|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 |
חבר פעיל
|
![]() חטיפי חלבון יעילים באותה מידה של אבקה?ואם כן,איזה מהחטיפים הכי טובים?(לא מבחינת טעם,מצדי שיהיה לזה טעם כמו של קיא)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Jun 2007
הודעות: 2,883
גיל:: 18
עוסק ב:: אאני עוסק בעיקר בסמים.
חדר כושר: ספורטוב
|
![]() ציטוט:
גם מה רע בכורסטרול הכמות שמה כלכך זעומה, ותביא לה מאמר מווינגט שמה יש הרבה מאמרים על זה ואין להם אינטרסים הם לא מוכרים דברים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
חבר פעיל
|
![]() לא התכוונתי שזה לא מזיק לבריאות בכלל,רק שזה לא מסוכן כמו שחושבים...לתת פרופורציות.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
חבר מתחיל
|
![]() לשאול מה רע בכולסטרול או נתרן זו בהחלט שאלה טיפשית
![]() עם זאת , אף אחד לא אמר שהתוספי חלבון , לפחות אלה שרוב חברי הפורום משתמשים בהם , מכילים כמויות אסטרונומיות (במילים אחרות , זה בסדר , לא פסלתי את הצ'מפיון או האופטימום) . קיימים תוספי חלבון שמתוספים בהרבה יותר נתרן וסוכרים , לגבי ערכי הכולסטרול אני לא בטוח עד כמה הם גבוהים (אם בכלל) בתוספי חלבון אחרים . בנוסף על כך , ואני מניח שזה ברור לכולם , במאסה קל מאוד לעבור את כמויות הכולסטרול והנתרן המומלצות . |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Jun 2007
הודעות: 2,883
גיל:: 18
עוסק ב:: אאני עוסק בעיקר בסמים.
חדר כושר: ספורטוב
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
חבר פעיל
|
![]() הייתי מציע לך דווקא לנקוט כמו שציינו בטכטיקת שיתוף הפעולה..
מה זה אומר?.. על כל שטות שהיא מקריצה.. תגיד "אוקיי.. ובאיזה צורה זה מתבטא"... ככה תמשו אותה עד שהיא תגיעה למבוי סתום ותתחיל לגמגם.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
חבר פעיל
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() אם תוכלו לענות לי על השאלה לגבי חטיפי החלבון,האם זה אפקטיבי כמו אבקת חלבון ואיזה מומלץ לקחת?(בהנחה שחרא של פרא זהה לטעם של עוגת שוקולד) |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
חבר פעיל
|
![]() יש חטיפי חלבון ברמה גבוה.. אבל כמובן שאין על אבקה.. גם מבחינת איכות וגם מבחינת מחיר.
חטיף רציני יעלה לך סביבות 12-18 שקל.. בעוד שבאבקת חלבון (whey) מנת הגשה תעלה לך סביבות 7 שקל מקסימום... (כולל החלב שאתה מוסיף לאבקה) דרך אגב.. מוחרים את השטויות האלו בניו ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
חבר פעיל
|
![]() יש גם חטיפי חלבון עם חלבון מי גבינה...אם כך,תוכל להסביר לי למה האבקה יותר טובה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
חבר פעיל
|
![]() שהיא יותר זולה למנה ולא מכילה פחמימות ושומנים בכמות כמו בחטיף
__________________
C:\DSC_000087KG |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
חבר מתחיל
|
![]() אני מתנצל בפני שני הפרופסורים שלעיל בעלי היכולת העילאית לאבחן את צפיפות הליפופרוטאינים בהסתמך על חוש הטעם בלבד , ולכן החליטו שהסכנות בעודף כולסטרול ועל הדרך גם בנתרן נשארות בצל , לאור החיוניות שלהם .
