ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 21-02-07, 20:41   #1
ran_z
חבר פעיל

הסמל האישי שלran_z

ציטוט:
משפט לא ברור,אם אתה מדבר על תהליך הכיווץ אז מה שקורה זה שהATP נקשרת דרך מבנה שנקרא גשר רוחב למיוזין ,האנזים ATPase מפרק אותה לתצמיד ADP+P כשהפוספט נקשר גם לגשר הרוחב מה שמחליש מאוד את הקשר עם הADP, ואז יש משיכה (זיקה) בין הADP לאזור מסויים באקטין. הפוספט משתחרר לגמרי כשהאקטין והADP נקשרים ואז בגלל שהאורך האידאלי של הקשר הכולל שנוצר בין האקטין למיוזין ארוך יותר מהמרחק בינהם, נוצרת באמת תנועה.
אם אתה מדבר על יצירת CP הקריאטין פוספט באמת נוצר בצורה לא מפתיעה מקריאטין מונוהידראט ופוספט שיכול להגיע לפי הבנתי גם מפרוק ATP, אבל המאגר שלו נמצא בדרך כלל צורה קבועה בשריר ,הוא לא נוצר בכמות גדולה לפני מאמץ ולוקח לו הרבה מאוד זמן להתחדש.
מה הבעיה לא הבנתי, תמצתי את הדברים במספר משפטים, לא היה לי כוונה להיכנס עד לרמת האקטין והמיוזין, אני לא מלמד פה חומר למבחן.

ציטוט:
הגלוקוז לא בדיוק נכנס למיטוכונדריון(אברוני הנשימה\תחנות הכוח של התא לא בדיוק של הגוף) , שתי מולקולות החומצה הפירוביט שנוצרות בגליקוליזה האנארובית שתמיד באה לפני התהליך הארובי ,דווקא כן והן עובדות בתהליך שנקרא מעגל קרבס או מעגל חומצת הלימון שמייצר 2 ATP ואז בתהליך שנקרא שרשרת הנשימה שמייצר 32 ATP . במידה ומדובר בשומן אגב התחלת התהליך שונה וחומצות השומן הופכות לתוצר ביניים אחר בתהליך בשם אצטיל קו אנזים A שנוצר גם ממולקולות הפירובט . אגב במולקולת גלוקוז אחת יש 6פחמנים וחמצנים ו12 מימנים, תסביר לי איך בצורה הגיונית היא יכולה ליצור 36 מולקולות CO2 וH2O ?
אתה שוב פעם מנסה לגרור אותי עמוק לתוך החומר הא

אוקיי אז תקשיב אני אעשה לך קצת סדר בסלט שנוצר כאן בהקשר לגליקוליזה...

בשלב הראשון במסלול שמכין את הפירובט לתפקידו בחלק השני של המסלול, שתי פרודות פירובט שנוצרו נכנסות למיטוכנדריון ומגיבות עם פרודת קו-אנזים A ליצירת אצטיל קו-אנזים A שמשתלב בשלב השני (מעגל קרבס).
אז במעגל קרבס 2 פרודות אצטיל קו-אנזים A נכנסות למעגל קרבס ומשחררות 2 מולקולות ATP.
בנוסף משחרר מעגל קרבס יוני מימן H+ ואלקטרונים E העוברים לשלב שלישי של המסלול האירובי.
שרשרת העברת האלקטרונים בתהליך זה חמצן חופשי קולט אלקטרונים ומגיב עם יוני מימן ממעגל קרבס ליצירת מים מטבוליים ו-32 מולקולות ATP.

ולסיכום ידידי...מכל פרודת גלוקוז נוצרים 32 פרודות PTA בשרשרת הנשימה או 36 פרודות ATP סה"כ כולל קליקוליזה

המשך שבוע מקסים

כשתבין...תגדל!

לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
ran_z מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה