![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() איזה טכניקה הכי טובה לריצה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
כללי:: TIIMEEE TO BLEED MOTHERFUCKER
עוסק ב:: ריצה
חדר כושר: g-max
|
![]() אימוני hiit או אינטרוולים בשפה אחרת
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() תודה אבל לא התכוונתי לטכניקה כזאת
התכוונתי כמו שיש טכניקה לסקוואט וטכניקה לכפיפות בטן, איזזו טכניקה יש לריצה? איך לדרוך על הכף רגל, האם לדחוף את המדרכה אחורה (כמו שבשחייה דוחפים את המים אחורה בשביל להתקדם יותר), האם סתם להרים ברכיים? דברים כאלה.... זה מסוג הדברים שלא מלמדים אותך אלא אם אתה מסגרת מקצועית ומתאמן לתחרות/ אולימפיאדה ושמתי לב שיש דרכים שונות לרוץ כמו שיש דרכים שונות ללכת יש פה מישהו שמבין בזה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() על איזו ריצה אתה מדבר?
ארוכה? קצרה? ספרינט? בינוני?? אחלה מאמר- http://www.shvoong.co.il/he-IL/275/7095/ נערך לאחרונה על ידי idanley, 22-04-12 בשעה 00:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() להסתכל ישר, ידיים עם כיוון התנועה ב90 מעלות, ולדרוך על כל כף הרגל או על קצות האצבעות(קצות האצבעות מעמיס על הדו ראשי אז ממליץ על כל כף הרגל).
לא לדרוך על העקב זה דופק את הברכיים. לנשום עמוק ולאט להכניס מהאף להוציא מהפה
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
איך לדרוך על הכף הרגל מאד מאד משתנה כשמדברים על אורך הריצה (קצרה ארוכה ספרינט וכו) שתדע הנחיתה הטבעית של כף הרגל בזמן ריצה שהיא לא ספרינט/ מאד מהירה היא גלגול שמתחיל מהעקב ונגמר בכריות/אצבעות כף הרגל..לך תתווכח עם הטבע והתנוחות שמתאימות לכף הרגל במאמץ לא מומלץ נשימה - הגוף מסגל לעצמו את הנשימה שהכי נוחה לו גם אם היא לא היעילה ביותר עדיף לתת לה לבוא בטבעיות בלי " להתערב" במיוחד לא לשאוף מהאף ונשוף מהפה.. שאתה רץ הגוף שלך נואש לחמצן קח אוויר מהפה ואוטומטית יכנס גם דרך האף. אם תכניס מהאף בלבד תכניס כמות חמצן מאד קטנה יחסית לצורכי הגוף ומפה הדרך להשגים גרועים מאד והרגשה מאד מתסכלת קצרה במיוחד |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בגלל זה הן פיתחו בולמים ממש טובים בעקב ורק אחרי זה אמרו לכולם לרוץ על העקב. מניסיון וממאמרים שקראתי של מולי אפשטיין ועוד כמה חבר'ה עדיף לא לרוץ קודם על העקב תשים לב באיזה מצב הברך שלך נמצאת שאתה רץ ככה, זה גרם לי להרבה כאבי ברכיים. איך שהתחלתי לרוץ על כל כף הרגל או על קצות האצבעות פתאום נעלמו הכאבים למרות שהוספתי עומס.
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() http://www.xnet.co.il/health/article...083147,00.html
אני ניסיתי וזה עזר לי.. תחליט אתה אם לנסות או לא..
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בכל מקרה לדעתי הכי טוב זה לנסות ולראות מה הכי טוב בשבילך
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() טאלפ אני לא מסכים איתך
ריצה על קצות האצבעות- ספרינט ריצה ארוכה על קצות האצבעות תגרום לפציעה לכן העדיפות היא על העקב גילגול שמסתיים בקצות האצבעות - ריצה ארוכה אפשר גם לנחות על אמצע כף הרגל, מה שנוח יותר נסיכה, מהניסיון שלי אני ממליץ לך לקנות נעליים טובות! עם בולמים טובים בעקבים שיעשו את העבודה. לי אישית יש את הסאקוני jazz14 תמיד היו לי כאבים בזמן הריצה ואחריה לפני שקניתי אותם. מה שעוד יעזור לך, שעון דופק הרבה יותר כיף לקבל פידבק על הריצה לראות את ההתקדמות שלך, ברשותי שעון של פולר ממש ממליץ על הסדרות שלהם קחי בחשבון השעון לא חייב הנעליים כן! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הנעליים שלך מאוד יפות ![]() אני מקבלת פידבק מפדומטר, לא אוהבת שעוני דופק... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() מומלץ לא לרוץ יחפה, גם לא בים
אל תהרסי לעצמך את הרגליים ובמיוחד את הגב, חבל http://www.saucony.com/store/SiteCon...atId=cat10010& יש כאן הרבה דגמים לבנות פדומטר, אחרי הכל מודד את הצעדים שלך וגם זה לא במדויק לפי שעון דופק את יכולה לבחור סוג אימון- דופק גבוהה סיבולת , נמוך שריפת אחוזי שומן...וכו' השעונים מאוד מדוייקים גם בספירת הקלוריות שנשרפות מאוד מאוד ממליץ... יש גם זולים יותר, בחירה שלך ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
המלצתי על ריצה על כל כף הרגל כי ריצה על העקב פוגעת בברכיים.
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() חברים התשובה היא כמו שהייתה ניראת עוד לפני הדיון הזה..
רוצו בצורה הטבעית של הגוף כמו שנוח לו ואמצו את הטכניקה.. היום יש ליין חדש של נעלים שניקראות נעליים מינמאליות שהן בגדול מדמות ריצה על רגל יחפה והחלפת טכניקת הריצה הקלאסית (של נחיתה על העקב וגלגול לכריות כף הרגל) לטכניקה (היותר מסוכנת ושאותה צריך לבצע בהדרגה!!) של נחיתה על קצות האצבעות/כריות כף הרגל יש אנשים שכבר ניסו את הנעל המינימאלית ומרוצים מאד מהתוצאות..כמו אלו יש גם אנשים שנפצעו בצורה קשה בגלל חוסר הדרגתיות.. בהצלחה לכולם תהנו מהריצה שלכם! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() סליחה טעות
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() סליחה טעותץץ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() סליחה טעותץ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() סליחה טעות.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מאמר|ריצה כמעט ולא מורידה קלוריות. השוואה עם ריצה בממאסה | zvika_zzz | אימונים | 7 | 19-10-10 15:38 |
ריצה ואחרי ריצה | eli G | אימונים | 19 | 07-09-08 22:32 |
ריצה במקום ! | ZoonD | אימונים | 2 | 26-04-07 19:44 |
ריצה! | The Game - Triple H | אימונים | 2 | 07-03-07 16:46 |
ריצה.. | IGOR | אימונים | 2 | 29-01-07 15:13 |