להלן הקישורים (הנוטפי רפרנס'ים אם לא תסתפקו) שיחסכו ממני לכתוב הסברים כאילו אני בעצמי חקרתי את הנושא (סוד קטן , גם ד"ר לתזונה סביר להניח שלא בדיוק חקר , ובטח שלא גילה מידע חדש) . כולסטרול בויקיפדיה "Cholesterol is transported towards peripheral tissues by the lipoproteins chylomicrons, very low density lipoproteins (VLDL) and low-density lipoproteins (LDL). Large numbers of small dense LDL (sdLDL) particles are strongly associated with the presence of atheromatous disease within the arteries. For this reason, LDL is referred to as "bad cholesterol"." "According to the lipid hypothesis, abnormally high cholesterol levels (hypercholesterolemia), or, more correctly, higher concentrations of LDL and lower concentrations of functional HDL are strongly associated with cardiovascular disease because these promote atheroma development in arteries (atherosclerosis). This disease process leads to myocardial infarction (heart attack), stroke and peripheral vascular disease. Since higher blood LDL, especially higher LDL particle concentrations and smaller LDL particle size, contribute to this process more than the cholesterol content of the LDL particles,[17] LDL particles are often termed "bad cholesterol" because they have been linked to atheroma formation. " נתרן בויקיפדיה נתרן באינפומד "רוב סוגי התזונה מספקים נתרן בכמות העולה בהרבה על הדרוש." "יש הסבורים שצריכת יתר של נתרן תורמת להתפתחות לחץ דם גבוה. אצל אנשים הסובלים כבר מיתר לחץ דם הדבר עלול להגביר את הסיכון של אי ספיקת לב. תופעות שליליות אחרות כוללות אצירת נוזלים הגורמת סחרחורת והתנפחות של הפנים והרגליים. מנות עודפות גדולות במיוחד, אפילו של מלח שולחן, עלולות לגרום פרכוסים או תרדמת ואפילו מוות." |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() ציטוט:
כולסטרול שאתה צורך מאוכל הוא לא כולסטרול בדם..כולסטרול בדם נקבע מהיחד בין hdl(כולסטרול "טוב") לבין כולסטרול הרע ככה שאסול להימנע מכולסטרול .היחס ביניהם אמור להיות 3.5 או מטע עכשיו נתרן נתרן זה מינרל חיוני לגוף לצורך תפקוד המערכות האנבוליות של הגוף .המלצה היא 2 גרם נתרן לליטר מים עכשיו בן אדם ששוקל 80 קילו צריך לצרוך 3-4 ליטר מים אם אני לא טועה ככה שכמות הנתרן היא 6-8 גרם שתחשב את זה זה די הרבה..עכשיו במידה ועברת את זה , זה יוצא בשתן .. עכשיו אתה יודע מה יקרה אם לא תצרוך מספיק נתרן? מופרש הורמון אנדרול שגורם לאי תפקוד נכון של הגוף בכך שהוא לא נותן לנתרן לצאת ולפיכך גם למים שבאים אחרי הנתרן ויש לך עגירת מים מרובה בגוף... כמו כן נתרן מכניס אשלגן לתאים כשאין לך מספיק נתרן -אששלגן לא נכנס נכון לתאים אם בכלל אז סבבה זה לא שאתה יכול לאכול מזה בלי סוף אבל לזלזל ככה בשני דברים חשובים כאלה ולהתרחק מהם זה עוד יותר טעות |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |||
חבר מתחיל
|
![]() כאמור , כולסטרול ונתרן חיוניים , אך מתגובה של "מה הבעיה עם נתרן וכולסטרול" , משתמעת לגיטימציה לאכילתם ללא גבול .
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
כלומר , אין צורך להקפיד על כמות הכולסטרול שצורכים ממזון? |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() ציטוט:
גם אני יכול לתפוס על קטנות גבר... מה גם הוספת את השומן הרווי לרשימה שלפי מה שאתה אומר זהבכלל רעל |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
חבר מתחיל
|
![]() לא , אתה לא יכול , כתבתי "שעלול להיות לא בריא..." (כלומר במקרה של כמויות גבוהות)
![]() האם שומן רוויי נחוץ לנו בתזונה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() ציטוט:
דבר שני שומן רווי חיוני תפקוד תקין של הגוף ואם אני לא טועה אמור להוות כ20-30% מסך השומנים שאתה צורך ביום...בכל אופן אסול להימנא ממנו אך כמות גדולה מדי ממנו בשימוש יום יומי עלול לגרום להעלעת ldl ולגרום לסתימת אורקים |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
