|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() עשיתי אתמול סקוואט על משקל שהוא די נמוך ביחס ליכולת של הרגליים שלי (42.5 קילו), אני אומר יחסית נמוך בגלל שלא הרגשתי שהן ממש עובדות קשה ואני בקושי מרגיש אותן למחרת.
לעומת זאת, הגב התחתון כאב לי מייד כשסיימתי את התרגיל, וכואב לי עדיין עכשיו. זה אומר בהכרח שאני עושה משהו לא בסדר? או שפשוט הגב שלי ממש חלש ביחס לרגליים? או מה? אני קצת מפחד להעלות משקל ככה... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() 3 נימוקים לדבר:
1.אתה צריך לאכול 2.אתה לא מחזיק גב ומכווץ בטן ושואף שאיפה עמוקה לפני כל חזרה 3.המיקום של המוט נמוך מידי על הגב וכך נגרם עומס כל הסיבות האלה נלקחות בחשבון שהטכניקה טובה מומלצה לשיפור . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מתחרה golden desert cup PL RAW
|
![]() עם זה פעם ראשונה שאתה עושה סקואט זה הגיוני שאתה מרגיש את הגב תחתון.. בהתחלה זה קשה להבדיל בין כאב מסוכן לכאב של שריר תפוס
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() זו לא ממש פעם ראשונה, התחלתי לפני כ 3 שבועות, בהתחלה בלי משקל בכלל, ואני מעלה לאט לאט.
הקטע ששריר תפוס למיטב הבנתי אמורים להרגיש רק אחרי כמה שעות טובות (לרוב רק למחרת בבוקר), וזה כואב לי ישר. זה לא כואב *יותר* מאשר שריר תפוס, אבל בגלל שגב תחתון זה משהו רגיש אז זה קצת מלחיץ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
מתחרה golden desert cup PL RAW
|
![]() גם לי לפעמים אחרי סקואט או דדליפט אני מרגיש תגב תחתון
בהתחלה קשה לזהות כאב של שריר תפוס או כאב שבאמת מסוכן עם גם מחר זה כואב לך תחשוב על רופא בכל מקרה תבדוק את הטכניקה שלך איך היא |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() הכאב עבר לי אחרי 3 ימים, אבל התחיל שוב מייד כשעשיתי סקוואט שוב אתמול, היום זה כבר הרבה פחות כואב.
אין לי עדיין ווידאו, אבל יש לי שאלה ממוקדת: ביקשתי מאיזו מדריכה בחדר כושר להסתכל איך אני עושה סקוואט ולהגיד לי אם יש לה הערות (בלי להגיד לה שכואב לי!), לא נראה לי שהיא מבינה משהו, אבל חשבתי לעצמי "מה זה משנה, מקסימום לא נקשיב למה שהיא תגיד". אז היא אמרה לי שאני עושה הכל בסדר, חוץ מאשר זה שאני לוקח את התחת אחורה מידי בתחילת התנועה, מה שיוצר קשת "חזקה מידי" בגב. עכשיו, לפי מה שאני הבנתי (תקנו אותי אם אני טועה!!), אני אמור לקחת את החזה קדימה ואת התחת אחורה הכי הרבה שאני יכול, ולנעול את הגב בקשת הכי חזקה שאני מוסגל, וככה אני גם עושה (אני עושה קשת בגב כאילו החיים שלי תלויים בזה...), שזה יכול להסביר למה זה כואב, כי הגב התחתון עובד ממש חזק על להחזיק את הקשת הזו, במיוחד שעד לפני 3 שבועות עבדתי על הרגליים (במכשירים) במשקלים די גבוהים, ועל גב תחתון עבדתי במשקל גוף... אז אני רק רוצה שתאשרו לי פה שהיא מדברת שטויות, ושאין כזה דבר "קשת חזקה מידי", ושאני אמור לעשות את הקשת הכי חזקה שאני יכול. תודה. נערך לאחרונה על ידי Jueizk, 06-10-10 בשעה 12:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() אתה צריך להוריד את הדיוידי שמסביר טכניקה של ריפטו ככל הנראה שהגב התחתון שלך מורפה בתנועה דבר המוביא לפציעה כמובן היתי מציע להוריד את הפרק של הסקווט בנעוץ פורום אימוני כח
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() לא נראה לי, זה בדיוק הפוך ממה שאמרתי. אני מחזיק את הגב התחתון ממש חזק בקשת, איך הוא יכול להיות מורפה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מכאן: http://www.israelbody.com/showthread.php?t=14561 (ההדגשה היא שלי) השאלה היא האם הכוונה במשפט הזה היא להבליט את החזה החוצה ואת הישבן לצד השני הכי חזק שאני יכול (שזה מה שאני עושה), או שזה עלול להיות "חזק מידי" ולגרום איזשהו נזק/להיות בעייתי מבחינה אחרת? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() ראיתי את הוידאו של ריפטו על סקוואט.
ב 05:40 הוא אומר שם לאיזו בחורה בערך את מה שהמדריכה אמרה לי (שהגב שלה מוקשט מידי), אז מסתבר שיש דבר כזה... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]() צריך להקשיט את הגב כמה שיותר בשביל לשמור על הכיווץ.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() בעקבות הוידאו של ריפטו:
1.עברתי לעשות lb (עד עכשיו עשיתי hb). 2.אני לוקח שאיפה גדולה לפני תחילת התנועה, ומשחרר רק אחרי שסיימתי את התנועה במלואה. שום אוויר לא נכנס ולא יוצא במהלך התנועה, בכלל. 3.אני מכווץ את שרירי הבטן הכי חזק שאני יכול לאורך כל התנועה. בעקבות כל זה, כנראה, כאב לי הגב הרבה פחות אתמול, אבל זה עדיין כאב בחלק מהחזרות בנקודה הכי תחתונה, כי לא תמיד הצלחתי לשמור על הכיווץ מספיק חזק בתחתית התנועה, נראה לי שזה עניין של גמישות, איך עובדים על זה? חוץ מזה, כאבו לי המפרקים של הידיים, הידיים עצמן (יד אחורית כזה, לא ברור בדיוק) והכתפיים, כי האחיזה של ה lb ממש לא נוחה...(למרות שאני עם האגודלים באותו צד של האצבעות, כלומר ככה שהם לא מחזיקים את המוט). |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
![]() תצלם.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
כאבים בחלק התחתון של הגב.. | בובדילן94 | פציעות ספורט | 5 | 21-01-10 18:30 |
כאבים בגב התחתון לאחר סקוואט. | The-One | פציעות ספורט | 9 | 27-01-09 08:29 |
כאבים בגב התחתון אחרי סקוואט ......... | The-One | אימונים | 4 | 05-08-08 03:16 |
כאבים בגב התחתון:טיפוע ומניעת כאבים | Mr.Bazooka | פציעות ספורט | 0 | 17-09-07 07:15 |
כאבים בגב התחתון מאז שהתחלתי עם סקוואט | Rm3 | פציעות ספורט | 8 | 08-03-07 16:27 |