|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() אני מתנצל בפני שני הפרופסורים שלעיל בעלי היכולת העילאית לאבחן את צפיפות הליפופרוטאינים בהסתמך על חוש הטעם בלבד , ולכן החליטו שהסכנות בעודף כולסטרול ועל הדרך גם בנתרן נשארות בצל , לאור החיוניות שלהם .
להלן הקישורים (הנוטפי רפרנס'ים אם לא תסתפקו) שיחסכו ממני לכתוב הסברים כאילו אני בעצמי חקרתי את הנושא (סוד קטן , גם ד"ר לתזונה סביר להניח שלא בדיוק חקר , ובטח שלא גילה מידע חדש) . כולסטרול בויקיפדיה "Cholesterol is transported towards peripheral tissues by the lipoproteins chylomicrons, very low density lipoproteins (VLDL) and low-density lipoproteins (LDL). Large numbers of small dense LDL (sdLDL) particles are strongly associated with the presence of atheromatous disease within the arteries. For this reason, LDL is referred to as "bad cholesterol"." "According to the lipid hypothesis, abnormally high cholesterol levels (hypercholesterolemia), or, more correctly, higher concentrations of LDL and lower concentrations of functional HDL are strongly associated with cardiovascular disease because these promote atheroma development in arteries (atherosclerosis). This disease process leads to myocardial infarction (heart attack), stroke and peripheral vascular disease. Since higher blood LDL, especially higher LDL particle concentrations and smaller LDL particle size, contribute to this process more than the cholesterol content of the LDL particles,[17] LDL particles are often termed "bad cholesterol" because they have been linked to atheroma formation. " נתרן בויקיפדיה נתרן באינפומד "רוב סוגי התזונה מספקים נתרן בכמות העולה בהרבה על הדרוש." "יש הסבורים שצריכת יתר של נתרן תורמת להתפתחות לחץ דם גבוה. אצל אנשים הסובלים כבר מיתר לחץ דם הדבר עלול להגביר את הסיכון של אי ספיקת לב. תופעות שליליות אחרות כוללות אצירת נוזלים הגורמת סחרחורת והתנפחות של הפנים והרגליים. מנות עודפות גדולות במיוחד, אפילו של מלח שולחן, עלולות לגרום פרכוסים או תרדמת ואפילו מוות." |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() ציטוט:
כולסטרול שאתה צורך מאוכל הוא לא כולסטרול בדם..כולסטרול בדם נקבע מהיחד בין hdl(כולסטרול "טוב") לבין כולסטרול הרע ככה שאסול להימנע מכולסטרול .היחס ביניהם אמור להיות 3.5 או מטע עכשיו נתרן נתרן זה מינרל חיוני לגוף לצורך תפקוד המערכות האנבוליות של הגוף .המלצה היא 2 גרם נתרן לליטר מים עכשיו בן אדם ששוקל 80 קילו צריך לצרוך 3-4 ליטר מים אם אני לא טועה ככה שכמות הנתרן היא 6-8 גרם שתחשב את זה זה די הרבה..עכשיו במידה ועברת את זה , זה יוצא בשתן .. עכשיו אתה יודע מה יקרה אם לא תצרוך מספיק נתרן? מופרש הורמון אנדרול שגורם לאי תפקוד נכון של הגוף בכך שהוא לא נותן לנתרן לצאת ולפיכך גם למים שבאים אחרי הנתרן ויש לך עגירת מים מרובה בגוף... כמו כן נתרן מכניס אשלגן לתאים כשאין לך מספיק נתרן -אששלגן לא נכנס נכון לתאים אם בכלל אז סבבה זה לא שאתה יכול לאכול מזה בלי סוף אבל לזלזל ככה בשני דברים חשובים כאלה ולהתרחק מהם זה עוד יותר טעות |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
אז ככה: 1. HDL וLDL זה לא הכולסטרול עצמו, אלה נ-ש-א-י-ם של כולסטרול (שמהווים אינדיקציה לכמות הכולסטרול כיוון שהם נושאים אותו). כולסטרול לא יכול לנוע חופשי בזרם הדם ולכן יש לו נשאים. LDL - נשא "רע", לוקח את הכולסטרול לפריפריה, כי עודף שלו קשור בהתפתחות של טרשת עורקים. HDL - נשא "טוב", לוקח את הכולסטרול חזרה מהפריפריה לכבד וקשור בהורדת הסיכון לטרשת עורקים. להגיד שכולסטרול בתזונה זה לא חשוב זה לא נכון. קודם כל, לגוף אין הרבה דרכים להפטר מכולסטרול - אז העודפים צריכים להצטבר איפשהו, אם זה LDL זה יכול לגרום לטרשת ואם זה מצטבר בתאים (בתור כולסטרול-אסטר) זה יכול לגרום למוות שלהם. זה נכון שיש גורמים תזונתיים שונים שמשפיעים על היחס בין LDL וHDL ולא רק כולסטרול תזונתי, אבל מקורות עשירים בכולסטרול הם בד"כ מוצרים מהחי שבד"כ מכילים יחסית הרבה שומן רווי שגורם להרעה של פרופיל הכולסטרול (יותר LDL). עריכה, בעקבות הודעות שפורסמו במהלך הכתיבה: שומן רווי מהתזונה אינו חיוני לתפקוד הגוף ואפשר להמנע ממנו כליל. בכל אופן הוא לא אמור לעלות על שליש מסה"כ השומן שצורכים. 