|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
שומן רווי זה חבר לא אויב, ואין קשר בינו לכולסטרול טוב או רע או רשע או חמוד אם אתה נוטה להשמנה אז צא מהסרט של הנטייה להשמנה ותתחיל לעבוד כבד, ותראה איך פתאום אין נטייה להשמנה כי הגוף צריך כל קלוריה להתאוששות |
|
![]() |
![]() |
#22 | |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
SFAs increase plasma LDL-C by increasing the formation of LDL in the plasma compartment and by decreasing LDL turnover. Fatty acids are also ligands of important regulatory elements, which can play a role in determining plasma cholesterol. ולא נכנס לאלמנטים הרגולטוריים כי זה לא מענייננו. הבנתי שאתה גבר ועושה סקוואט ושותה גלון חלב ביום וזה, אבל חלאס לחפור עם השטויות שלך.. J. Nutr. 135:2075-2078, September 2005 Mechanisms by which Dietary Fatty Acids Modulate Plasma Lipids |
|
![]() |
![]() |
#23 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
מה לעזאזל הקשר בין שומן לכולסטרול? עכשיו גם אתה כותב בynet? אגב המחקר הזה לא קובע כלום, הוא אומר שזה "יכול" להיות. נ.ב חבל שאתה לא עושה סקוואט ושותה גלון חלב ביום. |
|
![]() |
![]() |
#24 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() לא, עכשיו אתה כותב בYNET.. יש קשר בין שומן תזונתי לבין כולסטרול, זו עובדה שמבוססת המון זמן. יש לחומצות שומן רצפטורים אליהם הן נקשרות והן משפיעות על סינתזה ופירוק של ליפופרוטאינים (מה שנקרא "כולסטרול" בבדיקות דם). הן גם משפיעות על רמות האנזימים שמייצרים כולסטרול והן בעצמן פרקורסור לכולסטרול. אתה צריך עוד קשרים או שזה בסדר?
לפותח הפוסט: א. ערכים של מזון תחפש בגוגל, אל תהיה עצלן. ב. בנוגע לביצים וכולסטרול ספציפית - http://www.israelbody.com/showthread.php?t=49693 בהצלחה |
![]() |
![]() |
#25 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
אני קראתי את הדברים האלה עוד בזמנו, הכולסטרול במזון הוא לא גורם משפיע על הכולסטרול בדם, כי הגוף מווסת אותו. |
|
![]() |
![]() |
#26 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() אני לא אמרתי ששומן בכללי זה האויב, שומן רווי הוא כן בעייתי וזה מבוסס היטב. אין סיבה לצרוך כמויות גדולות של שומן רווי, אפשר בהחלט להחליף חלק מהפחמימות בתזונה בשומנים בלתי רוויים. זה גם לא כל כך להשיג שומן בלתי רווי, קצת קשה לי להבין את הקטע של לעשות "דווקא".
הכולסטרול במזון גם משפיע על הכולסטרול בגוף דרך אגב, אבל גם לזה לא נכנס. אפידמיולוגית כנראה שזה בסדר, למרות שיש אנשים שאצלם תהיה תגובה יחסית מוגזמת לצריכה מוגברת של כולסטרול תזונתי והם צריכים להזהר. |
![]() |
![]() |
#27 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
"לעשות דווקא" זה חלק מהעניין שלפעמים אתה צריך לראות מה כולם עושים ולעשות ההפך, כי זה מה שנכון. אנחנו לא דנים כאן באנשים עם בעיות, מי שיש לו בעיות כנראה כבר יודע עליהן או ידע עליהן בעתיד ויקבל את ההמלצות להתמודד איתן, אני לא רופא ולא מתיימר להיות אחד, אבל החרדה המטופשת מפני שומן וכולסטרול זה פשוט conventional widom ובולשיט במייטבו שהמדיה ורופאי האלילים בעולם הכניסו לנו לראש דרך המגזינים והטלויזיה. נ.ב אולי פספסת את ההודעה הקודמת שלי, אבל אתה באמת צריך לעשות סקוואט ולשתות גלון חלב ביום, זה יעשה לך טוב. |
|
![]() |
![]() |
#28 | |
מנהל הפורום
תאריך הצטרפות: Jul 2008
הודעות: 4,423
גיל:: 38
חדר כושר: חדר כושר
|
![]() ציטוט:
אני קראתי שמזון עתיר פחמימות ובצירוף להמון שומן רווי יכול להעלות את רמות ה ldl , והבנתי שלא כל ldl הוא כולסטרול רע באמת. אלא תלוי בריכוז שלו .
