם? 3. מדוע שומן לא יכול לגרום להעלאה של ldl בדם? 4. מדוע המלצות משרדי הבריאות העולמיים הן להגביל את צריכת הביצים בקרב אוכלוסיית חולי הסוכרת וההיפרכולסטרולמיה / היפרליפידמיה? 5. והכי חשוב, לאחר שאספת את כל המידע, בתור איש מקצוע, באיזו המלצה היית יוצא לאוכלוסיה הרחבה, שאת רובה אתה לא מכיר באופן אישי (בדגש, ההמלצה היא לא לבן אדם ספציפי שראית את בדיקות הדם שלו לאחרונה), בנוגע לצריכת ביצים ביום? מחכה לתשובתך בברכה גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון. בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי ניתן לפנות אלי ישירות במייל galzp@israelbody.org או בפייסבוק https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() תוכל לסכם בפשטות?
האם צריך להגביל את כמות החלבון בביצה(אדם בריא)?(הכוונה היא לכמות הביצים,רק החלבון שבהם) מה היא הכמות המוגבלת של החלמון בביצה(לאדם בריא)?(הכוונה היא לכמות הביצים,רק החלמון שבהם) אני אוכל כ 4 5 חלבוני ביצה ביום, ולפעמים אני אוכל חלמון אחד, יש ממה לדאוג? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() ציטוט:
דרך אגב, הוא אחד התותחים... בברכה גל
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון. בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי ניתן לפנות אלי ישירות במייל galzp@israelbody.org או בפייסבוק https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() ציטוט:
אני בעד 1-2 חלמונים ליום לאדם שאין לו בעיה בריאותית כלשהי כמו סוכרת, היפרכולסטרולמיה או היפרליפידמיה. אלו גם המלצות ארגוני הבריאות הגדולים בעולם. בברכה גל ציון-פור
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
ביצים | KOKO16 | תזונה ותוספים | 16 | 12-10-08 21:25 |
כמה ביצים מותר לאכול ? היש קשר בין אכילת ביצים למחלת לב? | ran_z | תזונה ותוספים | 13 | 07-05-08 19:11 |
ביצים | save_us_Y2J | תזונה ותוספים | 13 | 18-02-08 21:30 |
ביצים ביצים ביצים .. | LittleNigga | תזונה ותוספים | 6 | 11-01-08 13:15 |
ביצים. | gal2222 | תזונה ותוספים | 5 | 24-06-07 17:08 |