אז ככה: 1. HDL וLDL זה לא הכולסטרול עצמו, אלה נ-ש-א-י-ם של כולסטרול (שמהווים אינדיקציה לכמות הכולסטרול כיוון שהם נושאים אותו). כולסטרול לא יכול לנוע חופשי בזרם הדם ולכן יש לו נשאים. LDL - נשא "רע", לוקח את הכולסטרול לפריפריה, כי עודף שלו קשור בהתפתחות של טרשת עורקים. HDL - נשא "טוב", לוקח את הכולסטרול חזרה מהפריפריה לכבד וקשור בהורדת הסיכון לטרשת עורקים. להגיד שכולסטרול בתזונה זה לא חשוב זה לא נכון. קודם כל, לגוף אין הרבה דרכים להפטר מכולסטרול - אז העודפים צריכים להצטבר איפשהו, אם זה LDL זה יכול לגרום לטרשת ואם זה מצטבר בתאים (בתור כולסטרול-אסטר) זה יכול לגרום למוות שלהם. זה נכון שיש גורמים תזונתיים שונים שמשפיעים על היחס בין LDL וHDL ולא רק כולסטרול תזונתי, אבל מקורות עשירים בכולסטרול הם בד"כ מוצרים מהחי שבד"כ מכילים יחסית הרבה שומן רווי שגורם להרעה של פרופיל הכולסטרול (יותר LDL). עריכה, בעקבות הודעות שפורסמו במהלך הכתיבה: שומן רווי מהתזונה אינו חיוני לתפקוד הגוף ואפשר להמנע ממנו כליל. בכל אופן הוא לא אמור לעלות על שליש מסה"כ השומן שצורכים. 2. עכשיו נתרן - בלי נתרן אתה מת, בלי קשר לאנבוליות. אין איזשהו קשר מיוחד וישיר בין נתרן ואנבוליזם. נתרן הוא המומס העיקרי בנוזל החוץ תאי בגוף ולכן כמות הנתרן בגוף למעשה קובעת את נפח הנוזל החוץ תאי (כולל נפח הדם למשל). יש לו תפקידים פיזיולוגיים חשובים רבים כמו אקסיטציה של תאים (למשל יצירת סיגנלים חשמליים בלב או בתאי עצב), תפקיד מכריע בתפקוד הפיזיולוגי של הכליה ועוד - אבל אנבוליזם? WTF. צריכה של 8 גרם נתרן ביום זה ה-ר-ב-ה יותר ממה שמומלץ, אתה ממליץ על סכנה לבריאות. בטווח הקצר - אגירה של הרבה נוזלים, בטווח הארוך - נזק לכליות. הצריכה היומית של נתרן צריכה להיות בערך 150mEq ביום שזה בערך 3 גרם נתרן - ממש לא 2 גרם נתרן לכל ליטר מים ששותים. אולי התכוונת לזה ש2 גרם נתרן (לא בדיוק אבל פלוס מינוס) מומסים בגוף בליטר נוזל חוץ תאי, אבל זה לא קשור לעניין. במידה ועברת את צריכת הנתרן זה לא יוצא בשתן, לפחות לא בימים הראשונים. עוברים כמה ימים עד שהכליות מסתגלות לזה, בינתיים יש אגירה של נתרן ונוזלים ועליה במשקל ורק לאחר ההסתגלות אתה תצליח להפטר מכמות שמתאימה למה שאתה מכניס. הנוזלים העודפים ישארו עד שתוריד שוב את צריכת הנתרן לנורמה. 3. אנדרול זה סטרואיד אנבולי סינתטי, ממש לא משהו שמופרש בגוף. אולי התכוונת לאלדוסטרון. ההורמון הזה מופרש, לענייננו, כשיש ירידה בנפח נוזלי הגוף כשהמטרה שלו היא לשמור על הנתרן והנוזלים שכבר קיימים שלא יצאו בשתן. משמע, הוא שומר על נפח נוזלי הגוף הקיים - הוא לא יכול להגדיל אותו. הדרך היחידה להגדיל את נפח נוזלי הגוף זה לצרוך נוזלים ואלקטרוליטים וכמובן שרמות האלדוסטרון ישתנו בהתאם כשנפח נוזלי הגוף יעלה. מה שיגרום לאגירת מים מרובה, כפי שצויין, זה דווקא מה שאתה הצעת - לצרוך 8 גרם נתרן ביום. 4. נתרן לא בדיוק מכניס אשלגן לתאים. יש משאבה בגוף שקוראים לה משאבת נתרן-אשלגן והיא עובדת על ATP. התפקיד שלה זה להוציא נתרן מהתאים ולהכניס אשלגן. אלא אם כן תעלים נתרן מתוך התאים, היא תוכל לעבוד - אם הגעת למצב שאין מספיק נתרן כדי שהמשאבה תעבוד, כנראה שאתה כבר מת. לסיכום: נתרן הוא אלקטרוליט חשוב עם תפקידים פיזיולוגיים רבים וחשובים כשהוא נצרך במידה. צריכה עודפת של נתרן אינה מומלצת ויכולה להזיק לבריאות, במיוחד בטווח הרחוק. כולסטרול גם הוא בעל תפקיד פיזיולוגי, אבל אין חשיבות גדולה לצריכה שלו מהתזונה (הוא מיוצר ממילא בגוף) וצריכה עודפת שלו לאורך זמן לא תניב תוצאות טובות, במיוחד בהתחשב במאכלים שבד"כ מכילים כמויות גדולות שלו. הפרטים הפיזיולוגיים שהצגת אינם נכונים ואם אתה לא בטוח - עדיף שלא תכתוב, באמת. אתם קוראים אחד לשני בזלזול "דוקטור" ו"פרופסור", כאילו שאתם יותר טובים. לכולנו יש עוד מה ללמוד, אז באמת, קצת ענווה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
חבר מתחיל
|
![]() משה , אם זו לא טרחה עבורך , אשמח אם תוכל לכתוב בקצרה על האם זה נכון ששומן רווי חיוני ואם כן מדוע .
יש משהו בטיעון של "!demon!" , במקורות מידע שונים ניתן למצוא התייחסות לכמות השומן הרווי המומלצת . |
![]() |
![]() |