2. עכשיו נתרן - בלי נתרן אתה מת, בלי קשר לאנבוליות. אין איזשהו קשר מיוחד וישיר בין נתרן ואנבוליזם. נתרן הוא המומס העיקרי בנוזל החוץ תאי בגוף ולכן כמות הנתרן בגוף למעשה קובעת את נפח הנוזל החוץ תאי (כולל נפח הדם למשל). יש לו תפקידים פיזיולוגיים חשובים רבים כמו אקסיטציה של תאים (למשל יצירת סיגנלים חשמליים בלב או בתאי עצב), תפקיד מכריע בתפקוד הפיזיולוגי של הכליה ועוד - אבל אנבוליזם? WTF. צריכה של 8 גרם נתרן ביום זה ה-ר-ב-ה יותר ממה שמומלץ, אתה ממליץ על סכנה לבריאות. בטווח הקצר - אגירה של הרבה נוזלים, בטווח הארוך - נזק לכליות. הצריכה היומית של נתרן צריכה להיות בערך 150mEq ביום שזה בערך 3 גרם נתרן - ממש לא 2 גרם נתרן לכל ליטר מים ששותים. אולי התכוונת לזה ש2 גרם נתרן (לא בדיוק אבל פלוס מינוס) מומסים בגוף בליטר נוזל חוץ תאי, אבל זה לא קשור לעניין. במידה ועברת את צריכת הנתרן זה לא יוצא בשתן, לפחות לא בימים הראשונים. עוברים כמה ימים עד שהכליות מסתגלות לזה, בינתיים יש אגירה של נתרן ונוזלים ועליה במשקל ורק לאחר ההסתגלות אתה תצליח להפטר מכמות שמתאימה למה שאתה מכניס. הנוזלים העודפים ישארו עד שתוריד שוב את צריכת הנתרן לנורמה. 3. אנדרול זה סטרואיד אנבולי סינתטי, ממש לא משהו שמופרש בגוף. אולי התכוונת לאלדוסטרון. ההורמון הזה מופרש, לענייננו, כשיש ירידה בנפח נוזלי הגוף כשהמטרה שלו היא לשמור על הנתרן והנוזלים שכבר קיימים שלא יצאו בשתן. משמע, הוא שומר על נפח נוזלי הגוף הקיים - הוא לא יכול להגדיל אותו. הדרך היחידה להגדיל את נפח נוזלי הגוף זה לצרוך נוזלים ואלקטרוליטים וכמובן שרמות האלדוסטרון ישתנו בהתאם כשנפח נוזלי הגוף יעלה. מה שיגרום לאגירת מים מרובה, כפי שצויין, זה דווקא מה שאתה הצעת - לצרוך 8 גרם נתרן ביום. 4. נתרן לא בדיוק מכניס אשלגן לתאים. יש משאבה בגוף שקוראים לה משאבת נתרן-אשלגן והיא עובדת על ATP. התפקיד שלה זה להוציא נתרן מהתאים ולהכניס אשלגן. אלא אם כן תעלים נתרן מתוך התאים, היא תוכל לעבוד - אם הגעת למצב שאין מספיק נתרן כדי שהמשאבה תעבוד, כנראה שאתה כבר מת. לסיכום: נתרן הוא אלקטרוליט חשוב עם תפקידים פיזיולוגיים רבים וחשובים כשהוא נצרך במידה. צריכה עודפת של נתרן אינה מומלצת ויכולה להזיק לבריאות, במיוחד בטווח הרחוק. כולסטרול גם הוא בעל תפקיד פיזיולוגי, אבל אין חשיבות גדולה לצריכה שלו מהתזונה (הוא מיוצר ממילא בגוף) וצריכה עודפת שלו לאורך זמן לא תניב תוצאות טובות, במיוחד בהתחשב במאכלים שבד"כ מכילים כמויות גדולות שלו. הפרטים הפיזיולוגיים שהצגת אינם נכונים ואם אתה לא בטוח - עדיף שלא תכתוב, באמת. אתם קוראים אחד לשני בזלזול "דוקטור" ו"פרופסור", כאילו שאתם יותר טובים. לכולנו יש עוד מה ללמוד, אז באמת, קצת ענווה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר מתחיל
|
![]() משה , אם זו לא טרחה עבורך , אשמח אם תוכל לכתוב בקצרה על האם זה נכון ששומן רווי חיוני ואם כן מדוע .
יש משהו בטיעון של "!demon!" , במקורות מידע שונים ניתן למצוא התייחסות לכמות השומן הרווי המומלצת . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() ציטוט:
דב רשני ההודעה שרשמתי לא ראויה לתגובה כזאת ממך..ענית כאילו רשמתי שאם תוכל לחם הגוף יתפוצץ..לגבי הכולסטרול אני יודע מה זה ldl וhdl וזה גם מה שהתכוונתי אליו , ולא רשמתי שאפשר להכניס 2000 גרם כולסטרול לגוף אמרתי שאסור להימנע ממנו נתרן אני קראתי שזאת הכמות המומלצת אבל אם אתה אומר שלא כניראה אתה יודע יותר טוב שומן רווי לא חיוני לגוף?באמת חידשת לי למה חשבתי אחרת |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
חבר מתחיל
|
![]() כאמור , כולסטרול ונתרן חיוניים , אך מתגובה של "מה הבעיה עם נתרן וכולסטרול" , משתמעת לגיטימציה לאכילתם ללא גבול .
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
כלומר , אין צורך להקפיד על כמות הכולסטרול שצורכים ממזון? |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|