ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 09-01-09, 13:16   #21
the animal
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

חדר כושר: גו אקטיב ת"א

ציטוט:
פורסם במקור על ידי vodex צפה בהודעה
חחח אני לא מבין מה אתה מתרגש בגלל שאני חולק על דבריך לא יודע אולי אתה צודק בסה"כ אני מנהל ויכוח זה הכל
אני לא מתרגש, אתה פשוט בא לא כדי לחלוק ולעורר ויכוח אלא כדי להוכיח לכולם שאני טועה...

מסכימים איתי? הוסיפו גם אתם תזכורת בחתימה שלכם
the animal מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-01-09, 13:17   #22
Yoshi-Moto
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלYoshi-Moto

שלח הודעה דרך MSN אל Yoshi-Moto

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Vodex צפה בהודעה
יש לך מחקר שמוכיח את מה שאתה טוען?
אני עושה 6 חזרות ובחזרה אחרונה יש טיפה עזרה אולי 10 אחוז ככה מגורם חיצוני
לגבי התיאוריה שהלחץ עובר למפרקים והעצמות? לא. זה פשוט הגיוני מבחינה לוגית.
אם אני ואתה נסחוב ארוך ששוקל 100 קילו, אני בן אדם חלש הכוח שלי מאפשר לי לעזור רק ב10 קילו, ז"א שכל ה90 קילו הנותרים אתה סוחב.
אותו דבר פה, השריר בהתחלה נותן את כל הפוש, תומך טוב בעצמות והמפרקים, אבל ברגע שהוא מתעייף, הוא עוזר פחות והמפרקים עובדים חזק יותר.

אבל לגבי העניין שהגעה לכשל לא יעילה דווקא יש.
כנס לגוגל תרשום: is going to failure nesscary
כנס ללינק הראשון.
הפורום לא מאפשר להביא לינקים מbb.com

אם אין לך כוח לקרוא אני פשוט אביא ציטוטים חשובים, רק תגיד.

Eitan Davidovich
מדריך חדר כושר מוסמך מטעם וינגייט.
עוזר גם בפייסבוק.

Yoshi-Moto מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-01-09, 13:19   #23
dor_dru
חבר פעיל

יש לי הרבה פעמים שהחזרה האחרונה שלי היא מאומצת על יתר המידה אך אני מסיים את התנועה לבד אבל ממש בקושי
זה גם ייחשב ככשל?
dor_dru מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-01-09, 13:20   #24
Vodex
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי yoshi-moto צפה בהודעה
לגבי התיאוריה שהלחץ עובר למפרקים והעצמות? לא. זה פשוט הגיוני מבחינה לוגית.
אם אני ואתה נסחוב ארוך ששוקל 100 קילו, אני בן אדם חלש הכוח שלי מאפשר לי לעזור רק ב10 קילו, ז"א שכל ה90 קילו הנותרים אתה סוחב.
אותו דבר פה, השריר בהתחלה נותן את כל הפוש, תומך טוב בעצמות והמפרקים, אבל ברגע שהוא מתעייף, הוא עוזר פחות והמפרקים עובדים חזק יותר.

אבל לגבי העניין שהגעה לכשל לא יעילה דווקא יש.
כנס לגוגל תרשום: Is going to failure nesscary
כנס ללינק הראשון.
הפורום לא מאפשר להביא לינקים מbb.com

אם אין לך כוח לקרוא אני פשוט אביא ציטוטים חשובים, רק תגיד.
התכוונתי מחקרים בעניין של הכשל לחץ על המפרקים תמיד יש כל עוד אני צעיר אני מנצל את זה

תוכל להביא ציטוטים?

לא, כשל שאתה לא מצליח לבצע את החזרה בעצמך ומשתמש בגורם חיצוני
Vodex מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-01-09, 13:35   #25
Yoshi-Moto

הסמל האישי שלYoshi-Moto

הנה ציטוט אחד, אני אמשיך לקרוא ואני אביא עוד.
Consequently it is not necessary to operate a muscle to its absolute limit of muscular failure in order to stimulate new muscle growth.
ובעברית:
לסיכום, זה לה הכרחי לגרום לשריר להגיע לגבול האבסלוטי(הקיצוני) של הכשל במטרה לגרות עלייה(חדשה) במסת השריר.

האמת שהיו עוד כמה בדרך אבל הוא פשוט משווה את זה לדברים כמו שיזוף וכו', ואם אני אצטט לך את זה לא תבין את הקשר.
צריך לקרוא את כל המאמר כדי להבין.

Eitan Davidovich
עוזר גם בפייסבוק.

