|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() מישהו יכול לתת לי דוגמאות תנועתיות לשלושת הרכיבים?
the trading of true freedom for treats from our corporate oligarchs demonstrates a spirit worthy of animals and not humans. To sell short your divine inheritance only causes the dark cancers of ignorance and fear to grow collectively among us all - I.O.U |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() רכיב מסובב - מפרק המרפק ב-90 מעלות בזמן כפיפות מרפקים בעמידה
רכיב מפרק - אותו תרגיל, הפעם המרפק נעול (נקודת ההתחלה של התרגיל) רכיב דוחס - מרפקים נעולים בלחיצת חזה, אחיזה ברוחב כתפיים (זרועות אנכיות לקרקע)
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() הרכיב המפרק מתייחס למפרק הכתף ולמרפק?
the trading of true freedom for treats from our corporate oligarchs demonstrates a spirit worthy of animals and not humans. To sell short your divine inheritance only causes the dark cancers of ignorance and fear to grow collectively among us all - I.O.U |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() בדיוק, מומנט ההתנגדות כלפי מטה רוצה לפרק את המרפק הכתף.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() תודה רבה
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() לא מדוייק. בלי להתייחס לפעילות אקטיבית של השרירים במפרק הכתף, במצב נייטרלי ותקין של הסקפולה ובשילוב עם החלק העליון של הקפסולה הגלנו-הומרלית (כולל הרצועה הקוראקו-הומרלית)
מומנט ההתנגדות דווקא דוחס את הראש של ההומרוס לתוך הגלנויד פוסה ומעניק למפרק הכתף יציבות סטטית.
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() ידוע, אבל לא מייחסים את זה כמפרק כפי שזכור לי. שאלתי את השאלה הזאת בקורס שלי שכן הכתף הוא מכתש ועלי וכאשר מחזיקים משקולות נניח, הכתף אכן נדחסת ולא נמצאת ברכיב מפרק ישיר (מצב שהיה נגרם נניח כשהיד מורמת ומומנט ההתנגדות מושך לצד).
שישאל בקורס אם יהיה לו בילבול. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() לא כל כך הבנתי, את מה לא מחשיבים/מייחסים כמפרק?
הדחיסה של ההומרוס כנגד הסקפולה היא לא ממש כתוצאה מהמבנה הגרמי עצמו של המפרק (ההטיה קטנה מאוד של הגלנויד פוסה ביחס לגבול המידיאלי של הסקפולה ובסה"כ רק שליש מהראש של ההומרוס בה במגע עם הגלנויד פוסה), אלא מדובר בשילוב של מנח תקין של הסקפולה (מעט רוטציה לטרלית) ומתח פסיבי בחלק העליון של הקפסולה.
![]() |
#9 |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() :):):):) אם מישהו מבחוץ היה נכנס לפוסט הזה הוא היה חושב שאתם מחרטטים מילים
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר מתחיל
|
![]() סחתיין על התשובה... תוך דקה הבנתי מהו רכיב מסובב מפרק ודוחס הללויה !!
![]() אם המורה שלי היתה עונה לי ככה בתחילת שיעורי קינסיולוגיה - לא הייתי בוהה בה בעיני עגל והייתי מבינה את החומר יותר טוב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]() וואו, טוב שלא הקפצת נושא מתקופת התנ"ך.
עוד רגע יבוא לפה משה וישאל מה היתה הכוונה ב"של נעלך מעל רגליך" |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]() ענת ברמי.
אולי יש לו קשר לענת בנאי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() אם כבר הוקפץ...
הרכיב המסובב יהיה הכי גדול ב90 מעלות , אבל זה מתייחס רק למרפק כי אותי שאלו על הכתף כמה פעמים..לדעתי זה לכל מפרק בגוף.. ושאלה שהיתה לי במבחן, למה ב90 מעלות הרכיב הממפרק הוא ההכי גדול?
![]() |
#14 |
חבר פעיל
כללי:: 179\95
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
יהיה תמיד הכי גבוה ב 90 מעלות להתנגדות בכתף לדוגמא... כשאתה מזחיק משקולת ביד ישרה.. הרכיב המסובב יהיה גבהו ביותר בזוית 90 מעלות או נניח שאתה מחזיק כבל של מכונה.. והכבל מגיע אלייך בזוית 30 מעלות נניח אז הרכיב המסובב יהיה הגבוה ביותר כשהכתף תיהיה ב 120 מעלות .. הנה יצירת אומנות שציירתי בצייר בישבילך ![]() החץ הירוק מסמל מאיפה מגיעה ההתנגדות [למעלה.. משקולת חופשייה.. כוח המשיכה מושך ישירות למטה... למטה במקרה השניש ציינתי.. כבל ממכונה מושך לכיוון המכונה] היד האדומה מסמלת איפה המומנט [הרכיב המסובב] הוא הגבוה ביותר.. בדיות במקום שבו הזרוע יוצרת 90 מעלות בינה לבין ההתנגדות כל שער הידיים זה סתם
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() אז מבחינתי ולהבנתי רכיב מסובב זה התנגדות שיוצרת תנועה.
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() רכיב מסובב = מומנט ..
תחפש באינטרנט מה זה.. לא עשית את הקורס כבר? .. לא לימדו אתכם את זה?
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() פסדר הבנתי את זה..
ולימדו אותנו בקורס..רק שהקורס שלי היה מזמן ואחרי 4 פעמים שנכשלתי אני חוזר לנסות שוב.
![]() |
#19 | |
Fat bastard
|
![]() ציטוט:
לא הייתי רוצה להיות מתאמן שלך ולא הייתי שולח אנשים שאני מכיר אליך. זה כולה קורס מדריכים לא פרופסורה בתורת הקוואנטים. אם נכשלת במבחן העיוני, סימן שאין לך שום ידע, מצד שני אם נכשלת במבחן המעשי סימן שאתה לא יודע אפילו להתאמן. תעשה לציבור טובה ואל תהיה מדריך. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Chuck Norris's Apprentice
|
![]() ציטוט:
![]() אני סיימתי את הקורס גם, ממוצע ציונים 84 עם למידה מינימלית, בלי מועדי ב' סלמתאק לא רוצה לראות יותר מרצים לכושר ![]() עכשיו ברצינות, מי שאחרי הקורס לא יודע מה זה רכיב מסובב ואיפה המומנט המרבי בכל התרגילים או מבצע יותר מתרגיל אחד בטכניקה לקויה לא צריך להיות מדריך... כמו שראיתי מישהו במכון, בן 50+, חדש בחדר כושר, שמן המטרה שלו זה חיטוב, בא 3 פעמים למכון, בנה לו מאמן תכנית ABC, התבאסתי רצח שמגיעים אנשים עם רמה כזאת לחדרי כושר *המומנט המרבי יימצא בזווית של 90 מעלות בין ההתנגדות למפרק הפעיל(קייבל קרוס- שונה כמו בציור ששמו פה, כנ"ל מכונות- שונה לחלוטין עפ"י הכבל)
![]() ![]() Starr was damned strong, primarily because he worked as hard as any human being ever has. He was not a genetic freak, but his balls were huge, and he applied himself to his training like few people have ever done Mark rippetoe on Bill Starr
|
|
![]() |
![]() |