|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
עוסק ב:: חברת מעליות
חדר כושר: sweat star
|
![]() הגיע הזמן,והגעתי להחלטה להשיל מעליי את משקל העודף ולהתחיל לפתח את הגוף,
בהתחלה ראיתי פרסומות של אראל אורן, והלכתי אליו לפגישה שם עברתי שקילות ומדידות וכל זה, אך כל מיני תגובות באינטרנט גרמו לי להיות ספקן לגביו, והחלטתי לבצע את התהליך באופן עצמי,ע"י מאמרים ועזרה מהפורום. אז ככה: השקילות שעברתי אצלו מראות שאני: גובה: 1.74 משקל:88.5 אחוזי שומן:24.5 שריר:65.5 והיה משהם גם על עצמות שהיה בערך :22.3 עד היום לא התאמנתי, אני לא רשום במכון כושר או משהו כזה. לפי החישוב שלי יצא לי שאני צריך לצרוך ביום פחמימות:140 גרם=560 קלוריות חלבונים:180 גרם=705 קלוריות שומנים:45 גרם=410 קלוריות כדי להגיע למאזן קלוריות שלילי וזה במצב ספירת קלוריות ללא אימון, במקרה של אימון,אני אצטרך להוסיף את הקלוריות ששרפתי,עדיף בצורת חלבונים. השאלות העיקריות שלי הם: האם החישוב הנ"ל נכון? האם הכרחי לאכול אחת ל3 שעות? האם צריך בארוחה מיוחדת לפני\אחרי אימון? מה לעשות במצב שהיום שלי מתארך מעבר לכמות הארוחות שהכתבתי לעצמי? (נגיד במקום ללכת לישון ב11,אני נשאר ער עד 2 בלילה) הפעילות האירובית שאני מתכנן לבצע היא ריצה, הייתי מעוניין לדעת כמה אני אמור לרוץ (במצב דופק על 75%) איזה מרחק\כמה זמן? מה עדיף לעשות קודם?אנאירובי או אירובי? מה הזמן המשוער שיקח לי לרדת מ24.5 אחוז שומן ל12%? מצטער על מטר השאלות, פשוט כל ההמלצות שקיבלתי היו על הפורום של ישראלבודי והחלטתי לשאול הכל פה במרוכז |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אהלן,
אענה עד למיטב הבנתי, בכל מקרה תמתין לתשובת המומחים. 1. החישוב בגדול נכון, יצרת גרעון של משהו כמו 500 קלוריות, אבל עדיף להכניס באזור הגרם שומן לקילו משקל גוף אז אולי עדיף לחתוך קצת מהפחמימות לטובת השומן, מה גם שאתה מעוניין להתחטב. 2. ממש לא הכרחי לאכול כל 3 שעות, אתה צריך להגיע בסוף היום לערכים הרצויים. נסה לחלק לכמה ארוחות מרכזיות ככה שלא תרדוף אחרי הארוחות כל היום וגם לא תסתובב רעב. 3. כדאי להגיע לאימון עם אנרגיה ולספק מה שאבד אחריו - ההמלצה היא לאכול פחמימות מורכבות לפני האימון ופשוטות אחריו. בגדול - אל תגיע לאימון רעב ומרוקן מאנרגיה, כדאי לאכול ארוחה טובה כמה שעות לפני ואולי עוד איזה מנת פחמימות קטנה לפניו. 4. ה-3 שעות הפרש האלו לא ממש רלוונטיות, הכל רגיל. 5. נראה לי שכרגע ההמלצה לאירובי עבורך היא משהו כמו 40 דקות 3 פעמים בשבוע. כשתרגיש יותר בכושר אתה יכול להכניס אימונים אנארובים ואימוני אינטרוולים למינייהם. 6. בקצב סביר, אתה אמור להשאר בגרעון של 500 קלוריות יומיות מה שיוצר ירידה של 2 קילו בחודש. עכשיו אתה מוזמן לחשב תוך כמה זמן תגיע ליעד. בהצלחה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() מה אם אני אצור גירעון של 1000 קלוריות יומיות?
יש חשש לפגישה במסת שריר?(הפחתה בפחמימות והגברת החלבון) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
הקדוש האישי של ארבל
עוסק ב:: לעצבן אנשים כשמשעמם
חדר כושר: על הספה בבית
|
![]() ציטוט:
אני אוכל ארוחה טובה 2-3 שעות לפני האימון, ממש לפני האימון הייתי ממליץ לך על קפה/תוסף תזונה לאנרגיה. ללאחרי האימון, אני אוהב לישתות יש משקה חלבון, לחכות איזה שעה-שעתיים ואז כשאני מגיע הביתה מהאימון אז אני אוכל ארוחה גדולה כמו שצריך. קח איזה שייק חלבון, לא משהו רציני. אני אישית אוהב לעשות אנאירובי, ככה שיהיה לי את מירב הכוח בשביל האימונים הכבדים, ואז לסיים את האימון עם איזה חצי שעה של ריצה בפאנן. בכל תלוי ברמת ההתמדה והנחישות שלך, עם תעשה הכל כמו שצריך...הייתי אומר 3-4 חודשים. מקווה שזה עזר, שיהיה לך בהצלחה ואל תתבייש לשאול שאלות ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר מתחיל
|
![]() וואו תודה רבה עזרת לי מאוד!
היום אני אמור לקבל תפריט ולהתחיל את תהליך הורדת השומנים בגוף (7 קילו באיזור הבטן o_O) תאמין לי שאני אציק עם כל שאלה שתהיה לי חשוב לי לעשות את זה נכון ולא להגיע למצב שאני מתאמן והורס... שוב תודה רבה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אתה לא יכול להחליט מאיפה השומן יישרף קודם, אתה גם לא יכול לפתח מסת שריר בזמן שאתה במאזן קלורי שלילי אז קח בחשבון שכשתגיע ל12 אחוז אתה תראה כמו שלד. סבלנות זה שם המשחק, תעשה את הדיאטה תוריד אחוזי שומן ואז תתחיל תקופת מסה.
ההחלטה הכי נכונה שעשית עד היום זה שלא עשית את שיטת הסייבורג של אראל |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר מתחיל
|
![]() שאלתי על ה12% בלי קשר לדיאטה
אפרופו דיאטה, אתם יכולים להמליץ לי על תוכנית אימונים התחלתית לחודש הראשון? כמה שיותר לשרוף שומנים וכל זה...? אני אוטוטו זז לחדר כושר בפעם הראשונה, ומשום מה אני לא ממש סומך על המאמנים שנמצאים שם. המלצות? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() תעשה fbw עם חזרות גבוהות לריקון גלילקוגן , אם אתה בדיאטה...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
שאלה בנוגע לתזונה | veteran | תזונה ותוספים | 0 | 10-03-09 20:18 |
שאלה בנוגע לתזונה | veteran | תזונה ותוספים | 4 | 10-03-09 17:00 |
חדש פה שאלות בנוגע לתזונה | LLT | תזונה ותוספים | 2 | 01-11-07 15:54 |