ישן 09-01-09, 13:38   #26
boris19
חבר פעיל

הסמל האישי שלboris19

כללי:: עד מתי ?
שלח הודעה דרך MSN אל boris19

ציטוט:
פורסם במקור על ידי dor_dru צפה בהודעה
יש לי הרבה פעמים שהחזרה האחרונה שלי היא מאומצת על יתר המידה אך אני מסיים את התנועה לבד אבל ממש בקושי
זה גם ייחשב ככשל?
זה בסדר,
כל עוד זה בחזרה האחרונה ולא מושך 3-4 חזרות כאלו.
ישן 09-01-09, 13:40   #27
Vodex
חבר פעיל

[quote=Yoshi-Moto;740756]הנה ציטוט אחד, אני אמשיך לקרוא ואני אביא עוד.
Consequently it is not necessary to operate a muscle to its absolute limit of muscular failure in order to stimulate new muscle growth.
ובעברית:
לסיכום, זה לה הכרחי לגרום לשריר להגיע לגבול האבסלוטי(הקיצוני) של הכשל במטרה לגרות עלייה(חדשה) במסת השריר.

האמת שהיו עוד כמה בדרך אבל הוא פשוט משווה את זה לדברים כמו שיזוף וכו', ואם אני אצטט לך את זה לא תבין את הקשר.
צריך לקרוא את כל המאמר כדי להבין.[/QUOTE

ובעניין שזה פוגע במערכת העצבים והתקדמות תהיה מואטה רשום גם?
ישן 09-01-09, 13:49   #28
Yoshi-Moto

הסמל האישי שלYoshi-Moto

באמת שדווקא במאמר הזה לא, אבל אני אומר לך שזה פשוט ידוע.

קח תגובה מBB.COM

Yes, training has a very heavy load on your CNS... This is why it is not good to go to failure using higher volume of sets. Using HIT , going to failure is alright because you do only aprox 5-8 sets per workout, so that is the maximum stress your CNS can take without releasing bad side affects.

איך האנגלית שלך? מצאתי מאמר של חצי עמוד, לתרגם אותו או להביא אותו פשוט?
הוא מדבר שם על הנושא של מערכת העצבים.

Eitan Davidovich
עוזר גם בפייסבוק.

ישן 09-01-09, 13:51   #29
Vodex
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי yoshi-moto צפה בהודעה
באמת שדווקא במאמר הזה לא, אבל אני אומר לך שזה פשוט ידוע.

קח תגובה מbb.com

yes, training has a very heavy load on your cns... This is why it is not good to go to failure using higher volume of sets. Using hit , going to failure is alright because you do only aprox 5-8 sets per workout, so that is the maximum stress your cns can take without releasing bad side affects.

איך האנגלית שלך? מצאתי מאמר של חצי עמוד, לתרגם אותו או להביא אותו פשוט?
הוא מדבר שם על הנושא של מערכת העצבים.
האנגלית בסדר אבל לא מעולה אני אשמח אם תתרגם:d
ישן 09-01-09, 13:59   #30
little_friend
חבר פעיל

הסמל האישי שלlittle_friend

עוסק ב:: חייל משוחרר!!!
חדר כושר: אין לו שם

ציטוט:
יש לך מחקר שמוכיח את מה שאתה טוען?
אני עושה 6 חזרות ובחזרה אחרונה יש טיפה עזרה אולי 10 אחוז ככה מגורם חיצוני
אני שמעתי על מחקר שעשו עם 60 אנשים(שלא מתאמנים) וזה הולך ככה:
נתנו לכולם לעשות כל יום, במשך שבוע, את תרגיל הפטישים עם משקל מסויים- סט אחד, עד כשל.
כמובן התוצאה לאורך השבוע היתה:
X, x-y, x-z וכך הלאה, כאשר x הוא מספר החזרות ביום הראשון, ושאר המשתנים הם מספר החזרות שפחת ממספר החזרות המקסימלי שעשו ביום הראשון.

בדקו מתי יצליחו המשתתפים להשלים את מספר החזרות שאותו הצליחו ביום הראשון (לאחר מנוחה כמובן), והתוצאה:

לפחות שישה שבועות.

אני מנסה למצוא את המחקר הזה.
ישן 09-01-09, 14:06   #31
Vodex
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי little_friend צפה בהודעה
אני שמעתי על מחקר שעשו עם 60 אנשים(שלא מתאמנים) וזה הולך ככה:
נתנו לכולם לעשות כל יום, במשך שבוע, את תרגיל הפטישים עם משקל מסויים- סט אחד, עד כשל.
כמובן התוצאה לאורך השבוע היתה:
X, x-y, x-z וכך הלאה, כאשר x הוא מספר החזרות ביום הראשון, ושאר המשתנים הם מספר החזרות שפחת ממספר החזרות המקסימלי שעשו ביום הראשון.