__________________
"Yes, if you squat wrong it fucks things up. If you squat correctly, those same fucked-up things will unfuck themselves." - Mark Rippetoe - |
|
![]() |
![]() |
#29 | |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
ראשית, השבטים באפריקה פי 10 יותר פעילים גופנית ממך ומכל אדם מערבי אחר. שנית, התזונה שלהם יחסית דלה בקלוריות ובפחמימות בהשוואה לתזונה המערבית. דבר אחרון, תוחלת החיים שם נמוכה בהרבה והם לא "זוכים" להגיע לגיל שבו הם יקבלו התקף לב. במוזמביק, אנגולה, זמביה, סיירה לאון וכן הלאה תוחלת החיים היא סביב גיל 40. חוץ מזה שלך תדע ממה הם מתים, אפשר לחשוב שיש שם בדיקות ורישומים רפואיים. אתה חושב שאתה עושה את מה שנכון, רק שכחת שאתה משווה את עצמך לתרבות שונה לגמרי עם אורח חיים שונה לחלוטין. כל מה שאמרתי זה במסגרת זה שנגיד שזה מה שהם באמת אוכלים, אני לא בקיא בכל פרטי התזונה שלהם. בנוגע למי שיש לו בעיות - זאת לא בעיה כמו שחסרה לך רגל או שיש לך אלרגיה. זאת בעיה שאתה יכול להיות לא מודע אליה המון זמן, כי רוב האנשים לא הולכים לעשות יותר מדי בדיקות דם ולא עוקבים ומטפלים. בכל אופן ברור שההסתייגויות תקפות כלפי מי שיש לו בעיה ומומלץ לבדוק את העניין אם בדיקות הדם (כשמבוצעות) חריגות. טמפלר - לldl יש תפקיד פיזיולוגי, הבעיה היא באמת כשהוא גבוה. |
|
![]() |
![]() |
#30 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
אה, ובדרך כדאי שתקרא את כל המאמר. |
|
![]() |
![]() |
#31 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
ואתה עכשיו סתם מזיין את השכל על לך תדע ממה הם מתים וכל הבולשיט הזה. יש מחקרים שנעשו עליהם. אני יודע שלא נוח לך עם זה כי זה לא משרת את המטרה שלך. יפה שאתה מתבסס על ldl גבוה כמדד למשהו בעייתי. חבל שזה לא נכון. |
|
![]() |
![]() |
#32 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() כן, אני אוהב לטעות ולהטעות.
כמו שהסברתי לקורן בהודעה שאחרי, יש לשומן רצפטורים שהוא נקשר אליהם וכן הלאה ויש לו דרך זה השפעות על המטבוליזם. אם אתה רוצה להכנס לחפירות של הרצפטורים תשלח לי מייל ותגיד מה דעתך בנושא, אני אשתדל להגיב במהרה. בכל אופן: When saturated or trans unsaturated fats are replaced with monounsaturated or n-6 polyunsaturated fats from vegetable oils, primarily low-density lipoprotein (LDL) cholesterol decreases. זה מראה קשר של סיבה ותוצאה - פחות שומן רווי הוביל לפחות LDL. הבנתי את הקטע של ההרדקור וזה, באמת, אבל מה אתם רוצים? עריכה: יש קשר גם לפחמימות וגם לשומן הרווי. האתיולוגיה של מחלות קרדיווסקולרית היא מולטיפקטוריאלית ונקבעת על ידי גורמים סביבתיים ותזונתיים שונים. גם העדר פעילות גופנית מגביר סיכון למחלות לב, אז עכשיו הפחמימות והשומן הרווי הם בסדר? לכל גורם יש את התפקיד שלו. בנוגע למה הם מתים - במדינות שתוחלת החיים בהן היא בסביבות גיל 40 ולרוב פחות מ50 ויש בהן תמותה גבוהה כשתוצאה ממחלות זיהומיות, זה לא מפליא שהם מתים פחות מתחלואה קרדיווסקולרית. The American Journal of Medicine, Volume 113, ![]() ![]() ![]() Randomized clinical trials on the effects of dietary fat and carbohydrate on plasma lipoproteins and cardiovascular disease |
![]() |
![]() |
#33 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Jul 2008
הודעות: 782
גיל:: 21
עוסק ב:: חייל משוחרר!!!