בדקו מתי יצליחו המשתתפים להשלים את מספר החזרות שאותו הצליחו ביום הראשון (לאחר מנוחה כמובן), והתוצאה:

לפחות שישה שבועות.

אני מנסה למצוא את המחקר הזה.
אנשים שתחילים להתאמן זה לא אותו הדבר לעומת בן אדם שמתאמן כמה שנים בגלל היותם מתחילים הם ישתפרו בתדירות גבוהה ובזמן יותר מצומצם מאשר אדם שמתאמן 5 שנים למשל
ישן 09-01-09, 14:09   #32
little_friend
חבר פעיל

הסמל האישי שלlittle_friend

עוסק ב:: חייל משוחרר!!!
חדר כושר: אין לו שם

ציטוט:
אנשים שתחילים להתאמן זה לא אותו הדבר לעומת בן אדם שמתאמן כמה שנים בגלל היותם מתחילים הם ישתפרו בתדירות גבוהה ובזמן יותר מצומצם מאשר אדם שמתאמן 5 שנים למשל
תגיד... קראת בכלל את מה שכתבתי או שפשוט ראית "שלא מתאמנים" ואז נפלט לך המשפט הזה?
ישן 09-01-09, 14:12   #33
Vodex
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי little_friend צפה בהודעה
תגיד... קראת בכלל את מה שכתבתי או שפשוט ראית "שלא מתאמנים" ואז נפלט לך המשפט הזה?
קראתי רק חצי, עכשיו קראתי הכל:d תביא את המחקר
ישן 09-01-09, 14:16   #34
Yoshi-Moto

הסמל האישי שלYoshi-Moto

There have been some articles that I have discovered recently that suggest training just shy of failure.
סתם פתיח.. הוא מספר שהוא קרא לאחרונה מאמרים שאומרים שצריך להיות זהיר בעניין הכשל.

These articles were written by seasoned body builders as advice to other bodybuilders, especially beginners.
המאמר נכתב ע"י מפתח גוף שכתב את זה כדי שמפתחי גוף אחרים יקראו, בעיקר מכוון למתחילים.

This would basically require that the trainee perform until he fails, so that he will know his limitations. After doing that for some time, he would need to do a consistent routine that is one repetition below his level of failure
עכשיו הוא קצת חפר על המתחילים, אמר שהם צריכים לדעת את הגבות שלהם, מה הגבול של הכוח, ואז להתאמן חזרה מתחת לגבול שלהם(לכשל)

Both the central nervous system and the immune system can be exhausted by training consistently to failure
גם מערכת העצבים וגם המערכת החיסונית יכולות להיות מותשות ע"י אימון לכשל על בסיס קבוע.

It won't be as likely that you are completely recovered before your next workout. This means the fibers in your muscles have not yet rebuilt themselves
זה לא יהיה אפשרי להחלים(להרפא) באופן מלא עד האימון הבא שלך. ז"א שהסיבים בשרירים שלך עדיין לא בנו את עצמם.

The recovery phase is where muscle builds, not during the actual workout. Muscles grow during sleep as long as the body is getting sufficient nourishment via protein and calories.
שלב ההחלמה(ההתאוששות של השריר) שהו השלב שבו השריר נבנה, שלב זה לא נעשה במשך הפעולה הגופנית. שריר גודל בזמן השינה כל עוד הגוף מקבל מספיק קלוריות וחלבונים.

Exercising to failure may hurt recovery and eventually damage your progress.
אימון לכשל יכול לפגוע בהתאוששות השריר ובסופו של דבר לפגוע בהתקדמות שלך.

בהתחלה תרשמתי משפט משפט, ואז התחלתי לדלג על הלא משמעותיים, אלא על האלה שאתה רוצה לשמוע.

Eitan Davidovich
עוזר גם בפייסבוק.

ישן 09-01-09, 14:21   #35
Vodex
חבר פעיל

תודה רבה על התרגום!
אני מתאמן כבר קרוב לשנתיים ואין שום בעיות טפו טפו וכל האימונים שלי זה כמעט להגיע לכשל חוץ מסקווטים וכאלה..אני מתאמן תוכנית של abc-abcd
16 סטים לשריר, 20 סטים לרגלים, Abc קצת פחות סטים ויש לי התאוששות בין שריר לשריר 4-6 ימים אז יכול להיות בגלל שיש לי התאוששות יחסית ארוכה אז אין בעיה? כי אני לא חש כרגע בעיה.

נ.ב: בחודשים האחרונים אני עובד abcd 5 פעמים בשבוע תמיד עבדתי 4 פעמים בשבוע בגלל שיש עצימות מאוד גבוה והגעתי למשקלי די גבוהים אני פחות מתאושש למרות שגדלתי מאודדד מהתוכנית הזאת אבל במשקלי עבודה עלו בעיקר ביד אחורית רגלים וגב חזה קצת ויד קדמית לא זז תמיד היו לי בעיות עם היד קדמית זה חלק לא הכי חזק אצלי,ושכחתי לציין שאני לוקח כל 3 חודשים מנוחה של שבוע שזה מאוד עוזר
מה נראה לך?

נערך לאחרונה על ידי Vodex, 09-01-09 בשעה 14:24.
ישן 09-01-09, 14:29   #36
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

לפעילות גופנית יש השפעה גם על מערכת העצבים ולא רק על השרירים. יש מערכות במוח שאחראיות על בקרה, ויסות ולמידה של תנועות והן מושפעות מהפעילות הגופנית (אגב, אפילו רק לחשוב על התנועה משפר את התהליכים האלה במח - משתמשים בשיטות כאלה בשיקום ויכול להיות שזה יעזור גם למתאמנים). בכל אופן, מערכת העצבים צריכה להתאושש מהאימון גם היא, לא רק השרירים - יש שינוי בדפוס הפעילות של העצבים שמגיעים לשריר במהלך האימון, עם הזמן יש "למידה" של מערכת העצבים לגייס יותר יחידות מוטוריות ולעשות את זה בקצב יותר גבוה, כך שללא ספק חלק מההתאוששות תלוי בשינויים במערכת העצבים שכמובן דורשים זמן.

נעבור לשרירים: כדי ששריר יגדל הוא צריך שיגדילו את העומס עליו. דוגמא: אם אדם שוכב במיטה כמה שבועות (למשל באשפוז) - יש לו ירידה במסת השריר. למה? כי השריר לא נמצא בשימוש. לעומת זאת, בזמן פעילות גופנית מן הסתם שיש עליה במסת שריר (בעיקר באימונים אנאירוביים). העומס שמופעל על השרירים "מורגש" על ידי מנגנונים שונים בתאי השריר והם גורמים לגדילה. המנגנונים האלה לא מופעלים רק כשהשריר מגיע לכשל - אלא מופעלים החל מהחזרה הראשונה לצורך העניין, ברגע שהשריר מתכווץ מול התנגדות. למעשה, לכל החזרות יש השפעה על גדילת השריר - לא רק לחזרה האחרונה.

בנוסף למה שנאמר, ידוע לנו הפרט הבא: סינתזת חלבון מוגברת בשריר (=היפרטרופיה) מתרחשת עד 36-72 שעות לאחר האימון (פלוס מינוס, יש כאלה שאומרים קצת יותר ויש כאלה שאומרים קצת פחות). משמע, אם התאמנת ביום א' - סינתזת חלבון מוגברת תתרחש עד יום ג'-ד' לכל היותר. אם לא תתאמן ביום ג'/ד', אתה פשוט "מבזבז זמן" - השריר לא עובר היפרטרופיה וממתין עד האימון הבא.

לפי ההגיון שמנחה אותנו, עולה העובדה הבאה: השריר מסיים להתאושש כבר תוך יומיים-שלושה. אז למה כשעובדים לכשל עם הרבה סטים מגיעים למצב שצריכים 4,5 ימים ולפעמים אפילו שבוע להתאושש? אנחנו מגיעים בהכרח למסקנה שמי שמתאושש בשלב הזה הוא לא השריר עצמו. אפשר לתת שתי תשובות בנקודה הזו:

א. מערכת העצבים עדיין מתאוששת.
ב. גרמנו לנזק רב שגרם לתהליך דלקתי (=doms), צריכים לחכות לסוף התהליך הזה כדי שהכאב יחלוף ונוכל לחזור להתאמן.

עבור הפאוורליפטר, ההסתגלות של מערכת העצבים היא מאוד חשובה - הם רוצים להפיק מקסימום כח מכל גרם של שריר, וזה תלוי במידה רבה בפעילות מערכת העצבים. לעומתם, בודיבילדרים פחות מתעניינים בכח - הם רוצים מסה, גם אם הם יהיו חלשים יחסית למסה שלהם (אם נשווה לפאוורליפטר). אז הבאדיבילדר אמור להעדיף היפרטרופיה כמה שיותר זמן ופחות "להפציץ" את מערכת העצבים שלו עם הרבה סטים ועבודה לכשל, פשוט כי זה לא משרת את המטרות שלו.