חדר כושר: אין לו שם
|
![]() אני לא מבין מאיפה באה הקביעה הזאת שכולסטרול זה רע?
כולסטרול זה דבר חיוני בגוף, והגוף גם מייצר אותו. מה שרע זה הגנטיקה הדפוקה של אנשים שגורמת לדלקות בכלי דם, ומכך להצטברות רקמות שומניות בדפנות שלהם בניסיון לתקן את המצב. צאו מהסרט ואגב פחמימות עם ערך גליקמי גבוה הרבה יותר מסוכנות מאשר חלמוני ביצה...
__________________
אני (כבר מזמן לא) בתאילנד!!!!!! |
![]() |
![]() |
#34 |
Banned
|
![]() טוב, אתה צודק, כולם לא להתקרב לשומן רווי זה מחסל.
כן אחי אנחנו הארדקורים מתאמנים לכשל ועושים 40 סטים באימון. אוף ממך לא ציפיתי לתגובות מפגרות, יאללה חתכתי מהדיון המטופש הזה. Dietary fat is your worst nightmare. |
![]() |
![]() |
#35 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() בינתיים אני היחיד כאן שמבסס את מה שהוא אומר, זה שאתה חושב אחרת לא אומר שזה מפגר. אבל בסדר, כבר התרגלתי אליך..
little friend, אתה אפילו לא באיזור.. |
![]() |
![]() |
#36 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
זה בכלל לא משנה למה הם מתים. העובדה היא שיש להם רמות כולסטרול מאוד נמוכות. אז יכול להיות שהקשר שלך הוא לא "סיבה ותוצאה" שאגב, מעולם לא נמצא. קח: Samburu people, for instance, eat about a pound of meat and drink almost two gallons of raw milk each day during most of the year. Milk from the African Zebu cattle is much fatter than cow's milk, which means that the Samburus consume more than twice the amount of animal fat than the average American, and yet their cholesterol is much lower, about 170 mg/dl. Shaper AG. Cardiovascular studies in the Samburu tribe of northern Kenya. American Heart Journal 1962;63:437-442 .)According to the view of the Masai people in Kenya, vegetables and fibers are food for cows. They themselves drink half a gallon of Zebu milk each day and their parties are sheer orgies of meat. On such occasions several pounds of meat per person is not unusual. In spite of that the cholesterol of the Masai tribesmen is among the lowest ever measured in the world, about fifty percent of the value of the average American (39. Mann GV, Shaffer RD, Sandstead HH. Cardiovascular disease in the Masai. Journal of Atherosclerosis Research 1964;4:289-312 Shepherds in Somalia eat almost nothing but milk from their camels. About a gallon and a half a day is normal, which amounts to almost one pound of butter fat, because camel's milk is much fatter than cow's milk. But although more than sixty percent of their energy consumption comes from animal fat, their mean cholesterol is only about 150 mg/dl, far lower than in most Western people (40. Lapiccirella V., and others. Enquête clinique, biologique et cardiogra-phique parmi les tribus nomades de la Somalie qui se nour ![]() ![]() ![]() ) ואתה לא מבין את ההבדל בין למצוא סיבה ותוצאה לבין קורלציה כנראה. זה שהיעדר פיעלות גופנית מגביר את הסיכון למחלת לב, לא אומר שהוא גורם לה. |
|
![]() |
![]() |
#37 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
שטויות במיץ, שומן רווי אינו חיוני או נחוץ לאף אחד, יש כמה הסתייגויות קטנות כמו לדוגמא החומצה הסטארית, שכביכול שופחת קצת אור חייובי על כל הנושא השומן הרווי אך כמו שאמרתי איננו זקוקים לו בהכרח, אם השומן הרווי יהווה כשליש מסה"כ כמות השומן בתזונה שלנו זה לא יהרוג אותנו, מצד שני גם לא יעזור לנו.
__________________
People who say it cannot be done should not interrupt those
|
|
![]() |
![]() |
#38 | |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
הדברים שהבאת מחזקים את מה שאני אומר - הם צורכים הרבה שומן וחלבון אבל מעט מאוד פחמימות וזה גם גורם שמשפיע. בנוסף, זה שהם מאוד פעילים גופנית גם משפיע. זו השוואה בין תרבותית וככזו היא לא משקפת את מה שנכון עבור החברה המערבית. אגב, 170mg/dl זה אמנם פחות מהאמריקאי השמן הממוצע שאוכל המון פחמימות ושומן רווי ולא מזיז את התחת, אבל זה לא ערך סופר נמוך - זה קרוב לטווח העליון של הנורמה (שירדה כבר ל180). שוב - אני לא אומר שרק שומן רווי זה הדבר היחיד בעולם שצריכים להסתכל עליו ואחרת תקבל התקף לב. זה אחד הגורמים הברורים שחוזים תחלואה קרדיווסקולרית ויש לזה ראיות ברמה אפידמיולוגית, מחקרים קליניים וברמה מולקולרית. אתה יכול להמשיך לצטט מחקרים מ1960 ולקרוא אותם בצורה שאתה מאוד רוצה, זה לא משנה את העובדה שהיום ידוע הרבה יותר ממה שידוע אז והחוקרים היו מסיקים בצורה שונה. |
|
![]() |
![]() |
#39 |
Banned
|
![]() עכשיו אתה עושה מעצמך צחוק. הקשר בין ldl לבין אתרוסקלרוזיס הוא ברור?
In 1997 Swedish researchers published a comparison of CHD risk factors among men from Vilnius in Lithuania and Linkoping in Sweden. These two groups were selected because the former had a four-fold higher death rate from CHD than the latter. Very little difference in traditional risk factors existed between the two groups, except that the men from CHD-prone Vilnius had lower total and LDL cholesterol levels. According to common wisdom, the lower total and LDL cholesterol of the Lithuanian men should have placed them at reduced risk of heart disease. When the researchers probed further, they discovered that the men from Vilnius had significantly higher concentrations of oxidizeed LDL (Kristenson M, Zieden B, Kucinskiene Z, et al. Antioxidant state and mortality from coronary heart disease in Lithuanian and Swedish men: concomitant cross sectional study of men aged 50. BMJ 1997;314:629-633.) In the large G ![]() ![]() ![]() benefits of omega-3-rich fish oil appeared early on in the study—as did an increase in LDL cholesterol levels. Mean LDL levels in the subjects given fish oil rose from 136 mg/dL at base- line to 150 mg/dL after 6 months, before gradually returning to initial levels at 42 months. A similar pattern was observed in the control group. This extended period of elevated LDL levels did not prevent the fish-oil patients from experiencing significantly more favorable cardiovascular and mortality outcomes : Marchioli R, Barzi F, Bomba E, et al. Early protection against sudden death by n-3 polyunsaturated fatty acids after myocardial infarction: time-course analysis of the results of the Gruppo Italiano per lo Studio della Sopravvivenza nell’Infarto Miocardico (G ![]() ![]() ![]() 2002;105:1897-1903. In the Scottish Aortic Stenosis and Lipid Lowering Trial, patients with calcific aortic stenosis were randomly assigned to receive either 80 mg of atorvastatin daily or placebo. After 25 months, serum LDL concentrations remained at an average 130 mg/dL in the placebo group but fell significantly to 63 mg mg/dL in the atorvastatin group. Despite the fact that LDL levels were reduced by more than half in the atorvastatin subjects, there was no difference in aortic-jet velocity or progression in aortic-valve calcification between the treatment or placebo groups. - Cowell SJ, Newby DE, Prescott RJ, et al. A randomized trial of intensive lipid-lowering therapy in calcific aortic stenosis. N Engl J Med 2005;352:2389-2397. The lack of importance of total LDL levels was further underscored by two recent trials that examined the impact of LDL- lowering therapy on calcified coronary plaque progression. In the first of these studies, patients given aggressive LDL cholesterol- lowering treatment (statins plus niaicin) were compared with those receiving less aggressive treatment (statins alone). Despite greater LDL reductions in the former group, there were no differences in calcified plaque progression as detected by electron beam tomography. The authors concluded: “… with respect to LDL cholesterol lowering, ‘lower is better’ is not supported by changes in calcified plaque progression.” - Hecht HS, Harman SM. Relation of aggressiveness of lipid-lowering treatment to changes in calcified plaque burden by electron beam tomography. Am J Cardiol 2003;92:334-336. Von Shacky and coworkers, in a 2-year double-blind trial in patients with CHD, found that daily fish-oil supplementation increased the incidence of atherosclerotic regression, and decreased the loss in minimal luminal diameter, as assessed by quantitative coronary angiography. Fish-oil recipients also experienced fewer cardiovascular events. LDL cholesterol levels tended to be greater in the fish-oil group. - Von Schacky C, Angerer P Kothny W, et al. The effect of dietary omega-3 , fatty acids on coronary atherosclerosis: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Ann Intern Med 1999;130:554-562. זהו, אין לי כוח להביא לך עוד. אולי יותר מאוחר. |
![]() |
![]() |
#40 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() מתוך מטה אנליזה על 90,000 נבדקים ב14 מחקרים שונים על סטטינים (1):
Statin therapy can safely reduce the 5-year incidence of major coronary events, coronary revascularisation, and stroke by about one fifth per mmol/L reduction in LDL cholesterol, largely irrespective of the initial lipid profile or other presenting characteristics. The absolute benefit relates chiefly to an individual’s absolute risk of such events and to the absolute reduction in LDL cholesterol achieved. These findings reinforce the need to consider prolonged statin treatment with substantial LDL cholesterol reductions in all patients at high risk of any type of major vascular event. בנוגע לאומגה 3 יש לך cofounder הוא האומגה 3 עצמו. הוא מעלה LDL אבל יש לו אפקטים רבים אחרים (למשל אנטי דלקתיים ואנטי קרישתיים) שמאפשרים לו להיות מועיל למרות שהוא גרם לעליה קצרה בLDL. מתוך סקירה של הפתוגנזה של אתרוסקלרוזיס (2): In patients with hypercholesterolemia, excess LDL infiltrates the artery and is retained in the intima, particularly at sites of hemodynamic strain. Oxidative and enzymatic modifications lead to the release of inflammatory lipids that induce endothelial cells to express leukocyte adhesion molecules. The modified LDL particles are taken up by scavenger receptors of macrophages, which evolve into foam cells. אפשר להמשיך אבל זה חסר פואנטה, אתה מחפש בנרות מחקרים שאתה לא יודע לקרוא ומתווכח סתם. תקרא בעיון על הפתוגנזה של אתרוסקלרוזיס, על המרכיב הדלקתי שהLDL משפעל ותחזור אליי. 1. Efficacy and safety of cholesterol-lowering treatment: prospective meta-analysis of data from 90 056 participants in 14 randomised trials of statins. Lancet 2005; 366: 1267–78 2. Inflammation, Atherosclerosis, and Coronary Artery Disease. N Engl J Med. 2005 Apr 21;352(16):1685-95 |
![]() |