אם העבודה תהיה בנפח יחסית נמוך, בלי כשל, ובתדירות גבוהה - זה משרת את המטרות של הבאדיבילדר. זה ממש לא אומר שהוא צריך לעבוד "כמו כוסית" - אם הוא מגיע לכשל עם 100 קילו ל8 חזרות, שיעצור בחזרה ה7. עדיין עובדים עם משקלים גבוהים, פשוט נמנעים מהכשל. זה לא אומר שצריכים להוריד משקל ל80 קילו.

עכשיו יבואו המתחכמים: "התקדמתי הכי טוב עם abcdefghijklmnop", "יש לי אחד במכון שהוא סוסססס והוא עובד abcde" וכו' וכו'. שימו לב: אני לא אומר שלא תתקדמו בתכניות עם הרבה נפח ועבודה לכשל - אני פשוט מאמין (וגם רואה את זה בשטח על הרבה מאוד מתאמנים) שסגנון העבודה הזה לא משרת את הבאדיבילדר הטבעי הממוצע ושלרוב האנשים יהיה עדיף לעבוד לא לכשל, בתדירות גבוהה (2-3 פעמים בשבוע). יש גם מחקרים שמראים את זה, אבל אתם יכולים להריץ חיפוש ולמצוא אותם לבד.

אני מקווה שההסבר הזה מיצה את העניין..
משה

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-01-09, 14:34   #37
Vodex
חבר פעיל

וואלה אחלה הסבר
אבל פה באים ואומרים בניגוד אלייך אם אתה עובד על כשל אתה פוגע במערכת העצבים ובסופו של דבר פוגע בהתקדמות? ואתה אמרת שזה בסופו של דבר מה שראית בשטח שזה לא משרת את אמצעים( שני דברים שונים) אבל אתה מסכים איתי שיכול להיות שבן אדם שראה על הגוף שלו והכיר את הגוף שלו שהוא משתפר יותר טוב בהגעה לכשל מאשר לא להגיע לכשל?
ויכול להיות שבן אדם אחר לא

נערך לאחרונה על ידי Vodex, 09-01-09 בשעה 14:38.
ישן 09-01-09, 14:42   #38
m0she
מנהל מחלקת התזונה

אתה לא ניסית לעבוד אחרת, איך אתה יודע שזה עדיף לך? כמו שאמרתי - שיטה כמו abcd לכשל תעבוד, השאלה היא האם זו השיטה הכי טובה או לא.

מה שהם אומרים זה בערך מה שאני אומר: אתה פוגע במערכת העצבים -> זה דורש התאוששות יותר ארוכה -> אתה מבזבז זמן על התאוששות של מערכת העצבים במקום לבנות בו עוד שריר.

MosheG@israelbody.org
ישן 09-01-09, 14:45   #39
Vodex
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she צפה בהודעה
אתה לא ניסית לעבוד אחרת, איך אתה יודע שזה עדיף לך? כמו שאמרתי - שיטה כמו abcd לכשל תעבוד, השאלה היא האם זו השיטה הכי טובה או לא.

מה שהם אומרים זה בערך מה שאני אומר: אתה פוגע במערכת העצבים -> זה דורש התאוששות יותר ארוכה -> אתה מבזבז זמן על התאוששות של מערכת העצבים במקום לבנות בו עוד שריר.
בטח שניסיתי אחרת אני רואה שהתקדמות שלי יותר קטנה

עריכה: צריך למצוא את התוכנית עם זמני מנוחה יחסית ארוכים עם נפח יחסית גבוה לעבוד חזק ולקחת כל חודשים הפסקה של שבוע מאימונים על מנת לחדש ולאושש את מערכת העצבים והשרירים לא מקובל?

נערך לאחרונה על ידי Vodex, 09-01-09 בשעה 14:49.
ישן 09-01-09, 14:52   #40
m0she
מנהל מחלקת התזונה

תנסה תכנית בסגנון של Starting strength/Lyle's bulking routine או כל תכנית אחרת שהיא FBW או AB, 3-4 פעמים בשבוע, בלי כשל ועם טווח חזרות יחסית נמוך ברוב הסטים ותראה איך אתה מתקדם. יש פה הרבה אנשים שיכולים לעזור לך לבנות תכנית טובה כזאת.

MosheG@israelbody.org
תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא